Kummardan teie kindlameelsuse eesOnuEnn kirjutas:"Ei käinud"
ma olin aastal 1980 17-aastane. ma usun, et ma olin suuteline kokku arvutama, palju meil tunde nädalas tunniplaanis kokku oli.

Kummardan teie kindlameelsuse eesOnuEnn kirjutas:"Ei käinud"
ma olin aastal 1980 17-aastane. ma usun, et ma olin suuteline kokku arvutama, palju meil tunde nädalas tunniplaanis kokku oli.
Ehk siis täpsemalt öeldes - Eesti riigi hinnaks on sellesama Eesti riigi kadumine, ka eesti rahva ja kultuuri kadu?ppp kirjutas:Selle vabaduse hinnaks on peaguse eesti riigi kadumine, ka eetsti rahva ja kultuuri kadu.
Et siis 40-ne kiri oli ekslik....??ppp kirjutas:See venestamine hoidis tegelikult eesti vaimu palju kindlamalt, kui praegune vabadus. Selle vabaduse hinnaks on peaguse eesti riigi kadumine, ka eesti rahva ja kultuuri kadu.
Arvan, et ongi objektiivne väide see eesti riigi ja rahvuse kadumine ja hääbumine.tommy kirjutas:Et siis 40-ne kiri oli ekslik....??ppp kirjutas:See venestamine hoidis tegelikult eesti vaimu palju kindlamalt, kui praegune vabadus. Selle vabaduse hinnaks on peaguse eesti riigi kadumine, ka eesti rahva ja kultuuri kadu.
Nägid tonti..??
Pingutasid üle..??
Ja sa räägid veel objektiivsusest...
Ega ma ei saagi siiamaani aru, mida sa seal üldse väitsid. Mina rääkisin, et meil on kaks ideaalpresidenti ning üks n.ö. aupresident, vanade teenete eest. Keegi neile, kes leidsid n.liidus ka midagi head.Lemet kirjutas:Pean tunnistama, et isand Sho mõtteuperpallid jäävad minu jaoks hoomamatuks...kuskohas ma küll väitsin, et tegu on olnud vaid kahe presidendiga.
Ei, see ei ole sinu süü. Aga selle lausega sa vihjad, et see on n.liidu süü. Oled sa selles ikka päris kindel? Kas sa tõesti ilma n.liiduta poleks tahtnud teha tööd, mis sulle meeldib?VanaUnt kirjutas:Võib olla on tõesti minu süü, et mina olen oma elu teinud seda tööd, mis mulle meeldib, nii NL ajal, kui ka praegu.
Sündivuse suurendamine on üks raskemaid ja keerukamaid probleeme, mis ei ole nii kergelt riikliku regulatsiooniga lahendatav. See koosneb tohustust hulgast väikestest nüanssidest (näiteks naiste suurenenud karjäärivõimalused, mis lükkavad sünnitamise oluliselt vanemasse ikka), mis kokku annavad tervikpildi. Riik on meil ka tänaseks teinud ära väga palju - me oleme selles osas vist üks euroopa juhtivaid riike.Kapten Trumm kirjutas:Üks "reziimi teene", mis tuleks kähku üle võtta 80ndatest on sündinud laste arv.
Selles osas ületas "reziim" ENSV-s arenenud Euroopat ikka üsna veenva edumaaga.
Tollal sündis Euroopas 1000 elaniku kohta aastas 12 last (praeguseks langenud alla 11), meil ca 15-17.
Võrdluseks 2010 oli sama näitaja Eestis 11,7.
CIA Factbooki järgi leiab Eesti sündivusnäitajate poolest maailmas praegu ca 150. kohal. Asi on s***.
Eesti tulevik vastasel juhul on end heaolu tagamiseks kaelani võlgadesse laenanud pisiriik või pisiriik, kus teovõimeline elanikkond on parematele jahimaadele läinud.
Nüüd edasi: süsteemi teenetest või süsteemi kiuste.
Sündivuse trend ENSV ajal oli selgelt ülespoole, eriti märkimisväärne (ja tänaseni saavutamatu) sündimus oli 80ndatel (samas taktis eluolu paranemisega)
Järelikult seotud heaolu ja kindlustundega (just seda viimast täna napib). Koos omaaegse elukvaliteediga (varane suremus) tekitas tegelikult omalaadse elanikkonna noorenemise surve. Piltlikult öeldes oli laste saamine odav ja kindel.
Ühesõnaga, need 10 piires sündivused Euroopas pole sugugi see, mida me peaks hõisates enda kanda võtma.
Et selle probleemiga kui tähtsaima strateegilise küsimusega eriti ei tegeleta, on süsteemi viga (hetkel siis perioodiliste valimistega süsteemi).
Nimelt on kombeks, et seatakse vaid keskmise ajahorisondiga eesmärke, millelt on võimalik valimistel kasu lõigata.
Sündimus see pole, seepärast jagatakse üksteise võidu pensionilisasid.
Kuidas lahendada? Mitte ENSV-sse tagasi minekuga, vaid probleemi pidevas fookuses hoidmisega, mis ühel hetkel sunnib eri koalitsioone samme astuma.
Kõrgem sündimus annab reaalset materiaalset kasu alles 20 aasta pärast.
Antud juhul saeb suur valikuvabadus meie enda tabureti jalgu. Vabadus hoorata ja reisida vs kohustus tittesid kasvatada.
Samamoodi saeb vabadus kõige sisse ajada ja teha mida tahan - järeltuleva põlvkonna tervist (on juba saaginud).
Piltlikult öeldes viimase buumi ajal me neid "süsteemi teeneid" sõimegi - sellest sõltus töötegijate arv (mis läheb tulevikus kolinal meil allamäge).
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist