20 aasta eest -- 1986 oli vist juba "perestroika" ja "glasnost" käimas ja siis juba tohtis üht-teist rääkida-kirjutada nii, nagu asjad olid. Vähemalt Tšernobõli avarii kohta kogunes aasta jooksul eestikeelseski pressis kaustatäis artikleid, millest enamik enne 1985.a poleks saanud ilmuda.
Mul pole mingit vimma DV vastu ja ma ei saa öelda, et tema saated mulle ei meeldiks. Aga mul on üsna väsitav neid kuulata, sest paljud tema hinnangud näivad mulle tagantjäreletarkusena, vastava ajastu kontekstist väljarebituna -- see on samaväärne mingi seaduse tagasiulatuvalt kehtestamise ja selle järgi hoopide jagamisega. Just see "meie ju nüüd teame, mis on õige ja mis vale!"
Teades seda, kui palju meiegi ajakirjanikud ja poliitikud on kasvõi NL viimaste aastakümnete kohta kokku valetanud, ei saa ma ilma teatava skepsiseta suhtuda sellesse, mida on kirjutatud varasema aja kohta.
Uno Laht: "mina vägivalda ei kasutanud"
-
- Moderaator
- Kontakt:
1986-nda aasta jaanuaris õppisin mina veel Võru DOSAAFI autokoolis, kusKapral Karu kirjutas:20 aasta eest -- 1986 oli vist juba "perestroika" ja "glasnost" käimas ja siis juba tohtis üht-teist rääkida-kirjutada nii, nagu asjad olid.
poliitinstruktor sm Poome (kes käinud, see teab millise veendunud kommunaarist imemehega oli tegu

A la et lääneriikide mereväes peksavad ohvitserid ajaviiteks madruseid
kettidega & aheldavad neid seksuaalsetel eesmärkidel ja niisama nalja pärast kahuritorude külge ning pidavat see toimuma praktiliselt iga päev

NA-s samal ajal aga valitseb glasnost ja üksteisemõistmine.
Et sõdurid, ohvitserid ja kõrgem juhtkond on omavahel nagu vennad, et kõike jagub küllaga ja üldse on kõik kõige paremas korras.

Vähimatki kriitikat nõukaelu v -armee aadressil sellel ajahetkel tolles koolis igatahes veel ei talutud.
V-olla läks siinmail pisut hiljem 'avalikustamise' jmt-ga pisut lahedamaks, aga igatahes kui mina 20. apr-i varahommikul Rakvere sõjakomissariaadi uksest sisse marssisin, valitses nii sees kui väljaspool veel sügav ja hall stagnaaeg....

TÕDEONAJATÜTAR
Sollmann kirjutas:Uno Laht: "mina vägivalda ei kasutanud"?
Ahsoo, või ei kasutanud? Nojah, aga tal võib ka õigus olla - kust mina tean mida see sell vägivalla all mõtleb. Aga kas noorte naiste pihta tulistamine pole vägivald siis? Eriti kui nende kahe noore naise (üks veel plikake tegelikult) ainus süü oli see et nad olid oma isa tütred. Uno Laht oli see kes lasi maha major Kure tütre Viia ja ka Juta tulistamises oli ta osaline. Ja proovigu ta vastupidist väita, sest sellel sündmusel on olemas täiesti elus tunnistaja. Kas see polnud siis operatiivvolinik Lahe arvates vägivald?
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline