Nõukogude armee lahingvõime
No jah ma pole küll ise NSV liidu armees käinud kuid Eesti ajateenistuses olen.
Lühike kokkuvõte kaitseväest:Vähemalt 1/3 ei viitsinud mitte midagi teha,teine 1/3 olid venelased kes läheksid "omade" poole üle.Ja viimane 1/3 kes võttis osa ajateenistusest ei saanud midagi muud teha kui mõtetuid distsipliini harjutusi,milles oli süüdi esimene 2/3!
Relvastus ju meil täielikult puudub ja hästi tehtud voodidega vaenlast ei surma! Ma isegi olen ajateenistuse poolt kui huvitava kogemuse suhtes aga sõjaliselt on see 100% mõtetu. Reaalselt ei teeks see mitte midagi ära.
Ma üldse ei mõista miks on Eestil olemas peastaabid ja must miljon nö kõrgemat sõjaväelast,kes võib olla on sõjapidamist ainult pildild näinud.
Laiali saata need muidusööjad! Võitleb siiski ainult ajateenija koos käputäie muuga ning neilgi kui jätta rootsi "imeleiutis" AK4 siis peale sõjaväe aluspükste muud polegi.
Lühike kokkuvõte kaitseväest:Vähemalt 1/3 ei viitsinud mitte midagi teha,teine 1/3 olid venelased kes läheksid "omade" poole üle.Ja viimane 1/3 kes võttis osa ajateenistusest ei saanud midagi muud teha kui mõtetuid distsipliini harjutusi,milles oli süüdi esimene 2/3!
Relvastus ju meil täielikult puudub ja hästi tehtud voodidega vaenlast ei surma! Ma isegi olen ajateenistuse poolt kui huvitava kogemuse suhtes aga sõjaliselt on see 100% mõtetu. Reaalselt ei teeks see mitte midagi ära.
Ma üldse ei mõista miks on Eestil olemas peastaabid ja must miljon nö kõrgemat sõjaväelast,kes võib olla on sõjapidamist ainult pildild näinud.
Laiali saata need muidusööjad! Võitleb siiski ainult ajateenija koos käputäie muuga ning neilgi kui jätta rootsi "imeleiutis" AK4 siis peale sõjaväe aluspükste muud polegi.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Lp kapitulant Wots, kas sa iseendale mõttetu mehena ei tundu vahepeal?
Vahepeal meenutab natuke tuntud foorumikangelast "dude", kes igal EKV teemalise uudise all armastab korrutada, kuidas meheks teeb teda naise otsas käimine ja agressiooni korral asub ta vastasega läbirääkimistesse.
Jääb mulje, et sa ise kuulud ka esimese või ehk teise kolmandiku sisse.
Vahepeal meenutab natuke tuntud foorumikangelast "dude", kes igal EKV teemalise uudise all armastab korrutada, kuidas meheks teeb teda naise otsas käimine ja agressiooni korral asub ta vastasega läbirääkimistesse.
Jääb mulje, et sa ise kuulud ka esimese või ehk teise kolmandiku sisse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Eip KPT Trumm eksid jälle!
Võiks öelda,et olin suhteliselt eeskujulik ajateenija.
Aga see kui ma ütlen,et EKV pole just best of the best siis sa ei pea ju halama mulle kui palju ma meentan ühte või teist foorumikasutajat.
--
Aga tõesta mulle vastupidist,mis sõjalist võimekust on meil praeguses kaitseväes?
Kui välja jätta Scoutspataljon siis ülejäänute põhitegevus on metsas ringi uitamine ja sportimine.
--
Võiks öelda,et olin suhteliselt eeskujulik ajateenija.
Aga see kui ma ütlen,et EKV pole just best of the best siis sa ei pea ju halama mulle kui palju ma meentan ühte või teist foorumikasutajat.
--
Aga tõesta mulle vastupidist,mis sõjalist võimekust on meil praeguses kaitseväes?
Kui välja jätta Scoutspataljon siis ülejäänute põhitegevus on metsas ringi uitamine ja sportimine.
--
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
WotS
Need sõnad on lihtsalt nii mõttetud, et seda ei saa isegi prvokatsioonina võtta.
Kas tõesti mõtled, et neile lausetele peaks nüüd sulle järgnema mingi tõsine tõestamine? Vaevalt, sest tuldvõtnud tõestaja teeks ennast lihtsalt lolliks.
Sinu eelnevaid postitusi lugedes saab konstateerida vaid tõsiasja - pole sa see mees, kellele midagi tõestada. M.O.T.T.
Kood: Vali kõik
Kas tõesti mõtled, et neile lausetele peaks nüüd sulle järgnema mingi tõsine tõestamine? Vaevalt, sest tuldvõtnud tõestaja teeks ennast lihtsalt lolliks.
Sinu eelnevaid postitusi lugedes saab konstateerida vaid tõsiasja - pole sa see mees, kellele midagi tõestada. M.O.T.T.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Hea küll ma pajatan enda ajateenistusest.
Läksin 2006 aasta oktoobris vahipataljoni.Umbes 50% ajast kulus tseremoniaal ülesannete täitmiseks/õppimiseks pluss veel Kadrioru vahtkonnas käimised!
Alguses õppisime sõduri põhitõdesid ning siis oli ka üks metsalaager ja mõnda aega käisime nii metsas,et hommikul läksime ja õhtul tulime.
Suurem osa nendest käikudest kulus lihtsalt distsipliini ülalhodmiseks erinevate karistusde läbi!Said jälle venelased millegagi hakkama,terve laager öösel ülesse ning asjadega kilomeeter kolima. Küll tuli uus instruktor kes tahtis end jälle maksma panna al la nüüd käivad kõik ringi relvad peakohal jne.... sinna see aeg läkski. Kasarmus veetsime teenistust küürimise ja rivis seismisega.
Terve noorteaeg lihtsalt raisati kõrvaliste tegevuste peale osavalt ära.
2007 jaanuaris algas minul sniperi erialakursus.Natukene õppisime alguses teooriat ning siis tulid metsalaagrid. Põhiline oli: pikad rännakud,ellujäämis laager,vaatluspostid,üldine elu ja olek metsatingimustes ja muidugi luuramine.
Põhimõtteliselt me oleks võinud tervet seda teema teha ka ilma sõjaväe varustuseta ning nö tsiviil korras.
Okih muidugi oli meil ka päris palju laskmisi,nii männikul kui ka Sirgalas.
Peale eriala kursuse lõppu( märtsi lõpus) hakkas pihta rühma kursus,meie oli pandud Juhtimis-,toetus-,tagalarühmas. Kuna seal nö meeste puudus siis kogu aeg pidime meie snaiprid tegema teiste tööd nagu püstitama telke ning tohutult varustust laiali kanda jne ...
Kevadtorm oli tõesti huvitav nähtus,me otses mõttes uitasime mööda metsi pool jagude kaupa ringi.Side käis meil mobiiliga
Vahest paari päeva peale nägime kõrgemat ülemust kui jaoülem. Krt oleks võinud jooksus käia,nagu nii pole teada saadud. Toitusime suvaliste rühmade juures. Kõige meeldejäävam kogumus: rühmaülem valis mind ja jaoülemat välja ning meid pandi scoutpataljoni ridadesse üheks päevaks,päris vahva oli,saime PASiga sõita ja coca colat juua
-----------
Läksin 2006 aasta oktoobris vahipataljoni.Umbes 50% ajast kulus tseremoniaal ülesannete täitmiseks/õppimiseks pluss veel Kadrioru vahtkonnas käimised!
Alguses õppisime sõduri põhitõdesid ning siis oli ka üks metsalaager ja mõnda aega käisime nii metsas,et hommikul läksime ja õhtul tulime.
Suurem osa nendest käikudest kulus lihtsalt distsipliini ülalhodmiseks erinevate karistusde läbi!Said jälle venelased millegagi hakkama,terve laager öösel ülesse ning asjadega kilomeeter kolima. Küll tuli uus instruktor kes tahtis end jälle maksma panna al la nüüd käivad kõik ringi relvad peakohal jne.... sinna see aeg läkski. Kasarmus veetsime teenistust küürimise ja rivis seismisega.
Terve noorteaeg lihtsalt raisati kõrvaliste tegevuste peale osavalt ära.
2007 jaanuaris algas minul sniperi erialakursus.Natukene õppisime alguses teooriat ning siis tulid metsalaagrid. Põhiline oli: pikad rännakud,ellujäämis laager,vaatluspostid,üldine elu ja olek metsatingimustes ja muidugi luuramine.
Põhimõtteliselt me oleks võinud tervet seda teema teha ka ilma sõjaväe varustuseta ning nö tsiviil korras.
Okih muidugi oli meil ka päris palju laskmisi,nii männikul kui ka Sirgalas.
Peale eriala kursuse lõppu( märtsi lõpus) hakkas pihta rühma kursus,meie oli pandud Juhtimis-,toetus-,tagalarühmas. Kuna seal nö meeste puudus siis kogu aeg pidime meie snaiprid tegema teiste tööd nagu püstitama telke ning tohutult varustust laiali kanda jne ...
Kevadtorm oli tõesti huvitav nähtus,me otses mõttes uitasime mööda metsi pool jagude kaupa ringi.Side käis meil mobiiliga

-----------
Dude, nüüd juhtus küll veider eksitusdude kirjutas:Seltsimees kapten trumm, kui sa mind solvata tahad, siis äkki saaksime kokku ja räägime sel teemal... ma ei mõista sinu kibestumust ja seda, kust sa seda soppa oled endasse ammutanud minu postitustest, et sellist jaburust siin kirjutad!!!
Lase näited tulla minu postitustest ja siis vaatame edasi...

Point on selles, et Postimehe kommentaariumis tegutseb su nimekaim, kes iga sõjaväge puudutava teema puhul sõna kurjalt sõna võtab, ajateenistust ja kogu seda värki räigelt sõimab jne. Võta suvaline kaitseväeteemaline artikkel välja ja veendud ise. Olen kindel, et seda kretiini Trumm silmas pidaski.
Päris naljakas mõelda, et oleks Trumm tolle Postimehe-Dude suhtes vähe karmimaid sõnu kasutanud, saanuks ta praegu foorumikaaslase solvamise eest jumalast süütuna readonly

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Pidasin silmas kedagi nimega "dude", kes esineb delfi ja postimees online kommentaarides ekv vastaste kirjutistega ja kirjutab täpselt seda, mida eespool ma kirjutasin. Kui see ei ole sina (ei teadnud, et siin ka selline nimi ondude kirjutas:Seltsimees kapten trumm, kui sa mind solvata tahad, siis äkki saaksime kokku ja räägime sel teemal... ma ei mõista sinu kibestumust ja seda, kust sa seda soppa oled endasse ammutanud minu postitustest, et sellist jaburust siin kirjutad!!!
Lase näited tulla minu postitustest ja siis vaatame edasi...

Selle delhvi "dude" andmeid on korra ka sõdurifoorumis taga otsitud eesmärgiga nägu üle vaadata.
Kui tegemist on eri isikutega, siis vabandan.
Muide- eestis tegutsevad eri jutuklubides veel kaks Kapten Trummi. Üks neist leidub boat.ee foorumis, kes ajab asjalikku juttu ja teine figureerib minut.ee-s ja ajab mingit eksistentsiaalset iba. Kolm eri inimest, sama kasutajanimi. Muide - üks kord oli mingis kommentaariumis selle minut.ee venna pähe ka mind mängu toodud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kordusõppusi vaadates tundub, et Eestis on asjad paremini korras kui isegi NSVL-s olid.
Kui mina võtsin koti ja ühel kevadööl formeerimispunkti minema hakkasin, siis olid meeles N. armee taustaga sugulaste jutud, et tuleb üks suurem joomine metsas ja lolli mängimine. Arvasin, et seda vürtsitab saamatute võllide röökimine ja reservistide poolne seanahavedu. Arvasin, et tuleb üks lollimängimine. Aga võta näpust.
Tegelikkus oli midagi muud. Nelja tunni pärast sõitsime juba teenistuskohta, tutikas vorm, saapad, seljakott, rakmed (no swedish bull shit) jne. Mõtestatud tegevust oli pidevalt ja niisama mölutada ei saanud eriti.
Oli võimalus näha ka lahinglaskmisi, TT tabas valdavalt esimese pauguga ja üles hüppavad märgid tulistati juba esimese jao poolt nii sõelaks, et nende üles panemiseks tuli puuoksa kasutada, et mitte käsi ära lõhkuda. Laskemoona oli piisavalt. Mehed olid motiveeritud ja niisama ei viilinud keegi. Pigem oli vaimsus selline, et saaks aga rohkem actioni, mehed käisid RÜ-le pinda, et lubagu see minna ja öiseid äratusi tekitavale vastutegevusele teepeale traatmiine panna ja neid püüdna minna.
Ma arvan, et need mehed sõdiksid küll ja hästi sõdiksid. Kui oleks neid vaid rohkem ja võimsamate pauguraudadega
Kui mina võtsin koti ja ühel kevadööl formeerimispunkti minema hakkasin, siis olid meeles N. armee taustaga sugulaste jutud, et tuleb üks suurem joomine metsas ja lolli mängimine. Arvasin, et seda vürtsitab saamatute võllide röökimine ja reservistide poolne seanahavedu. Arvasin, et tuleb üks lollimängimine. Aga võta näpust.
Tegelikkus oli midagi muud. Nelja tunni pärast sõitsime juba teenistuskohta, tutikas vorm, saapad, seljakott, rakmed (no swedish bull shit) jne. Mõtestatud tegevust oli pidevalt ja niisama mölutada ei saanud eriti.

Oli võimalus näha ka lahinglaskmisi, TT tabas valdavalt esimese pauguga ja üles hüppavad märgid tulistati juba esimese jao poolt nii sõelaks, et nende üles panemiseks tuli puuoksa kasutada, et mitte käsi ära lõhkuda. Laskemoona oli piisavalt. Mehed olid motiveeritud ja niisama ei viilinud keegi. Pigem oli vaimsus selline, et saaks aga rohkem actioni, mehed käisid RÜ-le pinda, et lubagu see minna ja öiseid äratusi tekitavale vastutegevusele teepeale traatmiine panna ja neid püüdna minna.
Ma arvan, et need mehed sõdiksid küll ja hästi sõdiksid. Kui oleks neid vaid rohkem ja võimsamate pauguraudadega

Njah meil olid ajateenistuse jooksul ka lahinglaskmised Sirgala karjääris. Ütleks nii,et paras piinamine oli see.
Ärkasime kell 6 ülesse,et liikuda alla poole telkimiskohast ning seal passisime kella 9-10.00 ning siis läksime vaatamispositsioonidele kus pidime lörtsi täis augus passima umbes 2 tundi kuna miinipildujad ei suutnud korralikult relva välja rihtida.
Õues kuskil 0 kraadi või mõni üksik soojakraad aga meeletu tuul.Lõpuks saime ka me tulistada.IRW 20 lasku anti meile snaiperitele näopeale.
Hiljem kõndisime järgmistele postitsioonidele,kuid kuna kuulid otsas polnud midagi peale lumes lamamise teha
Kuskil 2-3 jõudsime tagasi laagrisse.
-----
Vead: Laskemoona ei antud piisavalt,tundub nagu meelega venitatakse ning kõike tehakse tohutu varuga,mis sest,et ajateenijad on tavaliselt esimesena platsis ning siis peale pikka ootamist tuleb kaader ning siis hopsti tehakse asi ära.
Järgmine päev oleksime pidanud ka laskmistel osalema kuid saadeti hoopis 5 KM kaugemalt suvalist teeristi tõkestama eraisikute eest.Njah kaugelt nägime ja kuulsime paugutamist.
Ja ülejäänud päevad möödusid rahulikult patrullides ja rootsi rämps telke parandades mis koguaeg tilkusid ja ümber kippusid vajuma. Blah
----------
Pääsukese õppusel aja olime LEG ehk luure ja ettevalmistus grupis,sõitsime juba öösel välja ning jõudsime kuskil 3-4-5 kohale ja kuna auto peale jäi seljakott siis külmetasime rõskes metsas vihmakäes suvevormiga kuni kella 11ni. Sõime pool tundi ja jälle vaatlesime.
Hiljem läks ilm paremaks ja elu huvitavamaks.
-----
Üldiselt jah,kogu aeg pandi snaipereid kuskile suvalisse rühma või meid käsutas suvaline kaader,kes peaaegu ALATI unustas meid hiljem ära ja olles veetnud päev aga kuskil luurates avastasime,et omad üksused ammu lahkunud ja ehk jõuame hommikuks enda laagrisse tagasi ennem kui sealt ka lahkutakse.Süüa muidugi ei saanud.
-----
Hmmm raadioside oli naljakas,motorolladel liiga väike tegevuspiirkond ning harriseid ei osata korralikult programeerida ning nagu ikka saime kompletki kus üks aku tühi ja 1 katki! Mõtetu raskus liikumisel.Kevadtormil saime käsud mobiiliga!
---
Muidu rännata oli ka huvitav,vähemalt ilus loodus Eestimaal.
Ärkasime kell 6 ülesse,et liikuda alla poole telkimiskohast ning seal passisime kella 9-10.00 ning siis läksime vaatamispositsioonidele kus pidime lörtsi täis augus passima umbes 2 tundi kuna miinipildujad ei suutnud korralikult relva välja rihtida.
Õues kuskil 0 kraadi või mõni üksik soojakraad aga meeletu tuul.Lõpuks saime ka me tulistada.IRW 20 lasku anti meile snaiperitele näopeale.
Hiljem kõndisime järgmistele postitsioonidele,kuid kuna kuulid otsas polnud midagi peale lumes lamamise teha

Kuskil 2-3 jõudsime tagasi laagrisse.
-----
Vead: Laskemoona ei antud piisavalt,tundub nagu meelega venitatakse ning kõike tehakse tohutu varuga,mis sest,et ajateenijad on tavaliselt esimesena platsis ning siis peale pikka ootamist tuleb kaader ning siis hopsti tehakse asi ära.
Järgmine päev oleksime pidanud ka laskmistel osalema kuid saadeti hoopis 5 KM kaugemalt suvalist teeristi tõkestama eraisikute eest.Njah kaugelt nägime ja kuulsime paugutamist.
Ja ülejäänud päevad möödusid rahulikult patrullides ja rootsi rämps telke parandades mis koguaeg tilkusid ja ümber kippusid vajuma. Blah
----------
Pääsukese õppusel aja olime LEG ehk luure ja ettevalmistus grupis,sõitsime juba öösel välja ning jõudsime kuskil 3-4-5 kohale ja kuna auto peale jäi seljakott siis külmetasime rõskes metsas vihmakäes suvevormiga kuni kella 11ni. Sõime pool tundi ja jälle vaatlesime.
Hiljem läks ilm paremaks ja elu huvitavamaks.
-----
Üldiselt jah,kogu aeg pandi snaipereid kuskile suvalisse rühma või meid käsutas suvaline kaader,kes peaaegu ALATI unustas meid hiljem ära ja olles veetnud päev aga kuskil luurates avastasime,et omad üksused ammu lahkunud ja ehk jõuame hommikuks enda laagrisse tagasi ennem kui sealt ka lahkutakse.Süüa muidugi ei saanud.
-----
Hmmm raadioside oli naljakas,motorolladel liiga väike tegevuspiirkond ning harriseid ei osata korralikult programeerida ning nagu ikka saime kompletki kus üks aku tühi ja 1 katki! Mõtetu raskus liikumisel.Kevadtormil saime käsud mobiiliga!
---
Muidu rännata oli ka huvitav,vähemalt ilus loodus Eestimaal.
- Standartenführer
- Liige
- Kontakt:
6a tagasi EKV teenides küll ei ütleks et kaitsevõime kehv oleks olnud. lasta sai kõvasti, mingi aeg isegi vabast tahtest, kui viitsisid. võeti sats kokku ja Unimog viis tiiru. olin viimane Galil AR´il, järgmised olid juba AK4jadel, lasta sain lahingmoonaga nii G´ ARi, AK4 kui ka Kalašnikovi ja kuulipildujat MG, visata granaati jne. kusjuures meile räägiti selgeks ka tööpõhimõte: AK4, MG3, KPS-58, Negev, M-69, B-300, Carl Gustav II, raadiojaam Sincars, M14, RDG-5 ja F-1, ja hulk vene soomukeid/tanke/liikursuurtükke/õhutõrjesoomukeid
peast tean mis on mis, mitu inimest sees, kui kaugele nad näevad ümber enda, milline on relvastus, kui kaugele ja kiiresti sõita võib jne.
mööda külge see teenistus ei olnud.
karm kord oli.

peast tean mis on mis, mitu inimest sees, kui kaugele nad näevad ümber enda, milline on relvastus, kui kaugele ja kiiresti sõita võib jne.
mööda külge see teenistus ei olnud.
karm kord oli.
Kood: Vali kõik
Tahtsin veel selle südame pealt ära öelda,et ajateenistus on minu arust kasulik kogemus kokkuvõtteks kuid sõjaliselt mitte väga mõtekas!
NA võitlusvõime? Leian, et see oli siiski, vastupidiselt enamiku foorumlaste arvamusele, piisavalt kõrge.
Millega see saavutatud oli?
Esiteks muidugi pidev ja öö-päevaringne ühesuunaliselt toimiv psühholoogiline töötlus (nii patriootiline, kui ideoloogiline), missugust praeguses EKV-s üldse ei ole. Arvamusi on erinevaid, kuid minu arvamus on selle puudumise kohta EKV-s, et see üks väga tõsine puudujääk on.
Teiseks, 2-3-aastase ajateenistuse jooksul toimus just see eelpoolmainitud sõdurikskujunemine ja ennast hakati tahestahtmata identifitseerima, kui sõdurit, kui ühte komponenti üksuse süsteemis. Käsk oli üle kõige. Ja nii peakski olema, sest muidu ei saaks olla kindel üksuse lahinguvõimes. Käsk täideti. Vaieldamatult.
Kolmandaks olid sõduri elementaaroskused tänu pidevale-pidevale harjutamisele rutiini-harjumise-refleksi tasemele sissekomposteeritud ja ekstreemolukorras ei olnud nagu mitte mingit küsimust, et miks nii ja mitte teisiti, ja miks üldse teha jne., jne. EKV-st arvavad mõned tarkpead, et kui nad miskit teavad, siis nagu olekski asi selge. Tegelikult ei ole miskit korras ja tähelepanu hajudes (mis ekstreemses lahingusitustsioonis mitte harv nähtus pole

Neljandaks, hakkasid sellise küllaltki pikaajalise teenistuse jooksul (2-3 aastat)toimima hoopistükki teistsugused mehhanismid, kui mingi juhuslikult kokkupandud grupi puhul. Pideva koos elamine, söömine, ühiste ülesannete täitmine jne. tekitasid ka lahinguülesannete ja õppuste käigus vastutustunde teineteise ja üksuse ees, mis omakorda tagas ülesande täitmise. Tähtis polnud enam ei mingi poliitika või kuitahes kõrgelennulised loosungid. Tähtis oli, et vaat siin on sinu kamraad, keda sa pead aitama.
Tegelikult oli ka see üks osa sellest nn. sõduriks kasvamise protsessist.
EKV-s paljutki seda ei toimu. Järeldan seda viimasel ajal paljude ajateenijate ja ka hiljuti ajateenistuses viibinute kommentaaridest - vaata, et ca. 1/3 teenistusajast viibitakse tsiviilis linnaloal + puhkused, mistõttu ka vormiriietuse kandmisse suhtustakse kui ajutisse ebameeldivusse, pidevad jagelused ja usaldamatus erinevate rahvuste vahel, oma ülemate (olgu see siis kes tahes ja mis auastmes) põhjamine ning nende suvalise tegutsemise juba ette ajuvabaks tembeldamine, jne.
Viiendaks, polnud vähetähtis ka fakti tõeksvõtmine, et karistus on vääramatu. Kardeti. Ja seda eriti võõras keskkonnas, kus OMADeks olid needsamad kaasteenijad. Ja kuhugile pääsu polnud.

Seega - NA lahinguvõime just tänu eelpoolloetletud komponentidele oli võrreldes kõigi teiste demokraatiavaimustuses riikide relvajõududega ikka kordades kõrgem, kui ... (Mõelge paralleelide peale )
Aga see on minu isiklik arvamus. Võib-olla mõni teine, kes mingit muud kogemust omab, arvab teisiti, kuid see on tema arvamus.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
-
- Liige
- Kontakt:
Vat nüüd jäigi minule arusaamatuks, et kas hr Dude andis hr Trummile tolle eksimuse andeks, või on järgmisel kokkusaamisel oodata teatud arveteklaarimisi?
Lugesin kunagi, et Ukrainas toetatakse igati vabaabielus elamist, sest iga kaheksas pulm pidi lõpema MÕRVAGA, stiilis:
"A TÕ, VOT TÕ, TÕ MENJA UVAZHAJESH"?
"A DA PASHOL TÕ NAHHHHUI"
"POOONJAL"
Ja hopsti! lauakaaslasele süldikahvel kõrva!

Aga mis puutub sõjaväest saadud kogemustesse, siis....tjah. Õppisin vikatiga heina niitma ja lehma lüpsma ja ühe noahoobiga siga tapma. Ja lisaks õppisin nautima toorest soolapekki koos musta leiva ja puskarisõõmuga.
Igaks juhuks kordan sellegi üle: Võin öelda puhta südamega- ma ei liigutanud selleks ise lillegi, et veeta kaks aastat oma noorest elust militaarsigalas. Ei ühtegi pudelit "vanakest" ei ühtegi suitsuvorstikilo, ei ühtegi plekist kuivainetekomplekti pole ükski ohve minu käest tasuta saanud.
Nii et kaks aastat tublit füüsilist tööd ja tulemus....... allüksuse 11528"S" lahinguvõime: Puhas null!
Nii lihtsalt läks
Lugesin kunagi, et Ukrainas toetatakse igati vabaabielus elamist, sest iga kaheksas pulm pidi lõpema MÕRVAGA, stiilis:
"A TÕ, VOT TÕ, TÕ MENJA UVAZHAJESH"?
"A DA PASHOL TÕ NAHHHHUI"
"POOONJAL"
Ja hopsti! lauakaaslasele süldikahvel kõrva!

Aga mis puutub sõjaväest saadud kogemustesse, siis....tjah. Õppisin vikatiga heina niitma ja lehma lüpsma ja ühe noahoobiga siga tapma. Ja lisaks õppisin nautima toorest soolapekki koos musta leiva ja puskarisõõmuga.
Igaks juhuks kordan sellegi üle: Võin öelda puhta südamega- ma ei liigutanud selleks ise lillegi, et veeta kaks aastat oma noorest elust militaarsigalas. Ei ühtegi pudelit "vanakest" ei ühtegi suitsuvorstikilo, ei ühtegi plekist kuivainetekomplekti pole ükski ohve minu käest tasuta saanud.
Nii et kaks aastat tublit füüsilist tööd ja tulemus....... allüksuse 11528"S" lahinguvõime: Puhas null!
Nii lihtsalt läks
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline