Kliimamuutustest
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Kliimamuutustest
Samad debiilsed põhjused on muide ka EL-is siis olemas, kuna need raskused arvelt maha võtmisega tulenevad enamasti EL nn romudirektiivist, millega Eesti ühines koos EL-iga 2004 kevadel. See aga kehtib igal pool ühtemoodi, lihtsalt osades riikides on võimalik näiteks ajutuselt registrikannet peatades automaksu vältida. Need sõidukid, mille viimane autoregristris träkitav jälg oli enne 01. aprilli 2004, saab ilma mingite takistusteta, kirjaliku avalduse alusel, arvelt maha võtta. Neil pole mingit idiootset süsteemi, lihtsalt inimesed pole miskipärast võtnud.
Mul on kokku 7 taolist autot, millest noorim on 23- aastane ja vanim 73-aastane ja nendest ükski pole nõgestes roosteks muutunud fantoom. Osa on isegi kehtiva ülevaatusega ja sõitvad (viimati sõitsin eile õhtul), osad ootavad konteineris oma tegemisjärge ja üks on garaazis praegu töös. Ma ei näe ühtegi mõistlikku põhjust, miks ma pean maksma auto eest, mida ma 10a garaazis olen ehitanud, maksusid - sest ma ju ei sõida sellega, ei reosta keskkonda jne. Ja miks ma peaks hakkama oma teenitud raha eest ostetut mingi naljahinnaga Kuusakoski või lammutusse vedama.
Tegelt olen mõelnud, et Eestis võiks surnuks maksustada hoopis nutiseadmed. Miks? Lapsed ja noored ei tegele millegi mõistlikuga, vaid kraabivad seda ekraani tundide kaupa päevas. Autodega tegelemine oleks siin ikka palju parem alternatiiv, inimene õpiks tööriistu kasutama ja ei rikuks oma silmi. Ja Villigu pere jagaks oma lemmikparteile heldelt toetust, kui oleks võimalik teha naisejagamisteenus. Selleks, et see töötaks, tuleks naisevõtt korralikult maksustada. Ja ei mingeid erandeid! Kõik naised maksu alla!
Mul on kokku 7 taolist autot, millest noorim on 23- aastane ja vanim 73-aastane ja nendest ükski pole nõgestes roosteks muutunud fantoom. Osa on isegi kehtiva ülevaatusega ja sõitvad (viimati sõitsin eile õhtul), osad ootavad konteineris oma tegemisjärge ja üks on garaazis praegu töös. Ma ei näe ühtegi mõistlikku põhjust, miks ma pean maksma auto eest, mida ma 10a garaazis olen ehitanud, maksusid - sest ma ju ei sõida sellega, ei reosta keskkonda jne. Ja miks ma peaks hakkama oma teenitud raha eest ostetut mingi naljahinnaga Kuusakoski või lammutusse vedama.
Tegelt olen mõelnud, et Eestis võiks surnuks maksustada hoopis nutiseadmed. Miks? Lapsed ja noored ei tegele millegi mõistlikuga, vaid kraabivad seda ekraani tundide kaupa päevas. Autodega tegelemine oleks siin ikka palju parem alternatiiv, inimene õpiks tööriistu kasutama ja ei rikuks oma silmi. Ja Villigu pere jagaks oma lemmikparteile heldelt toetust, kui oleks võimalik teha naisejagamisteenus. Selleks, et see töötaks, tuleks naisevõtt korralikult maksustada. Ja ei mingeid erandeid! Kõik naised maksu alla!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
https://forte.delfi.ee/artikkel/1202249 ... utud-kujulReformierakonda kuuluv kliimaminister Kristen Michal saatis erakonnakaaslasest rahandusministrile Mart Võrklaevale kirja, milles annab teada, et ei toeta auto registreerimis- ja aastamaksude kehtestamist mitte ühelgi praegu välja pakutud kujul.
„Seaduseelnõu väljatöötamiskavatsuses on väljendatud eesmärki muuta Eesti sõidukiparki keskkonnasõbralikumaks, ent hetkel välja pakutud lahendused seda eesmärki ei täida,“ sõnab Kristen Michal. Kliimaministeerium soovib, et selle eesmärgi saavutamiseks peab mootorsõidukimaks võtma oluliselt rohkemal määral arvesse sõiduki keskkonnamõjuga seotud näitajaid. Näiteks praegu välja pakutud registreerimismaksu kummagi eri variandi mõju CO2 heitme vähenemisele ei ole kliimaministeeriumi hinnangul märkimisväärne. Riiklikke kliimaeesmärkide täitmist mõjutab Michali sõnul kõige rohkem see, kui palju ja millist kütust Eestis tarbitakse ning milline on sõiduki kasutamisest tulenev heide. Seega soovib ta muu hulgas, et nii uute kui kasutatud autode esmakordsel registreerimisel arvestatakse registreerimismaksu üksnes CO2 heitme näidu alusel. Kusjuures, maksumäära tõus CO2 näidu kasvades peaks olema eksponentsiaalne.
Mis puutub regulaarset automaksu, siis tahab Michal, et ka selle suuruse arvestamise aluseks peab olema CO2 näit. Seejuures teeb ta ettepaneku teatud täismassist alates täiendava maksu lisamist kõigile sõidukitele sõltumata selle CO2 heitest.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Võib siis minna see kakelung uuele ringile. Tundub, et Kliimaministeeriumi huvitab ainult deklareeritud (fiktiivne) heide (tuletame meelde ka saksa saksa autotootjate skandaali) , sest läbisõitu ju arvesse ei võeta, seda teeb juba kütuseaktsiis. Seisev maastur saastab vähem kui Volkswagen Golf takso. Regionaalsed eripärad jääksid märgukirja sisu kohaselt samuti arvestamata. Tegelikult võib asja kokku võtta nii - Võrklaeval on ülesanne kokku koguda 120 miljonit, ükskõik kuidas, Michal tahaks midagi sellist, et ei peaks kokkusaamiselt euroametnikega häbenema.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Läbisõidu tagasi kerimine iseenesest ei ole keelatud tegevus ja ilmselt ei taheta kedagi selleks täiendavalt motiveerida.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Riik korjab aastas ca 500 miljonit kütuseaktsiisi. Kas ei oleks mõistlik tõsta kütuseaktsiisi veerandi võrra, sellest ei saa sisuliselt kõrvale hiilida
ja võtab arvesse inimese reaalset saastamist. Tallinnast vaevalt, et hakatakse Lätti sõitma tankima. Maksuküüru kaotamise 470 miljoni kõrval
on see muidugi kommiraha - keskklass saab oma automaksu raha sealt tagasi. Madalapalgalisi maapiirkonna elanikke tabab see-eest topeltpauk.
Et neil olukord huvitavam oleks, kärbitakse teehoid ka miinimumini

"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
-
- Liige
- Kontakt:
Kliimaministeerium soovib, et Tallinn kaaluks eramajade kivisöega kütmise keelustamist: https://www.err.ee/1609069133/kliimamin ... -keelamist
Toetan.
Toetan.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009455056.html
rohkelt kasutama.
Maksumüüri taha ei näe, kui suurest erinevusest on jutt. Rohepöörde kontekstis kindlasti vastaspool asub NASA uuringut argumendinaNASA sateliidiuuringu järgi Soome sidus aastatel 2015-2020 rohkem süsihappegaasi kui emiteeris. Soome meteoroloogiainstituudi professor Ari
Laaksoneni arvates NASA tulemused siiski ei kummuta Soome ametlikke arvutusi.
rohkelt kasutama.
Hoolimata suure hooga toimuvast "rohepöördest", mis peaks mõnekümne aasta pärast täielikult lõpetama fossiilsete kõtuste tarbimise! Tänane reaalsus;
https://www.err.ee/1609073093/maailm-ta ... tes-naftat
https://www.err.ee/1609073093/maailm-ta ... tes-naftat
Seda hoolimata majanduslangusest. Lisaks selgub artiklist, et nafta on erakordselt vajalik keemiatööstuse tooraine;Vaatamata jahtunud maailmamajandusele kasvab nafta tarbimine endiselt. Põhjuseks on suvine reisimine ning Hiina nõudluse üllatav kasv.
Praegune maailmamajanduse jahtumine ei ole nafta tarbimise kasvu oluliselt pidurdanud. Rahvusvaheline Energiaagentuur hindab, et päevas tarbib maailm kokku 103 miljonit barrelit naftat.
Halloo! Kus on kõik uued tehnoloogiad, mida suure suuga on lubatud ?Tallinna Tehnikaülikooli rakendusliku keemia professor Allan Niidu selgitas, et Hiina majandus vajab lisaks kütustele ka tooret keemiatööstusele. "See on viimase 10 aasta trend olnud. Väga palju uusi naftatehaseid ehitatakse mitte kütuste tootmiseks, vaid kemikaalide tootmiseks. Mõte on olnud see, et kõik ootavad, et rohepööre tuleb ära ning, et regulatiivne keskkond muutub karmimaks. Seetõttu sa enam ei taha toota kütuseid, vaid keemiatööstuse tooret. Keemiatööstuse tooret praegu mujalt ei saada."
Rahvusvaheline energiagentuur hindab, et transpordisektoris hakkab nafta tarbimine vähenema 2026. aastast ning kogu tarbimise kasv aeglustub oluliselt aastaks 2028.
Niidu samas on skeptiline. Maailma rahvaarvu kasv tähendab energia tarbimise kasvu, selgitas professor.
"Teadupärast Aafrika majanduslik seisukord ei ole maailma esirinnas. See tähendab, et me ei pääse – nemad tahavad ka elada mõnusat mugavat elu. Isegi kui nad ei jõua kunagi Pariisi või Londoni elaniku elatustasemele, siis piisab kui nad saavad veerandi peale, siis energiatarbimine kasvab meeletult," ütles Niidu.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Võib jääda mulje, et see on minu väide, aga tegelikult on see Tallinna Tehnikaülikooli rakendusliku keemia professor Allan Niidu oma. Austet kaasfoorumlane ehk läheb ja paneb "nn" professori ise paika!Kilo Tango kirjutas: ↑23 Aug, 2023 10:32Põhiline allikas keemiatööstuse toorete valmistamiseks on ikka CH4 ehk maagaas.

Igal juhul üks fossiilne kütus kõik ja seega paarikümne aasta pärast ei tohiks enam üldse kasutust leida.

(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ma juba kunagi jagasin siin graafikut keemiatööstuse toormete graafikuga. Otsib ise, kui huvi on. Ja jutt oli keemiatööstuse toormetest, mitte plastitööstusest. Plastitööstus on ainult osa keemiatööstusest.teeline35 kirjutas: ↑23 Aug, 2023 11:13Võib jääda mulje, et see on minu väide, aga tegelikult on see Tallinna Tehnikaülikooli rakendusliku keemia professor Allan Niidu oma. Austet kaasfoorumlane ehk läheb ja paneb "nn" professori ise paika!Kilo Tango kirjutas: ↑23 Aug, 2023 10:32Põhiline allikas keemiatööstuse toorete valmistamiseks on ikka CH4 ehk maagaas.Kuigi minu jaoks on uudis, et plastikute tootmiseks maagaasi kasutatakse?
Igal juhul üks fossiilne kütus kõik ja seega paarikümne aasta pärast ei tohiks enam üldse kasutust leida.![]()
Näiteks siin: https://www.dena.de/fileadmin/dena/Publ ... dustry.pdf
on graafik, kust on näha keemiatööstuse poolt kasutatavad mahud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma pean siiski Võrklaeva kaitseks ütlema seda, et kogu seda ebaõigluse meelepaha kõrvale jättes, oli Rahminni pakutud skeem siiski küllalt maainimese, penskari ja hobiautopidaja sõbralik. Ja üritas pakkuda mingit "nägu säilitavat" lahendit nii, et tundlikum seltskond end väga puudutatuna ei tunne.Smith kirjutas: ↑18 Aug, 2023 9:06 Võib siis minna see kakelung uuele ringile. Tundub, et Kliimaministeeriumi huvitab ainult deklareeritud (fiktiivne) heide (tuletame meelde ka saksa saksa autotootjate skandaali) , sest läbisõitu ju arvesse ei võeta, seda teeb juba kütuseaktsiis. Seisev maastur saastab vähem kui Volkswagen Golf takso. Regionaalsed eripärad jääksid märgukirja sisu kohaselt samuti arvestamata. Tegelikult võib asja kokku võtta nii - Võrklaeval on ülesanne kokku koguda 120 miljonit, ükskõik kuidas, Michal tahaks midagi sellist, et ei peaks kokkusaamiselt euroametnikega häbenema.
On ju suur vahe, kas 25a vana auto eest maksta aastas 30 eurot või CO2 emissiooni järgi sama mõõduga, mis uutel autodel (alates 250 eurost aastas).
Kliimaministeeriumi eesmärk tundub olevat eeskujulik kliimapoliitika iga hinnaga. Kirbukaka suuruse Eesti majandusele ja tavainimesele läheb see liidriroll kole kalliks, kuid lõpptulemust see ei mõjuta. Meie CO2 emissioon on sama suur kui ühe Hiina maakonna oma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
https://majandus.postimees.ee/7851484/k ... ajalgadeleSuurbritannias arutatakse juba mitu nädalat uue kliimaseaduse üle, mis sätestab trahvid koduomanikele, kes valitsuse kliimanorme ei täida.
Suurbritannia uus energiaseadus (energy bill), millega valitsus tahab saavutada kliimaeesmärke, võib koduomanikud vangi viia. Nimelt kirjutab Telegraph, et seadus näeb ette karistusi uute tegevuste eest. Valitsus soovib uut võimutäiust, millega kliimaeesmärke saavutada ja koduomanikke muutusi tegema sundida. Nii on seaduses sees 15 000 naela suurused trahvid ja kuni aastased vabadusekaotused, kui kinnisvara omanikud uusi seadusi täitma ei hakka.
Näiteks muutub karistatavaks energianõuete mittetäitmine, vale energiakulu raporteerimine või energiaseaduse täitmise takistamine.
Kuigi valitsuse esindaja ütles, et uusi kriminaliseeritavaid tegevusi seadusesse ei tule ja kõik karistatavad tegevused tulenevad juba varasematest seadustest, siis Net Zero Scrunity Groupi juht Craig MacKinlay ütles, et tegelikult tuleb küll. Näiteks viiks uue seaduse raames üheks aastaks vangi olukord, kus ettevõtte omanikul puudub õige energiasertifikaat.
Energiakulu raporteerimise juurde käib vaieldav punkt, mis nõuaks kõikide kodumasinate «nutikaks» muutmist ja võrguettevõttele ligipääsu andmist, et too energiakasutust kontrollida saaks.
Opositsioonipoliitikud on seadusele vastu ja viitavad, et kogu seadus on suunatud sellele, et kõik seadusega seotud kulud tarbijate õlule panna. Samuti kritiseeritakse, et see seadus annaks riigile veel rohkem võimu inimeste eraellu sekkuda. Samal ajal kirjutab Politico, et Rishi Sunaki valitsuse egiidi all tehtavasse seadusesse pole saadud sisse tuuleparkide loomise võimalust ja tegelikult ei soovita lahkuda ka Energy Charter Treatyst – leppest, mis võimaldab energiakontsernidel riigid kohtusse kaevata, kui riik teeb midagi, mis nende investeeringuid kahjustada võib.
https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... ce-prison/
https://www.gov.uk/government/publicati ... appliances
https://www.politico.eu/article/five-ti ... ergy-bill/
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Üks seltskond teadlasi arvab, et hoopis temperatuuri tõus suurendab CO2 taset atmosfääris mitte vastupidi.
https://www.mdpi.com/2413-4155/5/3/35
https://www.mdpi.com/2413-4155/5/3/35
Clearly, the results […] suggest a (mono-directional) potentially causal system with T as the cause and [CO2] as the effect.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist