See on tsiviilstruktuurides juba aastatetagune habemega nali, kus invaliidsuse tõestamiseks ning edasise toetuse saamiseks tuli perioodiliselt käia komisjonile näitamas, et puuduolev jäse pole vahepeal tagasi kasvanud.. Ilmselt on mõni sealne komisjoni liige nüüd KV palgale sattunud.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Ääh.. On siin tekkinud kahtlus, et KRA saatis mingil ajal enne Ussisõnu kõigile, kes terviseseisundi tõttu vabastust soovinud, masspostituse/SMS-i, umbes sellise - "Arstid on teie paberid läbi vaadanud, peate õppusele kohale tulema". On teada vähemalt üks juhus, kus sõnumi saaja ei ole digiloos KRA arstidele andmetele ligipääsu avanud. Tundub KRA-poolse õngitsemisena. Kas kahe ja poole jalaga meest äkki sama konksuga ei püütud?
Teised akf-d loobivad oletusi, "habemega nalju" ja kahtluseid, kuid akf jannor väitis konkreetse inimese kohta.
jannor kirjutas: ↑15 Nov, 2023 1:14
... Mu tuttav sai Ussisõnade kutse ja teavitas, et tal on juba 10 aastat üks jalg põlvest saati puudu, selle peale struktuurid ütlesid, et peate ikkagi kohale tulema ja vaatame üle, et kas on jalg piisavalt otsast ära, ...
KVJ soovis klaarimiseks täpsemat infot - vajadusel privaatsuse tõttu erasõnumiga - kuid nädalaga ei essugi ...
Siit minu väide, et õlgmehike (või NSR).
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kui me räägime oma kaitsevõime tõstmisest, siis mille võrra me saime sellel aastal rikkamaks, kas me oleme rohkem kaitstud?
Sellel mündil on kaks poolt, päikeseline ja varjupool. Aasta 2023 on olnud riigikaitse arengus absoluutselt kõige parem aasta. Eesti kaitsevägi kasvas peaaegu poole võrra. Aasta alguses oli meil 26 000 võitlejat, täna on 44 000 mehitatud ja relvastatud üksustesse formeeritud kõrge motivatsiooniga sõdurit.
Martin Herem kirjutas: ↑05 Nov, 2023 21:38
[...}
Kiireageerimisüksustesse ehk nendesse üksustesse mida me mobilisatsiooniga formeerime ja mille jaoks meil varustus olemas on, hakkab mõne aasta pärast kuuluma umbes 40 000 tegevväelast ja reservväelast. Hetkel on üksusi komplekteeritud 36000 mahus (selle sees on Ussisõnade miinus 2200).
Järgmistel aastatel loome veel üksusi juurde. Näiteks laevatõrje, suurtüki, mitmikraketiheitjate, varitseva õhuründemoona, luure ja õhutõrje üksused. Nendega kasvab KV SA struktuur umbes 40 000ni.
[...]
Viimase napi pooleteise kuuga on toimunud meeletu areng, või on Postimehest loetu маскировка?
Huvitav kas ma pole seda siin rääkinud ...
KVJ (KVPS) valmistab RA-l ette SA üksused ja koordineerib/kinnitab plaanid NATOga (Kirdekorpus, JFCB, SHAPE, Läänemere CTF, jne).
Ohu korral tõstab Eesti üksuste lahinguvalmiduse. Vajadusel annab juhtimise vastavalt kinnitatud plaanidele ja otsustele üle NATO juhtimis- ja väe struktuuridele. Jätkab enda alluvusse jäänud üksuste juhtimist.
SA-l juhib enda alluvuses tegutsevaid üksusi ja loob NATO alluvuses tegutsevatele üksustele võimalikult soodsa keskkonna (täiendused, toetused, regulatsioonid).
Igal juhul jääb KVJ-le täielik juhtimisõigus (FULLCOM), mis võimaldab piirata või suunata ka Eesti poolt NATO-le antud üksusi.
Martin Herem kirjutas: ↑10 Jaan, 2024 22:21
KVJ (KVPS) valmistab RA-l ette SA üksused ja koordineerib/kinnitab plaanid NATOga (Kirdekorpus, JFCB, SHAPE, Läänemere CTF, jne).
Ohu korral tõstab Eesti üksuste lahinguvalmiduse. Vajadusel annab juhtimise vastavalt kinnitatud plaanidele ja otsustele üle NATO juhtimis- ja väe struktuuridele. Jätkab enda alluvusse jäänud üksuste juhtimist.
SA-l juhib enda alluvuses tegutsevaid üksusi ja loob NATO alluvuses tegutsevatele üksustele võimalikult soodsa keskkonna (täiendused, toetused, regulatsioonid).
Igal juhul jääb KVJ-le täielik juhtimisõigus (FULLCOM), mis võimaldab piirata või suunata ka Eesti poolt NATO-le antud üksusi.
Kui diviisi staap loodi siis mulle ei jäänud selle mõtekus arusaamatuks, aga enne seda juhtis meie brigaade KVJ/(KVPS). Nüüd kui loodi diviisi staap ja meie kahe brigaadi juhtimine jääb diviisi ülema õlgadele siis mida KVPS nüüd sõjaajal tegema hakkab? Monitoorib olukorda?
Kui diviisi staap loodi siis mulle ei jäänud selle mõtekus arusaamatuks, aga enne seda juhtis meie brigaade KVJ/(KVPS). Nüüd kui loodi diviisi staap ja meie kahe brigaadi juhtimine jääb diviisi ülema õlgadele siis mida KVPS nüüd sõjaajal tegema hakkab? Monitoorib olukorda?
Kas tõesti ei saa akf isonts aru, et akf Martin Heremi poolt ülal loetletud ülesanded ONGI asjad, millega diviis ei tegele?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
isonts kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 11:44
Võibolla on mulle jäänud vale mulje, aga tundub, et SA diviisi ei juhi KVPS?
Sellele küsimusele on ju vastatud. KVJ eelmises postituses ütles, et
Vajadusel annab juhtimise vastavalt kinnitatud plaanidele ja otsustele üle NATO juhtimis- ja väe struktuuridele.
Juhtimise üleandmine tähendab, et siis tõesti KVPS diviisi otse ei juhi. Aga ... osades teemades jääb (ka NATO-le juhtimise üleandmisel) alati juhtima KVJ ja tema tööorganina KVPS. Kõik administratiivsed toimingud näiteks (ja see on suur lihtsustus).
isonts kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 11:44
Võibolla on mulle jäänud vale mulje, aga tundub, et SA diviisi ei juhi KVPS?
Mina õpetasin igatahes õpilastele, et üksust juhib ikka ülem, staap on ülema tööorgan, kes abistab teda juhtimisel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.