Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas kalleb »

Dr.Sci kirjutas:
Fucs kirjutas:Alles siin sai teha HÄID pannkooke... nämmm

ATB Svejkil on selle kohta kusagil olemas ka fotosüüdistused....

Muideks, pannkookide tegemine on üks lihtsamaid asju aga kannatust peab olema :D
Ei tea midagi. Lihtne on võtta kuskilt ük korralik veiseliha või põdratükk, hõõruda üle purustatud küüslaugu, pipra ja soolaseguga, ja panna küpsetuskotiga ahju miskiks 15-30 minutiks olenevalt soovist. Pärast võib viilutatult leiva peale panna või siis serveerida erinevatel viisidel.

Kuidas ATB lahti shifreeritakse- Autobaas ?
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Sektor gazovoi ataki kirjutas:..rosinaid kuivatati lahtiselt ja sealt seest näiteks võis leida sellist rohelist lehepudi (ilmselt, naš - ei viitsi väga pikalt seletada, mis see on, umbes nagu närimistubakas), mille keegi kohalik oli sinna sülitanud.
Meile loeti alati sõnad peale, et rosinad tuleb korralikult ära pesta, sest neid kuivatatakse kaamelisõnniku peal. Kas see paika ka peab, sellest pole halli aimugi.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Dr.Sci kirjutas:Ei tea midagi. Lihtne on võtta kuskilt ük korralik veiseliha või põdratükk, hõõruda üle purustatud küüslaugu, pipra ja soolaseguga, ja panna küpsetuskotiga ahju miskiks 15-30 minutiks olenevalt soovist. Pärast võib viilutatult leiva peale panna või siis serveerida erinevatel viisidel.
See nagu liiga lühike aeg ei ole? Palju see temp. seal sees on siis selle aja peale? Seaparaadi teed, siis 3 tunnise ahjus olemise peale on sisetemp alles mingi 70 kraadi.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Fucs kirjutas:Alles siin sai teha HÄID pannkooke... nämmm

ATB Svejkil on selle kohta kusagil olemas ka fotosüüdistused....

Muideks, pannkookide tegemine on üks lihtsamaid asju aga kannatust peab olema :D
Pilt

Pilt

Pilt
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Pilt

Ja siis veel siia otsa pannkooginduse klassikat... 8) : http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 09#p494309
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

AMvA kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:Ei tea midagi. Lihtne on võtta kuskilt ük korralik veiseliha või põdratükk, hõõruda üle purustatud küüslaugu, pipra ja soolaseguga, ja panna küpsetuskotiga ahju miskiks 15-30 minutiks olenevalt soovist. Pärast võib viilutatult leiva peale panna või siis serveerida erinevatel viisidel.
See nagu liiga lühike aeg ei ole? Palju see temp. seal sees on siis selle aja peale? Seaparaadi teed, siis 3 tunnise ahjus olemise peale on sisetemp alles mingi 70 kraadi.
Sõltub tüki suurusest. Temperatuur on üldse suhteline näitaja, pole kunagi termomeetrit kasutanud vaid aastatega kujunenud kogemustele. Need tükid mida mina olen kasutanud - siis võileivale viilutamiseks mõeldud tootele - kui on alla 20 minuti, siis on ülejäänud pere jaoks tsipa verised, kui jään uimerdama ja läheb üle 45 min, on lõikamiseks vaja tugevat ja väga teravat nuga või kirvest, produkt sobib ka kingseppadele, aga ülejäänud pere seeeest rahul :)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Karlssonist ma igatahes mäletan, et see tarbis tohututes kogustes moosi. Ja vist pannkooke kah?
Ju hr. Karlsson oli siis mulle sotsiaalselt lähedasem, et ma tema toitumisharjumustest rohkem mäletan.
Nagu ütles Vana Habe- et klassika, et tvjordo znat nada...lihapallid, iirised ja viieöörised olid raudvara...ja et iiriseid ja onkel Juuljuse kunsthambaid ei tohtinud ühte tuppa jätta.
Viimati muutis Lemet, 20 Veebr, 2019 17:05, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Uhked pannkoogikesed tõesti. Väga isuäratavad.
Vaatasin, et 7 dl jahu väljamõõtmine tekitas küsimusi. 1 dl nisujahu peaks olema ca 60 grammi, siis 7 dl jääb 400-450 g piiresse. Ma ise arvestan 1 dl = 1/2 klaasi. Selle koguse (1 liitri) keefiri kohta siis ca 3 kl jahu, ilma kuhjata.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Z03 kirjutas:Uhked pannkoogikesed tõesti. Väga isuäratavad.
Vaatasin, et 7 dl jahu väljamõõtmine tekitas küsimusi. 1 dl nisujahu peaks olema ca 60 grammi, siis 7 dl jääb 400-450 g piiresse. Ma ise arvestan 1 dl = 1/2 klaasi. Selle koguse (1 liitri) keefiri kohta siis ca 3 kl jahu, ilma kuhjata.
Ma teen suuri õhukesi ülepanni kooke retseptiga 1 muna=kolm spl. jahu. piima siis nii palju juurde, et saab parasjagu vedel, et jookseks ilusti laiali
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kas te ülepanni kooke pannivibutusega õhku visata ja ümber pöörata oskate?

Ma olen käelistes tegevustes üldiselt üsna koba, see on üks väheseid, mida saan vahel demonstreerida :D
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Ärge unustage taina sisse panna üks sorts kalvadossi. Mitte palju, ega ka liiga vähe. Parajalt. Ning munavalge tuleb kollasest eraldi vahustada ja siis kokku segada. Tainas suht vedel ja vähese rasvainega. Sellised õhukesed ja õhulised pannkoogid tulevad.
Alts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alts »

Hiljuti oli kuskil nupp, mis rääkis, et kõikse paremad ja krõbedamad pannkoogid pidi saama searasvaga praadides. Teooria oli ka taga aga see ei jäänud meelde. Kui järele hakkasin mõtlema, siis tundub kangesti sedamoodi, et pannkoogivaimustus jääb just sinna aega, kus veel igasuguseid rapsiõlisid jm. peenemat pold saada ning kõik praadimised tehti searasvaga. Mingi päevalilleõli küll köögis vedeles aga selle kasutamist küll ei mäleta... Niisiis - kas searasv taastab armastuse pannkookude vastu?
Kuni targem järele annab, annab kavalam talle kerepeale.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Searasv annab kõikidele toitudele hea meki. Munaroale näiteks ka.

Veneaegne rafineerimata päevalilleõli, st. poslamasla, oli elamus omaette :) Paljudele sobis, aga see lõhnabukett kippus kõiki teisi maitseid ikka väga räigelt tapma. Muidugi on ka searasval ja oliiviõlil oma spetsiifiline lõhn (see viimane on mind parajasti ära tüüdanud), aga mitte nii hull.

Võiga saab ka pannkooke praadida, aga praadimise ajal lõhnab natuke nagu okse. Maitse on OK. Ma kindlasti soovitaks võiga praadimist ka katsetada.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Erinevatel õlidel on erinev kuumus mida nad välja kannatavad. Praadimiseks sobivad oliivõli ja päevalilleõli kõige paremini - kuumpressitud. Ja loomulikult searasv.
Siis tuleb raps. Soiaõli üldse on hulludele. Või loomadele. Neitsiõlid on rohkem nagu salatitesse.
Ma ise olen praadinud päevalilleõli ja võiga segamini. Maximast saab Ukraina päevalilleõli 1.05 liiter, parim hinna-kvaliteedisuhe.
Mõnikord olen võtnud rafineerimata päevalilleõli ka - vanade heade aegade mälestuseks. See on selline tummine, pruunikas ja rikkaliku maitse- ning lõhnabuketiga... 8)
Dr.Sci kirjutas:
AMvA kirjutas:
Sõltub tüki suurusest. Temperatuur on üldse suhteline näitaja, pole kunagi termomeetrit kasutanud vaid aastatega kujunenud kogemustele. Need tükid mida mina olen kasutanud - siis võileivale viilutamiseks mõeldud tootele - kui on alla 20 minuti, siis on ülejäänud pere jaoks tsipa verised, kui jään uimerdama ja läheb üle 45 min, on lõikamiseks vaja tugevat ja väga teravat nuga või kirvest, produkt sobib ka kingseppadele, aga ülejäänud pere seeeest rahul :)
Searasvaga praadimisest - tänapäeval saab Rakvere sealiha 2.99/kg
Seda saab teha kahte väga lihtsat moodi. Kas viilutatuna ahjuplaadil või malmpotis hautades koos sibulate, porgandite, kaalikate ja kartulitega.

Plaadivärk käib järgmiselt:

Liha lõigata pikikiudu keskmise sõrme jämedusteks viilakateks ja laduda pannile nii, et suuremad tükid välisserva, väiksemad keskele.
Juurde võib lisada ka kooritud kartuleid pooleks või neljaks lõigatuna, aga ei pea.
Siis pliidile nii palju hagu alla kui kannatab ja tunde järgi pool tundi. Tavaliselt olen kaks - kolm pliidipesatäit läbi lasknud ja siis veel jahtuvasse ahju järelküpsema.

Ahjuliha potis:

Pooleteisekilone tükk lõigata pikikiudu kaheks ja praadida poti põhjas õli sees küljed pruunikaks (poorid kinni)
Lisada kuumaksaetud vesi ja muud juurikad, kaas peale ja ahju.
Lasta tunde järgi tunnike ja siis jätta pott jahtuvasse ahju, kuniks isu tuleb.

Maitseainena kasutan kiloses kotis köögiviljadega kollakat soolasegu, Maximast saab hästi odavalt.

Kummagi variandi puhul jääb ohtralt üle maitsestatud rasva. Seda siis olen kogunud ühe vana panni peale ja sealt saab praadimiseks võtta.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Kui juba maiustamise peale jutt läks siis kindlasti on iga militaarnetlase kodus mõni tehases Volta valmistatud vahvli pressimise massin Esta või Esta 2

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline