Soovitage metalliotsijat

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Georadariga olen ise tööd teinud. Metalli mahtu ei saa asi kuidagi näidata, tööpõhimõte on peaaegu nagu kajaloodil - antenn saadab signaali alla ja iga erineva dielektrilisusega pinnasekihi pealispinnalt peegeldub osa signaali tagasi millest siis arvuti joonistab ekraanile pinnase ristlõike. Metallist kahjuks signaal läbi ei lähe, saab ainult kolaka pealispinna sügavuse ja pindala kätte. Aga võibolla oli kehv masin, koos kolme erineva sagedusega antenniga maksis 2500000 eek.
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Kaks ja pool miljonit. Ssssssaaaaa....
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Aparaat ei olnud kahjuks minu, riigiasutuse jagu oli. Aga taolise riistaga näeks ilusti ära kinniaetud kaevikud, seni veel avastamata punkrid ja tunnelid jne. Kunagi võeti GPR (Ground Penetrating Radar) kasutusele USA sõjaväe poolt Koreade piiril tunnelite avastamiseks.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Mõni aeg tagasi näidati teleris, kuidas sellise riistaga otsiti Martin Bormanni ja dr. Ludwig Stumpfeggeri jäänuseid kohtadest, kuhu nad väidetavalt olid maetud.
Segikaevatud pinnasehorisondid näitas ilusti ära, isegi kui seal augus enam midagi polnud.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Nii väikeselt maalapilt on asjad lihtsalt leitavad,mis siin ikka pikalt arutleda.
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Kui linaleo august on ka soov otsida, siis näiteks Minelab Sovereignil on otsimispoolil umbes 2,5m pikkune juhe ja elektroonika karp käib varre küljest lahti. Nii et otsimispooli saab suvalise toki otsa päris sügavale vee alla torgata.
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Re: ilus on kuulata jutte kuis moonavankrid igal pool vedele

Postitus Postitas Kessel »

p.j. kirjutas:Pärnu maakond.kui osta,siis midagi korralikku aga millist?konkreetsed esemed ei pidanud olema sügaval.aga võiks muidugi võtta ka sügavamalt Samas olla ta automaate sülega linaleo auku visanud ei ole uurinud kui sügavad need augud olid ja kas neid sinna jäid ta olla ühele tuttavale andnud selle sisu. kelle peale kaevatud,et omab relvi ,siis ta abi otsima olla tulnud ja külapoisid juhatasid .mine võta august palju vaja olevat mulistanud vöös(RINNUST)saate vees ja jalgadega kobades otsinud.kui palju sealt viidi ära ei tea .
Kangesti muinasjutuline jutt.
Kuid kui Sa Sindi linaleotus auke mõtled, siis need olla juba vene ajal tühjaks tehtud NA sõdurite poolt.
JaanEst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JaanEst »

Pane esimene kord huupi...nagu mina, ehk leiad.Mina kaevasin kaabli kraavi, kui kullakarbi leidsin :lol:

Jaan
Kasutaja avatar
desert eagle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas desert eagle »

Või osta naabrimehele pudel viina,tõmbab ehk aialapi adarga läbi. :lol: :lol: :lol:
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Tuletab meelde seda mõistujuttu surevast isast ja laiskadest poegadest - seal ka vanamees avaldas surivoodil tobudele saladuse, et aias on maha maetud varandus. Eks siis kaevasid ja kaevasid - saigi maa haritud :lol:
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

magnetomeeter

Postitus Postitas hillart »

Vaatasin just e-Bay.de-s ringi, ja pean kahetsusega nentima, et praegusel ajamomendil pole seal ühtegi sellist aparaati, millist mainisin, saadaval.
Margid oleksid: OGF-L ja OGF-W
Esimene siis vastavalt maapealseks ja teine veealuseks otsimiseks. Vahe vaid selles, et esimesel on kaasas vastavad rakmed kandmiseks ning anduri ühendusjuhe on sobiva pikkusega maapealseks otsimiseks ning teine on kohandatud näiteks paati panekuks koos pika-pika (vist 20 m oli, pole enam kindel, ei mäleta) anduri kaabliga, et oleks aparaadi tundlikku osa võimalik sügavusse lasta. Andur ja aparaat ise on, vastavalt militaarmaailma nõuetele, veekindlad, kusjuures anduri osa pidavat olema seda mingi X meetri ulatuses.
OGF-W on kasutatv ka maapealseks otsinguks, kuid selle pruukimine on seoses pikema kaabli (spetsiaalsel poolil kaasas) ja kanderakmete puudumisega (peab ise juurde tegema), pisut komplitseeritum (ka kaabli kaalu silmas pidades), kui OGF-L puhul.
Olen nimetatud riista proovinud ja - päris normaalne.
Muu analoogiline väljamaine kraam on aga oi-oi kui kallis endale soetamiseks. Vaid mingi ühe konkreetse objekti otsimiseks nüüd seda endale soetada küll ei maksaks. Ma ei räägi muidugi Esimese Eesti elanikest, kellele 6-8 tuhat pole mingi märkimisväärne summa.

Georadaritest aga ei tea ma prktiliselt mitte midagi, peale reklaami, mis netis saadaval on olnud.
Selliseid aparaate on olnud pakkuda ka e-Bay.de-s, ja päris odavalt (kuni 5 000.- EEK), kuid nende reklaamis lubatud omadused tekitavad kahtlusi. Igatahes olen ma ise ükskord kõvasti ämbrisse astunud uskudes reklaamilubadusi. Raha läinud ja ... (need muud ilusad sõnad). Samade reaalsete omadustega aparaadi oleksin saanud 3X odavamalt (mis siis, et teise firma nimega) teisest kohast.
Edu metalli otsimisel ja - ärge viige kõike mida leiate vanarauda ja ärge laske seda ka vedelema jääda, sest - metsas seda mõne aasta pärast alles ei jää, kui kodus võib ta säiluda täpselt selles seisundis millises ta leidsite! (Seda viimast ütlen aga ikka oma enda kurvast kogemusest tulenevalt.)
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
junkers
Liige
Kontakt:

metalliotsija kohta

Postitus Postitas junkers »

Vajaks infot metalliotsijate kohta. Otsijate ajalugu, kasutusala, erinevad mudelid jne. Ühesõnaga kõik infi otsijate kohta.
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Kui infot vaja, siis soovitan otsingumootorit Google. Kirjuta otsingusse näiteks Metal detector või Metalldetektor ja tuleb päris palju pilte ja lugemist. Wikipedia vastava artikli leiad ka sealt.
Kasutaja avatar
junkers
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas junkers »

eriti tore oleks kui oleks eesti keeles
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Tore oleks, kui kõik maailma inimesed räägiksid eesti keeles, aga...
Kitsikusest väljapääsemiseks aitab õppimine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline