Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Hea küll, ma saan aru, et tahate neid karistada, aga ma kordan küsimust: kas ilma nendeta oleks parem?
Kui IRL 14 liiget ära jagada ülejäänud fraktsioonide vahel, tuleb midagi sellist, et Ref +5, Kesk +4, sotsid +3 ja vabaerakond ning EKRE kumbki +1. See jätaks Refile 35 häält ja Keskile 31, mis on enam kui küll, et kahekesi väga tugevas enamuses valitsus teha. Väga napilt jääks ära Keski + sotside koalitsioon.
Kas see oleks parem kui praegune seis?
Kui IRL 14 liiget ära jagada ülejäänud fraktsioonide vahel, tuleb midagi sellist, et Ref +5, Kesk +4, sotsid +3 ja vabaerakond ning EKRE kumbki +1. See jätaks Refile 35 häält ja Keskile 31, mis on enam kui küll, et kahekesi väga tugevas enamuses valitsus teha. Väga napilt jääks ära Keski + sotside koalitsioon.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
IRL valijate hääled sellises proportsioonis küll ei jaguneks. Pigem midagi sellist (puusalt tulistan praegu): Ref +4, kesk 0, sotsid +1, vaba +4, EKRE +5Kriku kirjutas:Kui IRL 14 liiget ära jagada ülejäänud fraktsioonide vahel, tuleb midagi sellist, et Ref +5, Kesk +4, sotsid +3 ja vabaerakond ning EKRE kumbki +1. See jätaks Refile 35 häält ja Keskile 31, mis on enam kui küll, et kahekesi väga tugevas enamuses valitsus teha. Väga napilt jääks ära Keski + sotside koalitsioon.
Kas parem oleks? Ei tea, võibolla.
Edit - kokku tuleks siis:
RE 34
KE 27
SDE 15
EKRE 12
VE 12
RE-KE koalitsioon võiks siis tulla samahästi, kui praegu, RE-SDE koalitsioon napilt läbi ei läheks, muid kombinatsioone annaks igatpidi ehitada.
-
- Liige
Eesti valimissüsteemi omapära on selles, et suuremad riisuvad koore. Kesk saab midagi kindlasti, kas või juba selle tõttu, et IRL võib Riigikogust välja jäädes 4% hääli ikka saada. Sellest võidavad ainult "suured". Nii, et tõde on kusagil vahepeal.
Dona nobis pacem!
Intuitiivselt võiks nii arvata, aga ma kardan, et tegelikkus on keerulisem. IRL-i valijate hulgast jätkuks hääli igale poole ning suur osa jätaks ka hääletamata. Nende pealt siis teeniks suuremad erakonnad. Samuti saaks nad endale need 3-4%, mis IRL valimistel ikkagi koguks.alo kirjutas:IRL valijate hääled sellises proportsioonis küll ei jaguneks. Pigem midagi sellist (puusalt tulistan praegu): Ref +4, kesk 0, sotsid +1, vaba +4, EKRE +5
Ref + KE koalitsioon on juba praegu napilt võimalik ja ma arvan, et arutada seda, kas ilma IRL-ita parlamendis saaksid nad 60 või 66 kohta, on vähe mõtet. Ka 60 on päris kindel enamus.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
REF;istid on õelnud et nad mitte kunagi ei liidu KE;ga seni kuni Savisaar on juht. Aga nüüd on Savisaar parteist väljas aga siiski pole KE muutnud mitte muffigi, sama venemeelne erakond ikka. Kas usute et REF tahab koalitsiooni KE;ga? Mina niin kindel ei ole ja kui naad tahaksivad siis oleks see küll pettumus.
Korra tegid nad sedagi.herman30 kirjutas:REF;istid on õelnud et nad mitte kunagi ei liidu KE;ga seni kuni Savisaar on juht.
Nüüd, kui Savisaar on maas ning nende endi vastu tehti KE-ga koalitsioon, pole mõtet illusioone hellitada.
Pigem on asi selles olnud, et niiöelda vastuolu avalikust presenteerimisest võitsid mõlemad. Ref hirmutas oma valijaid KE-ga ja KE enda omi Ref-iga, Ref sai Toompea ja KE Tallinna. Savisaare reljeefse isiksuse kadumisel kipub seni kindel mootor kapsasse minema ja parem olekski.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Mina unistan sellest et saaksin omi silmi veel näha et KE ainusvõim lõppeb Tallinnas aga kahjuks see saab vist tõeks ainult sel juhul et Tallinnast kaoks minema need 300 000 venelast.
Teatud kodanike maailmavaade ja nende ühendamine kontrollitud juhtimise alla (elik teatud maailmavaate juhitud kanaliseerimine) on igal juhul parem (ja vajalik), kui mittekontrollitavad poliitilised liikumised ja parteid. KE täidab siin meie poliitmaastikul selles suhtes kindlat rolli.
-
- Liige
EKRE kah hakanud ridu puhastama:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=77700858
Minu meelest see Maria on ehe provokaator, kes on mulle meelde jäänud kogu maailmale ja meie tähtsaima liitlase USA jaoks ühemõtteliselt rassistliku plakatiga "Neegri kodu on Aafrikas". Teinud Eesti julgeoleku kahjustamise nimel palju tööd.
Nojah, samas näitavad ka uuringud, et suur põgenikehirm on Eestis mööda läinud, pole neid nüüd lõunamaalt mingite hordidena siia tulnud ja ei ilmselt ka ei tule. Positiivne, kui EKRE edaspidi tegelikele ohtudele keskenduks.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=77700858
Minu meelest see Maria on ehe provokaator, kes on mulle meelde jäänud kogu maailmale ja meie tähtsaima liitlase USA jaoks ühemõtteliselt rassistliku plakatiga "Neegri kodu on Aafrikas". Teinud Eesti julgeoleku kahjustamise nimel palju tööd.
Nojah, samas näitavad ka uuringud, et suur põgenikehirm on Eestis mööda läinud, pole neid nüüd lõunamaalt mingite hordidena siia tulnud ja ei ilmselt ka ei tule. Positiivne, kui EKRE edaspidi tegelikele ohtudele keskenduks.
Dona nobis pacem!
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Tundub logish..
Ühest värskest KUKU-raadio poliitikasaatest jäi meelde, et Vabaerakond hakkab ka juba parteiks saama, mistap on tulnud ka esimesed "teisitimõtlejate" väljaviskamised.. Ju see sama kehtib siis ka EKRE kohta - et poliitiline joon täpsustub // parteidistsipliin ka ja kes seda ei adu, neile öeldaksegi head aega
Ühest värskest KUKU-raadio poliitikasaatest jäi meelde, et Vabaerakond hakkab ka juba parteiks saama, mistap on tulnud ka esimesed "teisitimõtlejate" väljaviskamised.. Ju see sama kehtib siis ka EKRE kohta - et poliitiline joon täpsustub // parteidistsipliin ka ja kes seda ei adu, neile öeldaksegi head aega

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Laiemalt on Vabaerakonna häda selles, et ei ole enam Eestist kuskilt võtta erakonnatäit asjalikke huvilisi, kes pole juba kuskil nimekirjas. Või nagu üks aktiviste mulle hiljuti ütles, teatud vanusest alates on süütus tragöödia. EKRE-l on Rahvaliidu baas all, vähemalt seda muret ei ole, et liikmeid vähe.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Minuteada on EKRE-s veel palju tunduvalt "julgematete vaadetega" isikuid. See Neegri kodu on Aafrikas nüüd EKRE mõistes küll mingi provakatsioon ei ole. Kui nad tahavad tõsiseltvõetavust juurde peaksid nad ka välja viskama tüüpe, kes tõsimeeli jutustavad lugusid, kuidas Hilter Euroopa "päästis", Putin on tegelikult otsekohene, julge ja hea juht ning EL on "p---rastide ja n...rite Liit, kus Eesti peaks esimesel võimalusel välja astuma. Isiklikult kohatud paari sellist venda Tartumaal (ja mitte kõige lihtsamad EKRE liikmed).Minu meelest see Maria on ehe provokaator, kes on mulle meelde jäänud kogu maailmale ja meie tähtsaima liitlase USA jaoks ühemõtteliselt rassistliku plakatiga "Neegri kodu on Aafrikas".
Unforeseen consequences
Ära nüüd mine core competence'i kallale 

Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem
President Kaljulaiu intervjuu WashingtonPostis, tehtud Brüsselis. Seletab, et demokraatia ei tähenda võimekust rohkem asju osta.
Trumpi kohta paha ei ütle.
https://www.washingtonpost.com/blogs/po ... 80eac4f3a3
Trumpi kohta paha ei ütle.
https://www.washingtonpost.com/blogs/po ... 80eac4f3a3
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline