Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kapten Trumm kirjutas:
Käibiv president aga seab oma kontrollimatu lällamisega juba kahtluse alla ka 2% riigikaitsekulusid - ja nii lihtne see ongi :x
Aga kas polegi nii, et tänases julgeolekuruumis on see 2% ammuilma tegelikule elule alla jäämas.....?
See on teine küsimus.
Hetkel kipub aga olema nii, et kontrollimatult säutsuv president seab oma segaste sõnumitega kahtluse alla riigikaitsekulutuste mõttekuse ÜLDSE - kama kaks, kas siis 2 või 4 või misiganes protsenti.. :oops:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
lasnagorsk
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas lasnagorsk »

negevng kirjutas:Meeldigu või mitte /.../
Keegi ei eitagi, et tegemist ei oleks vordse kaalukategooria vastastega. Harra Presidendi sonavotus ei hairi mitte nii vord 4 tunni sissetoomine, pigem jarelduv kontekst, et

>justkui 4h=game over. Reaalselt oleks tegemist tahes-tahtmata alles algusega - toepoolest, pea hulleima kujuteldava algusega, kuid alles algusega siiski. Vastuhakku vaenlasele ei lopeta poliitilise eliidi lopp Toompeal esimese 4 tunni, minuti ega sekundi jooksul.
>see on koik kuidagi NATO syy voi ainult nende teha peab selle arahoidmine olema. 'NATO vaed parem tulgu siia kiiresti, muidu on NATOl lopp.'
>justkui vihjab, et 25? aastat kaitsearendamist ning hiljutised 2% SKTst tagavad meile tervelt 4 tundi. Vene voimekus dessante paisata ei ole ju eelmine nadal tekkinud, ma eeldan, olgugi et see vois vahepealsetel aastatel rahapuuduse/bardakkiga piiratud olla. Seega, kas on kaitsepoliitika olnud ebapiisav ja vigane? Kui nii, siis kas ei peaks nyyd jareldusi tegema ning plaane korrigeerima? '4h-endgame' valemist eemaldamine tunduks ysna primaarne ja kiireloomuline ning eluliselt tahtis asi. Lisaks, kes vastutab, et seni maani on see kahe silma vahele jaetud ja vastumeetmed tegemata?
>Eelnev on puha vale ning 4h asi ei ole nii voimalik - voi selle tokestamisele on vahemalt teoreetiliselt moeldud ja joudumooda abinousid rakendatud. Seega on jalle Ilvese praak, mis maaib Eestist vaarimatult 5k mangusoduriga ylesoidutee kuvandi, keda US&NATO peavad - just PEAVAD - nyyd ennast salgavalt kaitsma.

Igatpidi vesi vastaste veskile ning ei yllatuks, kui nyyd kuude jooksul venekeelsete noorte seas kysitluste protsendipygalad vahikaiku teevad. Oli seda vaja siis? Kauaaegne poliitik pani intervjuu puusalt ja labimotlemata? Ja nyyd on jalle ajakirjaniku/tuubade/koigiteiste syy?
nokkloom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nokkloom »

Milleks me siis seda ajateenistust üldse peame, kui sellest midagi tolku pole? 11 kuud oma elust saaks ka väga mitmel muul moel ära kulutada, kui selleks et mingit 4h-d vastu panna.

Presidendi sõnavõtt küll ei tekita muljet nagu Tal oleks vähematki usku EKV võimekusse täita oma põhilist eesmärki. Mis moel see NATO brigaadi osa (1-2 pataljoni) siin Eestis oleks märkimisväärne jõud, samas EKV 25 000 sõjaaja struktuur ja 5k rahuaja struktuur on mõttetu nalja tegemine?

Kõikidel kes ütlevad, et sõjavägi on mõttetu, kuna nagunii venelasele vastu ei pane kauem kui paar tundi on nüüd väga hea kont mida närida ja millele näpuga näidata. :(
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Ühes olen kindel - KL mehed on ammuilma positsioonidel, kui KV oma kokkutulnutest üksusi formeerib.
Oleks NLAW-id ja Stingerid kah, siis võiks mõne sõjatehnika surnuaia kah tekitada
- miks Trumm sellist möla ajama peab ... võib vaid arvata. Kuid isegi tema puhul on see üllatav.
No ütle Trumm, kui hetkel X on vaja SA struktuurid kokku saada. Kuidas jõuavad KL liikmed Tallinnast või Turust kiiremini oma Koeru üksuseni, kui tavalised reservväelased? Ma olen üsna kindel, et kogu SA üksuse formeerimises teemas oled sa ... väheteadlik. Sa ei ole koostanud ühtegi plaani ega näinud mitte ühegi pataljoni formeerimist? Vabandan kui oled.
SA üksuste püssi alla saamise kõige kriitilisem etapp on vastava korralduse edastamine reservile ja sellest veel kriitilisem on vastava otsuse langetamine. Ilma nende kaheta, ei toimu suurt midagi ka KLis.
Nüüd teisest trollist - negevngist. Ja teisiti ei oska sellist tühikargamist kuidagi nimetada.
Meeldigu või mitte aga see 4 tundi on suhteliselt reaalne hinnang kui üksused on mõne õppuse raames juba piiride lähistel täielikku lahinguvalmidusse viidud.
- lisaks üksuse üle piiri jooksmisele või lendamisele on vaja veel ühtteist. Ei tormatud ilma nende asjadeta ei Gruusias ega Ukrainas. Nendest asjadest ei tea negevng kas mitte midagi, või pigem ei hooli ning täidab trolli ülesandeid. Võimalik, et ainult sisemise sunni ajendil.
Selle ajaga ei suudaks Eesti oma õhutõrjevahendeidki komplekteerituna kuuri alt välja veeretada ega strateegiliste objektide kaitseks üksuseidki moodustada, tulemuseks oleks täielik paanika ja segadus ei muud. Side ja sellised asjad siis enam ei toimiks.
- oled sa mõnda nendest asjadest mõõtnud?
Veidi varem tuli samalt autorilt veelgi ahastavam postitus:
Mingit tõsisemat vastupanu ei peeta üldse eriti tõenäoliseks. Vastupanuvõimelisem kontingent on paraku suuremas osas juba Eestist lahkunud. Kaitseks koheselt rakendatavaid reserve praktiliselt ei ole, niigi läbib ajateenituse vaid kolmandik ja neistki märkimisväärne osa mitteeestlased. Kui vastu pole panna piisavalt kvantiteeti ega kvaliteeti on tulemus kõigile teada. Linnu ei hakkaks keegi suvaliselt okupeerima, olulisem on ikka strateegilised objektid: relvalaod, side jne. kiiresti üle võtta. Eestis pole neid strateegilisi objekte nii palju, et paar spetznasi brigaadi sellega toime ei tuleks. See kas kaitseliitlased oma automaadi ja piiratud padrunivaruga metsas kükitavad ei huvita kedagi. Needki leiab vajadusel infrapunakaameraga varustatud droonidega hiljem kiiresti üles. Hetkel pole kuulivestegi meestele piisavalt jagada, Scoutspataljoni paarile kompaniile leiab võibolla midagi. Ülejäänud lähevad Iisraeli killuvestidega aastast 1994!
Kuidas sinuga vaielda? Ajateenistust läbiv kolmandik on täpselt see arv, mille me suudame normaalselt relvastada. Avalikusele on näidatud plaane (ka siin foorumis), mis räägivad näiteks kuulivestide hankimisest sellel aastal. Tõenäoliselt ei ole sellisel faktil sinu jaoks mingit kaalu?
Märkimisväärne osa mitteeestlastest on muuseas Eesti Vabariigi kodanikud ... täpselt samasugused, kes 2007 Pronksööl korra majja lõid ... Tallinnas, Jõhvis ...
Infrapuna kaameraga varustatud drooniga ei leia sa kedagi nii lihtsalt üles? Kust ma tean? 2012 otsiti minu staapi ja staabi kompaniid 8 päeva taga nii droonide, muude seadmete kui inimestega. Üks kord leiti ja siis jäädi ka reageerimisega hiljaks. Ma räägin üksusest mille suuruseks on üle 100 inimese ja üle 20 ühiku tehnikat. Raadiolainetest rääkimata. Ma tean, et see näide pole eriti hea, kuid tehnoloogia saavutustest pimestumuseni lummatud "ekspertidele" on raske millegi muuga vastata.
Mis kõige tähtsam: Kui negevngil pole õrna aimugi kvaliteedist ja kvantiteedist, siis ei saa ta tulemustest ka midagi teada :lol:
Kokkuvõtteks: enamus sellisest mölast on siin foorumis juba mitmel korral vastuse saanud, kuid kui eesmärgiks on provotseerimine, siis pole nendel vastustel tõesti mingit kaalu.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Ühes olen kindel - KL mehed on ammuilma positsioonidel, kui KV oma kokkutulnutest üksusi formeerib.
Oleks NLAW-id ja Stingerid kah, siis võiks mõne sõjatehnika surnuaia kah tekitada
- miks Trumm sellist möla ajama peab ... võib vaid arvata. Kuid isegi tema puhul on see üllatav.
No ütle Trumm, kui hetkel X on vaja SA struktuurid kokku saada. Kuidas jõuavad KL liikmed Tallinnast või Turust kiiremini oma Koeru üksuseni, kui tavalised reservväelased? Ma olen üsna kindel, et kogu SA üksuse formeerimises teemas oled sa ... väheteadlik. Sa ei ole koostanud ühtegi plaani ega näinud mitte ühegi pataljoni formeerimist? Vabandan kui oled.
SA üksuste püssi alla saamise kõige kriitilisem etapp on vastava korralduse edastamine reservile ja sellest veel kriitilisem on vastava otsuse langetamine. Ilma nende kaheta, ei toimu suurt midagi ka KLis.
Nüüd teisest trollist - negevngist. Ja teisiti ei oska sellist tühikargamist kuidagi nimetada.
Miks Trummi tsitaat möla on ?
Kas mitte suures osas kaitseliitlased ei formeerigi ajateenijaid ?
Teiseks, julgelt pooled kaitseliitlased on ikkagi "kodukandi" mehed.
Ajateenistusse (formeerimispunkti) saadetaksegi reeglina kodunt eemale.
KL õppustele tulevad liikmed juba nö formeeritult. Teeme seda ju aastas kordi ja kordi.

Tõenäoliselt on võimalik, et mõni tund pärast pasunat saab arvestatav ükskus kus-iganes punktis kokku (a.la kesklinna surnuaias). Kaasas relv , moon , toit ja kõik muu vajalik.
Sellist kiirust ajateenijatel polegi võimalik saavutada (ilma varustust kodusele hoiule jagamata).

Tobe oleks olukord , kus tõesti KL mehed tulevad kiiresti jama korral kokku.
Siis aga tõdetakse: " Kurat, aga neil pole ju suurt midagi."
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Martin Herem
Liige
Kontakt:

No ega siis midagi. Tuleb ka hr Smithi valgustada.
Kas sa oled valmis mulle statistikaga tõestama, et KL mehed on X% ulatuses kohe "kodukandist" saada? Ma tean kahte asja. a) sa ei saa mulle seda siin tõestada; aga samas b) sul puuduvad need andmed :wink:
Võta teadmiseks, et kaitseliitlased ei ole mitte kunagi formeerinud ajateenijaid ja ei hakkagi seda tegema ... reservväelaste formeerimisel on nad küll osalised. Ilma sügavamatesse saladustesse laskumata - need pole need kes kohe püssiga võtta peavad olema.
Ajateenistusse (formeerimispunkti) saadetaksegi reeglina kodunt eemale
- on juba selline väide, mida ei oska ühestki otsast ümber lükata. Ajateenistus ei ole kuidagi võrreldav formeerimispunktiga. Reeglina saadateakse nii ajateenijaid, kui reservväelasi lähemale kogunemispunktile, mitte eemale kodus(n)t ...
Ma ei tea Smith, mida sa teed aastas kordi ja kordi, kuid need asjad millega sa ei tegele, võta kritiseerida väiksema hooga.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Ma ei ole kedagi/midagi kritiseerinud - asjatu ärritumine
Nendele meestele, kes Turus tööl käuvad relva kodusele hoiule ei antagi.

Eksisin mõistega, jah reservväelasi formeerivad.
Nemad (reservväelased) moodustavad suure osa SA struktuurist , seega nende lahinguvalmidus on võtmetähtsusega. kokkuvõttes jääb mõte samaks.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Taaniel Tina
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Taaniel Tina »

Lugedes juba mitu lehekülge seda 4 tunni jura, tekib imelik tunne.
Et kaitseväele ei saa loota, kuna selleks ajaks reservistid suudavad koguneda, on asi juba läbi.
KL ka ei loota, kuna neil ei ole midagi, millega võidelda ja asi saab ennem otsa kui nad sellest aru saavad.
Olemasolevatele ajateenijatele ka ei saa loota, kuna nad ei oska midagi ja asi saab ennem otsa kui nad midagi selgeks saavad.
Ja tundub, et asi on nagunii puha p..s, ennem kui keegi üldse aru saab või toimub.

P.S. Ja märgin igaks juhuks ära, kõik eelnev oli kirjutatud iroonilises võtmes. :mrgreen:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No ütle Trumm, kui hetkel X on vaja SA struktuurid kokku saada. Kuidas jõuavad KL liikmed Tallinnast või Turust kiiremini oma Koeru üksuseni, kui tavalised reservväelased
Küse pole ju Tallinnas ja Koerus.
1. Kükametsa vennad tulevad ikkagi Kükametsas,seega sõidule kulub vähem - mis teedel SA oludes toimub). Olen ise katsetanud, minu rekord kodust kohta x 10 km kaugusel oli 40 minutit...(nt minu TLL elav vend omab kogunemispunkti Pärnus...`)
2. Meie paneme välja rühmad ja kompaniid, mitte pataljonid - Krimm näitas väga ilmekalt, et parem kompanii 3 tunniga kui pataljon järgmiseks hommikuks.
3. Meie ei raiska aega reakoosseisu kõik puhuvad jne teemadele ja mõtlemisele, et kes mida tegema hakkab (on varem teada)
4. Meie varustus on regulaarselt kasutatud ja hooldatud, nt autod käivad ikka kord kuus sõidus, mitte ei veeta kuskilt Tapa romuplatsilt neid kohale jne

Tulemus on, et me oleme väiksemad, kuid PALJU kiiremad. Pataljoni kokkupaneku aega oled ise ju katsetanud ja tulemused ripuvad youtubes üleval - ega Sa ometi ei lootnud, et mul on kodutöö tegemata?
Viimati muutis Kapten Trumm, 13 Apr, 2015 20:17, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

President Ilvese juttu vabandati tänases AK-s välja päris tõsiselt. Oma küsimus palju see mõjus. Lõpus pandi pirn maha. Eestisse soovitava NATO brigaadi suurus peaks olema 150 (sada viiskümmend) meest. :scratch:
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kuulsin samuti aga vist oli siiski "...brigaad, mitte 150..."
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Natuke järelemõelnuna arvan ma, et meie mõistlike inimestena, ei peaks härra Presidendi nelja tunni jutust mitte ülemäära kinni haarama. Eesmärk on ju Eestisse rohkem liitlaste vägesid saada ja see on igati õige eesmärk, mida THI ajab.

Samuti on selge, et nelja tunni jooksul jõuab Vene vägi palju pahandust teha, kui ta meid suht ootamatult peaks tabama, kuid mitte mingil juhul ei ole nelja tunniga kõik läbi, kui just tuumarelvaga meid üle ei külvata. No viimane on küll ikka väga vähetõenäoline.
Dona nobis pacem!
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Küse pole ju Tallinnas ja Koerus.
1. Kükametsa vennad tulevad ikkagi Kükametsas,seega sõidule kulub vähem - mis teedel SA oludes toimub). Olen ise katsetanud, minu rekord kodust kohta x 10 km kaugusel oli 40 minutit...(nt minu TLL elav vend omab kogunemispunkti Pärnus...`)
2. Meie paneme välja rühmad ja kompaniid, mitte pataljonid - Krimm näitas väga ilmekalt, et parem kompanii 3 tunniga kui pataljon järgmiseks hommikuks.
3. Meie ei raiska aega reakoosseisu kõik puhuvad jne teemadele ja mõtlemisele, et kes mida tegema hakkab (on varem teada)
4. Meie varustus on regulaarselt kasutatud ja hooldatud, nt autod käivad ikka kord kuus sõidus, mitte ei veeta kuskilt Tapa romuplatsilt neid kohale jne
Tulemus on, et me oleme väiksemad, kuid PALJU kiiremad. Pataljoni kokkupaneku aega oled ise ju katsetanud ja tulemused ripuvad youtubes üleval - ega Sa ometi ei lootnud, et mul on kodutöö tegemata?
Youtube võib tõesti olla kodutöö aga mitte vastava teema ettevalmistus. Youtubes on üleval 1 lugu päris mitmest.
Aga esiteks soovitan ma lugeda minu varasemat postitust ja küsimust statistika kohta. Lemeti ärritamiseks pean ma veel korra targutama ja ütlema, et sellisest statistikast sul tõenäoliselt samuti andmeid ei ole.
Rühm-kompanii paremus pataljoni ees, mida Krimmis näha oli ... pean häbiga tunnistama, et pole silma hakanud.
Mida tähendab "kõik puhuvad"? Ka ei saa aru. Võiks arvata, et see tähendab mingeid ülipõhjalikke protseduure, mis reserviga läbi viiakse formeerimise käigus? Võib olla kuskil nii ka tehakse. Minu alluvuses ei teinud nii ei kaitseliitlased ega kaitseväelased. Ei saa kordamata jätta - mis parata, kui sa näinud pole.
Mina ei tea, et viimastel aastatel oleks mõnele üksusele masinaid romuplatsilt kohale toodud.
Eks foorumlased arvuta ise kokku, mitu punkti 4st olid valed, ülepakutud või teemast kõrvale. Ja selle kõige kõrval pean mina oma keele väändevõimet häbenema ... :oops: :lol:
Kodutöö tuli veel korra meelde - kodutöö annab tavaliselt ikka õpetaja eks? :lol: Eks usu siis õpetajat! 8)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Minu ärritusel või mitteärritusel pole tähtsust, lihtsalt sellise ametikoha täitjalt ootaks pisut enamat kui et "sa oled loll ja asjatundmatu, aga kui ei ole, siis vabanda..."
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
lasnagorsk
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas lasnagorsk »

Martin Peeter kirjutas: /.../ kuid mitte mingil juhul ei ole nelja tunniga kõik läbi /.../
Loomulikult mitte. Sellegi poolest jaab Presidendi jutust ja kogu artiklist just selline mulje - seda eriti veel valjamaisele lugejale, kes Eestist suurt midagi ei pruugi teada. 4h jutu, kui liitlastele kujundlikult Vene ohu tosiduse naite, oleks vabalt voinud sisse tuua, kui seda oleks olnud tehtud paremini. Umbes, et 4h jouab olukord muutuda tohutult raskemaks, et targem oleks kohe yksused siia tulla, et invasioon enne selle toimumist ara hoida - mis tuleb ju loppkokkuvottes odavam nii materiaalselt kui inimeludelt. Miks THI seda teha ei suutnud ega hiljem oma sonu tapsustada, see ongi probleem ja kysimark.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline