Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 03 Nov, 2019 9:06
Mao ning soolestiku vigastused olid meditsiinieelsel ajal alati surmavad nagu ka keisrilõige jms.
Militaarteemad minevikust kaasaega
https://militaar.net/phpBB2/
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87967571Kyros oli Esimese maailmasõja ajal 1917. aasta mais teel Stockholmist Raumasse või Pori lähedale Mäntyluotosse. Rauma oli tollal Soome Suurvürstiriigi peasadam. Laeva avastas Saksa allveelaev UC-58, mis paiknes jää serva juures Ahvenamaast põhjas. Allveelaeva kapteni sõnul oli laeval vaenlasele mõeldud salakaup, mistõttu läks allveelaeva meeskond laeva pardale ja sundis seal olnud 11 inimest minema teisele kaaperdatud Rootsi laevale. Kyros uputati lõhkelaengu ja põhjaventiilide avamise abil. Kauba saatekirjade järgi oli auriku lastiks muu hulgas 15 kasti likööri ja 50 kasti konjakit. Nende lõplik sihtpunkt võis olla Vene keisri Nikolai II õukond Peterburis.
Väärtuslikuks peetud alkoholilasti hakati otsima 1990. aastate lõpus. 1999. aastal arvati juba, et see on leitud, aga alles 2012. aastal paljastas raumalase Pasi Rytköneni Raumanmeren Hylky-Team, et tegi vraki asukoha kindlaks juba kuus aastat varem. Kyros lebas 77 meetri sügavusel ja selle last oli paksu settekorra all. Setete kõrvaldamine osutus väga keeruliseks ja kalliks tööks, mistõttu otsustasid soomlased vraki koos lastiga esialgu rahule jätta. Aastate jooksul jäi vraki külge kinni traalivõrke, mis muutis selleni jõudmise veelgi keerulisemaks. Rootsi Ocean X Team kasutas sukeldumisrobotit, mida juhiti emalaevana toiminud aluselt Deepsea Worker.
Rootslased teatasid, et tõstsid merepõhjast üles 600 pudelit konjakit ja 300 pudelit likööri. Konjaki tootja oli De Haartman & Co, mis enam ei tegutse. Likööri näol on tegemist benediktiiniga. Kõik pudelid olid ilma etiketita, mistõttu nende sisu ei teata. Ülestoojad ei ole veel pudeleid ka avanud. „Oleme saatnud üksikuid pudeleid analüüsimisele Rootsi ja Moskvasse. Ülejäänuid säilitatakse pimedas, niiskes ja jahedas kohas,” ütles Lindberg.
Lindberg on üritanud uurida ka pudelite väärtust. „Realistlik hind on võib-olla 5000-10 000 eurot konjakipudeli eest ja likööri eest võib-olla 1000-2000 eurot pudel,” ütles Lindberg. Nii võiks kogu alkoholiaarde väärtus ulatuda 3-6 miljoni euroni.
Siinkohal teen ettepaneku et lihatööstused kes tahavad müüa keeduvorsti nimega "Lemmik" peavad jälgima GOST-86-te. PUNKT.Fucs kirjutas: Originaalkoostis GOST-86 järgi 1kg kohta:
Veiseliha esimene sort 650gr
Sealiha pekiga, rinna- või küljetükk 350gr
Sool 3gr
Suhkur või glükoos 2gr
Jahvatatud must või valge pipar 1gr
Lõhnapipar 0,5gr
Muskaat või kardemon 0,3gr
Naatriumnitrit 0,1gr
Rohkete maitseainete (aga ka maitsetugevdajatega) saab peita toote nappi kvaliteetse materjali sisaldust, sest peeneks jahvatatud tapajäätmed ei ole just kuigi meeldiva lõhna/maitsega. Kvaliteetne liha on ju maitsev ka ilma soola/pipra/maitsetugevdajata.Paistab silma, et vanas retseptis on soola 3 grammi kilos, uutes pigem 2-3 grammi 100 grammi kohta ehk ligi 10x rohkem.
Колбасы вареные:
высший сорт - говяжья, докторская, диабетическая, краснодарская, любительская, любительская свиная, молочная, русская, столичная, телячья, эстонская;
первый сорт - московская, обыкновенная, отдельная, отдельная баранья, столовая, свиная, с сорбитом;
второй сорт - чайная.
Сосиски:
высший сорт - любительские, молочные, особые, сливочные;
первый сорт - русские, говяжьи.
Сардельки:
высший сорт - свиные, шпикачки;
первый сорт - сардельки 1-го сорта, говяжьи.
Мясные хлебы:
высший сорт - заказной, любительский;
первый сорт - отдельный, говяжий, ветчинный;
второй сорт - чайный.
(Измененная редакция, Изм. N 5).
Jahbodom kirjutas:See pekine ja vilets võis olla äkki teevorst.