Õhata ei ole siin kahjuks midagi, kuna mittetöötav abikaasa ning väledalt kasvav poeg nõuavad oma. Seepärast viimasel ajal on minu kogu rohkem kahanenud, kui kosunud. Kuna fokuseerumine tegelikuses peaks olema pikemas perspektiivis ainult kasuks, siis olen palju liiste ka minna lasknud. Eriti sellised, mis väiksemad ning millest midagi erilist "välja lugeda" ei anna. Püüan keskenduda just nimeliste, neile millel on potensiaali nimi välja nuputada või siis erilistele lisadele/kombinatsioonidele. Selles suhtes olen üsna rahul, kuna oman paari liistu, millel on maailmas äärmiselt haruldased või lausa ainukesed teadaolevad eksemplarid.Peaks ikka eraldi teema tegema, kus Noore esitluse üle õhata - selline värvikirev ja faktirohke teema annab ka militaarnetile "manti" juurde ja seega tuleks Noort juba päris vanaks raudvaraks tunnistada! Minu tagasihoidlik arvamus
Olen mõelnud ja üle 100-150 lehekülje puhast teksti on ka valmis ning ära lastud korrigeerida. Samas on olnud liialt kiired ajad, et sellega edasi minna ning nüüd, peale pausi seda üle vaadates, oleks sinna ka uusi asju lisada-muuta, nii, et võib olla kunagi kaugemas tulevikus viin asja ka lõpule.Muide, kamraad Noor, kas Sa ei ole mõelnud oma teadmisi ka raamatu kujul esitada!?
Antud olukord oli tingitud sellest, et Saksamaa koosnes tegelikuses praktiliselt iseseisvatest riikidest-hansa linnadest, kes kõik olid koondatud peale 1871 sõda Preisi Hohenzollernite dünastia juhtimise alla (Saksa Teine Reich). Eelnenud perioodil (Saksa Konföderatsioon) oli isegi sõdu omavahel peetud(1866 näiteks!). Seepärast olid ka igal riigil oma autasude süsteemid välja kujunenud. Baier, Saksimaa lausa kandsid enda autasusid veel I MS ajal Preisimaa Raudristi ees!Näiteks, minul küll varem aimu ei olnud, et Saksamaal juba ühtse riigi tingimustes ikka veel igal liidumaal-endisel riigil oli selline mõjuv bukett kõikvõimalikke autasusid medalite ja ordenite näol.
Mul on ka küsimus: kas see on ka tänapäeval nii või tegi 1945. aasta ka sellele lõpu peale?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline