Tuulepealne maa
-
- Liige
- Kontakt:
Täitsa vaadatav sari oli, kindlasti ei sobi ajaloo õppimiseks, minu arust, sest tänapäeva noorus ei viitsi ju ajalooõpikuid ja raamatuid lugeda, enamus siis.
Viimati muutis BackInAction, 19 Jaan, 2009 16:59, muudetud 1 kord kokku.
1949-nda a. küüditamise ajal viidi Inge Roo kombel 'koos voodiga' minema minu vanavanaema, Mai Astok.
Üle 70-a.vanainime, voodihaige, prklt kurt ja vaevu rääkiv, sai vaatamata kõigele priiküüdi itta.
Paari päeva pärast, juba Vm teedel, ta eluküünal kustus.
S.keha lennutati pikemalt tseremoonitsemata vaguniuksest välja.
Ilmselt nõndasamuti saanuks otsa ka I.Roo elutee
Üle 70-a.vanainime, voodihaige, prklt kurt ja vaevu rääkiv, sai vaatamata kõigele priiküüdi itta.
Paari päeva pärast, juba Vm teedel, ta eluküünal kustus.
S.keha lennutati pikemalt tseremoonitsemata vaguniuksest välja.
Ilmselt nõndasamuti saanuks otsa ka I.Roo elutee
Viimati muutis Sollmann, 26 Dets, 2008 12:56, muudetud 1 kord kokku.
TÕDEONAJATÜTAR
hiljuti oli uudis, et Egiptlased hakkavad väntama seepi kus Anwar Sadati hakkab mängima Nicolas Cage (40mil usd). Seep tehakse inglise keeles ja dubleeritakse egiptuse keelde.valloon kirjutas:Eesti riigi seriaalide eelarvet arvestades, siis võib öelda, et väga hästi tehtud ja täitsa vaadatav seriaal oli.
Kahju jah et meie rahakott seda ei võimalda, et Bruce Willis Rebast või Mel Gibson Lembitut mängima palgata. Sel moel saaks maailmale väga litsalt oma ajalugu tutvustada.
Veel lihtsam viis oleks teha seda meie multiplikaatorite abiga. Jooniskeel on odavama ja rahvusvahelisem ka. Vaat kui hea on see "Lätlane" http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=16249
Aga Tuulepealene maa oli väga vaadatav meelelehutus ja paari viimase osaga suudeti paras äng ka hinge süstida. Tänud tegijatele ja loodetavasti leitakse ka järgnevate aastate jooksul raha ajalooliste käsitluste valmistamiseks mitte ei pea 10 aastat järgmist juubelit ootama.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
Viimaste osade äng oli tunnetatav iga ihurakuga.Luciano kirjutas: ...paari viimase osaga suudeti paras äng ka hinge süstida.
Napsiklaasi taga sai sel teemal arutletud tuttavate venelastega.
Näevad-tunnetavad nad selliseid asju teatavasti teisiti, umbes, et nii pidigi kõik juhtuma ja teisiti ei oleks vist saanudki.
Muidu oleksid nõukavastased jõud korraldanud teab mida ja juhtunuks veelgi hullemaid asju.
Ja pealegi, 'Vm-l oli omal ajal ju kõik tunduvalt hullem.'

Teisisõnu - vasjade jaoks ei tekita sellised lood reeglina ängi, isegi erilist ebamugavustunnet mitte, vaadatakse emotsioonivabalt, nagu multikat.
Sedavõrd erinev on kahe kogukonna arusaamine ajaloost
TÕDEONAJATÜTAR
Nägin ära kõik osad, vaid viimasest jäi esimene pool nägemata. Peale esimese paari osa nägemist sain ma aru, et igasugu vigu taga ajama hakata ei ole mõtet, seriaali point on hoopis mujal kui ülitäpselt paigas rekvisiidid/ detailid. Usun, et üliväikse eelarve juures tehti ära maksimum. Näitlejad olid väga tasemel, riided jm ka ja kui Front- Line abi asemel oleks otsitud midagi teatri laost, siis oleks tulemus olnud kindlasti oluliselt kehvem. Niiet respect tegijatele minu poolt! Visualiseeritud pilti nendest möödunud aegadest ei ole võimalik ülehinnata, siiamaani oli ju ainult paberil kirjutatu. Aja jooksul on mul hakanud lausa kahju tegijaist, kui ma siin pidevalt loen, et püss tegi liiga lahja paugu ja frentšil olid sõjalõpu lõikega taskud ja Mauseril oli hilisema versiooni kaba jne jne... Ok-ok, meie, sõjaisad, teame neid asju üle keskmise hästi (kuigi mina "saksa hilisema varjandi kabaga k98 t" ära ei tundnud
), aga enamus vaatajaid ei erista püstolit revolvrist (nagu ka endine kaadriohvitser T. Roo: "See ju minu püstol!"
) ja polegi vaja. Kui niimoodi miskit ülikõrget tehnilist ja kunstilist taset J. Alliku kombel taga ajama hakata, siis oleks nämmutatud veel 70 aastat nagu Vabadussõja võidusambaga ja vbolla oleks üldse tegemata jäänud. Hea, et ära tehti ja tuli minu arust täitsa rahuldavalt välja. Loodetavasti saavad soovijad seda varsti ETV poest osta. Veelkord - aitäh tegijatele ja kõigile, kes abikäe külge panid.

Ei pööranud pisiasjadele tähelepanu, rohkem jälgisin tegelasi ja süzeed.
Mulle väga meeldis, võib-olla selle pärast, et üldse see okupatsioonieelne vabariik ja selle eluolu väga paeluv tundub. Näitlejaist tõstaks esile Andrus Vaarikut. No kurask, megahästi mängis sellise rõõmsameelse ja jõuka hea onu rolli välja
Tegelaskujudest oli naistest kõige sümpatiseerivam Indrek Kallaste naine, meespooltest I. Kallaste ise - rahulik säga, nautis elu, aga oli kahe jalaga maa peal. Kodumaa eest ei pidanud paljuks ka relva kätte võtta ja "mõnevõrra" kehvemates oludes elada, kui muidu harjunud oli. Respect
Ega viimast osa kusalgi saadaval ei ole? ETV arhiiv mulle seda ei näita ja Digi TV videolaenutus ka mitte...
Mulle väga meeldis, võib-olla selle pärast, et üldse see okupatsioonieelne vabariik ja selle eluolu väga paeluv tundub. Näitlejaist tõstaks esile Andrus Vaarikut. No kurask, megahästi mängis sellise rõõmsameelse ja jõuka hea onu rolli välja

Tegelaskujudest oli naistest kõige sümpatiseerivam Indrek Kallaste naine, meespooltest I. Kallaste ise - rahulik säga, nautis elu, aga oli kahe jalaga maa peal. Kodumaa eest ei pidanud paljuks ka relva kätte võtta ja "mõnevõrra" kehvemates oludes elada, kui muidu harjunud oli. Respect

Ega viimast osa kusalgi saadaval ei ole? ETV arhiiv mulle seda ei näita ja Digi TV videolaenutus ka mitte...
Seriaal võiks edasi joosta.
Nt 2x aastas - 24.veebruaril ja jaanipäeval.
Kaua tehtud ja kaunikene: saaks sisu veelgi tihedamaks ja olustikupildid reaalsemaks.
Igal aastapäeval oleks siis eelnevaga läbi seriaali kindel ja konkreetne seos.
Ja nii kuni vabariigi 100-nda aastapäevani välja
Nt 2x aastas - 24.veebruaril ja jaanipäeval.
Kaua tehtud ja kaunikene: saaks sisu veelgi tihedamaks ja olustikupildid reaalsemaks.
Igal aastapäeval oleks siis eelnevaga läbi seriaali kindel ja konkreetne seos.
Ja nii kuni vabariigi 100-nda aastapäevani välja
TÕDEONAJATÜTAR
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist