Katsu nüüd ikka vastuolud oma jutust välja rookida. Kui me räägime laste saamiseks vajalikust finantsvõimekusest, siis me ei saa arvestada mingi müstilise kohustusliku "elustandardiga".
Sa kirjutad siin 80-date beebibuumist. Kui palju siis oli autosid 1000 elanku kohta? Ja nüüd järsku ei saa ilma autot omamata lapsi saada?
Küsimus ei ole mitte raha puuduses, vaid just selle nn. "elustandardi" tagaajamises. Ma vahest vaatan ja imestan, millised 500-600 eurot maksvad nutitelefonid on inimestel, kes teenivad eesti keskmist. Mul oma sissetulekute juures ei ole probleem selline endale või mõne Vertu endale soetada, aga ma ei pea seda vajalikuks ja mõttekaks.
Aga jäta nutitelefonid välja - nende tänane soetamisvorm rahavoogu ei mõjuta eriti.
Muide - enamik "jürisid" on -kujutan ette nutitelefoni ostnud endale mingi kampaaniaga "liitu tele2-ga, nutitelefon tasuta".
Minu tutvusringikonnas on üks pere, kus on rahaliselt see "jüri ja mari".
Elavad linnast (provintsikeskus) 20 km kaugusel maal, sest linnas korterit ei jaksanud, maamaja oli odavam osja ja pidada.
Auto on eluks hädavajalik, sest "ühistransport" käib (sic!) ÜHE KORRA NÄDALAS ja peatus 3 km eemal.
Auto on aastast 1991. Isa töötab kahes kohas, neist üks riigitöö - vahepeal tahtis ministeerium "läbipaistvuse" nimel sellegi keelata.
Kodumasinate ja olmeelektroonika ost käib kõik järelmaksuga - kui järelmaksu ei saa, siis jääb ära.
Peres on 3 last, ilmselt ülikooli ei lähe keegi (isegi tasuta ülikoolitamiseks raha ei jagu).
Neil on ka nutitelefonid, kõik ostetud mingi 2-a kõnepaketiga "telefon tasuta".
Selline mitterepresentatiivne näide elust.
Mul oma sissetulekute juures ei ole probleem selline endale või mõne Vertu endale soetada
Ma näen et selles "mul oma sissetulekus" (mitte, et hästi teenimine paha oleks) ongi Su peamine probleem - puudub empaatiavõime vähemkindlustatute probleemide mõistmiseks... 

Plirts, plärts, mina tead, kuidas õige on ja kuidas elama peab.

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.