Nõuk. mereväe märk

Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
ice343
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ice343 »

Minu omad. :)
Pilt
Pilt
Pilt
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

ice343 kirjutas:Minu omad. :)
[/img]

Alumiiniummärgile on ilmselt kruvi EPO-ga taha liimitud ja pronksmärgile joodetud.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
stilett
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas stilett »

Just sama lugu, nagu minu ajal kroonus tehti....
ice343
Liige
Kontakt:

Tegin pildi kah. Kahjuks jäi kvalideet kehvaks :(
Pilt
tossom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tossom »

alumiiniummärgi vint on kindlasti mingi samodelkin, aga pakun välja, et pronksmärk võib juba tehasest välja tulles vindiga olla. Seda ei saa aga ennem öelda, kui oleks näha sama märk ilma kruvita...

Njah, liiga kehva pilt...
ice343
Liige
Kontakt:

Pronksmärk peaks olema jh tehasest välja tulles vindiga, sest kruvi mutril(ei osand paremini sõnastada) on peal ka mingi sugune markeering. з-д-победа
москва
Kolmadal pildil on seda näha.
tossom
Liige
Kontakt:

Nu need kirjad ei päästa. Kuigi mutter on selline nagu olema peab, ei loe see ikkagi, sest sobiva keerme korral võib sinna külge neid igasuguseid keerata. Vaja oleks näha vindi jootekohta märgi külge.
Viimati muutis tossom, 15 Aug, 2007 14:13, muudetud 1 kord kokku.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Minu silmale paistab küll tavaline koonuspeaga pronkskruvi külge joodetud.
Kas see märk osta.ee-st ei ole kunagi ostetud?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
ice343
Liige
Kontakt:

Ei. Pole osta.ee'st kunagi midagi ostnud. Rakvere vanakraami poest peaks saadud olema.
stilett
Liige
Kontakt:

mutter...

Mutter on loomulikult, selline nagu peab, kuid mutreid kasutati ja kasutatakse tihti selliseid, mis parasjagu kätte juhtub. Keere ju standartne. Küll tehas "Pobeda", küll Moskovski Monetnõi Dvor...
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Minu pandud märk kuulub ühele endisele mereväelasele. Mutter "Pobeda" oma. Märk ise alumiiniumist, tagaküljel miski mutrikujuline märk (mitte sisse pressitud, vaid reljeefne). OveT. jutt sellest, et kõnes oleva märgi on dembel ise ää ratsind valge värviga ja et õige märk peaks olema hall, paneb õlgu kehitama. Ma ei näe ka teiset postitatud piltidel ühtegi märki, millel oleks midagi halli, kõigil ikka kirjad valgel taustal??? Valge värviga plätserdamine ehk dembli enda kätetöö tundub ka pisut ulmeline, pigem ongi see märk sellise nõrga kvaliteediga.
Гив Ми Мани
ice343
Liige
Kontakt:

Pilt tuli veits väärakas aga aru peaksid siiski saama mis on sinu märgil valesti.
Pilt
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Vaat kus! Tänan tähelepanu juhtimise eest! Sellisel juhul on minu märgil need ülevel oleval olevad hallid vigurid samuti ise üle pläkerdatud, sest kvaliteedilt täpselt sama, mis valge osa.
Гив Ми Мани
stilett
Liige
Kontakt:

Valge värviga plätserdamine...

Õige märk on halli äärisega. Enne demblisse minekut, plätserdati valgeks, või võeti hall värv maha ja poleeriti kuldseks.
Tuhnisin natuke vene internetis ja leidsin ühe 70-te aastate meremehe memuaarid, kus on kirjas:
"Нарукавный знак специалиста связи вытачивался из пластмассы двух мыльниц красного и желтого цвета, а из нержавейки - силуэт крейсера... Нагрудные знаки "Отличник ВМФ" и знак классности (конечно же 1) покрывался, добавочно, белой эмалью..." (Vabandust eestikeelset ei leidnud). Sellest tulenevalt ikkagi tegu dembliratsiga...

Veel üks pilt: http://www.aviaznak.ru/index.php?productID=2785

Ja veel: С 1967 года эти знаки стали изготавливать только с булавочным креплением. В 1968 году в связи с необходимостью резко увеличить заказ на изготовление нагрудных знаков отличников СА, ВВС и ВМФ было принято решение об изготовлении заводом «Победа» в 1969 году наряду со знаками из томпака одноразовой партии знаков из алюминия с покрытием из синтетических эмалей и винтовым креплением6. С 1976 года параллельно со знаками из томпака началось производство знаков из анодированного алюминия с булавочным креплением.

Pikem jutt märkide asutamisest ja muust siin:
http://military-uniform.narod.ru/army/s ... /index.htm
tossom
Liige
Kontakt:

Vot siin veits Minu sõjaväeteemalisi otlitsnikuid. Pole neile millegipärast suurt tähelepanu pööranud ja need mis on sattunud olen omale jätnud. Kahju on muidugi Pontonjorist mida pildil ei ole ja mille väga hea papi eest maha müüsin. Eks hea papi eest on ta võimalik tagasi ka osta ja üldiselt peakski asjaga tegelema ja nad kõik erinevad ( sõjaaegsed siis ) kokku korjama.
Pilt
Siin on selles teemas jutuks tulnud vindiga otlitsnikute ( vvs, vmf ja sa ) tagaküljed. Kindlasti on tegemist tehase tööga. Kõige keerulisem oli neist kolmest leida märki otlitsnik vvs.

Pilt

Ja siin on väga huvitav ja väheliikuv märk. Asutatud paar kolm aastat enne liidu kokkuvarisemist. Mina olen teda oma silmaga näinud vaid korra ja nüüd on ta minu kogus.

Pilt

Vat sellised lood

:wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline