Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem
Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem
Ukraina teemas oli siin nii nädal või paar teema Rootsi seosest Baltikumiga.
http://euromaidanpress.com/2015/03/22/g ... -our-time/
Tõsi, seal oli palju põhimõttelisi loogikavigu. Näiteks selle artikli avaldamise ajaks oli Baltikumi siiski tulnud arvestatav ameeriklaste üksus.
Lisaks polnud üldse mainitud Ämarit.
Ma ei ole ka nõus sellise pessimistliku tooni kultiveerimises inforuumis. Oli ka palju tuumarusika juttu.
Aga tõsi on see, et Rootsi on nõrk koht ja Gotland veel eriti.
Nüüd siis ka veel jätkuks see märtsi kohtumine lääne ja vene endiste kõrgete luureametnike ja sõjaväelaste vahel, kus ka tuumanuiaga olla ähvardatud.
Ma siiski seda tuumaähvardust väga südamesse ei võtaks, see eeldab tõsiseid eskalatsioone eelnevalt ja
näiteks see Gotlandi artikkel on üles ehitatud eeldusel, et Lääs teeb kõik valesti või ei tee üldse mitte midagi ja Venemaal läheb kõik maksimaalselt plaani järgi.
http://euromaidanpress.com/2015/03/22/g ... -our-time/
Tõsi, seal oli palju põhimõttelisi loogikavigu. Näiteks selle artikli avaldamise ajaks oli Baltikumi siiski tulnud arvestatav ameeriklaste üksus.
Lisaks polnud üldse mainitud Ämarit.
Ma ei ole ka nõus sellise pessimistliku tooni kultiveerimises inforuumis. Oli ka palju tuumarusika juttu.
Aga tõsi on see, et Rootsi on nõrk koht ja Gotland veel eriti.
Nüüd siis ka veel jätkuks see märtsi kohtumine lääne ja vene endiste kõrgete luureametnike ja sõjaväelaste vahel, kus ka tuumanuiaga olla ähvardatud.
Ma siiski seda tuumaähvardust väga südamesse ei võtaks, see eeldab tõsiseid eskalatsioone eelnevalt ja
näiteks see Gotlandi artikkel on üles ehitatud eeldusel, et Lääs teeb kõik valesti või ei tee üldse mitte midagi ja Venemaal läheb kõik maksimaalselt plaani järgi.
Aga mis siis kui??Yks kirjutas:Tommy see kõik on kena lugeda, aga mis siis kui paljud kaevurid ei saa enam punast krossigi?
Aga mis siis kui needsamad kaevurid pole siiski täiesti mõtlemisvõimetud isendid ja suudavad eluliste näidetega ette kujutada, mida "Rossia,Rossia" karjumine kaasa tuua võib..???

Artikkel vaidleb vastu käesoleva foorumiteema pealkirjale. Ja ma kipun artikliga nõustuma.
http://euromaidanpress.com/2015/04/02/h ... s-to-come/
http://euromaidanpress.com/2015/04/02/h ... s-to-come/
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Hübriidsõja puhul kasutatakse eesmärgi saavutamiseks koordineeritult kõiki riigi käsutuses olevaid vahendeid: poliitilisi, diplomaatilisi, majanduslikke hoobasid; info- ja luureoperatsioone jne. Eesmärgiks on paisata kaosesse vastase ühiskond, poliitiline juhtkond, majandus, murda riigi ja rahva võitlustahe psühholoogilise surve ning info-operatsioonide abil. Ning alles kõige eelmainitu kõrval tuleb ühe lisainstrumendina mängu sõjaline jõud.pagan kirjutas:Ja ma kipun artikliga nõustuma.
http://riigikaitse.postimees.ee/3034509 ... idne-hudra
Tasub kriitiliselt suhtuda igasugustesse artiklitesse mis räägivad kuidas me oleme täiesti kaitsetud ja võimetud sõdima. Esiteks, sellised artiklid on ühe doktriini osa ning allikakriitiliselt tasub suhtuda igasugustesse sakslastest filmitegijatesse kes on Ukrainas elanud kuid riigikaitsega otsest kokkupuudet ei oma.
Nõus allikakriitilisuse koha pealt. Aga see miks ma nõustuma kipun ei tugine sellel samal artiklil.
Ühest küljest me peame valmistuma halvimaks. Ja halvim on see, et me jääme üksi. Ja selle stsenaariumi tõenäosus on suurem kui me tahaks uskuda.
Ja sellest see artikkel räägibki.
Siin kaasfoorumlane ütles, et: "See on ka põhjus miks ma näiteks autoinseneridega autodest ei vaidle."
Ma arvan, et vaidleks ettevaatlikult ikka küll kui selle auto korrasolekust sinu ja su lähedaste elu sõltuks.
Ühest küljest me peame valmistuma halvimaks. Ja halvim on see, et me jääme üksi. Ja selle stsenaariumi tõenäosus on suurem kui me tahaks uskuda.
Siin kaasfoorumlane ütles, et: "See on ka põhjus miks ma näiteks autoinseneridega autodest ei vaidle."
Ma arvan, et vaidleks ettevaatlikult ikka küll kui selle auto korrasolekust sinu ja su lähedaste elu sõltuks.
tommy, valdav osa Ida-Virumaa ja Tallinna venelastest on Eesti Vabariigile niivõrd lojaalsed kuivõrd neil eksisteerib normaalne sissetulek. Võta sissetulek ära ja looda, et neil hakkab tööle mingi analüüsivõimekus... Sittagi! Hakkab see tööle võibolla pärast. Nagu Krimmis. Nagu nüüd Ida-Ukrainas. Enamus tegelasi peab Eesti Vabariiki ebaormaalseks moodustiseks, mille eksisteerimise õigustuse ainsaks alussambaks on selle eksisteerimise tulemusena saadavad teatavad sotsiaalsed hüved. Senikaua kehtib seal ka valdavalt arusaam, et "las ta pealegi eksisteerib". President ajab minu arust lihtsalt ise lolli juttu, teadmata tegelikult absof...luutselt, mis kõigi nende venekeelsete tegelaste peades toimub. Pinnavirvendusena on seda nii natu-natu näiteks näha minu venekeelsete sugulaste FB's jagatavas materjalis. Kolmandat ja isegi neljandat põlve eestivenelased. Eluaeg rääkinud inimestega eesti keeles. Selgelt elavad nad oma halvenenud finantsolukorda välja sisuliselt EV'ga konfronteerumises, mille puhul hakkab juba tekkima seisukoht, et "kõvem käsi paneks asjad ka siin paika" ja et "Eesti on ameeriklaste satraap ja seetõttu luuakse siin meelega ebaõige Venemaa kuvand" või et "eestlased tuleb päästa".
Sama seisukoht ilmneb igapäevaselt kokkupuutudes venekeelsete veokijuhtide, sadama- ja raudteetöölistega.
2007.aastal läks meil selgelt sealtpoolt õhutatud mäsu õnneks, sest majanduskeskkond oli selline nagu ta oli. Tekita sarnane jama tänases majanduskeskkonnas või veelgi halvenenud hetkel ja ma pole kindel, et lahendus oleks päris sama.
teab keegi muideks palju võiks olla see protsent või arv noid venekeelseid politseinike, kes koondamiste käigus on tänaseks kaotanud oma töö politseis, kuid kes tollal andisd Tallinnas ja Ida-Virumaal nuuti sama keelt kõnelevatele "kaasmaalastele"? On nad täna, töö kaotanuna, sama lojaalsed?
Sama seisukoht ilmneb igapäevaselt kokkupuutudes venekeelsete veokijuhtide, sadama- ja raudteetöölistega.
2007.aastal läks meil selgelt sealtpoolt õhutatud mäsu õnneks, sest majanduskeskkond oli selline nagu ta oli. Tekita sarnane jama tänases majanduskeskkonnas või veelgi halvenenud hetkel ja ma pole kindel, et lahendus oleks päris sama.
teab keegi muideks palju võiks olla see protsent või arv noid venekeelseid politseinike, kes koondamiste käigus on tänaseks kaotanud oma töö politseis, kuid kes tollal andisd Tallinnas ja Ida-Virumaal nuuti sama keelt kõnelevatele "kaasmaalastele"? On nad täna, töö kaotanuna, sama lojaalsed?
Viimati muutis Yks, 02 Apr, 2015 16:45, muudetud 1 kord kokku.
Selle sakslase artiklis üks koht "As always, I was right ... ". Nojaa.
Aga ootan põnevusega järgmist kirjatükki. Eks seal palju tõde sees ole.
Aga ootan põnevusega järgmist kirjatükki. Eks seal palju tõde sees ole.
I will discuss what the frontline states — Sweden, Poland, Estonia, Latvia and Lithuania — must do to prepare in my upcoming article “Peace is over“.
Kui sul sissetulek ära võtta, kas sina jääks lojaalseks???Yks kirjutas:tommy, valdav osa Ida-Virumaa ja Tallinna venelastest on Eesti Vabariigile niivõrd lojaalsed kuivõrd neil eksisteerib normaalne sissetulek. Võta sissetulek ära ja looda, et neil hakkab tööle mingi analüüsivõimekus... Sittagi! Hakkab see tööle võibolla pärast. Nagu Krimmis. Nagu nüüd Ida-Ukrainas.
Miks ma peaks seda uskuma.??
Valitsuse kirumine omaenda probleemides nüüd rahvusest küll niiväga kinni ei ole.
Majanduslikke vapustusi on siin riigis ja sealhulgas Ida-Virumaal, ikka aeg ajalt üle käinud.
Kuidas oleks näiteks Kreenholmi sulgemisega??
Kuid lambist eeldada, et täielikult peatub elektritootmine ja kõik kaevandused äkki kinni pannakse, pole ehk siiski eriti ratsionaalne.
Ja kas tõesti on Ida-Virumaa venelase esmane reaktsioon sellele kohe tänavale "Rossijat" karjuma...
Et neil saaks olema nagu....???
Donbassis? Krimmis??
Kuidas on see olukord sealsel rahval siis...??
Kujutab see endast olukorda, kuhu püüelda?
Mida endale tahta.??
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Kui jäämegi üksi, siis ka sõdime üksi. Punkt. Ja nii lihtne see ongi.pagan kirjutas:Artikkel vaidleb vastu käesoleva foorumiteema pealkirjale. Ja ma kipun artikliga nõustuma.
Mind hakkab su sihitu hala ära tüütama.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kujutad ette tommy, aga jah mina jääks lojaalseks. Eesti Vabariigile. Kui asi oleks mu töö kontekstis päris p..s ehk sissetulek kaoks ja ma näeksin et osa süüd lasub valitsuse tegevusel, siis osaleksin või organiseeriksin valitsuse vastase protesti vmt. Aga see kõik toimuks demokraatia ja Eesti Vabariigi edasikestmise raamides. Meil kodanikena on õigus protestida, kuni isegi kohaliku Maidanini välja, kui meie valitsus kuritarvitab talle antud võimu või mis iganes.
See tähendab, et never-ever ei lähe ma välja avantüüri peale, et hakkan kultiveerima arusaamu, et Putini Venemaa tulek oleks parim Eestile. Samas, vaadates mitmeid FB nö "rahu lehekülgi", kus valdav kontingent on reaalselt eksisteerivad eestlased, kes sisuliselt vihkavad nii ameeriklasi kui ka kõike seda, mida esindab Eesti Vabariik (näiteks seda, et Ukraina sõjas on EV Ukraina keskvõimu toetaval seisukohal), siis usun et nagu tekkis meil korraga terve plejaad juunikommuniste tekiks meil ka eesti soost uusi kvislinge päris palju. Venekeelseid ei saaks aga isegi kvislingiteks ju pidada.
Tekita Ida-Virumaale (ja Tallinna venekeelse elanikkonna kontekstis) üle 20% ulatuv tööpuudus; tekita mingi konfliktne situatsioon a la Pronksmees; tekita meie valitsusepoolne pidev "meie-teie" rõhutamine; vii mingi protestiaktsioon, kus valdavalt karjuvad vanamutid, verisele pinnale ja vaata mis sellest supist tuleb.
Kas keegi töötutest viitsib hakata emotsioonide najal, kui "nemad" meie "vanaemasid peksavad raisad", veel "analüüsima", et Ivangorodi stiilis elu me küll ei taha! Eriti kui isikult isikule agiteeritakse lubadustega, et Putin garanteerib töö ja kaubavood läbi Sillamäe sadama; et tuleb uus Peterburi kiirrong, mis toob petrogradlasi Narva-Jõesuu kuurorti (koos uue kinnisvara buumiga seal); et avame mõne STP ülikooli filiaali tänasesse uude TRÜ ülikooli filiaali hoonesse; ja et teie seal Peispis ääres saate palju paremaid kvoote Peipsil kalastamiseks jne.jne.
Kes hakkab seal veel kokutama, et "oot-oot, mis te seal Krimmis lubasite ja mis tegelikult seal on?" Muideks nende arvates on Krimmis kõik ju korras! Ei usu mind? Vaata ise ORT'ist järele.
On oluline mõista, et tänased majanduslikud vapustused siin riigis toimuksid hoopis teistsuguse suuruse vaanides meie riigipiiri taga idas! Me ei ela enam aastas 1997 või isegi mitte 2010. Me elame tulevikus ükskõik mis ajal aastas, mis seisab 2014.aasta järele. See on aasta, mil Ukrainas algas Venemaa juhtimisel sõda, mida suurem osa inimestest (kaasaarvatud kogu meie poliitiline eliit ükskõik mis parteisse ta ka ei kuuluks) veel 2013.aastal ei kujutanud endale isegi hulleimas unenäos ette. V.a. muidugi Tom Clancy.
See tähendab, et never-ever ei lähe ma välja avantüüri peale, et hakkan kultiveerima arusaamu, et Putini Venemaa tulek oleks parim Eestile. Samas, vaadates mitmeid FB nö "rahu lehekülgi", kus valdav kontingent on reaalselt eksisteerivad eestlased, kes sisuliselt vihkavad nii ameeriklasi kui ka kõike seda, mida esindab Eesti Vabariik (näiteks seda, et Ukraina sõjas on EV Ukraina keskvõimu toetaval seisukohal), siis usun et nagu tekkis meil korraga terve plejaad juunikommuniste tekiks meil ka eesti soost uusi kvislinge päris palju. Venekeelseid ei saaks aga isegi kvislingiteks ju pidada.
Tommy, sa oled muidu intelligentne inimene aga hakkad millegi pärast korraga nagu Trumm äärmusi rõhutavatel demagoogilistel positsioonidel esinema. Ons see nii nakkav, temaga vaidlemine? Ida-Virumaa venelaste esmane reaktsioon pole kindlasti "rossija-rossija" karjumine, kuid teatavatel asjaoludel saab see feneomen seal olema massiline. Vaatamata sinu toodud nö positiivsetele asjadele, mis justkui peaksid sellise käitumise välistama. Vaatamata Ilvese arrogantsele "mina-tean-asju-paremini-kui-saksa-kirjatsura" seisukohale.Ja kas tõesti on Ida-Virumaa venelase esmane reaktsioon sellele kohe tänavale "Rossijat" karjuma...
Et neil saaks olema nagu....???
Donbassis? Krimmis??
Kuidas on see olukord sealsel rahval siis...??
Kujutab see endast olukorda, kuhu püüelda?
Mida endale tahta.??
Tekita Ida-Virumaale (ja Tallinna venekeelse elanikkonna kontekstis) üle 20% ulatuv tööpuudus; tekita mingi konfliktne situatsioon a la Pronksmees; tekita meie valitsusepoolne pidev "meie-teie" rõhutamine; vii mingi protestiaktsioon, kus valdavalt karjuvad vanamutid, verisele pinnale ja vaata mis sellest supist tuleb.
Kas keegi töötutest viitsib hakata emotsioonide najal, kui "nemad" meie "vanaemasid peksavad raisad", veel "analüüsima", et Ivangorodi stiilis elu me küll ei taha! Eriti kui isikult isikule agiteeritakse lubadustega, et Putin garanteerib töö ja kaubavood läbi Sillamäe sadama; et tuleb uus Peterburi kiirrong, mis toob petrogradlasi Narva-Jõesuu kuurorti (koos uue kinnisvara buumiga seal); et avame mõne STP ülikooli filiaali tänasesse uude TRÜ ülikooli filiaali hoonesse; ja et teie seal Peispis ääres saate palju paremaid kvoote Peipsil kalastamiseks jne.jne.
Kes hakkab seal veel kokutama, et "oot-oot, mis te seal Krimmis lubasite ja mis tegelikult seal on?" Muideks nende arvates on Krimmis kõik ju korras! Ei usu mind? Vaata ise ORT'ist järele.
On oluline mõista, et tänased majanduslikud vapustused siin riigis toimuksid hoopis teistsuguse suuruse vaanides meie riigipiiri taga idas! Me ei ela enam aastas 1997 või isegi mitte 2010. Me elame tulevikus ükskõik mis ajal aastas, mis seisab 2014.aasta järele. See on aasta, mil Ukrainas algas Venemaa juhtimisel sõda, mida suurem osa inimestest (kaasaarvatud kogu meie poliitiline eliit ükskõik mis parteisse ta ka ei kuuluks) veel 2013.aastal ei kujutanud endale isegi hulleimas unenäos ette. V.a. muidugi Tom Clancy.
Liiga palju sovjeti propagandad saanud inimesed jäävad ikka oma soga ajama.
Jänkisid ja Eesti valitsust kiruma.
On nii eestalsi kui venelasi.
Pigem on see terve idaploki probleem.
Hiiglaslik inimkatse mille tulemuseks on väärastunud maailmapildiga inimesed.
Pole ka mingit mõtet seal mingit veenmistööd teha, sellest pole mingit kasu, vikatimees teeb ajaga ise kogu töö.
Tuleb vaadata et noored saaks eurooplasteks ja et saaks võimalikult kiiresti sellest nakkusest kaugemale.
30 aastaga on suurem osa probleemist lahendatud.
Ei saa ka õelda et selline jutt tuleks vaid vanade kolhoosnike ja tehasetööliste suust kes terve elu muud näinud pole.
Olen näinud ka väga palju näinud ja käinud inimesi kellel läheb väga hästi.
Aga ometi tuleb suust puhas sovjeti soga.
Sovjeti ja islamihullude jutus olen ma alati näinud väga sarnaseid jooni.
Nendega on mõtetu vaielda.
See on ravimatu haigus, pimedat usku ei saa ravida.
Ainus võimalus on välja lülitamine.
Aga demokraatias seda ei harraastata.
Kahepalgelised inimesed need sovjetid ja kaltsupead.
Kui demokraatia on rämps siis mine siit ära ja tee oma kolhoosi, ela sitas, joo viina, tee lambapabulatest maja ja palveta tagumik punnis kasvõi 12 korda päevas aga ära trügi siia.
Jänkisid ja Eesti valitsust kiruma.
On nii eestalsi kui venelasi.
Pigem on see terve idaploki probleem.
Hiiglaslik inimkatse mille tulemuseks on väärastunud maailmapildiga inimesed.
Pole ka mingit mõtet seal mingit veenmistööd teha, sellest pole mingit kasu, vikatimees teeb ajaga ise kogu töö.
Tuleb vaadata et noored saaks eurooplasteks ja et saaks võimalikult kiiresti sellest nakkusest kaugemale.
Ei saa ka õelda et selline jutt tuleks vaid vanade kolhoosnike ja tehasetööliste suust kes terve elu muud näinud pole.
Olen näinud ka väga palju näinud ja käinud inimesi kellel läheb väga hästi.
Aga ometi tuleb suust puhas sovjeti soga.
Sovjeti ja islamihullude jutus olen ma alati näinud väga sarnaseid jooni.
Nendega on mõtetu vaielda.
See on ravimatu haigus, pimedat usku ei saa ravida.
Ainus võimalus on välja lülitamine.
Aga demokraatias seda ei harraastata.
Kahepalgelised inimesed need sovjetid ja kaltsupead.
Kui demokraatia on rämps siis mine siit ära ja tee oma kolhoosi, ela sitas, joo viina, tee lambapabulatest maja ja palveta tagumik punnis kasvõi 12 korda päevas aga ära trügi siia.
Borja kirjutas:Kui jäämegi üksi, siis ka sõdime üksi. Punkt. Ja nii lihtne see ongi.
Mind hakkab su sihitu hala ära tüütama.
"Mindset, skillset, toolset ja just selles järjekorras." nagu ütlevad targemad.
Minu jutt oleks hala kui sellele ei järgneks tegevust. Mina tegutsen.
Minu jutt on informatsioon, mis on suunatud teatud tegelaste Mindseti mõjutamisele.
Sest ka minu huvides on reaalsusel tuginev mindset.
Sest võitlema ei jää sina üksi, vaid mina koos sinuga ja "Ja nii lihtne see ongi." naaberkaevikus.
Jah läks küll hinge. Kui siin on inimesi kes arvavad et ma võiks üldse vait olla, siis andke privas märku.
Võtan vastu 3 märgukirja ja tõmban oma jutuvada kokku. Ausõna.
Sedalaadi konstruktsioonid käivad mulle vahel närvidele.Tekita Ida-Virumaale (ja Tallinna venekeelse elanikkonna kontekstis) üle 20% ulatuv tööpuudus; tekita mingi konfliktne situatsioon a la Pronksmees; tekita meie valitsusepoolne pidev "meie-teie" rõhutamine; vii mingi protestiaktsioon, kus valdavalt karjuvad vanamutid, verisele pinnale ja vaata mis sellest supist tuleb.
Sa üritad kokku klopsida pilti, eesmärgiga saavutada sulle soovitud tulemus.
Selleks tood sa mängu kõik (tihti kunstlikud)tegurid ja näitajad, mis seda soodustavad ja sama kindlalt eirad sa neid, mis sulle vastu räägivad.
Sedasi ei käi asjad reaalses elus.
Ma ei taha sugugi väita, nagu ei peaks täitevvõim tundma muret ühiskonna eri kihtide sotsiaalse toimetuleku pärast või et vastuluure ja julgeolekuorganid ei peaks olema oma töös tasemel.
Vastupidi.
Aga mind on tõsiselt ära tüüdanud Ukraina olude/sündmuste lihtsustatud ülekandmine meie oludesse.
Just see oli IMHO ka Ilvese sõnumi põhipostulaat.
Kas Eestis oleks võimalik (täieliku tegutsemisvabaduse tingimustes) saavutada olukord, kus võivad puhkeda sotsiaalsed rahutused.
Absoluutselt. Vastavate tingimuste olemasolul saab seda saavutada tõenäoliselt igalpool.
Meie asi on tagada, et seda tegutsemisvabadust ei oleks.
-
Martin Peeter
- Liige
Siin see teine tänane Eesti allikateski refereerimist leidnud artikkel.pagan kirjutas:.
http://www.thetimes.co.uk/tto/news/worl ... 399758.ece
(Äkki keegi saaks täismahus väljaprintida?)
Praegu on selge vaid see, et Venemaa püüab Balti riike liitlastest isoleerida. Selleks kõlbab ka tuumarelvaga ähvardamine. Kui me seda siin viimati arutasime, läks diskussioon lausa kustutamisele, ehkki selle kohta ilmneb üha rohkem tõendeid.
Teiselt poolt aga selle kohta, et Venemaal see NATO hirmutamine eriti õnnestuks, ei ole kuigi palju tõendeid. Vähemalt meie paremini informeeritud poliitiline ja riiklik eliit on paistab praegu suhteliselt rahulik olema. Aga kui mitu korda on näiteks majanduses kihutatud südamerahuga otse karidele.
Kuid siiski meenutagem, et külma sõja ajal hirmutas tuumarelvaga N.Liidu rünnakule vastamisega pigem NATO. Seega ei peaks taolised ähvardused meie liitlastele väga võõrad olema. Kokkuvõtvalt arvan ma, et venelaste kõikide ärplemiste peale ei tasu üle reageerida.
Aga ksf Pagana tähelepanekud on alati arutamist väärt. Isegi, kui eeldada, et liitlased meid hädas aitavad, tuleb olla ise nii kõva, et oleks kellelegi appi tulla. Aga kõikide selliste probleemidega, kus Venemaa otseselt ise ei sekku, tuleb ise hakkama saada. Nii, et tööd ja tegemist jagub.
Viimati muutis Martin Peeter, 02 Apr, 2015 22:24, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Ajaloo ainus õppetund olla see, et keegi eriti õppust võtta ei taha. Lugupeetav võiks meenutada esimest nõukogude aastat, Peipsiäärseid aastasadu Eestis elanud venelasi ning nende suhtumist uude võimu. Ja seejärel vast oma 30 aastast prognoosi tiba nulli lisamisega korrigeerida.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline