Model Expo

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

Joss Metsast kirjutas:Tere

Kuna Exponi on jäänud ainult loetud 1 kuu siis sai nati sõiduplaane kiigatud, asja fossiili ja paari sõbraga arutatud.
Ilmselt on kõige otstarbekam minna Vikingiga kruisiga . Tallink jõuab küll varem tagasi aga väljub Helsingist ka varem:
Helsingi > Tallinn
17:30 Star/Superstar 19:30
18:30 Baltic Princess 22:00

Nii et Viking:
Päevakruiis ECHEL 450.- või siis päevakruiis koos söökidega ECHELS 686.- Need on küll nüüd klubiliste hinnad, aga klubikaarte on meil ju mitmel. Eriti soodsat autopaketti enam ei ole :(

Tallinn > Helsingi
8:00 M/S Viking XPRS 10:30
Helsingi > Tallinn
21:30 M/S Viking XPRS 00:00

Ilmselt parim valik nii asukoha kui aegade poolest. Ainuke häda on hiline tagasitulek, aga samas on laupäev niiehknaa lännu , tuled sa tagasi kell kaheksa või kell kaksteist. Ja krt, me ju ei pea sadamas passima, on olemas ka õllekad. Alles hiljuti Helsingis käies käisime kollegiga väga meeldivas võileivabaaris, pruulivad oma õlut (sihukesed tumedad ja tummised õlled, erilise maitseelamuse tagab porter HulluJussi :) ) ja pakuvad parasjagu suurt võileiba. 13€ oli mäletamist mööda võileib + majaõlu.

Et kui keegi sellise paketiga päri on ja kampa tuleb siis antagu teada, kui meid eriti palju on siis äkisti saab miskise spetsiaalpakkumise ka küsida.

Levar
Katajanokkal on tramm (4T)juba vastas.
Ma ei mäleta,kas terminaalis on piletiautomaati, kui ei ole,siis saab osta pileti trammijuhilt,pilet(2 euri) kehtib tund,selle aja sisse mahub ka ümberistumine südalinnas rongi ja söit Pasilasse !
Tagasi sama jutt!
Tallinkiga on asi vähe keerulisem,aga siiski vöimalik.
Auto kaasavedamine on sellise ürituse puhul ainult nuhtluseks(rahalises ja ajalises möttes) kaelas!
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Tjah, me oleme siiamaani edukalt kondimootorit kasutanud. Vahemaad pole ju ollagi, alla 4 km. Paras modelistidele et ennast kenasti rannavormi ajada, muidu ju kükitame kogu aeg pimedas palatinurgas ühes käes plastikujupp ja teises liim..... :wink: Ilus kevadine jalutuskäik läbi laupäevahommikuse Kallio linnaosa on juba elamus omaette :)
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

offtopic aga
Kallio linnaosa on juba elamus omaette
meenub ainsa soome väärtkirjaniku, Juha Vuorise, esikteos: "Joomahullu päevaraamat". oijah, peaks vist antud teose jälle käsile võtma...
Viimati muutis Hertsog, 27 Mär, 2010 11:37, muudetud 1 kord kokku.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Eile sai just käidud koos perega Helsingis jalutamas, abikaasa oli eelnevalt pika aja jooksul korrutanud minu jaoks mingeid tundmatuid mantraid: ikka H ja M ja veel muid sarnaseid. Ega ma saanudki asjale pihta, enne kui selgus, et need olla miskid saladuslikud kaubamärgid, mida lähikonnas ainult Helsingis esineb.
Nii me siis jalutasime - laevalt tulles sai eelnevalt linna vaadatud - ilm oli ilus, päikegi paistis, ühesõnaga, mõnus! Pärastine osa oli (minu jaoks) tüütu rutiin: poed, kaubakeskused, poed ja nii edasi. Meeldivaks vahelduseks oli Jossi poolt juhatatud HobbyPoint, mille allkorrusel ka päris hea valik plastikmudeleid leidus. Tegelikult lootsin sealt MIG pigmente saada, aga neid nad ei paku, Vallejo omasid küll, ent nendega ma vahekorras seni pole olnud, mistõttu ei osanud tahta.
Tagasi tulime samuti Vikingiga, sellega, mis kell 00 Tallinnasse jõuab, õhtupoole hakkas küll vihma tibama, ent seegi ei suutnud me tuju rikkuda, ka 13 aastane tütreke pidas kenasti vastu ja jäi käiguga rahule.

Kui nüüd tagasi mõelda kõikide nende kevadiste ModelExpoga seotud jalutuskäikude peale, siis olgugi et tundub alguses pikavõitu, ent tegelikult kaalub see siiski igasuguse trammisõidu üles - vahetu mulje, mis jääb puhkepauside ajal kevadise linna vaatamisest on ikka veart asi.

Urmas.
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

fossiil kirjutas:Eile sai just käidud koos perega Helsingis jalutamas, abikaasa oli eelnevalt pika aja jooksul korrutanud minu jaoks mingeid tundmatuid mantraid: ikka H ja M ja veel muid sarnaseid. Ega ma saanudki asjale pihta, enne kui selgus, et need olla miskid saladuslikud kaubamärgid, mida lähikonnas ainult Helsingis esineb.
Nii me siis jalutasime - laevalt tulles sai eelnevalt linna vaadatud - ilm oli ilus, päikegi paistis, ühesõnaga, mõnus! Pärastine osa oli (minu jaoks) tüütu rutiin: poed, kaubakeskused, poed ja nii edasi. Meeldivaks vahelduseks oli Jossi poolt juhatatud HobbyPoint, mille allkorrusel ka päris hea valik plastikmudeleid leidus. Tegelikult lootsin sealt MIG pigmente saada, aga neid nad ei paku, Vallejo omasid küll, ent nendega ma vahekorras seni pole olnud, mistõttu ei osanud tahta.
Tagasi tulime samuti Vikingiga, sellega, mis kell 00 Tallinnasse jõuab, õhtupoole hakkas küll vihma tibama, ent seegi ei suutnud me tuju rikkuda, ka 13 aastane tütreke pidas kenasti vastu ja jäi käiguga rahule.

Kui nüüd tagasi mõelda kõikide nende kevadiste ModelExpoga seotud jalutuskäikude peale, siis olgugi et tundub alguses pikavõitu, ent tegelikult kaalub see siiski igasuguse trammisõidu üles - vahetu mulje, mis jääb puhkepauside ajal kevadise linna vaatamisest on ikka veart asi.

Urmas.
Säästetud ajaga saad käija näiteks Pasila raudtejaama naabruses asuvates tuumapommivarjend/parklates uudistamas ja tasuta!
http://www.pasilanpysakointi.fi/pv.html
Mina ei lähegi üldse linna poolegi kui muuseumi ei saa!
Söjamuuseumis on väljapanek talvesöjast.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Eks ta ole, et kuidas kellelgi muljete salvestamisega on: minu jaoks on Expol ja hiljem Kuivalaises muljeid tavaliselt nii palju, et sinna ei õnnestuks eriti midagi lisada - kõvaketas lihtsalt keelduks midagi juurde kirjutamast. Nii et selles mõttes täiega universaal-nahaal-päeva kombineerimine suurt midagi juurde ei annaks, midagi jääks ikkagi pealiskaudseks ja selles mõttes oleks samal päeval muuseumi külastamine (olgu või tasuta) rohkem nagu aja raiskamine.

Aga edaspidi ürita suurte tekstiplokkide tsitaadina kasutamisest hoiduda, kui see postingule midagi juurde ei anna ja sinu posting järgneb kohe sellele, millele parasjagu vastad.

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Heips.

Lihtsalt infoks. Kes tahab Vikingiga sõitvas kambas kaasa lüia siis nö tagumine aeg märku anda on enne palati istungit / või istungi ajal . See on enne järgmist kolmapäeva , 7 aprilli.
Saada kas PS, või kirjuta siia teemasse.

Levar
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Toome siis hinnad veel allapoole. Osturallil 7-11.aprill on Viking Line laevapiletid 250.- päevakruiis. Aga kas see hind kehtib siis ka minekupäeval , tasub uurimist. :wink:
Ma käin igastahes kolmapäeval lõunapaiku sealt läbi ja uurin. Kui osutub tõeks see hind minemise päevaks siis võin kellegile veel piletid osta aga mul siis endmeid vaja. Loomulikult annan ka palatis info edasi.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

See on küll hea uudis, mis asi see osturalli ainult on ka kus ta toimub? Kui see sulle tüli ei teeks siis saadaks kohe terve nimekirja kodanikke kes kindlaste sellisest lisaboonusest ära ei ütleks :)
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Kaubamajas selline aktsioon mõned korrad aastas. Võid saata küll nimekirja.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Härrased haiged, täpselt nädala pärast oleme expol :)

Kuna laev M/S Viking XPRS väljub kell 8:00, peaks vast hiljemalt 7:30 sadamas A Terminalis trehvama? Pigem võibolla isegi 7:15, rahvast võib tänu osturallile /natole/islandi tuhapilvele palju olla. Kuupäeva mainin ka igaks juhuks ära, 24 aprill. Surmaingel aee, kui ka viimasel sekundil tulla otsustad siis see on laupäev

Levar
Ja nüüd trenni tegema, läksin poodi ja tõin mõned soome õlled ja võtsin riiulist Vuorise järjekordse eesti keelde tõlgitud teose "Mähkmelööve" ..... :lol:
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

23. lõppeb küll Nato pull ära aga 7.00-7.15 peaks kindlasti kohal olema.
Anton - horridoo!
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Varajased linnud lendavad kaugele......

Seoses nato ja tuhapilve lõpuga peaks vist tõesti tiba varem minema. Teeme siis nii et tagumine aeg on 7:15 A-terminaalis.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Varajased linnud lendavad kaugele......
kui alla ei kuku :lol:
Anton - horridoo!
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »