Ainult rolleri mootoriga pole seal midagi teha. Mingisugune ülekanne peab ka olema, mis iseenesest on üsna raske asi, pöördemomendi jaoks. Ja aru ma ei saa, miks kardetakse elektroonikat? Ega ka elektrilist bensiinipumpa ei remondi keegi metsas, uus asemele ja kõik. Samamoodi on lugu elektroonikaga, uus blokk sisse ja kogu lugu. Ma olen üsna kindel, et elektroonika tõrgub sellise asja peal kordades harvemini ja vajab vähem hooldust kui kõik muu. Kui muu ei aita siis valatakse ta epoksüüdvaigu sisse ning asi on veekindel(see ju peamine asi sellises kohas).
Rauaosa valmis tegemine pole mingi probleem, selle saab sisse osta(vt Top Geari). Ise leiutama hakates saab kordi kehvema ja aega/raha läheb ka rohkem. Jutt on siis prototüübi rauast. Edasi tuleb rauaosa prototüübi pealt, labaselt öeldes, ära varastada, täiustada ja tootma hakata. Tähtis oleks just elektroonika jm tarkuse külge panemine, kui seda ei tee siis milleks üldse jamada? Võib ju sellesama Argo osta, läbi proovitud ja garantiiga toode.
Minu nägemus: ca 1,5x3,0x0,5 m platvorm, 6 ratast all, kaal selline, et pooljagu tõsta suudaks(ca 120 kg). Platvormi sees on paak, mootor, ülekanded, juhtblokk, varujupid. Platvormi peale mida iganes. Kiirus 0 - jooksev inimene(hädaolukordade jaoks peaks ilmselt siiski suurem olema), kandevõime pooljao varustus. Suudab jälgida andurit(kellegi küljes), liigub andurist ca 1,5 m tagapool ning peatub kui andur ei liigu. Tagavaravariantideks kaugjuhtimine puldist ja füüsilise ühenduse(nööri, toru) kaudu juhtimine. Mingid tuled, IR lambid vms jura on juba üksikasjad.
Prototüübi tegemine: üks kasutatud misiganes ATV, mis suudab inimest kanda(kui iste ja rool pealt äa võtta siis läheb asi üsna madalaks). Sinna peale osta võimalus sed asja juhtida raadio teel(a'la Top Gear). Sellel juhtimisel on mingisugune keskseade, kuhu jookseb sisend- ja väljundinfo. Sellele seadele külge pookida füüsilise ühendusega juhtimise võimalus(ilmselt tiba muuta juhtkoodi, et mingid lõpplülitid töötaksid). Kõik. Prototüüp on valmis. Kui see töötab(just juhtimise osa, kuna muu on laiatarbekaubast kokku pandav, ei ole ju mõtet hakata ise näiteks mootorit ehitama) siis saab all platvormi vahetada, juhtimisloogika on ju täpselt sama. Seesama Argos näiteks, kui pealmine osa ära võtta siis jääbgi järgi paras platvorm kuhu saab midaiganes toppida.
See kõik aga eeldab seda, et sellega tegeleb keegi koguaeg ja saab selle eest palka, et poleks "ah. persse, ma lähen täna hoopis sünnipäevale, ei viitsi õhtul nokkida". Muidugi saab seda ka ise teha kuid siis peab ikka jube fanaatik olema, mina seda pole

.
Teistpidi jälle, Kaminas määratakse projektijuht, luuakse töögrupp, korraldatakse koosolekuid ning lõpptulem on "mitte kottigi", kuna projektijuht ei vastuta töö eest ning ega ta saagi, kuna iga ülemus on kõige targem igal alal ning kogu projekt kirjutatakse korstnasse.
Kõik on õnnelikud ning sõdur veab varustust Unimogis või seljas.