Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

Hea küll, ma saan aru, et tahate neid karistada, aga ma kordan küsimust: kas ilma nendeta oleks parem?

Kui IRL 14 liiget ära jagada ülejäänud fraktsioonide vahel, tuleb midagi sellist, et Ref +5, Kesk +4, sotsid +3 ja vabaerakond ning EKRE kumbki +1. See jätaks Refile 35 häält ja Keskile 31, mis on enam kui küll, et kahekesi väga tugevas enamuses valitsus teha. Väga napilt jääks ära Keski + sotside koalitsioon.

Kas see oleks parem kui praegune seis?
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

Kriku kirjutas:Kui IRL 14 liiget ära jagada ülejäänud fraktsioonide vahel, tuleb midagi sellist, et Ref +5, Kesk +4, sotsid +3 ja vabaerakond ning EKRE kumbki +1. See jätaks Refile 35 häält ja Keskile 31, mis on enam kui küll, et kahekesi väga tugevas enamuses valitsus teha. Väga napilt jääks ära Keski + sotside koalitsioon.

Kas see oleks parem kui praegune seis?
IRL valijate hääled sellises proportsioonis küll ei jaguneks. Pigem midagi sellist (puusalt tulistan praegu): Ref +4, kesk 0, sotsid +1, vaba +4, EKRE +5

Kas parem oleks? Ei tea, võibolla.

Edit - kokku tuleks siis:
RE 34
KE 27
SDE 15
EKRE 12
VE 12

RE-KE koalitsioon võiks siis tulla samahästi, kui praegu, RE-SDE koalitsioon napilt läbi ei läheks, muid kombinatsioone annaks igatpidi ehitada.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Eesti valimissüsteemi omapära on selles, et suuremad riisuvad koore. Kesk saab midagi kindlasti, kas või juba selle tõttu, et IRL võib Riigikogust välja jäädes 4% hääli ikka saada. Sellest võidavad ainult "suured". Nii, et tõde on kusagil vahepeal.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

alo kirjutas:IRL valijate hääled sellises proportsioonis küll ei jaguneks. Pigem midagi sellist (puusalt tulistan praegu): Ref +4, kesk 0, sotsid +1, vaba +4, EKRE +5
Intuitiivselt võiks nii arvata, aga ma kardan, et tegelikkus on keerulisem. IRL-i valijate hulgast jätkuks hääli igale poole ning suur osa jätaks ka hääletamata. Nende pealt siis teeniks suuremad erakonnad. Samuti saaks nad endale need 3-4%, mis IRL valimistel ikkagi koguks.

Ref + KE koalitsioon on juba praegu napilt võimalik ja ma arvan, et arutada seda, kas ilma IRL-ita parlamendis saaksid nad 60 või 66 kohta, on vähe mõtet. Ka 60 on päris kindel enamus.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

REF;istid on õelnud et nad mitte kunagi ei liidu KE;ga seni kuni Savisaar on juht. Aga nüüd on Savisaar parteist väljas aga siiski pole KE muutnud mitte muffigi, sama venemeelne erakond ikka. Kas usute et REF tahab koalitsiooni KE;ga? Mina niin kindel ei ole ja kui naad tahaksivad siis oleks see küll pettumus.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

herman30 kirjutas:REF;istid on õelnud et nad mitte kunagi ei liidu KE;ga seni kuni Savisaar on juht.
Korra tegid nad sedagi.

Nüüd, kui Savisaar on maas ning nende endi vastu tehti KE-ga koalitsioon, pole mõtet illusioone hellitada.

Pigem on asi selles olnud, et niiöelda vastuolu avalikust presenteerimisest võitsid mõlemad. Ref hirmutas oma valijaid KE-ga ja KE enda omi Ref-iga, Ref sai Toompea ja KE Tallinna. Savisaare reljeefse isiksuse kadumisel kipub seni kindel mootor kapsasse minema ja parem olekski.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Mina unistan sellest et saaksin omi silmi veel näha et KE ainusvõim lõppeb Tallinnas aga kahjuks see saab vist tõeks ainult sel juhul et Tallinnast kaoks minema need 300 000 venelast.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Teatud kodanike maailmavaade ja nende ühendamine kontrollitud juhtimise alla (elik teatud maailmavaate juhitud kanaliseerimine) on igal juhul parem (ja vajalik), kui mittekontrollitavad poliitilised liikumised ja parteid. KE täidab siin meie poliitmaastikul selles suhtes kindlat rolli.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

EKRE kah hakanud ridu puhastama:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=77700858

Minu meelest see Maria on ehe provokaator, kes on mulle meelde jäänud kogu maailmale ja meie tähtsaima liitlase USA jaoks ühemõtteliselt rassistliku plakatiga "Neegri kodu on Aafrikas". Teinud Eesti julgeoleku kahjustamise nimel palju tööd.
Nojah, samas näitavad ka uuringud, et suur põgenikehirm on Eestis mööda läinud, pole neid nüüd lõunamaalt mingite hordidena siia tulnud ja ei ilmselt ka ei tule. Positiivne, kui EKRE edaspidi tegelikele ohtudele keskenduks.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Tundub logish..

Ühest värskest KUKU-raadio poliitikasaatest jäi meelde, et Vabaerakond hakkab ka juba parteiks saama, mistap on tulnud ka esimesed "teisitimõtlejate" väljaviskamised.. Ju see sama kehtib siis ka EKRE kohta - et poliitiline joon täpsustub // parteidistsipliin ka ja kes seda ei adu, neile öeldaksegi head aega :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Laiemalt on Vabaerakonna häda selles, et ei ole enam Eestist kuskilt võtta erakonnatäit asjalikke huvilisi, kes pole juba kuskil nimekirjas. Või nagu üks aktiviste mulle hiljuti ütles, teatud vanusest alates on süütus tragöödia. EKRE-l on Rahvaliidu baas all, vähemalt seda muret ei ole, et liikmeid vähe.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Minu meelest see Maria on ehe provokaator, kes on mulle meelde jäänud kogu maailmale ja meie tähtsaima liitlase USA jaoks ühemõtteliselt rassistliku plakatiga "Neegri kodu on Aafrikas".
Minuteada on EKRE-s veel palju tunduvalt "julgematete vaadetega" isikuid. See Neegri kodu on Aafrikas nüüd EKRE mõistes küll mingi provakatsioon ei ole. Kui nad tahavad tõsiseltvõetavust juurde peaksid nad ka välja viskama tüüpe, kes tõsimeeli jutustavad lugusid, kuidas Hilter Euroopa "päästis", Putin on tegelikult otsekohene, julge ja hea juht ning EL on "p---rastide ja n...rite Liit, kus Eesti peaks esimesel võimalusel välja astuma. Isiklikult kohatud paari sellist venda Tartumaal (ja mitte kõige lihtsamad EKRE liikmed).
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ära nüüd mine core competence'i kallale :)
kuido20
Liige
Kontakt:

Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kuido20 »

President Kaljulaiu intervjuu WashingtonPostis, tehtud Brüsselis. Seletab, et demokraatia ei tähenda võimekust rohkem asju osta.
Trumpi kohta paha ei ütle.

https://www.washingtonpost.com/blogs/po ... 80eac4f3a3
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Presidendi intervjuu Ehho Moskvõs Venediktoviga.

http://echo.msk.ru/sounds/1954562.html
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline