Õhkrelvad

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

qwerty009 kirjutas:Kuna tegemist on militaarfoorumiga, siis pidasin mõistagi silmas vibu kasutamist just sellel otstarbel, kuid tundub et ei jõudnud mu sarkasm vist kohale või mõni mees arvab tõsiselt, et mõni armee veel vibudega metsas ringi jookseb ;)
kuule, segane lugu jah aga mulle omakorda jäi kergelt niuke mulje, et sinu idealismi arvestades peaks moodne sõjavägi lahinguväljal pigem PCP-õhukatega ringi hüplema. niisiis ma seda ja kõikvõimalikke selle mõttega kaasnevaid ideid maha tegingi. tead, ära pane pahaks aga mingist niinimetatud "kaasaegsest tulevahetusest" rääkides ei maksa väga solvuda, kui vastused laskuvad samuti vastavasse ajastusse (19-20 saj).
qwerty009 kirjutas:See, et seda laskespordis kasutatakse teab igaüks.
noh...ja mida me su "enneolematu tõdemusega" peale hakkame? loome mingi revolutsiooni BB/PCP laskmises?
qwerty009 kirjutas:Tulles tagasi tänapäeva siis siin foorumis on paljudel kinnisideeks oma riista taevani ülistada olemata mõnda muud üldse proovinud.
tead, ma eriti ei taha jah mingit anti-homo-propagandat teha aga tõsi ta on, et ma oma enda riista suvalisest teisest tillist paremaks pean. lähtuvalt tobedast hetkeolukorrast julgen teda ka sinu omast paremaks hinnata. vastuhääled on teretulnud!
qwerty009 kirjutas:Kuskil oli mingi teema, kus küsiti millist relva lahingus kasutaksid, kui valida võiks mida tahad. Mõni mees tuli jälle AK-4 lagedale, kuna sellega kogemus olemas. Mees nägi esimest korda automaati ning mõles, et küll on nüüd vägev pill, sellega võib pool maailma maha tappa. Kel silmaring vähe laiem on hoiavad sellest aerust vähe kaugemale võimalusel.
"sõu very cool" aga mismoodi see kõnealusesse teemasse puutub?
qwerty009 kirjutas:Sama on kasutaja Satakas puhul. Vedrupüss on sinu silmis ülim kuna sa pole muud proovinud ning ei oska asju adekvaatselt võrrelda.
üldiselt hindan ma su julgust mu laskmiskogemuste paikapanemisel. samas aga matan ma maapõhja su arusaamad teistest mu nägemustest, mis õhkrelvadega seonduvad. selleteemalistest adekvaatsetest laskmistäpsuslikest väärtushinnangutest ma IGAKS JUHUKS parem ei räägigi sest on karta, et selle tulemusel ma niipea magama ei jõua.
qwerty009 kirjutas:Ning tullake jälle jutuga oma ülimast oskusest. Keera oma vedrupüss kruustangide vahele kinni ning vaata kui suureks muutub hajuvus 50m peal.
järjekordne teema, mida on raske "IQ-põhiselt" kommenteerida. ühest küljest sai ju nagu seletatud, et ~30m pealt oli teatud kuulide puhul hajuvus nii-ja-naa-sugune nig teiste kuulide puhul teistsugune. on kuskil seletatudka, et nn field-line-kuulide puhul on tabavus absoluutselt olemstu aga...paistab, et ega need näitajad kedagi eri koti. eriti.
qwerty009 kirjutas:PCP on vastupidavam kui vedrupüss. Vedrupüssil on vedru ja nahk peale 3000 lasku väsinud, PCP see-est on nagu uus.
PCP on vastupidavam, kui suvaline sama kategooria vedrurelv. Tõsi ta on, et ma pole laiatarbe vedruõhuka vedru ega tihendit laiemalt testinud ent mul pole ka mingit vastuväidet.
qwerty009 kirjutas:*PCP ei esine prell-lööki mis esineb vedrupüssi puhul. Seepärast jooksevad vedrupüssil optikad paigast ning võimsa vedrupüssi puhul on sellise optika leidmine mis seal paigas püsiks tõsine probleem.
tead, see on juba suht-koht isiklik probleem ja minu hinnangul langeb samasse kategooriasse nagu omale naise leidmine - see, kuidas ja kui täpselt sa mingile märklhele pihta saad, on su oma isiklik probleem ja kui sa seda teha ei suuda, on samuti vaid su enda probleem
qwerty009 kirjutas:*PCP on täpsem kuna toru on kvaliteetsem (hinnaklassi pärast juba).
ohsa tillu-lillu! ja ongi just nii, et kogu pcp täpsuse paremus seisneb paremas rauas?
sniperman
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas sniperman »

Nii kaas militaarlased ! ärme lähme sellise asja pärast nüüd nii riidu ja isiklikuks. PCP tundub olevat hea relv aga hinnaklass paneb ikka asja paika. A lähme nüüd PCP pealt vedrukatele üle. Äkki hr. Satakas või keegi teine oskab häid ja halbu külgi ette lugeda ja samas hinnaklassi.
Tänud!
Martin !
Liige
Kontakt:

head küljed:
1) suhteline odavus (ehkki tippmudelid kah sugugi mitte vähe ei maksa)
2) lihtsusest tulenev töökindlus
3) ekspluatatsiooni lihtsus ja odavus (pole vaja jamada pumpade-kompressorite-suruõhuballoonidega vaid lööd lihtsalt vedru vinna)
4) tänu tagasilöögile imiteerib paremini tulirelva
5) kes vedrupüssiga laskma on õppinud, suudab kergesti lasta suvalisest teisest püssist
6) kuulide lennutrajektoori muutumatus treeningtsükli vältel (kuna töörõhk erinevalt PCP'st ei muutu)
7) suhteliselt suur võimsus.

miinused:
1) absoluutne tabavustäpsus on kindlasti madalam kui PCP'l
2) iga lasu järel on vaja vedru vinnastada
3) vedru/tihendid surevad pikapeale (aga ÜSNA pikapeale - minu suhteliselt odava hinnaklassi püssi kõik tihendid funktsioneerivad juba 3a probleemideta ehkki vedru läks küll 1,5a kasutuse järel pooleks)
4) tugevajõulise püssi tagasilöök raputab sitemat sorti optika pikapeale paigast ära. (see võiks vabalt pseudomiinuseks liigituda sest esiteks sõltub siin liiga palju optika kvaliteedist ja püssist. kui eesmärgiks on tegeleda lihstalt sihtimis-laskmisharjutustega, pole tarvidust võimsa püssi järele ning nõrgem vedrupüss optikat ei kiusa. kui optikaks kasutada spetsiaalset õhukale mõeldud kiikrit, on muret vähem. minu optika maksis suurusjärgus 30$ ja pidas üliedukalt vastu ka võimsa püssi peal. kerget reguleerimist oli vaja teha vaid mõnetuhande lasu tagant)
ehk kellelgi meenub veel midagi?

lisaks ma mõni pseudomiinus:
1) pidevast painutamisest paindub raud ära ja kinnitused hakkavad logisema (esiteks kehtib see sitemate-odavamate "hiina" torude puhul. minu daisy pole 3a jooksul peaaegu mitte mingit loginat omandanud ehkki lastud on temaga kümneid tuhandeid kordi. kerge, peaaegu märkamatu lõks tuli sisse mõne kuuga ent see oli ilmselt tingitud "tehasetöötluse" sissekulumisest ning pole aja jooksul rohkem süvenenud. raua väändumist on mul silm-sirkel-nina-vinkel-meetodil raske hinnata aga eks siingi loeb brändi kvaliteet. muuseas moodustavad BB-püssid vaid osa vedrupüssidest. suur hulk vedrupüsse on fikseeritud rauaga ja laadimine käib neil eraldi kangiga.
2) hmm...ei meenuga rohkem
sniperman
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas sniperman »

http://jahimees.ee/product_info.php?pro ... 838e5c3eb9 endal soov slline tellida. A kuidas need bipodid peale pannakse. Olen vaadanud jahipoodidest ja weebikatelt et see toru rail maksab üle 1kilo ! ei tahaks ngu nii kallilt osta - on mingeid alternatiive. Ntx airsoftist vb midagi ? :roll:
Martin !
Liige
Kontakt:

pole harkjalgu proovinud aga netis olen näinud raua külje paigaldatavaid ja lae külje kinnitatavaid. tuleb ise täpsemalt uurida ja revjuusid lugeda.
SiimS
Liige
Kontakt:

Õhupüss laseb õhku läbi

Postitus Postitas SiimS »

Keegi oskab öelda, mis jama võib olla õhukal, kui õhku läbi laseb? Mõni tihend läbi vms? Kuul lendab ikka Väga eaglaselt ja umbes 15m kaugusele vaid. Õhupüssi täpset nime ei tea, aga on Vene toodang vist, kuskil 1969 aastast ma arvan (selline aastaarv oli peal) ja on niimodi laetav, et väänad toru alla. Sorry, kui ebaselgeks mu jutt jääb, pilte püssist loodan ka varsti saada siia.
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Mortyr=- »

Võimalik, et "murtava" koha pealt tihend läbi . Samas õhupüssi vanust arvestades võib ka silinder töökorrast ära olla. Aga võib-olla pole silinder õli näinud kaua aega :roll:
SiimS
Liige
Kontakt:

On seda silindrit võimalik parandada? Või tihendit vahetada? On need tihendid mingid spetsiaalsed?
afka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas afka »

Üks nahast tihend on toru otsas kuhu kuuli paned aga eks suurem probleem kolvi nahaga.Proovi toru otsast sutsu õli (mõned tilgad)panna ja jäta mingiks ajaks püsti seisma.Õli teeb asja vähe tihedamaks.Ise kasutasin õmblusmasina õli.
oman sikutamiseks tehnikat
SiimS
Liige
Kontakt:

Kus kohas, milline see kolb välja näeb? Sorry, ei tunne seda õhupüssi ehitust peaaegu üldse. Kuhu täpsemalt tuleb seda õli tilgutada?
afka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas afka »

õli valgub ise kolvi peale püstiasendis aga kui asja ei tunne ära ise seda lahti võtma hakka sest vedru on pinge all,las seda teeb keegi kes tunneb asja.
oman sikutamiseks tehnikat
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

nõukaaja lõpus sai kah vana vene õhukas hangitud, millel kõik võimalikud tihendid ära olid hooratud. tuli appi võtta paks-paks ( umbes 1-1,5 cm) nahk ja eriti teravad noad.

ega selline isetehtud tihend väga kaua vastu ei pidanud aga tuhatkond pauku ikka sai lasta ja eks see oli tollal ainuke võimalus õhulõbu nautimiseks.

tänapäeval, kui just antiigihuviline ei ole, oleks lihtsam ja odavam soetada uus püss.
SiimS
Liige
Kontakt:

Ja miks vahest õhupüss ise lahti läheb? Mõnikord vinnastades ja vähe järsemalt kinni panna toru, laseb automaatselt ära.
Die another day
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Die another day »

Ma soovitaksin soojalt uus püss hankida, iselaskijad pole üldse lõbusad asjad, isegi siis kui asjal jõudu pole..
SiimS
Liige
Kontakt:

On plaanis uus osta nagunii jah. Selline niisama märgilaskmiseks. Aga tore oleks, kui vanast ka veel asja saaks. Muidu on mõnus ja kerge püss. Mul on selliseid 2 tükki, üks töötab, aga mõnikord läheb ise lahti, teine ei tööta üldse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist