Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas:Kae nalja, esimest korda kuulutab keegi, et tema jaoks on riigimaksud "vabatahtlikult võetud kohustus".
Nii. Jõudsime siis ootamatult riigimaksude juurde..
Mis nendega siis on? Kas sa ei taha maksta?
Ei soovi riigipoolseid teenuseid sõjaväe ja politsei näol?
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Sinu kandidaat lausa.
Kus ta's minu kandidaat, ikks sinu oma ju :scratch: Ise panid siin kirja
Kaks superhead kolmest on väga hea tulemus.. ja see vahepealne oli kah rohkem selline aupresident.. vanade teenete eest.
Mäluga pahasti?

Riigimaksud- maksan ikka, kuigi viimati politsega asjatades võttis neil kohalejõudmine tunde aega ja mõne aja pärast sain sealt teate, et asja menetlemine on peatatud. Erinevalt nõukogude ajast, kus proovikeldrist pihtapandud võimendi koos pilliga oli ülejärgmisel päeval tagasi oma kohal. Nii et politsei osas jääb mulle pisut segaseks, mille eest mult nüüd täpsemalt ikkagi raha korjatakse. Ja arsti juurdegi tuli mul ennast kirja panna poole aasta pärast, nii et sedapuhku aitas erameditsiin. Aga väita, et toona oli paha ja praegu paradiis- konkreetselt enda baasil võin öelda, et teenisin siis omaenese käteosavusega leiva ja muu lauale ja teenin ka praegu, nii et erilist vahet pole. Toona kollitas SORVVO oma kahtlustega, täna kollitab maksuamet- jällegi ei mingit sisulist vahet. Ainus vahe on tänesel päeval möödanikuga võrreldes materjalide ja tööriistade kättesaadavus, mis töö alaselt kaalukausi tänase päeva kasuks kallutab. Ja loomulikult ka see, et erinevalt toonasest ulatuvad tänase päeva komandeeringud üle terve maailma.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Lemet kirjutas:Mäluga pahasti?
Paistab, et on jah. Minu teada on meil tõepoolest kolm presidenti olnud.. kaks ideaalset ja üks patud lunastanud nõukamees.. aga kui sa ütled, et ainult kaks.. eks ma siis usun sind. Ilmselt nägin vahepeal hallutsinatsiooni.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:Kae nalja, esimest korda kuulutab keegi, et tema jaoks on riigimaksud "vabatahtlikult võetud kohustus".
Selle üle ei ole mõtet ironiseerida. On piisavalt selliseid inimesi kes maksavad makse põhimõtteliselt. Kusjuures nende inimeste sissetulek on reeglina keskmisest kõrgem. Ma võiks ka oma makse vabalt "optimeerida", aga ma ei tee seda, põhimõtteliselt.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Lemet
Liige
Kontakt:

Pean tunnistama, et isand Sho mõtteuperpallid jäävad minu jaoks hoomamatuks...kuskohas ma küll väitsin, et tegu on olnud vaid kahe presidendiga. Väitsid ju sina, et kaks on silmapaistvad olnud(mina karakteriseeriks küll, et üks oli särav isiksus ja teine masendavalt hall keskpärasus, aga see selleks) ja üks "...see vahepealne, oli kah rohkem selline aupresident.. vanade teenete eest" Mille peale mina jälle nende teenete üle uudishimutsesin. Ja millele lugupeetav vastamata jättis. Nii et kas nende teenete hulka, mille eest Sho väidab seda vahepealset presidendiks saanud olevat, on ka minu poolt kirjeldatav kõne mahutatav? Kui ma nüüd õieti mäletan, siis avaldati selle kõne tekst ka 1988. aasta 23. veebruari Rahva Hääles. :scratch:
Lemet
Liige
Kontakt:

Mx, maksin minagi ja mitte vähe. Aga peale seda, kui järeltuleva põlvkonna mandlioperatsioon pandi aprillis detsembri algusesse, siis tekkis...hm... mõningaid kahtlusi, ma ütleks. Kusjuures mul endal tehti sama opp lapsepõlves Tartus nõukogude ajal ära kolmepäevase etteütlemisega. Kui nüüd süsteeme võrrelda...
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

"Kusjuures mul endal tehti sama opp lapsepõlves Tartus nõukogude ajal ära kolmepäevase etteütlemisega"

kusjuures oli tegu kõige keerukama operatsiooniga nõukogude meditsiinis - kuna n-liidus käisid kõik asjad tagumiku kaudu.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

OnuEnn kirjutas:"mina käisin ka 1980-1982 koolis"

tore on, suur poiss siis juba. käisid sa 1980 keskkoolis?
Ei käinud. Küll aga huvitas mis elu toob. Seevastu nooremate klasside koha pealt ehk pärast meid oleks võinud veeuputus tulla. lähevad nad kooli 5 või 6 aastaselt või hakkavadki vene keeles õppima - mis vahet meil sellest.
Kui oleks kuulda olnud, et keskkoolis vene keelt 8 tundi hakkab olema, poleks see kõrvust mööda läinud. Seda enam, et vene keel meil eriti kellelegi ei meeldinud. Mõnele ideoloogiliselt, mulle näiteks sellepärast, et ta on tunduvalt raskemini õpitav kui inglis. Ja sellise koormuse jaoks oleks pidanud vist õpetajaidki juurde palkama, aga ei midagi. Ikka samad näod, mõni ehk tänapäevani tööpostil.

Sho, selle moraalikoodeksi panin teema pealkirjast ajendatuna - "Kas N liidus oli ka midagi head". Sa kahmasid kohe "leppimatuse kommunismi vaenlaste vastu". Võta midagi lihtsamat ja inimlikumat, kasvõi seesama perekond ja lapsed.
Ja see, et sa praegult enda heaks töötad on väärarusaam. Kui enne töötasid parteinomenklatuuri heaks , siis täna töötad panganomenklatuuri heaks . Kasvõi kõige lihtsam tellis või saiapäts - need asjad ei maksa tegelikult nii palju. Saia hinnas sisaldub liising, mida maksab põllumees oma masinate eest, pagar oma ahjude eest, poepidaja oma hoone eest, müüja oma korteri eest (sest kui korter oleks tasuta, ei peaks talle nii palju palka maksma ) Ja sina maksad selle kõik kinni.
Lemet
Liige
Kontakt:

Oli juhust 80-ndate keskpaigas suhelda seltskonnaga, kes hoolitses Kiirabihaigla operatsiooniruumide tehnilise poole eest. Jutt läks kord südamesiirdamistele ja vähemalt need mehed väitsid, et siinsed südamesiirdamised ei jäänud mitte tohtrite, vaid pigem operatsioonisaalide tehnilise varustatuse taha. Seda siis "keerukate" operatsioonide koha pealt.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Ei käinud"

ma olin aastal 1980 17-aastane. ma usun, et ma olin suuteline kokku arvutama, palju meil tunde nädalas tunniplaanis kokku oli.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"vähemalt need mehed väitsid, et siinsed südamesiirdamised ei jäänud mitte tohtrite, vaid pigem operatsioonisaalide tehnilise varustatuse taha"

valetasid sulle. süda on tagumikule palju ligemal kui mandlid.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Lemet kirjutas:Oli juhust 80-ndate keskpaigas suhelda seltskonnaga, kes hoolitses Kiirabihaigla operatsiooniruumide tehnilise poole eest. Jutt läks kord südamesiirdamistele ja vähemalt need mehed väitsid, et siinsed südamesiirdamised ei jäänud mitte tohtrite, vaid pigem operatsioonisaalide tehnilise varustatuse taha. Seda siis "keerukate" operatsioonide koha pealt.
Nojah, aga kas siis nõukogude eesrindlik tööstus ei suutnud siis miskit "analooge mitteomavat" valmis meisterdada? :)
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Lemet
Liige
Kontakt:

81. aastast hakati vene keele tundide arvu vist tõepoolest suurendama, minu keskoolipõlvest võiks 8 tundi vene keelt nädalas jamaks kuulutada, aga peale kroonust tagasitulekut 81 oli vene keele õpetuse algus nihutatud teisest klassist esimesse ja vist tõepoolest ka tundide arvu mingil määral tõstetud. Meil oli mäletamist mööda üks päev üleüldse ilma vene keelta ja teistelgi päevadel vaid üks tund.
Lemet
Liige
Kontakt:

OnuEnn kirjutas:"vähemalt need mehed väitsid, et siinsed südamesiirdamised ei jäänud mitte tohtrite, vaid pigem operatsioonisaalide tehnilise varustatuse taha"

valetasid sulle. süda on tagumikule palju ligemal kui mandlid.
Pole isegi mitte vaimukas, rohkem labane :(
Lemet
Liige
Kontakt:

Nojah, aga kas siis nõukogude eesrindlik tööstus ei suutnud siis miskit "analooge mitteomavat" valmis meisterdada?
Ilmselt mitte, suurem osa opisaalide varustusest oli importteema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: k6rsik22 ja 1 külaline