Pigem ufod ja massoonid.
Vist terviseprobleemid tegelikult.
Ajalookonverents
-
Prinz Eugen
- Liige
- Kontakt:
Vaino Kallas olevat haigeks jäänud, seepärast jäi ka tema ettekanne ära. Ma nägin küll väga palju tuttavaid nägusid meie militaarringkondadest ja sõjaajaloo üritustelt, veterane ja kindlasti ka mulle tundmatuid, aga ka tuttavaid foorumlasi. Mulle meeldis ka see "eestlased Punaarmees"- ettekanne, mees püsis ilusti teemas ja ettekandel oli selge ülesehitus, arvud- faktid ja jutt neile juurde oli kokku väga hea sooritus. Reservohvitseride teema kippus pisut venima, samas oli informatiivne ja muidu ok. Mati Õuna ettekandest oodanuks enamat. Kuigi tunnustatud tegelane oli tema ettekanne kahjuks laialivalguv ja lohisev. Nagu mainiti eelpool jäi algselt plaanitud teema "saksa õhuässad Narva rindel" hoopis puutumata, selle asemel kuulsime pikalt H.Rendi raamatu refereerimist, kuidas R.O. Männik saksavaenulikkusega silma paistis ja rüütliristi ei saanud. Mees lubas rääkida vähem teada faktidest Narva rindel toimunust, kuid miskit uut, mida ma seni ei teadnud ma küll ei kuulnud. Kui keegi kuulis, siis võiks teada anda. M.Bendti ettekanne keskendus jah rohkem võitlejate emotsionaalsele taustale, et miks ikkagi liituti sakslastega- sugulased tapeti, küüditati, kodu põletati, esivanem sõdis Vabadussõjas, isamaaline kasvatus jne. Ta vihjas Inglise arhiividelt 2017 kaduvale salastatusele, kust pidi selguma alasti tõde tegeliku ajaloo kohta. Bendtil on üldiselt huvitavad ettekanded, kuna tal on säilinud sidemed Venemaa teadusringkondades, kes sealsetele arhiividele ligi pääsevad. Ootasin ka seekord konkreetselt midagi eesti üksuste ja vabatahtlike kohta, nagu ta neid "Wiking- Narva" kokkutulekutel esitanud on, kõik puha arhiividele tuginevad andmed. Lõpus mees mainis, et sõdurite eludest vaenlane ei hooli, aga tankide ja lennukite kaotamist kardab. Seepärast peaksime hankima TT ja ÕT "kiirrakette"
! Küsida tõepoolest ei saanud, kuna väheses esinejad suutsid etteantud ajapiirist kinni pidada ja aeg sai lihtsalt otsa.
5. Punaarmee Eesti üksuste formeerimine Nõukogude Liidu tagalas 1941-1942 (Peeter Kaasik)
Huvitav ja informatiivne käsitlus, sama jutt ka 4-kiloses hiigelteoses "Estonia 1940-45 jne", mis ei ole paraku laiemale üldsusele tuttav.
Mis hiigelteos see on, kas hiljuti ilmunud. Äkki keegi teab täpsemalt rääkida?
-
Prinz Eugen
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline