18. leht 323-st

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 26 Juun, 2012 7:42
Postitas Kapten Trumm
Teine oli aga see "Frankpott" lihakonserv, mille just esimesena avasin ja esimesena ka maa sisse kaevasin peale esimest suutäit
See Frankpott peaks olema veel üks neist kallitest "eelista Eestimaist" konservidest.
Kõik, mis Eestimaal tehakse, pole alati ei hea ega soodne.
Näiteks kalakonservide osas (tüüpi...... õlis) on lätlaste omad selgelt paremad.

Aeg-ajalt on väliürituste tarbeks poes käidud ja turuolukord enamvähem selge.
240g (väike karp) lihakonservi alla 1.20 eriti ei saa, on ka 0.80 piires, aga see koosneb tõesti nahast ja jääkrasvast (nt saastamarketi läti lihakonservid)
240g kalakonserv on vähe soodsam, kohtab ka 0.60 hinnaga, aga enamasti on sisuks "kalarapped tomati ja rohke keemiaga", öösel hiirvaikses laagris on kuulda, kuidas võitlejate organismid selle jälkusega võitlevad :lol:
Normaalne kalakonserv, nt skumbria õlis on muidu seal 0.80-0.90 tuuris.
Odavamad on kas mingid kalapallid (kus kala vähe) või mingi arusaamatu kalakujuline möga.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 10:16
Postitas metssiga
Vahi pagan, kus minu algatatud teema on alles vastukaja omanud. No muidugi, eks õgimine olegi vaata et kõige tähtsam meie elus. Võtan siin kokku oma kogemused - rämps on kõik need lihakonservid, olgu need toodetud idas või läänes. Vinnutatud veiseliha on hoopis teine lugu, kui ei haise, siis on nii kvaliteetne kui maitsev.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 10:50
Postitas wolfgang
Kas sa vinnutad ise või ostad pakitud viile? Kui ise siis palun seleta, kuidas see käib! Ma olen, ühe korra, poolel kilol veiselihal, kärbeste inkubaatoriks lasknud muutuda. Enne uuesti proovimist tahaks teada, kuidas õige on.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 11:03
Postitas Lemet
Lausa apastraate müüakse sellise asja tarbeks...Pane otsingusse sisse Medifur ja helista, Vahuri nimeline tegelane turgeldab sedasorti seadmetega. Odavam asi hakkas peale kuskil 190 eurorahast ja töödelda saab nii liha kui ka puuvilja. Ja vähemasti õllekõrvast teeb päris suupärast, see on järele katsetatud.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 11:36
Postitas metssiga
wolfgang kirjutas:Kas sa vinnutad ise või ostad pakitud viile? Kui ise siis palun seleta, kuidas see käib! Ma olen, ühe korra, poolel kilol veiselihal, kärbeste inkubaatoriks lasknud muutuda. Enne uuesti proovimist tahaks teada, kuidas õige on.
Mina olen selline lihtne mees, et ostan Selverist. On sellised pakid, mille peal on kauboi pilt. Maksavad raisad muidugi palju, aga kvaliteet on kindel.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 12:44
Postitas wolfgang
Selge pilt. Merci Lemet!

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 21:15
Postitas ivanorav
dannuuu kirjutas:
herman30 kirjutas:
jaanpht kirjutas:minu hautatud liha top:

1. Saksamaa toode http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=47435 nii sea kui kalkuniliha on fantastiline, 100% liha, midagi muud. Kahju et ostsin vaid kaks kasti omal ajal, rohkem pole maximas neid näinud, küll aga soomes Lidl ketis pidi pidevalt müügis olema.
Ma olen kodulinnas ostnut seda sealihakonservi Lidlist ja on küll tõesti hea maitsega. Kajuks ei mäleta kui palju maksis, natuge aeg on möötunud viimasest ostukorrast.

Käisin täna huvipärast siis ka seda ostmas. Täitsa normaalne on. Ning hind oli 1.90 €
Tule vöi Eestisse konserve ostma! Ostsin ka eile Lidl-st kalkuni, sea ja selle kolmnurk/ovaalse karbiga (maksis vist midagi 3,80/454g) konservid. Head on nad köik ,aga jah see hind !
Robin Hoodist sain 1,6 e/400g-ga mingit Lundeni sea/veise ollust, proovin, siis annan teada!

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 27 Juun, 2012 22:08
Postitas herman30
:) Laupäeva öhtul tulen jälle eestisse.

Ja juba ootab mind seal kapis mõned nostalgia konserve, tänud minu kohalikele "agentile". :D

http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957689/

Nii et varsti saab proovitud. Võibolla ostan mõned ka kaasa koju kui head on.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 6:53
Postitas Medifur
Selle toidukuivatiga saab näiteks vinnutatud veise liha kilohinna võrreldes poe omaga 2 korda odavamaks ja korraga saad kuivatada ca 5 kg toorest. Peale selle kala ja muidugi kõiki puu ja juurvilju http://www.medifur.ee/index.php?id=196& ... duct_id=76

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 8:14
Postitas oliver
Vinnutatud liha on ka minul alati kaasas, küllaltki kallis aga hea. Kui perega metsa või mere äärde minek on siis tehakse jeebi panipaikades puhas vuuk ja esimesena pistavad naised-lapsed nahka just teriyakimaitselise liha :D

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 9:14
Postitas Leimer
Väga hüva teema.
Pole siiani julgenud või raatsinud eriti katsetada, siit saab pildi ette.
See armee kvaliteet on karm asi tõesõna - ei soovita vaatamata hinnale ... kui just nälg käes pole, siis kärab küll.

Odavast kalast on lemmik säästumarketi räim tomatis tsilliga. Hinnaks kuskil 0.80.-
Päid pole, siskond küll on, aga täiesti talutav.
Kui piprasega harjunud pole, siis ajab ilmselt jooma.
Plussina ilma tööriistata avatav.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 12:14
Postitas Larry
Vinnutatud liha valmistamiseks pole vaja mingeid masinaid osta, jahimeeste foorumis on spetsialistid kodusel teel beef jerky valmistamise ilusti lahti seletanud- katsetanud: http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/vi ... f=11&t=690 Ostke selle odavama masina peale kuluva 190 euriku eest parem korralikku veiseliha, mida kuivatada, saab päris suure hunniku 8) .

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 18:17
Postitas ruger
Sellise teema lugemine ajab kappi konserve avama :P Lemmikuks on lihakonservidest Rakvere veiseliha ja kalakonservidest skumbria. Lihakonservi ostes oleks mõistlik vaadata jah, et liha sisaldus ikka võimalikult kõrge oleks. Muidu on tänapäeval tehtud neid "lihakonserve" igasugusest sodist, mida isegi loomad ei söö. Inimese jaoks need mõeldud aga on... :? Teinekord tasub väikeses tekstis kirjutatud teksti ikka lugeda. Lihavaba vorst/viiner on reaalsus tänapäeval. Loomade toidus on tihti parem lihasisaldus. Foorumirahvas harjutab magu erinevate konservidega toimima :P Vajalik ning hea(maitsev) teema on see küll, et sõeluda välja head ning söödavad konservid.

Foorumirahvas on võrreldes tavakasutajaga(tavalise linnaelanikuga võrreldes) ikka harjunud sellise söömaga.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 21:12
Postitas ivanorav
herman30 kirjutas::) Laupäeva öhtul tulen jälle eestisse.

Ja juba ootab mind seal kapis mõned nostalgia konserve, tänud minu kohalikele "agentile". :D

http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957689/

Nii et varsti saab proovitud. Võibolla ostan mõned ka kaasa koju kui head on.
Kust sinu agent neid saab? :wink:

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 28 Juun, 2012 21:25
Postitas herman30
@ivanorav

Tegelikult ma ei ole veel küsinut kust osti aga võiksin arvata et tartu maantee maximast. Sest ta töötab seal kandis.