Satakas kirjutas:no ei tea, millele tuginedes sa, EOD väidad, et seda juhtuda ei saanud? muidugi ma ei saa ise väita, et 100% juhtus aga ütleme, et jutt oli selline ja seda maleva juhatuse tasandil. igatahes mitte õllekannu taga kuuldud.
Mida ma väitnud olen? Et tankimiini sütikud ei hakka tiksuma? TM-57 sütik MVZ-57 ja TM-62 sütik MVCh-62 (häälduse järgi Emm-Vee-Tšee 62) hakkavad küll ja pööravad tõesti sütiku mehhanismi vertikaalasendisse. Pärast võid sütiku võtmega uuesti kaitseasendisse viia.
Kas kaitseliitlased või keegi teine vaguni nende miinidega venelastelt tuuri panid, sellest ei tea mina midagi, kuid õppemiine vedeles praktiliselt igas väeosas, koolid pealekauba. Lahingmiinid viidi kõik Venemaale. Vähemalt välja pole minu teada ühtegi uuemat tüüpi tankitõrjemiini ilmunud.
Pead ei anna, kas see nii oli, kuid üks kunagine Kodukaitse mees rääkis, et oli kastiga UAZ-iga napsusena sõitnud, õppe- tankitõrjemiin kastis. Pidas siis politsei kinni ja tuvastas, et juht lõhnadega. Tema vastu, et olen jah. Nii ohtlikku asja kaine peaga vedada ei julgegi. Poll oli siis lubanud edasi sõita ja manitsenud vaid, et ole siis sellega ikka hästi ettevaatlik.