kirsa710 kirjutas:Paraku on õigus Lemetil ja mutionul! Tangukotil pole siin midagi kobiseda. Või on sul himu mingil x hetkel vene kaitseliitlase käest kuuli selga saada? Kuigi juba praegu pole see välistatud!
Arvan, et kui täiskasvanud inimene soovib Eesti riigikaitses ühte või teist moodi kaasa lüüa, siis on selle esmaseks eelduseks Eesti kodanikuks olemine. Ja kui Eesti kodakondsust ei ole, siis esmalt Eesti kodakondsuse taotlemine. Alaealistelt aga seda tõepoolest nõuda ei saa, kuna erinevalt täiskasvanutest ei saa nad ise oma kodakondsust valida või taotleda. Ja kui me antud juhul arvame, et mittekodanikest alaealiste noorkotkaste näol poevad kohe-kohe meie riigikaitsestruktuuridesse sisse GRU diversandid, siis on see sama tõsiseltvõetav järeldus nagu see, et keskmise Vene spiooni tunned ära üleskeeratud kraega vihmamantlist, päikseprillidest ja kaabust. Spioon püüab end pigem ikka varjata sellise maski taha, mida oleks kompetentsetel organitel alust kõige vähem kahtlustada.
Antud juhul on huumor ju selles, et eelmine, 1999. aastast pärinenud Kaitseliidu seadus lubas rahulikult mittekodanikke KL-i noorliikemeteks võtta, ja pole kuulnud, et see oleks mingeid probleeme tekitanud. Uude Kaitseliidu seadusesse kirjutati (väidetavalt Kaitseliidu enda ennatliku soovi tõttu) sisse klausel, et ka noorliige peab kodanik olema. Probleem polegi täna mitte selles, et enam ei saaks mittekodanikke liikmeks võtta (isegi Ida-Virumaal moodustavad sellised vist üsna marginaalse koguse), vaid selles, et uue seaduse alusel oleks tulnud hakata noorkotkaste seast välja arvama liikmeid, kes on aastaid aktiivsed ja asjalikud liikmed olnud, ilma, et neil seejuures oleks olnud Eesti kodakondsust (kuigi võib eeldada, et nad täiskasvanuks saades võtavad endale ka Eesti kodakondsuse). Nüüd minnakse lihtsalt tagasi korra juurde, mis rahulikult kehtis ka eelmised 14 aastat.
Mis puudutab kirsa kommentaari, siis mina ei karda venelasest kaitseliitlastest, nagu ma ei karda ka venelasest kaitseväelast (selliseid on päris palju, ja enamus normaalsed inimesed) ega ka venelasest politseinikku. Küll aga kardan ma, et sinusugustele algajatele foorumlastele võiksid moderaatorid hakata rakendama mingit eelretsenseerimist, et see foorum ei näeks oma „sisukuselt“ poole aasta pärast välja nagu Delfi peldikusein.