Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Dr.Sci
Liige

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Dr.Sci »

Svejk kirjutas:...teatan tagasihoidlikult et õnnestus hankida rippunud (vinnastatud) liha, nö tutvuste kaudu:
Mul üks metskits ripub testi korras sedasi

P.S.
Armas rahvas, kaerahelbed helbekesteks, aga ärge kujutlege ühtegi viimsepäevavaru ettegi ilma TATRATA....
Täiega üle visand see makaronijutt juba. Seda ikka kuuleb, et "nüüd peame jälle kuu lõpuni makarone sööma" jne. Jama.
Pole need makaronid niiodavad ühti. Muideks Maximas on kõigeodavamad täisterakaerahelbed 21 senti kilone pakk, minge võtke, kui jälle otsas ei ole.
Ma ostan neid koerale.
Mul loomaarst keelas koerale kaerahelveste andmise ära kuigi see helbe-lihapudru peal 8 aastat hakkama saanud ja käskis helbed asendada tatraga... viimased 2 aastat siis sedasi teinud
Ja Grossis oli tatrakilo mingi 80 senti - ma võtsin ühe riiulivahe.
Tatar on hea asi ja koos pekitükkide ja kerge kastmega... nii võiks ühest viimsepäevast suisa teiseni elada....
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:Mul loomaarst keelas koerale kaerahelveste andmise ära kuigi see helbe-lihapudru peal 8 aastat hakkama saanud ja käskis helbed asendada tatraga... viimased 2 aastat siis sedasi teinud
Kas seletas ka miks?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kusjuures mingil eluperioodil sai mu hunt toorest kaerahelvest piima ja räimega, muna lõin kah sisse. Ja sa nuga, kui kenaks eluka karv läks. Ja polnud ta terviselgi häda midagi.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Mul kaks koera kaerahelveste + liha ja kala peal elanud. Ei olnud neil häda miskit.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

AMvA kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:Mul loomaarst keelas koerale kaerahelveste andmise ära kuigi see helbe-lihapudru peal 8 aastat hakkama saanud ja käskis helbed asendada tatraga... viimased 2 aastat siis sedasi teinud
Kas seletas ka miks?
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis põhjendus oli et ajab koera liiga paksuks ja ta ei jaksa enam joosta. Kui aus olla, siis keelati koeraga ka pikemate kui 2 km distantside läbimine....pidavat liiga vana olema. Keila loomakliinik oli. Tegin netis kiire uuringu - kaer on täitsa sobiv, ja üleüldine arusaam koera toitmisest on laialivalguv. Ja kui aus olla siis ega ka tatar pole teda kaalust alla võtma pannud...
Benjy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Benjy »

Dr.Sci kirjutas:
AMvA kirjutas:
Kas seletas ka miks?
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis põhjendus oli et ajab koera liiga paksuks ja ta ei jaksa enam joosta. Kui aus olla, siis keelati koeraga ka pikemate kui 2 km distantside läbimine....pidavat liiga vana olema. Keila loomakliinik oli. Tegin netis kiire uuringu - kaer on täitsa sobiv, ja üleüldine arusaam koera toitmisest on laialivalguv. Ja kui aus olla siis ega ka tatar pole teda kaalust alla võtma pannud...
Süsivesikute asendamine süsivesikutega ei muuda mitte midagi. Ja miks peaks karnivoorile neid üldse sisse ajama?
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Benjy kirjutas:
Süsivesikute asendamine süsivesikutega ei muuda mitte midagi. Ja miks peaks karnivoorile neid üldse sisse ajama?
Koer ei ole 100% karnivoor, tuhanded aastad inimesega koos elamist on ta menüüd veidi mitmekesistanud.
Aga minu koertel läks liha osakaalu liigsel suurendmisel ekskrement vedelaks ja siis tekkisid kohe pärakupaunade probleemid. Kiudainet on ka ikka vaja.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Kaer on kõikidest teraviljadest suurima valgusisaldusega ja muideks tatraga selles suhtes paras paar. Tatras pisut rohkem.
Ka süsivesikusisaldus olid suht samasse auku
Tatar ei ole üldse muideks teravili ja sellepärast on tervislikum, tatras muud head-kasulikku suhteliselt rohkem.

Koer ei ole jah nagu kass sadaprotsenti karnivoor (kelle kohta kuskilt lugesin, et võib kaa tatart anda, aga katse lõppes ikkagi vedela väljundiga)
Lisaks kaerale ja tatrale saab koer kõike, mis laualt üle jääb ja Darlingi krõbinaid otsa.
Aga ainult hommikul, ühe korra päevas! Aga siis ka nii palju kui sisse läheb ja ülejäägi söövad varesed.

P.S.
Isane kass on mul selline, et sööb midaiganes, kaasa arvatud kõike. See on lihtsalt uskumatu.
Magusat muidugi ei tohi anda, sest võtab silmanägemise ära.
Viimati muutis Svejk, 28 Jaan, 2019 13:03, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Loomad võivad tahta erinevaid asju süüa ja ju neile siis kahju midagi ei tee. Oli koer, kes käis aias tikripõõsast tikreid ja kasvuhoonest tomateid sööma. Oli kass, kelle lemmiktoiduks hapukapsasupp.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Meie kunstlikus elukeskkonnas paraku maitse-eelistus ei taga, et kõik sissesöödav ka kahjutu oleks. Koer pistab hea meelega šoksi ka, kui kätte saab.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Avatar kirjutas:Meie kunstlikus elukeskkonnas paraku maitse-eelistus ei taga, et kõik sissesöödav ka kahjutu oleks. Koer pistab hea meelega šoksi ka, kui kätte saab.
Kusjuures minu esimene taks pistis shoksi kahe suupoolega ja elas ikka edukalt 15 aastaseks, mis sellele tõule tavaline.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Eks see vist sõltub, kui palju ja kui tumedat... Ma kahtlen, et see head teeb, isegi, kui fataalselt ei lõppe.
Benjy
Liige
Kontakt:

Eks ka koertel on mingi kohastumisaeg et puhta lihasöömisega ära harjuda. Koertel tekib inimestega sarnaselt insuliiniresistentsus ja peale seda suhkruhaigus.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

....ja nagu tellitult tuli Delfi naistekas üks ülistav artikkel... 8)

Kõigile kättesaadav supertoit: tatra fantastilised raviomadused, millest sa varem midagi ei teadnud
http://naistekas.delfi.ee/tervis/tervis ... 1LYFaP5UHI
Tatar toimib tervendavalt ja aitab hästi ravida kõhunäärme ja mao-ja soolestikuhaigusi, astmat, rasvumist, suhkruhaigust, ekseemi, skleroosi, aneemiat, reumat,
artriiti, haavandeid, allergiat, prostatiiti, leukeemiat, depressiooni
mõjub ergutavalt, suurendab lihasjõudu, vastupidavust;
toniseerib, tugevdab ja puhastab veresooni, eriti kapillaaride võrku sidekudedes, parandab vere tsirkulatsiooni kapillaarides ja sellega ainevahetust, takistab tursete ja verevalumite teket, soodustab vereloomet ning hoiab hästi töökorras silmanägemist ja ajuvereringet;
tugevdab põletikuvastaseid protsesse, takistab organismis selliste ainete moodustumist, mis põhjustavad reumatoidartriiti, jämesoolepõletiku ja nendega seotud valude teket;
suurendab immuunsüsteemi elementide moodustumist ja nende aktiivsust, pidurdab bakterite paljunemist, vähendab ägedate nakkushaiguste tekkevõimalusi hingamisteedes;
katkestab vähi rakkude varustamise nende elutegevuseks vajalike fermentidega, aeglustab arengud või üldse võib viia rinna-, jämesoole-, munasarja- ja verevähi hukkumiseni; kiirendab fermentide moodustumist, mis hävitavad organismi sattunud kantserogeenide hulka ja nende mõju;
soodustab liigse kolesterooli väljaviimist organismist, vähendab kolesterooli ladestumist arterite ja teiste veresoonte seintele;
reguleerib suhkrusisaldust veres;
normaliseerib vererõhku paljude südamehaiguste puhul, takistab vere paksenemist ja trombide teket, ateroskleroosi arengut, südame-veresoonkonnahaiguste (sh insuldi) teket, takistab ja aitab ravida organismisiseseid verejookse (südames, ajus, naha all, silmades).
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Benjy
Liige
Kontakt:

Kui saaks kõige selle ilu kohta viiteid ka, küll oleks tore. Tundub nagu reklaam, mitte ajakirjandus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline