Mulle jääb tunne, et sa pole tihedas liikluses eriti sõitnud. Tallinna põhiteedel on autopikkused pikivahed kiirustel 40+ täiesti tavalised ja kui sa üritad meeleheitlikult venitada selle pikemaks, tuleb keegi sinna vahele.2korda2 kirjutas: ↑21 Mär, 2024 9:51Konteksti jaoks: kiirusel 50km/h läbib auto selle vahemaa ~0,35 sekundiga. Sprinteri legaalseks reaktsiooniajaks (esimesed lihased reageerivad) loetakse >0,1sekundit. Võimalus, et juht suudab 0,35sekundiga jala piduripedaalile asetada on pigem teoreetiline. Sealt edasi on aga veel vaja pedaalile vajutada, süsteem peab reageerima jne. Egas asjata loeta liikluses reaktsiooniajaks 1 sekund - selle ajaga suudab keskmine tähelepanelik juht hakata auto trajektoori/kiirust muutma. 5m pikivahe pidajal on lammari number ilmselt kiirvalimise all.Kapten Trumm kirjutas: ↑20 Mär, 2024 10:55 Linnas võib pikivahe vabalt 5 m olla, läheb suuremaks, trügib keegi vahele.
Jah, ma tean suurepäraselt neid sekundeid. Ma pidin autokoolis terve stenditäie liiklusega seotud arve pähe õppima. Aga mis valikud on? Sõita öösi? Minul oli viimane tagant sissesõitmine (tegelt eessõitja stange kraapimine) umbes aastal 2004 või nii. Sõidan Tallinnas igapäevaselt.