karp?? ja kott??
karp
Ju siis tõesti lahmisin kiiruga, sest just-just selline karp oli omal ajal vene kroonus ka minu töövahendite hulgas ja seal käis mingi oommeetri taolina aparaat sees. Aga eks venelased võtsid pealesõja ajal paljud saksa asjad üks-ühele üle.
Muidugi, veel üks pisiasi. Vähemalt nii palju, kui mina olen neid saksmanni päritoluga tekstoliitesemeid näppinud, on igal neist, ükskõik kus see siis ka ei asunud, mingi tehasemärk küljes. Ja see pole mitte pealevärvitud kujul olnud. Nende märkide kohta on saksa netis ka vastav koht olemas, kuid momendil ei oska täpset aadressi öelda.
Veel üks täpsustav küsimus. Karbikaane siseküljel paistavad alumiiniumneetide tagaosad. Kas on mingit märki sellest, et esiküljel oleksid sellega nagu mingit tabelid kinnitatud olnud? Ja siseküljel?
Saksa välitelefonidel on sellel kohal välis- ja siseküljel vastavad tabelid telefoni tööks vajaliku teabega (morse-tabel, kõnetabel jne.).
Muidugi, veel üks pisiasi. Vähemalt nii palju, kui mina olen neid saksmanni päritoluga tekstoliitesemeid näppinud, on igal neist, ükskõik kus see siis ka ei asunud, mingi tehasemärk küljes. Ja see pole mitte pealevärvitud kujul olnud. Nende märkide kohta on saksa netis ka vastav koht olemas, kuid momendil ei oska täpset aadressi öelda.
Veel üks täpsustav küsimus. Karbikaane siseküljel paistavad alumiiniumneetide tagaosad. Kas on mingit märki sellest, et esiküljel oleksid sellega nagu mingit tabelid kinnitatud olnud? Ja siseküljel?
Saksa välitelefonidel on sellel kohal välis- ja siseküljel vastavad tabelid telefoni tööks vajaliku teabega (morse-tabel, kõnetabel jne.).
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Is´iklikult olen kahte karpi näppinud ja ühte karpi saaks veel näppida aga ei viitsi sörve minna.Tehase margeeringud on sellel sees pool kaanepeal,kus on aasta arva ja siis mingi muu märk aga kanaga pole sellist veel näinud ihu silmaga aga pilt on töestuseks.Venelased kopeerisid kövasti,metallist kastide kinnitused ,siis peale söda olid välitelefonid ka saksa malli järgi.Ja täiesti vöimalik ,et selline karp oli ka venelastel.
Kaane sees on ümmargune plekkplate seletusga mis sinna karpi käib. Kui maale saan teen pildid, kui kellegil ennem ei avane võimalust.Karbikaane siseküljel paistavad alumiiniumneetide tagaosad. Kas on mingit märki sellest, et esiküljel oleksid sellega nagu mingit tabelid kinnitatud olnud? Ja siseküljel?
karp
Siis ju küsimus lahendatud! Kasti sisu nimekiri olemas, ja seega ka selle otstarve selge.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline