Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
nukkel
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas nukkel »

Minu isiklik mott. arusaam kui vald käituks minuga nii siis miks peaks mina oma vaba aega näiteks raiskama; abi-politseinik, vabatahtlik pritsumees, KL liige ( olen arusaanud et KL aitab KOV-e kui suurem õnnetus) talvel lükkan tänava puhtaks, eesti puhtaks jne jne jne. Riik ja vald toetub suurelt inimestele kes oma vaba-aja pühendavad paremale ja turvalisemale elukeskonale . Ja siis kui need samad inimesed vajab riigi või valla toetust saadetakse kurele. Koab ära soov anda mingit extrat.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

nukkel kirjutas: 09 Okt, 2024 11:17 Minu isiklik mott. arusaam kui vald käituks minuga nii siis miks peaks mina oma vaba aega näiteks raiskama; abi-politseinik, vabatahtlik pritsumees, KL liige ( olen arusaanud et KL aitab KOV-e kui suurem õnnetus) talvel lükkan tänava puhtaks, eesti puhtaks jne jne jne. Riik ja vald toetub suurelt inimestele kes oma vaba-aja pühendavad paremale ja turvalisemale elukeskonale . Ja siis kui need samad inimesed vajab riigi või valla toetust saadetakse kurele. Koab ära soov anda mingit extrat.
Ma saan isiklikust pettumusest aru. Kui KOV-is on ikkagi inimesed, kes sinuga halvasti käituvad - otse loomulikult võtab tuju ära olla abipolitseinik või vabatahtlik pritsumees.
KL on vähe teine asi. Seal ollaks ikkagi rollis, mis puudutab lähedaste kaitsmist rahvusliku kriisi tingimustes. Ka suurte õnnetuste eest, sest KL liige ei aita mitte KOV-i, vaid hätta sattunud inimesi.

Ühesõnaga - minu jaoks jookseb taluvuse piir selle koha pealt, kus inimene ütleb pmst. et "kuna KOV/riik käitus minuga pahasti, siis võivad tulla siia vahvad orkide sõdalased, vägistada eestlaste tütreid ja naisi, tappa vanainimesi - ei ole minu asi." Sest just täpselt seda selle eeloleva sõnumiga öeldi.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Kaitsetahe ei peaks sõltuma sellest, kes parajasti võimul on - sest Eesti ise on väärtus, mitte üks või teine poliitiline klikk või ametnike kamp. Eesti peale solvuda ei saa ja ei tohi. Ja üleüldse on solvumine emotsioon, mille sisse kinni jäämine on mõttetu ajaraisk.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Küllap seal eldoraados nimega Soome on ka samamoodi, et sõltumata mis valitsus, käib virin ja kirumine - põhjamaalasele iseloomulik omadus vist.
Soome ettevõtjatega on jutuks tulnud - et see äge sotsiaalia seal teenib enamasti halvakspanu -et see toimib ju ettevõtlikumate ja rikkamate arvelt ning taoline süsteem toodab vaid laiskust ja õpitud abitust - et üllatavalt paljud pidasid omaaegset Eesti pisukest töötu abiraha väga progressiivseks asjaks, mis tuleks ka Soomes rakendada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kriku kirjutas: 09 Okt, 2024 8:12
Rebane11 kirjutas: 08 Okt, 2024 21:58Minu lapsega käitumine. Õiguskantsler leidis 7 seaduserikkumist, kohus käskis ja kinnitas. Ma pole abi saanud.
Jah, tunnen kaasa. KOV sigatseb. Kindlasti vajab su laps tugiisikut.

Okupatsiooni alla jäädes aga lüüakse ta tõenäoliselt lihtsalt maha.

Üldiselt, võetagu siin teemas nüüd rahulikumalt. Saab ka pasunasse andmiseta.
Kusjuures - mis ei tapa, teeb tugevaks. Ma imetlen oma last, hambad ristis, mõned päevad lihtsalt jätame vahele. Juhe jookseb vahel kokku endal. Mu 5 lapsest kõige tavalisem on ehk esimene, Maris. Mäletan, et enne Balti ketti minekut pidin vannitäie mähkmeid ära pesema. Tema siis magister. Ülejäänud on juba teravamad pliiatsid, tegija kogemus ka maksab. Selle pesamuna/kaapekakukesega on nii - üliterav ja kõikehaarav. Tal pole mingit abi 99% ajast vaja. Aga piisab sellest 1%. Meie oleme temaga harjunud - mis moodi toitu ja mida teha. Rosolje ajaks tema aju kärrsama. Mitu jalga on sipelgal on tema jaoks lihtne, alla vöö küsimus.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Äge värk oli see, et õpetaja käsis lastelt, kes ja kuna vitsa saanud. Minu laps oli vakka. Õpetaja pöördus tema poole ja laps küsis: aga mis asi on vits?
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Head lapsed, need kasvavad vitsata :crying:

Miks õpetaja sellist asja küsib?
nukkel
Liige
Kontakt:

Pole öelnud et kui orc tuleb siis hea. Vaid miks peaks inimene vastu tulema kui vald näkku sülitab. Ja arvan et enamus kes siin sõna võttavad sõja korral vaatavad, et oma pere oleks turvaline enne kui metsa läheb.
See mida see Valga vald teeb on .....
Rebane11
Liige
Kontakt:

Ma olin kunagi ikka üle valla suurima häältesaagiga mees. Kaks korda järjest. Loobusin tuuleveskitega võitlemisest, aga see oli viga.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Rebane11 kirjutas: 09 Okt, 2024 15:27 Ma olin kunagi ikka üle valla suurima häältesaagiga mees. Kaks korda järjest. Loobusin tuuleveskitega võitlemisest, aga see oli viga.
Oot-oot see võibki asja selgitada! Vast oled vales parteis ja polegi ei riigil ega KOV-l midagi viga? Seda on ennegi juhtunud et kui kasukat vahetada pääsevad asjad nagu kännu tagant välja. Mitte te ma nüüd ise kuhugi kuuluks aga on selliseid tuttavaid kes on igasugu imelugusid rääkinud.
Ära siis Eesti riiki veel sellepärast maha kanna :)

Jaah.

Soome riigi manamine Kapteni poolt on vähemalt mu pilgu läbi asjatundmatu. Inimene on korra elus Soomes käinud, ahastanud et mismoodi esimese lumega kihutatakse, suverehvid all, siis kuulunud kuigipalju ettevõtjate juttu ja teeb kaugeleulatuvaid järeldusi?
Tõõjõud ongi Eestis liiga kõrgelt maksustatud. Kui ma veel Eestis palkadega kokku puutusin oli rusikareegel et kättesaadav summa tuleb korrutada 1,75-1,8-ga. Ehk kui maksta inimesel 100 EUR käpa peale peab kassas olema 175 EUR. Seda on liiga palju ja tõenäoliselt on asi veel hullemaks läinud seoses mingite kohustuslike kindlustuste, riigikaitsemaksude ja muu sellisega.
Ega see ei aita kui alampalgaga Öö-Toivosid välismaalt sisse vedada. Sama ku proovida iseennast juukseidpidi soost välja kiskuda.

Need maksusüsteemid on piisavalt erinevad, juba Soome ettevõtte tulumaksu tõttu. Teatud piirini on odavam maksta suuremat palka või preemiat et mitte anda kasumilt 20 % ära. See raha oleks siis nagunii samahästi kui peldikus sest neegrid löövad ta Idakeskuses laiaks. Või osta omale mingit tehnoloogiat, masinad vms mis oleks ettevõtte arendamisele kasuks ja vähendaks kasumit ning tulumaksu.
Laias laastus on elu ettevõtjana nii Soomes kui Eestis ebakindel. Palgatöölisena on Eestis tegutsemine täiesti mõttetu (kui just riigiametis ei ole). Soomes aga on palgatööline üldjuhul nagu või sees. Paljud ettevõtjad on läbi põlenud ja palgatööle läinud. Miljon korda rahulikum.

Krt, kui ma neid Kapteni mõttteavaldusi läbi aegade olen lugenud.... umbes et tuleks ometi majanduskriis, siis ehk valaks keegi majale uue põranda ainult söögiraha eest... tuleb alati meelde anektoot revolutsioonilistest madrustest:
1917 revolutsioon Petrogradis. Tänaval käib möll ja vana dekabrist küsib lapselapselt et mis seal toimub. Revolutsiooni teevad, vanaisa. Ahah. Aga mis nad tahavad. Tahavad et ei oleks rikkaid. Imelik, vangutab dekabrist pead. Meie omal ajal tahtsime et ei oleks vaeseid.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Kodanik Vanahalb oma headuses. Ma jah, pole ühegi partei pooldaja. Samas nagu Forrest Cump - alati kohal kui muutused toimuvad.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Sander17 kirjutas: 09 Okt, 2024 14:39 Head lapsed, need kasvavad vitsata :crying:

Miks õpetaja sellist asja küsib?
Enamusel lastest on kodus ka vits. Autoriteedi saavutamiseks. Lihtsam on anda piki sääri nähvakas kui pidada üks arutelu. Mu peres Bocki järgi kabajansikud kasvanud, peab ikka mõtlema, mida teed või ütled. Terased, raisk. Vahel ikka selline ummik, et vooliks neist pannkoogid. Nojahja kui selline hirmuta kasvanu koolis suu lahti teeb siis ikka jääb silma.
nukkel
Liige
Kontakt:

Ärge tehke seda kapteni nii maha, vahel tuleb ikka päris selget juttu. Kahjuks ei mäleta kas see nädal on seal sees.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

:wall: Krt, kui ma neid Kapteni mõttteavaldusi läbi aegade olen lugenud.... umbes et tuleks ometi majanduskriis, siis ehk valaks keegi majale uue põranda ainult söögiraha eest... tuleb alati meelde anektoot revolutsioonilistest madrustest:
1917 revolutsioon Petrogradis. Tänaval käib möll ja vana dekabrist küsib lapselapselt et mis seal toimub. Revolutsiooni teevad, vanaisa. Ahah. Aga mis nad tahavad. Tahavad et ei oleks rikkaid. Imelik, vangutab dekabrist pead. Meie omal ajal tahtsime et ei oleks vaeseid.
Kui kaks hilisteismelise eas tegelast tahavad pooleteist päeva aia paigaldamise eest saada tellijalt kumbki 2500 eurot tööraha (palju see kuupalk siis neil olema peaks 10 000?, materjalid peale selle), siis on tõesti õige aeg masu tulekuks, et taolised teaks oma kohta. Ja see oli odavaim pakkumus.....

Või tootmisruumi põranda valamise järel turritavad sellst välja paar 2 cm armatuuriotsa, töötegija vastus on, et "keda need segavad" ja "kui problem on, lõikan ära" :shock:

Vot sellise töötegemiste eest keeldub minu käsi küsitavat maksmast ja tõesti, mida kiiremini masu tuleb, seda rutem taolised oma koha elus teada saavad.

Extra für Vanahalb: et sinu kadakaeestlaslikud Eesti maha tegemised ja Soome kiitmised saavad ka edaspidi minult taolist tähelepanu. Sama sama suuga sööd ka või? Sa pole kunagi selgitanud, et miks sa selles Soome überheas maksusüsteemis siis urakat teed (Soomes OÜtamine) ja endale labidamehe palka maksad, kui kõik nii tore on?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Kriku kirjutas: 08 Okt, 2024 11:01
_dumbuser_ kirjutas: 08 Okt, 2024 10:57 Mis te olete lollakad või ainult mängite ? Kogu selle asja nimi on motivatsioon. Kui seda ei ole siis ei aita mitte miski. Ja seda motti tambib ülihästi see praegune valitsus oma täiesti lollakate põhjenduste ja tegudega mudasse. Siin vähemalt üks tegelane julgeb seda ka öelda ja saab kohe pasunasse. Ta ütleb üsna selgelt, et tal pole mingit vahet kas see on vantide valitsus või mitte aga igasugu lollustest on ülimalt siiber ja selle tõttu ta ei saagi aru mida või keda ta siin kaitsma peaks.
Hoiatus lollaka kommentaari eest.
Raske mõista, aga meie seas on inimesi, kellel juba aastaid puudub või on nad unustanud, et mida tähendab "vaba aeg millegisse panustamiseks", sest nad on juba niigi olnud väga pikka aega "millegiga koormatud".

Eesti keeles on ütlus, et: "Valu on nii suur, et võtab mõistuse".
Olgu see valu siis kehaline või vaimne.

Minul isiklikult on vähemalt 3 tuttavat meesterahvast valinud vabasurma, sest lähedased ei saanud aru inimese valu suurusest.
Inimesed ise leidsid, et "Parem on õudne lõpp, kui lõputa õudus".
(Lahkamisel ei leitud selliseid (lihtsalt ravimatuid) tervisehädasid, mis oleks nende edasist elu takistanud, ehk tunnistati füüsiliselt terveks.)

Eestis valib vabasurma 1 naise kohta 3 meest.
Tuleb õppida märkama, mitte "nuga haavas keerama" ütlemisega: "Harju ära, ela edasi".

Teemakohane vestlus tänasesl, Ülemaailmse vaimse tervise päeva Vikerhommikus:
https://vikerraadio.err.ee/1609486223/m ... otsige-abi
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline