Ühes olen kindel - KL mehed on ammuilma positsioonidel, kui KV oma kokkutulnutest üksusi formeerib.
Oleks NLAW-id ja Stingerid kah, siis võiks mõne sõjatehnika surnuaia kah tekitada
- miks Trumm sellist möla ajama peab ... võib vaid arvata. Kuid isegi tema puhul on see üllatav.
No ütle Trumm, kui hetkel X on vaja SA struktuurid kokku saada. Kuidas jõuavad KL liikmed Tallinnast või Turust kiiremini oma Koeru üksuseni, kui tavalised reservväelased? Ma olen üsna kindel, et kogu SA üksuse formeerimises teemas oled sa ... väheteadlik. Sa ei ole koostanud ühtegi plaani ega näinud mitte ühegi pataljoni formeerimist? Vabandan kui oled.
SA üksuste püssi alla saamise kõige kriitilisem etapp on vastava korralduse edastamine reservile ja sellest veel kriitilisem on vastava otsuse langetamine. Ilma nende kaheta, ei toimu suurt midagi ka KLis.
Nüüd teisest trollist - negevngist. Ja teisiti ei oska sellist tühikargamist kuidagi nimetada.
Meeldigu või mitte aga see 4 tundi on suhteliselt reaalne hinnang kui üksused on mõne õppuse raames juba piiride lähistel täielikku lahinguvalmidusse viidud.
- lisaks üksuse üle piiri jooksmisele või lendamisele on vaja veel ühtteist. Ei tormatud ilma nende asjadeta ei Gruusias ega Ukrainas. Nendest asjadest ei tea negevng kas mitte midagi, või pigem ei hooli ning täidab trolli ülesandeid. Võimalik, et ainult sisemise sunni ajendil.
Selle ajaga ei suudaks Eesti oma õhutõrjevahendeidki komplekteerituna kuuri alt välja veeretada ega strateegiliste objektide kaitseks üksuseidki moodustada, tulemuseks oleks täielik paanika ja segadus ei muud. Side ja sellised asjad siis enam ei toimiks.
- oled sa mõnda nendest asjadest mõõtnud?
Veidi varem tuli samalt autorilt veelgi ahastavam postitus:
Mingit tõsisemat vastupanu ei peeta üldse eriti tõenäoliseks. Vastupanuvõimelisem kontingent on paraku suuremas osas juba Eestist lahkunud. Kaitseks koheselt rakendatavaid reserve praktiliselt ei ole, niigi läbib ajateenituse vaid kolmandik ja neistki märkimisväärne osa mitteeestlased. Kui vastu pole panna piisavalt kvantiteeti ega kvaliteeti on tulemus kõigile teada. Linnu ei hakkaks keegi suvaliselt okupeerima, olulisem on ikka strateegilised objektid: relvalaod, side jne. kiiresti üle võtta. Eestis pole neid strateegilisi objekte nii palju, et paar spetznasi brigaadi sellega toime ei tuleks. See kas kaitseliitlased oma automaadi ja piiratud padrunivaruga metsas kükitavad ei huvita kedagi. Needki leiab vajadusel infrapunakaameraga varustatud droonidega hiljem kiiresti üles. Hetkel pole kuulivestegi meestele piisavalt jagada, Scoutspataljoni paarile kompaniile leiab võibolla midagi. Ülejäänud lähevad Iisraeli killuvestidega aastast 1994!
Kuidas sinuga vaielda? Ajateenistust läbiv kolmandik on täpselt see arv, mille me suudame normaalselt relvastada. Avalikusele on näidatud plaane (ka siin foorumis), mis räägivad näiteks kuulivestide hankimisest sellel aastal. Tõenäoliselt ei ole sellisel faktil sinu jaoks mingit kaalu?
Märkimisväärne osa mitteeestlastest on muuseas Eesti Vabariigi kodanikud ... täpselt samasugused, kes 2007 Pronksööl korra majja lõid ... Tallinnas, Jõhvis ...
Infrapuna kaameraga varustatud drooniga ei leia sa kedagi nii lihtsalt üles? Kust ma tean? 2012 otsiti minu staapi ja staabi kompaniid 8 päeva taga nii droonide, muude seadmete kui inimestega. Üks kord leiti ja siis jäädi ka reageerimisega hiljaks. Ma räägin üksusest mille suuruseks on üle 100 inimese ja üle 20 ühiku tehnikat. Raadiolainetest rääkimata. Ma tean, et see näide pole eriti hea, kuid tehnoloogia saavutustest pimestumuseni lummatud "ekspertidele" on raske millegi muuga vastata.
Mis kõige tähtsam: Kui negevngil pole õrna aimugi kvaliteedist ja kvantiteedist, siis ei saa ta tulemustest ka midagi teada
Kokkuvõtteks: enamus sellisest mölast on siin foorumis juba mitmel korral vastuse saanud, kuid kui eesmärgiks on provotseerimine, siis pole nendel vastustel tõesti mingit kaalu.