Tegelikult peaks Sul seaduse järgi olema valida, kas võtad soetusloa välja, või lased teha endale liigiloaga relvaloa. Liigiluba tähandab seda, et su relvaloale ei ole kirjutatud mitte konkreetse numbriga relv, vaid lihtsalt kirje - lubatud relva liik, ja siis nt. püstol, revolver, vintpüss, sileraudne. Liigiluba kehtib samased 5 aastat, ja sellega saad spordiks või jahiks laenata nt. sõbra relva kuni 5ks ööpäevaks vastavaks tegevuses - teete vabas vormis akti üleandmise vastuvõtmise osas, ja edu. Kuid see lubatud vaid jahi ja spordirelvade osas. Enesekaitserelva liigiloaga laenuks ei saa.100 kirjutas:Pärnus vähemasti suvel nii püstoli kui revolvri loa taotlejad tegid laskekatsed Makaroviga.
Kui ma õigesti olen aru saanud, siis sa ei saa mingit väga kauget tulevikku silmas pidades teha nö. igaks juhuks kõiki erinevaid liike, sest peale eksamit 2 kuu jooksul (reaalselt tavaliselt paari nädala jooksul) väljastatakse soetusluba (ka see maksab) ning siis pead 3 kuu jooksul (saab pikendada kuni 6 kuuni) soetusloale märgitud liiki relva soetama. Kui teeksid püstoli, revolvri, sileraudse ja vintpüssi eksamid, siis saaksid ka 4 soetusluba ja peaksid soetama need kõik relvad max. 6 kuu jooksul. Vastasel juhul pead hiljem jälle soetusloa eest uuesti maksma. Parandage kui eksin.
Miks ma alguses ütlesin tegelikult. Seaduste rakendamisega on Eestis suured erisused; neist saadakse kas valesti aru, või siis pannakse nagu tavaliselt - tavandiõigusega. "Aga nii on ju alati tehtud"

T