Demagoogia õpikunäide, see kas nad said või ei saanud Riigikohtus võitu, on teisejärguline. Oluline on see, et ekremehed panid toime otseselt Ukraina vaenuliku teo. Ja see on isegi karmim probleem kui venes äri ajamine (ka see pole mõistagi heakskiidetav ja veelvähem on heakskiidetav samal ajal äri ajamine ja parteide rahastamine).Ja mida nad said? Ei midagi.
Eesti ettevõtete äri Venemaaga sõja ajal ehk IDAVEOD
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Eesti ettevõtete äri Venemaaga sõja ajal ehk IDAVEOD
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See on sinu seisukoht. Minu arvates otseselt reaalset riigijuhtimisevõimule juurdepääsu mitte omavate isikute tegevus on oluliselt väiksema kaaluga (aga mitte olematu) võrreldes riigi juhtimise juures olevate jõudude tegevusega. On see siis korruptsioon, või vererahade vastuvõtmine või tolereerimine või mis iganes teod. Võimalikud võimulolijate teod või tegematajätmistele mõjutamine on riigi turvalisuse seisukohast igal juhul olulisema kaaluga, võrreldes reaalset mõjujõudu mitte omavate isikute samalaadsete tegudega. Meil on poe tagant riigikoguni igatsugu kaadrit küllaga, aga pole kellegi asi millise särgikraega ta ringi käib või millise raha eest ta viina ostab või mis jura ta suust välja ajab, samalajal riigijuhi-valitsuspartei taskust vere-juuda-seeklite leidmine on hoopis kangema kraadiga tegu.Kapten Trumm kirjutas: ↑31 Jaan, 2024 14:44Demagoogia õpikunäide, see kas nad said või ei saanud Riigikohtus võitu, on teisejärguline. Oluline on see, et ekremehed panid toime otseselt Ukraina vaenuliku teo. Ja see on isegi karmim probleem kui venes äri ajamine (ka see pole mõistagi heakskiidetav ja veelvähem on heakskiidetav samal ajal äri ajamine ja parteide rahastamine).Ja mida nad said? Ei midagi.
Kui tahad vastupidist väita, siis anna aga minna!
Viimati muutis Peeter, 31 Jaan, 2024 14:59, muudetud 1 kord kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Tore oleks kui Helme nii ütleks. Minusse see ei puutu, mina talle auraha andma ei lähe kui ta lõpuks normaalseks hakkab.Peeter kirjutas: ↑31 Jaan, 2024 14:33Ka Helme võib lõpuks öelda ükskord, et "olin sinisilmne loll ja ajasin iba, aga vat iialgi ma vereraha vastu ei võtnud, aga näe need ja need võtsid, ja veel silmagi pilgutamata ja õigustasid kah veel takkaotsa. Mis sa siis teed?Madis Reivik kirjutas: ↑31 Jaan, 2024 14:11Ja mastaapsuselt on helmede jutt tühine lalin ? Ei, ei ole. Eesti seisukoht orkide kallaletungis peab olema ühene, siin ei ole mingit "teise poole ärakuulamist".
Btw ma loen kiirelt ja isegi boldis tekste, moraalinormid kehtivad tõesti kõigile. Aga ma tahaks ikka viidet sellele, mille alusel mind JML klakööriks tembeldatakse. Täpsustan, peale skandaali puhkemist peaks viide olema.
Kogu see äri orkidega on muidugi haige värk ja tegelikult tekib tõesti küsimus, MIKS Eesti valitsus ei pane seda üheselt kinni. Sellele küsimusele on praeguseks juba kaks vastusekandidaati.
Leidsin Martin Laine twitterist ühe pildi, mis näitab mida Eestist eksporditakse Venemaale. 2023 kogu eksport oli 545m ja import 163m.

https://twitter.com/Martinlaineolen/sta ... 95/photo/1
https://twitter.com/Martinlaineolen/sta ... 95/photo/1
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
"Kinni panemine" oleks võimalik totalitaarriigis, näiteks Põhja-Koreas. Seal saab ametnikujunn probleemita väänata lubatu keelatuks ja kaevata pole kuskile.Kogu see äri orkidega on muidugi haige värk ja tegelikult tekib tõesti küsimus, MIKS Eesti valitsus ei pane seda üheselt kinni. Sellele küsimusele on praeguseks juba kaks vastusekandidaati.
Täna näiteks võib täheldada trendi, et Eesti kaubavahetus kasvab massiivselt endise NSVL liiduvabariikidega Kesk-Aasias. Näiteks metsa sissevedu sealsetest riikidest, kus maju köetakse kaamelisitaga, sest puit on seal haruldane eksootika.
Kas peaks seepeale kasutama Kim Junni stiili või siiski leppima tõsiasjaga, et valges ilmas asjada teatud määral lekivadki. Näiteks kurjategijad on vabaduses, sest õigusriigi põhimõte on, et parem 10 kurjategijat õigeks mõistetud kui 1 süütu inimene vanglas. Kreml muidugi paneb kinni kõik 11 ja igaks juhuks veel 20.

Pigem on see eetika küsimus - ja siin saab tarbija hääletada jalgadega. Valitsuse poolt pole muidugi kuigi geniaalne piirata kunstlikult metsaraiet, kui Eesti puidusektor sõltub importpuidust, mida tuleb siis venest ostmise asemel skeemitada läbi Tadzikistani. Mina nt kavatsen idavedude skandaalile reageerida järgmistel valimistel. Kui KK oleks õigesti käitunud (loe tagasi astunud), siis võibolla ma ei "reageerikski".
Paugud sellel teemal, mis business käib Venemaaga nüüd läbi kolmandate riikide, alles hakkavad käima.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Tuleb muuta vastavaid seaduseid, määruseid ja õigusakte ning tagada nende jõustamine. Mille kuradi pärast nad seal igasugustes parlamentides istuvad ja parasiteerivad?Kas peaks seepeale kasutama Kim Junni stiili või siiski leppima tõsiasjaga, et valges ilmas asjada teatud määral lekivadki.

Alati kui teemaks tulevad poliitikud ja poliitikad siis see ajab mul alati lihtsalt sita keema, sorry...

piiksun korra veel.
rahvas, ehk meie, peaks nõudma valitsuselt, parteidelt ja ametnikelt täielikku tibIakaubanduse keeldu ja mistahes seoseid sellega.
mitte samastama ennast ühe või teise leeriga ja siis teise maailmavaatelistega maid jagama.
rahvas, ehk meie, peaks nõudma valitsuselt, parteidelt ja ametnikelt täielikku tibIakaubanduse keeldu ja mistahes seoseid sellega.
mitte samastama ennast ühe või teise leeriga ja siis teise maailmavaatelistega maid jagama.
Tundub,et kellelegi läbi udu hakkab, midagi kohale jõudma....nii nimet. "moraalse kompassi" leidmine https://www.delfi.ee/artikkel/120266594 ... kujundanud aga otsustamisega läheb vist veel aega
-
- Liige
- Kontakt:
Verise idaraha vastuvõtmise riske ja moraalsust peab võimuparteide tagatubades veel kaaluma, samas nn.rahvusradikaalist suurperede toetaja Parvel Pruunsilla papp oli kohe kõige jälgim happerünnak meie poliitilisele õiglustundele.
Kas too annetus maksti tagasi 2 päeva peale ajakirjaniku artikli ilmumist?Viiskümmend kirjutas: ↑31 Jaan, 2024 17:10 Verise idaraha vastuvõtmise riske ja moraalsust peab võimuparteide tagatubades veel kaaluma, samas nn.rahvusradikaalist suurperede toetaja Parvel Pruunsilla papp oli kohe kõige jälgim happerünnak meie poliitilisele õiglustundele.
Praeguse võimaliku tagasimaksmise venimine parteisisese bürokraatia ja ka ehk puudutatud parteide rahaliste vahendite ülelugemise tõttu tundub mulle täiesti mõistlik põhjus, ma ei saa aru miks poetagused kisavad siin nagu ratta peal

"Kasahhid" vedagu oma kaupa üle Musta ja Kaspia mere. Ei pea seda tegema üle Veremaa, kus kaup võib "kaduma" minna.
Võtku kõigepealt seisukohtki vastu. Oluline on ikka jõuda seisukohale kas need on verised juudaseeklid või on hoopis täitsa koššer raha. Ja andku sellest kõva ja selge häälega teada. Senikaua, kuni sellist seisukohta pole parteid avaldatud, loodetakse tõenäoliselt lihtsalt imedele. Et äkki läheb üle. Et äkki Trummid jmt jooksevad maailma külili ja räägivad vereraha puhtaks ja valgeks. ("Valge nagu minu nahk!" "Nagu hambad!" "Nagu minu hambad, n..g.r!")andrus kirjutas: ↑31 Jaan, 2024 17:40Kas too annetus maksti tagasi 2 päeva peale ajakirjaniku artikli ilmumist?Viiskümmend kirjutas: ↑31 Jaan, 2024 17:10 Verise idaraha vastuvõtmise riske ja moraalsust peab võimuparteide tagatubades veel kaaluma, samas nn.rahvusradikaalist suurperede toetaja Parvel Pruunsilla papp oli kohe kõige jälgim happerünnak meie poliitilisele õiglustundele.
Praeguse võimaliku tagasimaksmise venimine parteisisese bürokraatia ja ka ehk puudutatud parteide rahaliste vahendite ülelugemise tõttu tundub mulle täiesti mõistlik põhjus, ma ei saa aru miks poetagused kisavad siin nagu ratta peal![]()

Ps. Küll jõuab ka tagasi maksta. Aga kas keegi tõesti usub, et kui praegu oleks partei maine kaalul, siis näiteks maksimum ühe tunni jooksul ei jõutaks teha tagasikannet ja sellekohast pressiteadet? Sellise tühise summa juures? Kui partei maine oleks kaalul. Nalja teete või.
-
- Liige
- Kontakt:
See olekski huvitav küsimus läbi milliste pankade seal arveldamine käib. Teoreetiliselt peaks see suht võimatu olema ju.
Martinilt uus lõim ja artikkel:
https://twitter.com/Martinlaineolen/sta ... 7929291924
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... ude-vahelt
Seekord siis Harjumaa firma mis toodab relvadele ja masinatele vajalikke seadmeid, mis jõuavad venemaale
Soome ja Narva piiripunktide osas on viiendik rehnutist juba tehtud
https://twitter.com/Martinlaineolen/sta ... 7929291924
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... ude-vahelt
Seekord siis Harjumaa firma mis toodab relvadele ja masinatele vajalikke seadmeid, mis jõuavad venemaale

Ammu oleks aeg Soome, Läti, Leedu, Poola punti võtta ja leppida kokku et igasugu maismatransport läbi Venemaa "Kasahstani" tuleb kinni panna.Martin Laine kirjutas: Ukraina presidendi käivitatud rahvusvaheline ekspertide töörühm on koostanud nimekirja toodetest, mida on leitud mh Ukraina rindel Venemaa tehnikast ja relvadest.
Kõrvutasin seda meie tehaste eksportidega Venemaale ja avastasin nii mõndagi kurjakuulutavat.
Kaupade kuulumine nimekirja üksi ei ole veel suitsev relv, mis tõendaks sidemeid sõjatööstusega.
Kuid näiteks Lasnamäe tehase Esteli toodetud elektroonikakomponendid jõuavad läbi sõja ettevõttele LZM.
Avan LZM tootebrožüüri ja siit paljastuvad otsesõnu (suitsevad) relvad...
Muuga sadamas tegutsev kuullaagrite tehas Baltic Bearing Factory toob ise välja, et nende partner on Kamaz.
See pole lihtsalt rekkafirma. Kamaz on Venemaa riikliku sõjatööstuse gigandi Rosteci haru.
Otsese rolli tõttu sõjas on Kamaziga keelatud äri ajada kogu läänemaailmas.
Kokku on need kaks tehast Venemaale viinud umbes 19M euro väärtuses vidinaid..
Kaubavood liikusid 2023. a jooksul Kasahstani. Partneriks tekkisid vastloodud ettevõtted.
Kaubateed viivad kasahhideni läbi Venemaa; pool sellisest kaubast jääb reeglina tee peal "kaduma".
6 töötajaga Esteli tehas torkab silma paljude Venemaa riiklike projektide varustamisega.
Äriregistris on Esteli omanikud pidevalt muutunud: kõik nad on Šveitsi varahaldurid.
Tegelike kasusaajate seadus siin selgelt ei tööta ja tankistid varjavad opi tegelikku ninameest.
Üksikud Venemaale saadetud tooted - mida saab kasutada sõjaäris - pärinevad ka Tallinna Masinatehasest.
Siin torkas silma äri Venemaa oligarhide, sh Putini endise kampaaniabossiga. Sanktsioonid raputati maha näiliste liigutustega.
Ka masinatehase kaubavood liikusid Kasahstani.
![]()

Soome ja Narva piiripunktide osas on viiendik rehnutist juba tehtud
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist