Soome kaitsevõime

Vasta
andrus
Liige
Kontakt:

Re: Taldrikutäis suurtükiliha ehk Soome kaitsvõime peale kär

Postitus Postitas andrus »

Ka mina imestan, et pika iseseisvusajaga kogutud kroonid kuluvad muudkui kergliiklustee rajamisele igasse külakolkasse
Kui mõni juhuslikult aru ei saanud, siis "pikad iseseisvusaastad" 1992/93 aasta kontekstis oli iroonia. Praegu on 2012.a. lõpp.

Rahad mis tol ajal kogunenud võisid olid, olid rublad ja need: http://home.uninet.ee/~mordor/tartum1992.jpg
Ma ei mäleta, kas TAAS oli valmis neid vastu võtma mingi mõistliku vahetuskursiga?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sain suurepäraselt aru - pigem oli raskuspunkt suunatud sinna, et 1993 oli vaja, idanaaber hingas kuklas ja leiti võimalus. Eesmärk pühitseb abinõu. Oli ka siis neid sotsiaalrahasid väga napilt ja sellele rahale oleks kindlasti tahtja leidnud. Täna on Eestis raha piisavalt, kulutatakse lollustele, puudub tegelikult poliitiline tahe suurte militaarprobleemide lahendamiseks (ega need infrapompöösustele kuluvad sajad miljonid eurod omafinantseeringut kah nüüd Soome emigratsiooni mõjuta), poetakse 2%, 5. artikli ja tont teab mille taha. Ühesõnaga, mugavustsoon.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Kapten Trumm kirjutas:Nende summade kõrval on see tagasihoidlik 2% SKP-st täielik kommiraha.
6 miljardit krooni on siiski päris kena kommiraha, õigem vist oleks siiski öelda päris korraliku suure tordi raha. Leedu vastav näitaja on 0.8 % SKP-st ja riik eksisteerib sarnaselt Eestiga edasi.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas:Sain suurepäraselt aru - pigem oli raskuspunkt suunatud sinna, et 1993 oli vaja, idanaaber hingas kuklas ja leiti võimalus. Eesmärk pühitseb abinõu. Oli ka siis neid sotsiaalrahasid väga napilt ja sellele rahale oleks kindlasti tahtja leidnud. Täna on Eestis raha piisavalt, kulutatakse lollustele, puudub tegelikult poliitiline tahe suurte militaarprobleemide lahendamiseks (ega need infrapompöösustele kuluvad sajad miljonid eurod omafinantseeringut kah nüüd Soome emigratsiooni mõjuta), poetakse 2%, 5. artikli ja tont teab mille taha. Ühesõnaga, mugavustsoon.
Tänu nendele infrainvesteeringutele on see 2% reaalsetes €-des palju suurem kui see ilma nendeta oleks.
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

rbl kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Nende summade kõrval on see tagasihoidlik 2% SKP-st täielik kommiraha.
6 miljardit krooni on siiski päris kena kommiraha, õigem vist oleks siiski öelda päris korraliku suure tordi raha. Leedu vastav näitaja on 0.8 % SKP-st ja riik eksisteerib sarnaselt Eestiga edasi.
Aga 300 miljardit KROONI on veelgi suurem summa ja see 6 miljardit on ikkagi täielik kommiraha. Kui mu palgast võtta 2% maha, siis ma isegi ei tunneks seda. Mu kuupalk kõigub ka rohkem kui 2% ulatuses.
Viimati muutis taara, 13 Dets, 2012 23:43, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

taara kirjutas:Aga 300 miljardit KROONI on veelgi suurem summa ja see 6 miljardit on ikkagi täielik kommiraha. Kui mu palgast võtta 2% ma, siis ma isegi ei tunneks seda. Mu kuupalk kõigub ka rohkem kui 2% ulatuses.
Mis see 300 miljardit krooni siia puutub? Miks just palgast 2 % aga mitte 4 %, 5 % või näiteks 4.5%?
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
taara
Liige
Kontakt:

Millest siis see 6 miljardit võetud on, kui mitte sellest 300-st. Okei. See tuleb tegelikult võtta teisest summast.

Isegi see 4,5 ei kõigutaks midagi. Kui see number oleks +, siis mu elu sellest paremaks ei muutuks karvavõrdki.

Palgast sellepärast, et reaalselt see 0.8 või 2 pole mingi number riigi rahakoti jaoks. Selleks ma oma rahakoti mängu tõingi, et minu elu saatust need arvud ei muudaks. Kindlasti tuleb mingi hetk, millest alates rohkem loobuda ei tahaks. Aga 2 või 5 selleks kohe kindlasti pole.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

taara kirjutas:Millest siis see 6 miljardit võetud on, kui mitte sellest 300-st. Okei. See tuleb tegelikult võtta teisest summast.
Saad sa nüüd ise aru ka mida sa öelda soovid? 6 miljardit krooni, enam-vähem ümardatult just nii palju on järgmise aasta kaitse-eelarve suurus.
taara kirjutas:Isegi see 4,5 ei kõigutaks midagi. Kui see number oleks +, siis mu elu sellest paremaks ei muutuks karvavõrdki.
Sinul võib-olla mitte aga mõnel teisel see eest ehk muutuks.
taara kirjutas:Palgast sellepärast, et reaalselt see 0.8 või 2 pole mingi number riigi rahakoti jaoks. Selleks ma oma rahakoti mängu tõingi, et minu elu saatust need arvud ei muudaks. Kindlasti tuleb mingi hetk, millest alates rohkem loobuda ei tahaks. Aga 2 või 5 selleks kohe kindlasti pole.
Mina ja maailm... Riigieelarve sissetulekutest moodustab järgmise aasta kaitse-eelarve 4.8 % minu mäletamist mööda oli see 361.4 miljonit eurot. Sellega oleks arvatavasti targematki teha kui see raskel ajal majandusest miljardiliste relvahangetega otseselt välja kantida. Ega miljardite eest suvaliselt kokkuostetud relvade hulk Eesti rahva ja kultuuri püsimajäämist Eestimaal pikemaajaliselt ei taga, seda saab teha ainult siin inimestele eluks vajaliku soodsa elukeskkonna loomisega. Relvadele raisatud miljardid ja nende suur hulk ei aita sellele protsessile kohe kuidagi kaasa, pigem vastupidi.
Viimati muutis rbl, 14 Dets, 2012 10:39, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Rubla jutustab siin seda, et Soome stiilis arenenud sotsiaaliaga, kuid olematu militaariaga (patsifistlik) pehmoriik Eesti oleks Kremli geopoliitika üks suurimaid võite lähiajaloos.
Õnneks meie riigis nii ei mõelda.

Rubla taas ignoreerib fakti, et kui see kogu kaitse eelarve - pole vahet kas ta on 1,3, 2,0 või 3,5 % SKP-st jagada laiali "heaoluks", siis heaolu sellest ikkagi ei sünni, sest summa ühe elaniku kohta kuus on võrdne umbes ühe keskmise Selver ostukorvi sisu hinnaga - st irrrelevantne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
taara
Liige
Kontakt:

Ma tean väga hästi, mis see 6 miljardit on ja ma tean samuti väga hästi, mis see 361 miljonit on. Seda võid mingile väljamaalasele seletada.

Lao siis mingid eriti geniaalsed ja kasulikud ideed letti, kuhu see riigi rahakoti jaoks olematud 4,5% suunata. Savisaare stiilis tõstame penssi või riigiametnike palga kahekordseks?

Mida väiksemaks palgad lähevad, seda väiksemaks ka see 4,5% muutub. Tead seda? Kui see kedagi üldse mõjutab, siis on need rikkurid, kes nagunii raha kõrvale kandivad.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Selle postituse postitas rbl, kes on hetkel sinu ignoreeritavate kasutajate nimekirjas. Näita postitust.
Ei näita :-)
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Kapten Trumm kirjutas:Rubla jutustab siin seda, et Soome stiilis arenenud sotsiaaliaga, kuid olematu militaariaga (patsifistlik) pehmoriik Eesti oleks Kremli geopoliitika üks suurimaid võite lähiajaloos.
Kas mitte sina pole olnud meil siin see, kes pidevalt juba aastaid Soome kaitsemudelit meie riigikaitsele pidevalt eeskujuks on seadnud? Nüüd siis järsku mingi pehmoriik ja ei kõlbagi enam jah?
Kapten Trumm kirjutas:Õnneks meie riigis nii ei mõelda.
Tundub, et just sellepärast siit nii paljud lahkuvadki. Lollidemaal ei soovi tõesti keegi elada sest igasugune tulevikuperspektiiv seal vähemasti puudub.
Kapten Trumm kirjutas:Rubla taas ignoreerib fakti, et kui see kogu kaitse eelarve - pole vahet kas ta on 1,3, 2,0 või 3,5 % SKP-st jagada laiali "heaoluks", siis heaolu sellest ikkagi ei sünni, sest summa ühe elaniku kohta kuus on võrdne umbes ühe keskmise Selver ostukorvi sisu hinnaga - st irrrelevantne.
Miks selle summa peaks kohe kõikide Eestimaa inimeste vahel laiali jagama. Äkki jagada ainult nendele, kes seda ka tegelikult vajaksid? See sihtgrupp saaks olema kusagil u. 25 000. Jaga see kaitse-eelarve summa 25 000 läbi, jaota 12 kuu peale ära ja vaata, mis numbrid saad.
taara kirjutas:Ma tean väga hästi, mis see 6 miljardit on ja ma tean samuti väga hästi, mis see 361 miljonit on. Seda võid mingile väljamaalasele seletada.
Sinu ignorantsusest võib järeldada ainult üht ja just nimelt seda, et sa oledki väljamaalane.
taara kirjutas:Mida väiksemaks palgad lähevad, seda väiksemaks ka see 4,5% muutub. Tead seda? Kui see kedagi üldse mõjutab, siis on need rikkurid, kes nagunii raha kõrvale kandivad.
Mis 4.5 % ja palk? Anna siis igast oma kuupalgast 4.8 % mulle ja ma arendan sellega riigikaitset. Minugipoolest, kantige kõik oma palgad, lasterahad, pensionid sõjatöösturitele-pankuritele ja vanaseas istuge vaeselt oma roostetava rauakola otsas ja närige muru. Näib, et nii mõnelegi on täiesti ükskõik kas seda riiki ja rahvast on siin 50 aasta pärast enam alles või ei ole.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kas mitte sina pole olnud meil siin see, kes pidevalt juba aastaid Soome kaitsemudelit meie riigikaitsele pidevalt eeskujuks on seadnud? Nüüd siis järsku mingi pehmoriik ja ei kõlbagi enam jah?
Pehmoriik nagu ma ütlesin, oleks Soome siis, kui tal poleks Skandinaavia võimsaimat armeed.
See aga on (Kremli geopoliitikute õnnetuseks).
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Lingi all on täispikk mõttekäik.

Suomen hankkimilla ohjuksilla on merkittäviä poliittisia vaikutuksia

Suomen päätös ostaa Yhdysvalloilta ilmasta maahan laukaistavia rynnäkköohjuksia (ns. JASSM-ohjuksia) on paljon muutakin kuin pelkkä asekauppa. Päätöksellä on merkittäviä poliittisia ja alueellisia sotilaallisia vaikutuksia.

Suomi on vasta toinen maa, jolle Yhdysvallat myy JASSM-ohjuksia; vastaavia kauppoja ei ole vielä tehty yhdenkään Nato-jäsenmaan kanssa. Tämä kertoo paitsi Yhdysvaltain ja Suomen läheisistä suhteista, myös siitä, miten Yhdysvallat tarkastelee eurooppalaista puolustusjärjestelmää.

Suomi pyrkii edistämään omaa turvallisuuttaan niin monenkeskisten, monikansallisten kuin kahdenvälisten suhteiden kautta. Tässä suhdeverkostossa Suomen suhde Yhdysvaltoihin on avainasemassa.

Uudet ohjukset parantavat merkittävästi Suomen kykyä häiritä vihollistoimintaa yhtä hyvin Suomen rajojen sisä- kuin ulkopuolella. Vaikka JASSM-ohjus on tavanomainen ase, se toimii pelotteena.

Suomalaisten päätöksentekijöiden vastuulla on ymmärtää, millaisia vaikutuksia uudella sotilaallisella kyvyllä on, sekä varmistaa, etteivät virheelliset käsitykset nykyaikaisesta sotilaallisesta puolustuksesta estä kehittämästä Puolustusvoimia.

http://www.fiia.fi/fi/publication/279/n ... arms_deal/
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist