kuido20 kirjutas:Selleks, et takistada kolonni liikumist on võtmeküsimuseks maantee, mitte masinad. Pole maanteed, pole liiklust.
Külamehed traktoritega välja ajada ja tee perse keerata ja pole siin mingit liiklust ega kolonne, tulgu jalgsi kui tahavad. Meil ju metsi ja soid jätkub. Seal kus tee läheb soost läbi, seal ei ole enam teed, tee laseme õhku, künname läbi, teeme augud
Jah, nii ta on - mingil määral. Vaenlasel on ka pioneere ehitama teid ja sildu, aga vähemalt aeglustame vaenlase liikumist hävitades sillad, teetruupid, jne. (koos vaenlasega õhkides).
Soomes on väga palju järvi, jõgesid - ja sildu.
Kui sild on konstrueeritud, nii korraga on tehtud plaanid kuidas selle silla saa vajadusel õhku lasta. Kui sild on ehitatud (ehitatakse) nii on tehtud valmiks näiteks kambrid lõhkeaine jaoks või vähemalt konksud kuhu lõhkelaengud saa riputada. On valmid plaanid kui palju ja kuhu kohtadesse lõhkeainet on vaja.
Olen ka ise õppustel teinud kalkulatsioone kui palju lõhkeainet ja kuhu kohtadesse on vaja panna mingi silla õhkimiseks - et juhul kui see õhkimiseks planeeritud seltskond on näiteks saanud õhurünnakus surma nii ma saan ise silla õhkida.
Vajadusel pannakse laengud paika ja oodatakse, et vaenlane jõuab sillale - ning vajutatakse nupule.
Soomes on väga palju kaljusid - seega teedele on tehtud auke kaljudesse (kallioleikkaus). Ka need kaljud on planeeritud õhkida vaenlase kolonnide peale. Tähtsamates suundades on ju lõhkeaine jaoks kaljudes aukud valmis. Vajadusel kallatakse lõhkeaine sisse ja oodatakse mõnuga millal saa hakata vaenlasega arveid klaarima nupule vajutades.
Ma arvan, et ei avalikusta siin mingeid sõjasaladusi - tiblastanil on tugev luure Soomes. Soome on umbes 90 aastat valmistunud ette kaitsma Soomet - ja tiblastanis on saadud sellest aru.