Arvamusliidrid uuest kavast
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Re: Arvamusliidrid uuest kavast
Jah, eks ma ise kah võtsin Kunnase sõnasabast võibolla liiga palju kinni. Aga huvitav on siiski see, et mis ülesandeid need 90 000 meest täidavad. Kas tuleb 2 manööverbrigaadi ja ülejäänud mingid rangelt maakonnapõhised üksused. Või tehakse mingeid üksikuid jalaväepataljone, lahingkompaniisid. Eraldi, kaartule ja TT üksuseid, mida kuhugi juurde liita? Pioneeriüksuseid.
Et kui nüüd VÄGA LAIAS LAASTUS võtta, siis kaks brigaadi koos kolinatega= 20 000meest. Oletame veel, et selle 90 000 sisse on arvutatud Kliidu 30 000 meest (mis vist nii küll ei ole). Ehk siis 40 tuhat (või pigem isegi 70 000) meest jääb veel "üle". Teeme kasvõi 3-4 täies relvis brigaadi veel juurde, ikka jääb inimesi "üle". Ei tea, kas neile on plaanitud ehk sõjaaegne töö vajalikus tsiviilsektoris. Jääb veel küllalt inimesi, et asendada langenuid.
Huvitav, et missugusena nähakse maakaitset. Kas võetakse iga sild kaitse alla?
Lihtsalt mõned mõtted, mis reede õhtul pähe tulevad...
Et kui nüüd VÄGA LAIAS LAASTUS võtta, siis kaks brigaadi koos kolinatega= 20 000meest. Oletame veel, et selle 90 000 sisse on arvutatud Kliidu 30 000 meest (mis vist nii küll ei ole). Ehk siis 40 tuhat (või pigem isegi 70 000) meest jääb veel "üle". Teeme kasvõi 3-4 täies relvis brigaadi veel juurde, ikka jääb inimesi "üle". Ei tea, kas neile on plaanitud ehk sõjaaegne töö vajalikus tsiviilsektoris. Jääb veel küllalt inimesi, et asendada langenuid.
Huvitav, et missugusena nähakse maakaitset. Kas võetakse iga sild kaitse alla?
Lihtsalt mõned mõtted, mis reede õhtul pähe tulevad...
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Kummaliselt eluvõõras arutelu siin eelnevas postis.
Eluvõõras, arusaamatu ja mingite fantastiliste nummeritega
Segast pandud täiega - ainult milleks
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
No ma siis katsun natuke täpsustada. Kopeeritud ERRi uudisteportaalist:Kummaliselt eluvõõras arutelu siin eelnevas postis.
Ma ei ootagi, et keegi annaks mulle täpse ülevaate plaanitud üksuste nimekirja, suuruste, paiknemiste ja valmisolekuaegadega. Aga mõte hakkas veerema, et missugune see asi 10 aasta pärast peaks välja nägema.Prioriteediks seatud kiirreageerimisvõimekuse tõstmine tähendab Reinsalu sõnul seda, et Eesti reservüksused on valmis ennast kiiresti korda seadma, neil on täielik varustus ja väljaõpe. Reservi arvatakse edaspidi kõik Eesti vabariigi ajateenistuse läbinud mehed ja naised nii, et 2022. aastaks peaks Eestil olema 90 000 -line reserv.
"Kaitsevägi põhineb endiselt kolmel põhisambal: ajateenistusel põhinev reserv, Kaitseliit ja elukutselistel kaitseväelastel põhinev väike, kuid võimekas üksus rahvusvaheliste kohustuste täitmiseks alalises valmiduses," selgitas Terras. "Ära ei visata midagi ega kaotata ühtegi üksust."
Ilmselt jätkub brigaadide varustamine umbes nagu praegu selle ainsama brigaadi meestega varustamine. Ümmardame nüüd ühe brigaadi koos igasugu muu kolaga suuremaks 10 000 peale. Või on siis brigaad veel suurem, et need arvud nii eluvõõrad on?
Tuleme nüüd tagasi tsiteeritud Reinsalu sõnade juurde, et Eesti reservüksused on valmis ennast kiiresti valmis seadma ja neil on vajalik varustus ja väljaõpe. Mina hakkasingi mõtlema, et huvitav, kui hea varustuse need ülejäänud (70 000reservisti) saavad ja et mäherdused ülesanded neile antakse?
Lihtsustatult öeldes, me teame ju et neile on piiavalt püsse võimalik kätte jagada. Aga piisaval tasemel erinevaid rakette vist ei ole nende jaoks olemas. Seega tunnengi mõõdukat huvi, et mis ülesanded neile antakse. Kas tehakse vanematest reservväelastest vähendatud tulejõuga maakaitseüksused (näiteks üksik valverühm ühe KP ja kustiga). Kas nooremad mehed arvatakse brigaadi täiendusreservi langenute asemele? Kas tehakse mingid lahingüksused, mis peavad brigaadi külgi katma...
Samas, ega keegi vist ei võigi seda öelda.
Tuleb Reinsalult ise üle küsida.
Aga muidu mis nendes arvudes nii eluvõõrast oli?
Ma proovin veidi selgitada.
Reservväelaste hulk võib olla 90000, kuid reservüksuste isikkoosseisu arv on tõenäoliselt oluliselt väiksem. See arv mis üle jääb, ei kuulugi relvastamisele. Neid inimesi kutsutakse teenistusse siis, kui esimesena kutsututest puudu jääb (ei ilmu kohale, ei vasta nõuetele) või kui neid vähemaks hakkab jääma (kaotused). Nii et 90000 pealist armeed me vist kunagi ei näe. Pealegi peab ka sõjaajal võimalikult palju tsiviiltegevusi säilima. Näiteks igasugune tootmine peaks säilima nii palju kui võimalik. Võrdluseks võib võtta soomlased, kellel reservväelaste arv on vist kaks või lausa kolm korda suurem, kui vägi mida nad relvastada kavatsevad.
Sõltumata sellest kui palju meil väljaõpetatud inimesi või varustamiseks materjali on, jääb brigaad ikka brigaadiks oma endise inimeste numbriga.
Täpsustuseks: Kamin ega keegi teine pole kunagi öelnud, et 90000 lahingusse läheb. Kellegi mahakandmiseks ei saa seda samuti nimetada.
Hr Kunnase artikkel on oma numbritega veidi eksitav.
Ka järgmine väide on minu arvates eksitav:
Reservväelaste hulk võib olla 90000, kuid reservüksuste isikkoosseisu arv on tõenäoliselt oluliselt väiksem. See arv mis üle jääb, ei kuulugi relvastamisele. Neid inimesi kutsutakse teenistusse siis, kui esimesena kutsututest puudu jääb (ei ilmu kohale, ei vasta nõuetele) või kui neid vähemaks hakkab jääma (kaotused). Nii et 90000 pealist armeed me vist kunagi ei näe. Pealegi peab ka sõjaajal võimalikult palju tsiviiltegevusi säilima. Näiteks igasugune tootmine peaks säilima nii palju kui võimalik. Võrdluseks võib võtta soomlased, kellel reservväelaste arv on vist kaks või lausa kolm korda suurem, kui vägi mida nad relvastada kavatsevad.
Sõltumata sellest kui palju meil väljaõpetatud inimesi või varustamiseks materjali on, jääb brigaad ikka brigaadiks oma endise inimeste numbriga.
Täpsustuseks: Kamin ega keegi teine pole kunagi öelnud, et 90000 lahingusse läheb. Kellegi mahakandmiseks ei saa seda samuti nimetada.
Hr Kunnase artikkel on oma numbritega veidi eksitav.
- vot siit see 90000 vägi vaikselt tekkima hakkab.Uue arengukava järgi peaks kaitseväe reserv üha suurenema, järgmise kümnendi jooksul koguni 90 000 inimeseni. See on positiivne. Aga kes hakkaks kaitseväepõhiseid reservüksusi juhtima, kui need ülepea säilivad?
Ka järgmine väide on minu arvates eksitav:
- äkki tõesti on aga mina ei usu.Praegu on neljas kaitseringkonna staabis hõivatud rohkem kui 450 inimest.
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Selge. Ma kujutasin oma mõttes ette, et igale kui viimsele mehele on paberi peal mingi koht (kasvõi väljalangemise tõttu tehtud uued üksused) valmis. Üheks põhjuseks leidsin olevat selle, et meil ilmselt ei ole vaja vaagida mingit pikka sõda, kus on oluline ka see, et järgmiseks aastaks saaks õigel ajal vili maha panna, sest muidu järgmisel aastal on sõduritel nälg. Tunduks loogilisem, et meil on vaja võimalikult palju mehi ja võimalikult kähku relva alla panna. Küll siis töötegijatel saab kah tööpäeva pikkust reguleerida vastavalt vajadusele paari tunni võrra pikemaks.
Aga nagu ma Soesilma jutust aru saan, siis näeks see asi pigem niimoodi välja, et jooksvalt kutsutakse vanemate aastate reserve juurde, kui hakkab inimestest puudus tulema.
Aga nagu ma Soesilma jutust aru saan, siis näeks see asi pigem niimoodi välja, et jooksvalt kutsutakse vanemate aastate reserve juurde, kui hakkab inimestest puudus tulema.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Miks mitte - koos kogu selle ladude personali ja muu teenindava (ning operatiivjuhtimisest väga kauge) staffiga reaalne nummer... Iseasi, kui vajaliksoesilm kirjutas:Ka järgmine väide on minu arvates eksitav:- äkki tõesti on aga mina ei usu.Praegu on neljas kaitseringkonna staabis hõivatud rohkem kui 450 inimest.
Aga tegelikult räägime me neljast ringkonnastaabist juba minevikus.
Kas laotädisid ei olegi üldse vaja? Kummaline arusaam ...Borja kirjutas:[Miks mitte - koos kogu selle ladude personali ja muu teenindava (ning operatiivjuhtimisest väga kauge) staffiga reaalne nummer... Iseasi, kui vajalik
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Laotädid EI OLE staabipersonal.metssiga kirjutas:Kas laotädisid ei olegi üldse vaja? Kummaline arusaam ...Borja kirjutas:[Miks mitte - koos kogu selle ladude personali ja muu teenindava (ning operatiivjuhtimisest väga kauge) staffiga reaalne nummer... Iseasi, kui vajalik
Seega laotädide serveerimine ühes numbris koos staabipersonaliga on raffast EKSITAV ja ka muidu ASJATUNDMATU - sest tekitab vale arusaama NELJA kaitseringkonna vajadusest pisikeses Eestis...
Said aru, metsapõssa
Aga mulle meeldib, kuidas sa üritad mulle kolle lüüa - ürita veel
Esiteks - nägin asja laotädide/staabipersonali kohta valesti, Borja selgitas ja nüüd tean/saan asjast aru ka mina.Borja kirjutas:Laotädid EI OLE staabipersonal.metssiga kirjutas:Kas laotädisid ei olegi üldse vaja? Kummaline arusaam ...Borja kirjutas:[Miks mitte - koos kogu selle ladude personali ja muu teenindava (ning operatiivjuhtimisest väga kauge) staffiga reaalne nummer... Iseasi, kui vajalik
Seega laotädide serveerimine ühes numbris koos staabipersonaliga on raffast EKSITAV ja ka muidu ASJATUNDMATU - sest tekitab vale arusaama NELJA kaitseringkonna vajadusest pisikeses Eestis...
Said aru, metsapõssa![]()
Aga mulle meeldib, kuidas sa üritad mulle kolle lüüa - ürita veel
Teiseks - ma olen metssiga, põssad ja muud taolised on mulle solvav. Miks tahad mind solvata??
Kolmandaks - mingite kollide löömisest ei tea mina küll midagi, vahest selgitad!?!?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Tegelikult need mullisarnased arvud pärinevad ikkagi kohtadest, kust nad tulla ei tohiks
Üks näide on veel, aga ma ei hakka seda siin avaldama, dzentelmenidel pole kombeks altpoolt vöö lööke teha.
Tegelikkuses on nendes kirjutistes terminoloogiaga kehvasti. 21000 kiirreageerimisjõudu ei hakka minuarust meil iialgi olema (reaalne on mõni tuhat). See 21000 on nähtavasti kärbitud operatiivstruktuuri suurus (vana SKAK-i järgi 25 000 ja KSAP-i järgi 16 000), millest kiirreageerimisjõudusid on võibolla reaalne panna välja veerandi jagu. See paarkümmend tuhat meest on see, mida vähemalt kergjalaväebrigaadi tasemel on reaalne tagada ja toetada. Ülejäänu on rohkem püssimehed, kes võivad loota ehk miinipilduja toetusele ja maakonnahaigla teenindusele.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=65396320Täna avalikkusele tutvustatud riigikaitse arengukava aastateks 2013-2022 toob kaitseväe juhtide ja kaitseministri Urmas Reinsalu sõnul meie kaitse arengusse olulisi muudatusi: suureneb Eesti kiireageerimisvõime, suureneb ajateenistusse võtnute arv ning näiteks 2022. aastaks on ette nähtud ligi 90 000 võitleja suurune reservarmee.
http://www.epl.ee/news/arvamus/riho-ter ... d=65399756Kui suur hakkab uue arengukava kohaselt olema sõjaaja kaitsevägi?
Kiirreageerimisüksustesse on kavandatud 21 000 võitlejat. Põhivalmiduse täiendusreservi on struktuuris kavandatud 40 000. Kui arvestame, kui palju on ajateenistuses käinuid, siis neid on üle 60 000. Relvastuse ja varustuse me fokuseerime kiirreageerimisüksustele. Aga sõdib niikuinii kogu Eesti.
Üks näide on veel, aga ma ei hakka seda siin avaldama, dzentelmenidel pole kombeks altpoolt vöö lööke teha.
Tegelikkuses on nendes kirjutistes terminoloogiaga kehvasti. 21000 kiirreageerimisjõudu ei hakka minuarust meil iialgi olema (reaalne on mõni tuhat). See 21000 on nähtavasti kärbitud operatiivstruktuuri suurus (vana SKAK-i järgi 25 000 ja KSAP-i järgi 16 000), millest kiirreageerimisjõudusid on võibolla reaalne panna välja veerandi jagu. See paarkümmend tuhat meest on see, mida vähemalt kergjalaväebrigaadi tasemel on reaalne tagada ja toetada. Ülejäänu on rohkem püssimehed, kes võivad loota ehk miinipilduja toetusele ja maakonnahaigla teenindusele.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Miinipilduja toetusele saavad loota ikka ainult osad ja maakonnahaiglale veel vähemad. Kas selle pärast viskame püssid nurka? Tuletaks meelde, esialgu veel sõda ei ole ja kogu meie riigikaitse sõjaline komponent on hetkel "heidutusvägi".Kapten Trumm kirjutas: Ülejäänu on rohkem püssimehed, kes võivad loota ehk miinipilduja toetusele ja maakonnahaigla teenindusele.
Sa Borja olid algul ka mulle teisiti mõistetav. Aga nüüd sain aru. Just nimelt STAAPIDE suurus ei ole 450 inimest.
Kui Trummi tsitaate lugeda, siis peab tunnistama - segast aetakse tõesti selle suuruse kohta.
Ma olen siiski kindel, et eelmises kavas olnud numbrist suuremat hulka korraga püssi alla ei võeta. Ja seda isegi siis, kui juhataja räägib tervest riigist mis sõdima hakkab. Sõditakse politsei, meditsiini, pääste, omavalitsuse, informatsiooni ... rindel ju samuti.
Kui Trummi tsitaate lugeda, siis peab tunnistama - segast aetakse tõesti selle suuruse kohta.
Ma olen siiski kindel, et eelmises kavas olnud numbrist suuremat hulka korraga püssi alla ei võeta. Ja seda isegi siis, kui juhataja räägib tervest riigist mis sõdima hakkab. Sõditakse politsei, meditsiini, pääste, omavalitsuse, informatsiooni ... rindel ju samuti.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ei ei, seda ei pidanud ma silmas. Hoopis seda, kui kõrgel tasemel käiakse suvaliselt ümber tegelikkusega hägust kokkupuudet omavate arvudegaMiinipilduja toetusele saavad loota ikka ainult osad ja maakonnahaiglale veel vähemad. Kas selle pärast viskame püssid nurka? Tuletaks meelde, esialgu veel sõda ei ole ja kogu meie riigikaitse sõjaline komponent on hetkel "heidutusvägi".
Jutt 90 000sest reservarmeest on selle sõna tegelikus tähenduses üks kõva liialdus. Tegelt ma hästi ei kujutagi ette, mida need kümned tuhanded mehed saaks tegema panna lähituleviku rahaliste võimalustega, sest sissisõda, mida nad pidada saaks (kui vastavat täiendõpet anda) on poliitiliselt ebakorrektne tegevus, veel ebakorrektsem oleks anda massilist õpet sellel teemal, kuidas mineraalväetisega soomustehnikat vastu taevast lastakse
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Siin on kpt TRUMM olnud (vist küll kogemata?) niivõrd täpne, et seda lõiku võib lausa tsiteerida ja ka lihtsalt meelde jätta - sest täpselt nii ongiSee paarkümmend tuhat meest on see, mida vähemalt kergjalaväebrigaadi tasemel on reaalne tagada ja toetada. Ülejäänu on rohkem püssimehed, kes võivad loota ehk miinipilduja toetusele ja maakonnahaigla teenindusele.
Ja muinasjutud miskist 90 000-lisest massist võib ära unustada
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sellest arusaamiseks pole vaja ju midagi salajast, see arv on näiteks olemasolevast raskemast relvastusest ja üksuste tüüpilisest arvust ja relvastusest mujal maailmas (mis on tänapäeval netis igal pool saadaval) lihtsasti tuletatav.
Mina nt ei saa aru, miks igasugu koosseise nii paaniliselt salastatakse, üksused ja allüksused on üldiselt ikka analoogses suurusklassis igal pool maailmas ja vaevalt meil midagi nii uut välja mõelda suudetaks, nt 500 meheline kompanii või 100 meheline rühm.
Eks see opstruktuuri suurus, mida arengukavades välja käiakse põhineb sellel, palju võitlusvõimelisi üksusi ollakse suutelised välja panema.
Mina nt ei saa aru, miks igasugu koosseise nii paaniliselt salastatakse, üksused ja allüksused on üldiselt ikka analoogses suurusklassis igal pool maailmas ja vaevalt meil midagi nii uut välja mõelda suudetaks, nt 500 meheline kompanii või 100 meheline rühm.
Eks see opstruktuuri suurus, mida arengukavades välja käiakse põhineb sellel, palju võitlusvõimelisi üksusi ollakse suutelised välja panema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist