Sest üks teine foorumlane üritab siin juba tükimat aega väita, et vihjelugemise kunsti minu analüütika ei taba..
No mitte et see kõik eriti teemasse puutuks

Tõenäoliselt pole tegemist suletud piirkonnaga, ehk siis kõik kes arvavad et rakett seal, võivad hankida vastava võimekusega otsijad ja teha vabatahtlikku tööd.Sults kirjutas:Igatahes pean varianti, et otsingute käigus jäi maa sisse kimanud rakett valitud otsingumeetodile ja teostamise põhjalikkusele vaatamata mingil põhjusel leidmata, märksa tõenäolisemaks, kui siin välja pakutud sündmuspaiga olude kujunemise alternatiive, eeskätt see keravälgu teema, aga ka tavaline välk ei ole eriti tõenäoline.
Kuule, hea inimene, mul on pool doktorikraadi otseselt sel teemal, mis jälgi inimtegevus pinnasesse jätab ja kas või kuidas eristatakse looduslikult ladestunud pinnasekihte inimtegevuse tagajärjel segatutest või rikututest. Ma tean väga hästi, mis on saviliiv ja mis liivsavi. Mul ei ole vähimatki põhjust arvata, et toda paika uurinud inimesed minust ses osas rumalamad on.Sults kirjutas:Kui raketi savi sisse vupsamise kanali nurk on väike, vajutab seal peal trampiv ekskavaator selle kanali kinni, enne kui turba sealt pealt ära koorida jõuab. Kopaga mööda savipinda nühkimine ei tee sellise jälje avastamist lihtsaks. Kui tegemist pole just püsivalt kõrge põhjaveega, tungivad vähemalt osa puuliikide puujuured ka turbakihi all olevasse mulda ja teevad sealt juurimisel välja rebides sarnaseid jälgi, nagu kinni litsutud raketikanal võib välja näha.Kriku kirjutas:Ma räägin savikihist, mis kopaga ära kooritud pinnase alt välja tuli. Sinna polnud ühtegi raketti sopsatanud.
Fotodelt on raske mulla lõimist hinnata, kuid visuaalselt ei tundu tegemist olevat saviga, vaid kas liivsavi või saviliivaga. No linnamehest sõduri jaoks üks savi puha, aga reaalselt on oluline vahe.
Minust jääb see kant natuke kaugele, aga eks kui sinna kanti satun ja mahti on, põikan läbi. Iseasi, kas ma siis täpse koha üles leian, sest siin eespool antud ortofoto asukoht ei tundu olema õige. Tõenäosust, et rakett lähinädalaltel kuskilt mujalt üles leitakse, hindan nullilähedaseks.Dr.Sci kirjutas:Tõenäoliselt pole tegemist suletud piirkonnaga, ehk siis kõik kes arvavad et rakett seal, võivad hankida vastava võimekusega otsijad ja teha vabatahtlikku tööd.Sults kirjutas:Igatahes pean varianti, et otsingute käigus jäi maa sisse kimanud rakett valitud otsingumeetodile ja teostamise põhjalikkusele vaatamata mingil põhjusel leidmata, märksa tõenäolisemaks, kui siin välja pakutud sündmuspaiga olude kujunemise alternatiive, eeskätt see keravälgu teema, aga ka tavaline välk ei ole eriti tõenäoline.
Olen ise ka mullateadust õppinud ja hulga mullakaeveid kaevanud. Sinu doktorikraadi sel teemal ei usu. Sel juhul ma tunneksin sind. Veel vähem tõenäoline, et KopajuhtAndCo seal ka doktorikraadiga olid.Kriku kirjutas:Kuule, hea inimene, mul on pool doktorikraadi otseselt sel teemal, mis jälgi inimtegevus pinnasesse jätab ja kas või kuidas eristatakse looduslikult ladestunud pinnasekihte inimtegevuse tagajärjel segatutest või rikututest. Ma tean väga hästi, mis on saviliiv ja mis liivsavi. Mul ei ole vähimatki põhjust arvata, et toda paika uurinud inimesed minust ses osas rumalamad on.
Mis puutub ekskavaatoriga kaevamisse, siis Skandinaavias on tavaline praktika, et kooritakse kopaga pealmine kiht ära ja siis arheoloogid töötavad selle kallal edasi, mis alt välja tuleb. Ülemine osa kultuurkihist niimoodi rikutakse, kuid tihtipeale on see niigi juba läbi küntud. Kui alumine on puutumatu, siis tulevad sealt hoonepõhjad ja muud struktuurid ilusti välja hoolimata sellest, et maapinnal on kopp töötanud. Loe näiteks Hallunda kaevamiste kohta, kui mind ei usu. Ilus raamat olemas ja veel Eesti päritolu arheoloogi poolt kirjutatud.
Teiste kasutajate postituste tähelepanelik lugemine aitab vältida arusaamatusi ja ebaõnnestunud küsimuseasetusi.Sults kirjutas:Mul on väga raske uskuda, et doktorikraadiga mulla häirituste ekspert peab fotol https://www.postimees.ee/6034052/pildid ... e=11172969 olevat pinnasekihti puutumatuks.
Mis tähendab 2. aasta doktoranti. Viide magistritööle: http://dspace.utlib.ee/dspace/bitstream ... sequence=1mul on pool doktorikraadi
Pildil, mille kohta viimases postituses küsid, on kõnealusele stratigraafilisele üksusele ilmselgelt kopaga kooritud pinnas peale tagasi aetud. Sellel fotol ei ole meie diskussiooni raames mitte mingit väärtust.Ma räägin savikihist, mis kopaga ära kooritud pinnase alt välja tuli.
Seal kahjuks jah ei ole sellist välja. Sinust oleks nüüd viisakas ka ennast tutvustada.Sults kirjutas:Ma su profiilist pärisnime ei osanud leida.
Minu silma järgi sellel pildidl küll ei ole pinnas tagasi aetud. Vaata piltide seeria tervenisti läbi, seal on näha, milline see maastik kopaga koorimise järel välja näeb.Kriku kirjutas:Pildil, mille kohta viimases postituses küsid, on kõnealusele stratigraafilisele üksusele ilmselgelt kopaga kooritud pinnas peale tagasi aetud. Sellel fotol ei ole meie diskussiooni raames mitte mingit väärtust.
Panen oma pärisnime sulle PS-i. Palun seda mitte levitada, kuna kõik kaasfoorumlased ei ole siin end minule tutvustanud. Ja üldse kipuvad Eestis päris nimede all esinemisel asjad liiga isiklikuks minema.Kriku kirjutas:Seal kahjuks jah ei ole sellist välja. Sinust oleks nüüd viisakas ka ennast tutvustada.Sults kirjutas:Ma su profiilist pärisnime ei osanud leida.
AIM-120 "lühikeste", st mitte D-mudelite mootori tööaeg on 7-9 sekundit. Lennukiiruse tipp on kuskil 1100 m/sek kandis, seega 100 km kaugusele jõuab rakett umbes pooleteist minutiga.Akf Sults, seda minagi väitsin, et lõhkepea tehakse vastupidavamast metallist kui alumiinium. Killud peavad ikka vastalise lennuki alla tooma, mitte kokkupõrkel iseenese kineetilisest energiast ära sulama. Seepärast pole alumiiniumi andmeid arvutustes hea kasutada.
Ja miks on eelduseks võetud, et kokkupõrge toimus kiirusel mach4? Kui tähendaks, et mootor töötab viimase hetkeni. Tõenäolisem, et tulistati välja, mingil hetkel lõpetas mootor töö, rakett lendas inertsist veel edasi ja kukkus gravitatsioonijõu mõjul lõpuks alla. Need kiirused on oluliselt väiksemad. Või lõhkes juba õhus ja ka siis pole tarvidust arvutuslikult neljakordset helikiirust panna. Neid on varemalt samuti alla kukkunud ja otsijatel on mingi pilt silme ees.
Lennukikerega kokkupõrkel ei sulaks ilmselt ära isegi alumiiniumist killud, sest lennukid on pealt kaetud põhimõtteliselt paksema fooliumiga - killud lendaks sellest ikkagi läbi, nagu võist, ega aeglustuks piisavalt järsult.vanahalb kirjutas:Akf Sults, seda minagi väitsin, et lõhkepea tehakse vastupidavamast metallist kui alumiinium. Killud peavad ikka vastalise lennuki alla tooma, mitte kokkupõrkel iseenese kineetilisest energiast ära sulama. Seepärast pole alumiiniumi andmeid arvutustes hea kasutada.
Ja miks on eelduseks võetud, et kokkupõrge toimus kiirusel mach4? Kui tähendaks, et mootor töötab viimase hetkeni. Tõenäolisem, et tulistati välja, mingil hetkel lõpetas mootor töö, rakett lendas inertsist veel edasi ja kukkus gravitatsioonijõu mõjul lõpuks alla. Need kiirused on oluliselt väiksemad. Või lõhkes juba õhus ja ka siis pole tarvidust arvutuslikult neljakordset helikiirust panna. Neid on varemalt samuti alla kukkunud ja otsijatel on mingi pilt silme ees.
Tänan. Et siis rakett saavutab esimeste sekunditega oma max kiiruse ja edasi liigub inertsist ja aerodünaamikast ja kui kohe ei taba siis iga manööver kahandab kiirust kuni keha on juhitamatu ja kukub alla?Kapten Trumm kirjutas:AIM-120 "lühikeste", st mitte D-mudelite mootori tööaeg on 7-9 sekundit. Lennukiiruse tipp on kuskil 1100 m/sek kandis, seega 100 km kaugusele jõuab rakett umbes pooleteist minutiga.
....
Inimesed tavaliselt ei tea neid detaile.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline