Puhka rahus,Metallidetektor...
Ma ei pea silmas särasilmseid ametnikke, kes seadusi ette valmistavad, vaid isikuid, kellede soovide peale seadusemuudatus ette võetud on. Need isikud on ju MK kandist?
Ühes eelnevas postituses räägid sa, et põhimõtteliselt saab hobiga tegeleda, nüüd aga räägid lauskeelustamisest. Seega siis tavakodanikule pole erilist võimalust läbida koolitust ja saada vastav luba? Või on mõeldud koolitamise ja lubadesüsteemi peale? Ma eeldan, et MK käest tullakse küsima, kes ja kus ja kuidas koolitada suudavad.
Hobikaaslasi mul pole. Mul pole detektorit. Üldse oma käega katsunud olen ma seda riistapuud vast korda kümme, kui sedagi. Küll on see asi mu noorel sugulasel. Seoses kõrge vererõhuga aga olen hakanud kiikama võimaluste suunas, mis muudaksid nüri jalutamise eesmärgipärasemaks. Siit ka minu uurimised teema kohta.
Kui muinsuskaitse ametnikel on plaan selle seaduse katte all teostada detektorite lauskeelamine(koolitusi vähe/kallid/harvad, asi tehakse eraisikule võimatult keeruliseks jne) siis tuleks seda ka öelda, mitte viidata sellele, et koolitusvõimalus on teoreetiliselt olemas. Kui sellist plaani aga pole siis tuleks seda öelda.
Ühes eelnevas postituses räägid sa, et põhimõtteliselt saab hobiga tegeleda, nüüd aga räägid lauskeelustamisest. Seega siis tavakodanikule pole erilist võimalust läbida koolitust ja saada vastav luba? Või on mõeldud koolitamise ja lubadesüsteemi peale? Ma eeldan, et MK käest tullakse küsima, kes ja kus ja kuidas koolitada suudavad.
Hobikaaslasi mul pole. Mul pole detektorit. Üldse oma käega katsunud olen ma seda riistapuud vast korda kümme, kui sedagi. Küll on see asi mu noorel sugulasel. Seoses kõrge vererõhuga aga olen hakanud kiikama võimaluste suunas, mis muudaksid nüri jalutamise eesmärgipärasemaks. Siit ka minu uurimised teema kohta.
Kui muinsuskaitse ametnikel on plaan selle seaduse katte all teostada detektorite lauskeelamine(koolitusi vähe/kallid/harvad, asi tehakse eraisikule võimatult keeruliseks jne) siis tuleks seda ka öelda, mitte viidata sellele, et koolitusvõimalus on teoreetiliselt olemas. Kui sellist plaani aga pole siis tuleks seda öelda.
Tõepoolest on keelatud kultuuriväärtusega asjade otsimine, kui otsid kaasaegseid münte siis see on OK tegevus. Aga - kui see tegevus toimub mõne muistise kaitsevööndis siis on vist keeruline selgitada, et sa kaasaegset kraami otsid. Seega tuleb enne detektimist endale täpselt selgeks teha, et kõikvõimalikud muistised ja nende kaitsevööndid otsimiskohast võimalikult kaugel on.nemps kirjutas:No traktori jupp traktori jupiks, aga kui ma otsin suvaliselt põllult näiteks hoopis käibelolevaid münte, mitte kultuuriväärtusega leide mis siis ? See siis ok ja inspektor soovib jõudu tööle ?
Ühesõnaga tahan öelda, et tavalist mõistlikku detektijat kiusama (tõenäoliselt) ei hakata, eelnõu on töötatud välja nende väheste vastu kes siiani pole suutnud seaduskuulekalt käituda (sest siiani polnud eriti vahendeid nende ohjamiseks). Korralik detektor maksab korraliku summa raha, äkki selle kaotamise oht paneb mõned vähem paadunud tüübid oma tegevuse üle järele mõtlema.
Oeh! Proovin siis teist moodi...Ei mina, ega ka enamus arheolooge pole "MK kandist" ning ei saa kahjuks Sinu küsimusele vastata. Adressaat on natukene vale...Ma isiklikult kahtlen ka siiralt, kas üks teatud riigiametkond hakkab selle seaduse katte all teostama midagi, mis on vastuolus nii selle kui ka teiste Eestis hetkel kehtivate seadustega. Vandenõuteooriat pole mõtet ka levitama hakata?mutionu kirjutas:Ma ei pea silmas särasilmseid ametnikke, kes seadusi ette valmistavad, vaid isikuid, kellede soovide peale seadusemuudatus ette võetud on. Need isikud on ju MK kandist?...
Käed eemale muinaspärandist!!!
Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Selge.Arheoloog kirjutas: Oeh! Proovin siis teist moodi...Ei mina, ega ka enamus arheolooge pole "MK kandist" ning ei saa kahjuks Sinu küsimusele vastata. Adressaat on natukene vale...Ma isiklikult kahtlen ka siiralt, kas üks teatud riigiametkond hakkab selle seaduse katte all teostama midagi, mis on vastuolus nii selle kui ka teiste Eestis hetkel kehtivate seadustega. Vandenõuteooriat pole mõtet ka levitama hakata?
Vandenõuteooriat polnud mul plaanis levitada. Lihtsalt jäi mulje, et sa oled otsapidi teemas sees.
Vabandan.
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Lugedes mõnne ametkonna aastaraamatut on suht selge ,kes kogu selle asja taga on ja need vaesed muinsuskaitsajad on lihtsalt mustatöö tegijad . Asja mõtte on totaalne ära keelamine ja see lubade jutt on üks suur hämamine lollidele .
Aaśta raamat ise on siin http://www.kapo.ee/cms-data/_text/38/44 ... -est-v.pdf
Aaśta raamat ise on siin http://www.kapo.ee/cms-data/_text/38/44 ... -est-v.pdf
See kandideerib vist päeva parima nalja tiitlileArheoloog kirjutas:Kahjuks ei vasta see informatsioon kohe kuidagi tõele! Vaata vastava teema alt järele ("Kaevur Sinimägedes").desert eagle kirjutas: Sinimägedes kaevamine ammu ilma keelatud.
P.S. Eks Sinimägedes ole neid detektoritega varustatud tolguseid kinni nabitud küll ja mitte vähe, aga peale ööd kartsas selgub, et jah....vihale ajab...Mõnede teema postitajate arvates peaks detektoriga muulast nähes kohe punuma pistma. Eks igaüks hindab oma võimeid muidugi erinevalt. Kui jänes püksis, siis pole ikka midagi teha küll. Pole vahet, kas muulane või muul...Samas on elu näidanud, et nende püüdmisega saab mõnikord hakkama ka õbluke naisterahvas, mis siis veel tursketest kordnikest või vallaametnikest rääkida... Mina soovitaks neid piiksusõltlasi, kes keeleoskuse puudumise tõttu niikuinii seadustest ööd ega mütsi ei jaga, tuimalt helikopteri pealt võrkudega püüdma hakata. Konfiskeeritud detektorite eest muretseks kütust, kuigi "lennumassina" peale läheb viimast õige palju. Siinkohal oleks ehk abi Prantsuse süsteemi juurutamisest, kus näiteks meie mõistes Sinimägede kaitsevööndisse pargitud auto pagasiruumist leitud riistapuu annab riigil õiguse auto konfiskeerida. Ja koer ka ei haugu selle peale!

Ei maksa ikka nii kangeid aineid tarbida kui sellised mõtted pähe ronivad.
- desert eagle
- Liige
- Kontakt:
Vot selleni oligi vaja jõuda ma juba ootasin et kas keegi veel selle peale tuleb ja asja tõelist palet näeb.Suure tõenäosusega võib sellest loast oma suu puhtaks pühkida.Mind tegelikult huvitaks üldse see et kes on siis see nii pädev isik et metallidetektori alast koolitust läbi viia.Näiteks Tartus kes?Alles mõni aeg tagasi Piromäe nõlval toimunud kaevamiste ajal sõelusid arheoloogid pinnast läbi fucking reformvoodi põhja,omamatta ühteainustki aparaati.Ja siis panid ka seal tööl olnud sellid mingi osa münte tuuri.Kui ei suudeta enda nina alla näha siis mis moodi kontrollite asja suuremas plaanis.Ja see on eriti rumal jutt et helikopteritega hakata dektijaid Virumaa metsa massiivides püüdma.Riigil pole raha et lund linnast välja vedada rääkimata kopteri soetamisest ja selle töös hoidmisest.Mõni selle alaga kursis olev inimene võiks sulle teha väikse kalkulatsiooni palju maksab kopteri õhus hoidmise tund.Ja konfiskeeritud detektor ei kataks ka ilmselt veeranditki sellest summast.
Ma mõtlesin, et vähemalt Sul on huumoritaju säilinud, aga ju eksisin...desert eagle kirjutas:Ja see on eriti rumal jutt et helikopteritega hakata dektijaid Virumaa metsa massiivides püüdma.Riigil pole raha et lund linnast välja vedada rääkimata kopteri soetamisest ja selle töös hoidmisest.Mõni selle alaga kursis olev inimene võiks sulle teha väikse kalkulatsiooni palju maksab kopteri õhus hoidmise tund.Ja konfiskeeritud detektor ei kataks ka ilmselt veeranditki sellest summast.

Käed eemale muinaspärandist!!!
Seaduste kvaliteedist mõtisklesin ma üldisemas plaanis. Muinsuskaitseseaduse parandusettepanekud ei sisalda ainult detektorite teemat. Näiteks vrakisukeldumise reguleerimine võib koostöös piirivalvega osutuda üpriski tõhusaks, aga ma olen ujujanagi lootusetu, seepärast on see teema mulle päris kauge.Arnold, äkki väljendaksid oma seisukohta selgemalt, hetkel loen ma sinu postitustest välja, et mingisugust seadust oleks vaja, aga pakutav on jama (mida see tegelikult ka on).
Detektorismi seadusesse kirjutamine on esmakordne katse ja kuidas, ning kas see mingilgi määral töötama hakkab, eks seda näita aeg.
Mis koolitustesse puutub, siis selle formaat on aimatav - seadusandlus, ajalugu, praktilise arheoloogia algtõed, ja see ei saa olla eriti süvitsiminev, sest isegi täieliku ülikoolistuudiumi läbinud arheoloog on seda esialgu vaid diplomil ja rõhuv enamus sellisteks ka jäävad. Isikliku piiksutaja kasutamist peab igaüks ise õppima.
Loogiliselt võttes ei ole näha ka mingi kvoodi sätestamist väljastatavate lubade hulgale ja keelduda saaks ainult juhul, kui isik oleks eelnevalt vähemalt väärteomenetluse korras karistatud muinsuskaitseseaduse rikkumise eest. Selliseid detektoriste meil aga vist samahästi kui pole - vaatamata sellele, mida me arvame teadvat.
- desert eagle
- Liige
- Kontakt:
Hea küll ütleme et võetakse uus seadus vastu ja hakatakse ka lubasid väljastama.Aga küsimus on selles kas siis midagi võrreldes praegusega muutub?Rüüstamine saab aset leidma samamoodi ka tulevikus.Need kes sellega tegelesid tegelevad ka edasi.Sisuliselt ei paranda see olukorda.Need kes on pidanud kinni reeglitest mis kaasnevad dektimisega saavad paberi tasku ja jätkavad oma hobi nagu varem.Aga samuti ei kao kuhugile ka see seltskond kes on siiani tegutsenud rüüstamisega.Ainult et koos uue seadusega areneb ka edasi nede töömeetod.Ja mis oli siis sellest seadusest kasu?Kui siis vast ainult nii palju et iga kell on võimalik mõni loa saanud ja registreerunud otsija letti tõmmata ja küsida et ega sul pole juhuslikult mingit seost seal ja seal toimund rüüstamisga.Mind nagu huvitabki kuidas ohjeldatakse seda seltskonda kes kaitsealade peal otsimas käivad?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline