Ma arvan, et Maris Lauri,(keda mina jällegi kõrgelt hindan) on sellele asjale siiski täpselt pihta saanud.Kilo Tango kirjutas: Vaata tommy, asi selles, et see Ruta, kellega mina koos töötanud olen ei ole sugugi see inimene, kellest siin artiklites kirjutatakse. Pigem on ühe teatava Eesti finantsasutuse analüütikud olnud liialt isepäised ja sellega peakontorile pinnuks silmas kui, et mingid voostrid ja äpardujad.
Samuti kuldaväärt nõuanne...igale inimesele, kes riigileiba asub teenima.Maris Lauri ütles ERR-i uudisteportaalile, et tõenäoliselt ei vastanud Arumäe ootused ja ettekujutus peaministri nõuniku tööst tegelikkusele. Sellest ka pettumus ja kriitika.
No ei sobinud Rutale järelikult see amet ja kõik sellega kaasnev. Juhtub.Lauri rõhutas, et nõuniku antud nõuannet ei pruugita arvestada, vähemalt mitte kohe, ja ka sellega tuleb arvestada.
"Tuleb ka mõista, et avalik sektor erinebki erasektorist oma otsustusprotsessides. Kui eraettevõttes on tihtipeale üks otsustaja, siis avalikus sektoris tuleb küllaltki paljude osapooltega suhelda ja leida kompromiss," valgustas Lauri.
See tähendab endise rahandusministri sõnul, et otsuseni jõudmine on aeglane, et tuleb palju rääkida ja veenda.
"Tuleb ka arvestada poliitiliste kompromissidega, mis ei pruugi konkreetse osapoole jaoks anda tema arvates parimat lahendust," lausus Lauri.
See ei tee teda halvemaks spetsialistiks, kui seni. Pigem võib kogemus kasukski tulla.
Tema tunded tuletasid nii mõndagi tuttavat meelde..
Aga siia teemasse see kõik ikkagi ei puutu.