Jah, aga KOV valimisel ongi lood natuke pehmemad, kuna need ei ole riigi taseme otsused (à la, kust peaks minema kerglikklustee või kas põhikool või algkool mingis külas jne.). Ehk siis kohaliku elu küsimused, mis on riigi poliitilise juhtimisega väga nõrgalt seotud. Mina näiteks mäletan ka diskussioone Vene kodanike teemadel Vabariigi taastamise algusaegadel (tegelikult oli siis ju kogu kodakondsuse küsimus õhus) ja mäletan ka seda, et tollal kasutati ka seda argumenti, et siin elavatelt venelastelt ei tohi ära võtta kogu võimalust osaleda poliitilises elus. Näiteks Narvas oleks siis juhtunud nii, et käputäis inimesi oleks otsustanud kümnete tuhandete inimes elu-olu üle. Mis oleks selgelt kaasa toonud kohalikust võimust täieliku võõrandumise. Mis on viljakas pinnas kõiksugu mõjutustegevusele ja populismile.Erureamees kirjutas: ↑11 Apr, 2024 12:26 Jättes kõrvale juriidilised aspektid ja eelpool postitanud kodanike ebatäpse väljenduse venelastelt hääletusõiguse äravõtmisest, jääb mul sügavalt arusaamatuks, miks sellist asja üldse vaja on kasvõi EL kodanikele. Kodakondsus on minu meelest nagu leping riigi ja kodaniku vahel. ...
Nüüd on asjalood teised. Venemaa on selgelt fašistlik riik. Tuleb luua fašistlike riikide nimekiri ja nende kodanike valimisõigus vähemalt peatada. Punkt.