Kas muuta Eesti riiklikke sümboleid?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.

Eesti peaks / võiks saada omale ennekõike :

Ristilipu
8
10%
Hoopis teise kujundusega lipu
0
Pole hääli
Hümniks "Põhjamaa mu sünnimaa"
1
1%
Hoopis teise hümni
2
3%
Rahvusvaheliseks nimeks Estland
6
8%
Kõik riiklikud sümbolid on pühad, puutumatud ja õiged!
62
78%

Hääli kokku: 79

marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

millest üldse selline teema? praegused lipp, vapp, hümn ja muud sümbolid on täiesti omal kohal. ei vahetaks IIAL praegust lippu mingi teise vastu. teema piisavalt mõttetu, et võiks selle kinni panna
ice343
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ice343 »

Nõus täiesti. Kust üldse äkki mingi lipu vahetamine ja muu selline jama. :?
Kui ei meeldi mine minema. Uks on seal :arrow:
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

hugo1 kirjutas:krizz
Eesti rahvusvaheline nimi Estland.

Selgita palun miks peaks olema meie rahvusvaheline nimi estland :?:
Mis estonial viga on :?:
asi on selles, et enamis "-ia"lõpuga riike maailmakaardil on teise-kolmandajärgulised sopamaad. estonIA nimekuju kipub tavalisele maailmakodanikule samastuma igasuguste muude -ia'dega. näiteid ei viitsi tuua.
S-2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas S-2 »

Satakas kirjutas:
asi on selles, et enamis "-ia"lõpuga riike maailmakaardil on teise-kolmandajärgulised sopamaad. estonIA nimekuju kipub tavalisele maailmakodanikule samastuma igasuguste muude -ia'dega. näiteid ei viitsi tuua.
See ei ole ju piisav argument hakata ajalooliselt väljakujunenud nime ja sümboolikat muutma. Sweden, Norway, Denmark pole -land lõpuga. Need riigid on oma postisooni ikka teisiti ehitanud. Teod ja aeg loevad, mitte nimi. On aeg kompleksidest üle saada. Oleme ju EL-s ja NATO-s.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ca 300 uudistajast on üks kümnendik ka hääletada võtnud ja üle 80% enamusega selle haige aju vaevuse pellerisse saatnud. Fakte arvestades ja demokraatiat austades võiksid nüüd oma ristilippude ja kanavappidega koju ära minna!
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Vaat kus kana kaagutama tulnud. Kui sa midagi demokraatiast adud, siis demokraatias küsitaksegi rahva käest, et mis ja kuidas meeldib/meeldiks.

Et sa aga rahulikult öösel magada saaksid ega hirmust voodit ei märgaks, siis võin saladuskatte all õelda - homme tõesti veel ei minda meie riigi kallite sümbolite kallale. Kana võid aga oma kodus peeglist näha, seda me vapile ei sooviks vist keegi.

Veidi hirmu sm. Arnoldile. Head und :wink: :
Pilt
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
PAK
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PAK »

S-2 kirjutas:
Satakas kirjutas:
See ei ole ju piisav argument hakata ajalooliselt väljakujunenud nime ja sümboolikat muutma. Sweden, Norway, Denmark pole -land lõpuga. Need riigid on oma postisooni ikka teisiti ehitanud. Teod ja aeg loevad, mitte nimi. On aeg kompleksidest üle saada. Oleme ju EL-s ja NATO-s.
Heal maal ikka mitu nime. Sakslase, rootslase, taanlase, norraka, hollandlase jaoks on Eesti Estland, inglase jaoks Estonia, soomlasele Viro.
Deutschland on meile Saksamaa, inglastele Germany jne.
Ma olen kuulnud isegi sihukesi süüdistusi et ainult natsid ütlevad Estland....jabur.
PAK
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PAK »

Soobel kirjutas:
Kui üldse midagi torkida, siis ehk vahetaks praeguse hümni Koidula "Mu isamaa on minu arm" vastu selle liigse soomesarnasuse pärast.

!
vahetame parem Soome hümni ära :D
Meite sümbolid ikka meie omad, pole siin vahetada midagi.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Ei ole meie jaoks ei Estoniat ega Estlandi, meitel on ikka Eesti.

See, kas meid välismaalased nimetavad Estlandiks või Estoniaks on nende asi.

Peaasi vaid, et meie võimud ja seadused oleks tasemel, et meid kuskil ei hakataks vene-lääne hooravahenduskanaliks või läänemere rahapesumasinaks kutsuma.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Krizz ja Arnold, leppige ära! Ei ole ilus jutt!
Olen samuti igasuguse sümbolite muutmise vastu. Aga see ei tähenda veel seda, et ma teist poolt ära ei kuula või veel enam - neid solvavate sõnadega mõnitama hakkan.
Nii et veel kord - leppige ära, krt. olge ometi mehed!

Muideks: Saksamaad meeldib mulle kutsuda näiteks üldse:République fédérale d’Allemagne . Muistsete alemannide hõimu järgi. :twisted:
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Ei tea miks peaks hakkama muutma riiklikke sümboleid? Ei tule pähe mitte ühtegi mõistlikku põhjust.
Ah, et hümn sarnane Soome omaga? Ja mis siis? Muide paar aastat tagasi kuulsin paari Soomes elava tuttava käest, et Soomes liigub idee muuta hümn ära. Et asemele "Finlandia". Ja põhjuseks tuuakse just sarnasus Eesti hümniga ning leitakse et nemad, soomlased peavad muutma selle, sest eestlastel see oli enne neid kasutusel.
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Charlemagne kirjutas:Krizz ja Arnold, leppige ära! Ei ole ilus jutt!
Olen samuti igasuguse sümbolite muutmise vastu. Aga see ei tähenda veel seda, et ma teist poolt ära ei kuula või veel enam - neid solvavate sõnadega mõnitama hakkan.
Nii et veel kord - leppige ära, krt. olge ometi mehed!
Mu vastus oli tõesti ehk veidi äkiline, kuid mõni mees läheb tõega teemast liiga välja, isiklikuks. Ehk see aitab, kui peegel sellisele ette torgata. Ehmub ja saab siis ehk ise ka oma mitteteemakohase ja sihilkku solvamist sisaldavast vastusest aru.

Aga minul pole tõesti eelpool mainit mehe vastu ega poolt mitte kõige vähematki. :twisted:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Selle kuuluvusega põhjamaade kultuuriruumi ei kipu väga nõustuma.
See võis nii olla väga ammustel aegadel, veel enne Lembitut ja ristirüütleid. Võis aga ei pruukinud siiski.
Leian, et Eesti - Läti moodustavad siiski päris oma unikaalse ruumi.
Mida ei peaks pelgama vaid vastupidi igati esile tõstma.
Matsirahvas?
Ja siis?
Pole tähtis kes sa olid - on aga oluline kelleks sa said ja kes sa oled.
Riigilipu muutmise kavaga nõus ei ole.
Isiklik arvamus.
Traditsioon maksab kaa midagi. :roll:
Ja ristimärgiga on meil omad suhted, samahästi võiks lipule sinimustavalge sirbi-vasara maalida.
Mis puudutab Taani kuninga kolme lõvi vapil - pole viga, inglise kuningakoja vapil on needsamad Knuti lõvid ja pole häda kedagist... :D
On venelastel bütsantsi kotkas ja on Austria vapil, oh õudust - sirp ja vasar ja prantslastel rooma liktorikirves...
Mis teha, Euroopa on nii väike... :D
Rahvusvaheline nimi "Estland"?
Aga ongi ju?
Sakslaste ja Austrlaste jaoks. :D
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

irw. lipp on välja teenitud. Vaata, kui Andrus Veerpalu sai kuldmedali ja siis kümne aasta pärast tullakse talle ütlema "hei, anna oma medal meile, me vermime sulle uue ja palju ilusama" siis veerpalu-poiss osutab meelekohale ja saadab külalised viisakalt välja.

vabandust kui ma liiga isikuliseks läksin oma näidete loomisega.

ja miks pole hümni variandis mu isamaa on minu arm? kriss? katki?
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Kusjuures kui ma nüüd ei eksi, siis kunagi tõi selle lipu vahetamise idee välja EPL-s Kaarel (või Indrek?) Tarand. Nimelt olevat olnud vaja kiiresti rahva tähelepanu muudelt, hoopis olulisematelt sündmustelt, kõrvale tõmmata :D. Ja mis saaks olla veel parem kui tuua välja midagi täiesti absurdset, samas aga sellist, mis igaühte puudutaks?

Naljakas, et nüüd on mingi seltskond selle kunagise artikli najal hakanud asja täiesti tõsiselt võtma. Iseenesest võib arutleda ja kõige üle, k.a. vapi, lipu, hümni ja mille iganes muutmise teemal. Siis peaks aga olema ikka natuke parem argumentatsioon kui et -ia lõpp kõlab nõmedalt, -land lõpp aga kuidagi eriti lahedalt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist