REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kriku kirjutas:Mart Helme soovitas veel 27.02 hanerasvaga määrida.
Hea moderaator seletab ehk ära selle "hanerasvaküse" olulisuse teema jaoks :roll:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Piirikontrolli saime taaskehtestatud lätlastest ja leedulastest hiljem.

Kalevipoegadel on nüüd tõsine otsustuskoht, kas minna ja jääda mõneks perioodiks (kestus?) Soome või olla kodus. Nädalavahetuse laevaliiklus näitab. Kas valik langeb rahvuslik-konservatiivse või vasakliberaalse valitsuse kasuks (kõik mõisted ja liigitused tasub muidugi nüüd prügikorvi visata). Soome valitsus teatas, et Eesti töölised on vajalik ja hinnatud ressurss. Kas me oleme kah midagi oma poolelt toetavat kõnelenud?
Töö muidugi otsustab.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

USA hakkab ka teistele riikidele järgi jõudma. New Yorki osariik ja New Yorki linna hetkeseis. Selge, et see alles algus sellises metropolis.
New York State 8,299 cases
38 deaths
NYC cases 5,151
https://twitter.com/olgaNYC1211/status/ ... 7334069248
https://abc7ny.com/health/100%25-of-ny- ... s/5989875/

Leedus 14 uut juhtumit, kelle hulgas ka ühe kliinikumi arst
Fourteen cases of Covid-14 were confirmed in #Lithuania on Friday evening, and include a doctor from Santaros Clinics in Vilnius.
https://twitter.com/Lithuania/status/12 ... 6449835015

Itaalias surnute hulk muudkui kasvab. Viimase 24 tunniga 627 surnut...
627 #Covid_19-Tote in Italien nur in den letzten 24 Stunden. Fürchterlich. Meine Gedanken sind bei den Angehörigen der Verstorbenen. Meine Bitte richtet sich an alle, diese Krise ernst zu nehmen: Bleiben Sie zu Hause, wenn es irgendwie geht.
https://twitter.com/HeikoMaas/status/12 ... 6354068480
Viimati muutis ruger, 20 Mär, 2020 20:34, muudetud 4 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:
Kriku kirjutas:Mart Helme soovitas veel 27.02 hanerasvaga määrida.
Hea moderaator seletab ehk ära selle "hanerasvaküse" olulisuse teema jaoks :roll:
Viisakas küsimus nõuab muidugi viisakat vastust. Täpselt niisama oluline või väheoluline nagu teistegi poliitikute lapsused.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kalevipoegadel on nüüd tõsine otsustuskoht, kas minna ja jääda mõneks perioodiks (kestus?) Soome või olla kodus. Nädalavahetuse laevaliiklus näitab. Kas valik langeb rahvuslik-konservatiivse või vasakliberaalse valitsuse kasuks (kõik mõisted ja liigitused tasub muidugi nüüd prügikorvi visata). Soome valitsus teatas, et Eesti töölised on vajalik ja hinnatud ressurss. Kas me oleme kah midagi oma poolelt toetavat kõnelenud?
Aga kas peaks?
See Soome tööliste hord reisisadamas (mitu tuhat inimest) on samaväärne nakkusrisk kui Lauluväljaku üritused. Eestis on ehitustööd küll, aga äratõusnud Kalevipojad ei paindu siinsete palkadega end liigutama.

Lisaks on veel üks nüanss - kui Soomes läheb peagi ressurssidega kitsaks, siis võite arvata, keda soomlased eelistavad, oma kodanikku või võõrtöölist? Näiteks hapnikuaparaatide nappuses? Testi nappuses?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kapten Trumm kirjutas:Lisaks on veel üks nüanss - kui Soomes läheb peagi ressurssidega kitsaks, siis võite arvata, keda soomlased eelistavad, oma kodanikku või võõrtöölist? Näiteks hapnikuaparaatide nappuses? Testi nappuses?
Ilmselt nõnda ratsionaalselt soomlased ei kalkuleeri, kuid lahkumine piiratud ei ole, kitsendatud on vaid riiki sisenemine. Teed seal tööd, jääd haigeks, tuled tagasi kodu põdema?
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Nojah, aga see piirikontroll ise on sümboolse väärtusega. Kedagi ju tagasi ei saadeta ega karantiini panda, lihtsalt loetakse sõnu peale.
Eee, päris nii see ka ei ole. Üle piiri lastakse ainult Eesti kodanikud või nende sugulased (võimalik, et ka veoautodel on mingi erand) ja peale riiki sisenemist määratakse sind kaheks nädalaks karantiini. Välisriikide kodanikud, kellel pole siia asja, saadetakse otsejoones tagasi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Õige jah, selle mittekodanike asja ma unustasin ära. Siis on sellel asjal väike mõte siiski sees.
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Porutšik »

Ka spetsialist võib olla pohuistiks...

Ehk siis jutt on Venemaa ühe regiooni infektsioonide asjapulgast, kes tõi koroonaviiruse oma regiooni ja jagas seda oletatavasti suure heldusega ka laiali..

https://bloknot-stavropol.ru/news/istoc ... ik-1202831
Viimati muutis Porutšik, 20 Mär, 2020 21:02, muudetud 1 kord kokku.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Itaalias surnute hulk muudkui kasvab. Viimase 24 tunniga 627 surnut...
Et panna asjad perspektiivi. Alates gripihooaja algusest (oktoobris) kuni selle aasta jaanuari lõpuni oli nakatunuid hinnanguliselt 2 miljonit ning surmasid selle perioodi peale kokku 240. Praegu sureb koroonaviiruse tagajärjel igapäevaselt 400+ inimest. Tegu on oluliselt ohtlikuma viirusega kui gripp - vähemalt kümnetes kordades.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Võib-olla siin läbi käinud:
Some patients might have around a drop of 20 to 30% in lung function" after full recovery, he said.
While it's too early to establish long-term effects of the disease, scans of nine patients' lungs "found patterns similar to frosted glass in all of them, suggesting there was organ damage," Tsang said, according to the Post.
https://news.yahoo.com/people-fully-rec ... 17303.html
Vana lugu, aga ärge võtke kergekäeliselt ja üleolevalt. Kui kaua see kadu vältab - ?. Mis eagruppides - ? Aga kuni ei tea, siis on äärmiselt loll riskida. Võib-olla taastub aja jooksul.
Siin varem oli ka võrdlus Koroona kopsupõletiku ja Gripi kopsupõletiku vahel. Gripi puhul on tegemist tõesti tüsistuse, ehk siis viirusest kurnatud organismis lokkama löönud bakteriaalse kopsupõletikuga. Koroona puhul on tegemist otseselt viirusliku kopsupõletikuga. Ei ole kontrollitav antibiottidega. Mehhanism on teine.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Walter2 kirjutas:
loomake kirjutas: Kui Röhformierakond soovib siis ma arvan et üks korralik umbusaldamine vääriks oma sõnade katteks praegu ära. Ja kui ei siis jäägu vait ja teenigu rahvast.
Opositsiooni ei saa vist kodukorra järgi umbusaldada? Niisama perse saata vist saaks?

Mõtlesin selle all, et kaua on aega möödas sellest kui viimati riigikogus ops. proovis kedagi koalitsioonist umbusaldada.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
LoneRider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoneRider »

Kriku kirjutas:Jah, ma olen ise ka selle peale mõelnud, et mis saab, kui poes keegi kefiiripakkide kasti peale köhib. Kui ma oleksin üle 80, siis peseksin kodus kõik pakendid üle.
Tegelikult see, et praegu on rõhutatud nagu poest toodud kaup ei saaks endast ohtu kujutada, pole tõsi. Kui saab poe ukselink või ostukorvi sang, siis saab ka keefiri pakk. Viimasega on risk lihtsalt väiksem.
Ise pole seda teed läinud, et poest toodud saaduseid desinfitseerinud oleks, aga kui praegu Itaalias oleks, siid vist küll teeks seda, kui vahendeid oleks.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Itaalias 19.03 - 20.03:
Teste 17 236 > 24 109
Positiivsed 30.88% > 24.83%.
Endiselt on lootust, aga väga sitad numbrid ikkagi. Kes te otsustate - Itaalia nädalatagused meetmed ei suuda pidurdada levikut! On vaja enamat. Mõelge, mida teete!

Tegelikult ma hakkasin mõtlema, et võib olla meetmete ja leviku protsendi suhe ei ole lineaarne (tegelikult mitte õige väljend) või isegi lihtsale matemaatislisele kasvukõverale vastav. Ehk siis mingid meetmed võivad toimida mõjuda ühe seaduspärasuse järgi mingis nakkuse % vahemikus (rahvastikust), aga mingit piiri ületades mõju muutub. Ei oska hästi seletada. Kõlab lihtsalt või sisutult, aga tähendab, et meetodid x võivad suruda levikut maha või aeglustada vahemikus 0.1 - 1% nakkuse puhul, aga näiteks 1.1% - ...meetmed ei mõju enam pea üldse. See on sihuke strateegiline mõttekoht.
Mul on kahtlus, et tegelikult see oletatav nakkuskoefitsent 2.2 vms. tegelikult on väga varieeruv. Ehk siis võib olla ridamisi juhte, kes ei levita üldse, ja siis on teised, kes annavad kümnetle. Või siis on lihtsalt need super-levitus sündmused. Täitsa huvitav - härra x läks Euroopa 08.03 ja naases 11.03. Võimalikud sümptomid tekkisid 12.03. Võimalik nakatumine pidi toimuma minekul 08.03. Vahepeal kuulu järgi palavik kadus (eelmise nädala lõpp?) ja siis naases sel nädalal jälle. Justku veidi klapib kliinilise pildiga. Mul on olnud pärast 1-klassi kraaditud palavik 1x ja keskkoolis, kui ma kõigi eelduste kohaselt tegin grippi läbi koos silmamunade ja liigeste valuga. Ütleks 40+ mehe puhul on ülalkirjeldatud sümptomid huvitavad. Endiselt keegi (5- 20 isikut) nakkust justkui saanud ei ole. Testi pole isikule xendiselt tehtud. Telefonitsi kõlas hääl ok. Nooh.. on võimalus et tegemist on ühe muu tõvega. Huvitav - tõsiselt huvitav juba. Ma võin olla ääretult ülekohtune siin spekuleerides. Aga on huvitav. Mul on suht lähikontaktist möödas üle nädala. Hmm...
LoneRider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoneRider »

Avatar kirjutas:Itaalias 19.03 - 20.03:
Teste 17 236 > 24 109
Positiivsed 30.88% > 24.83%.
Endiselt on lootust, aga väga sitad numbrid ikkagi. Kes te otsustate - Itaalia nädalatagused meetmed ei suuda pidurdada levikut! On vaja enamat. Mõelge, mida teete!

Tegelikult ma hakkasin mõtlema, et võib olla meetmete ja leviku protsendi suhe ei ole lineaarne (tegelikult mitte õige väljend) või isegi lihtsale matemaatislisele kasvukõverale vastav. Ehk siis mingid meetmed võivad toimida mõjuda ühe seaduspärasuse järgi mingis nakkuse % vahemikus (rahvastikust), aga mingit piiri ületades mõju muutub. Ei oska hästi seletada. Kõlab lihtsalt või sisutult, aga tähendab, et meetodid x võivad suruda levikut maha või aeglustada vahemikus 0.1 - 1% nakkuse puhul, aga näiteks 1.1% - ...meetmed ei mõju enam pea üldse. See on sihuke strateegiline mõttekoht.
Mul on kahtlus, et tegelikult see oletatav nakkuskoefitsent 2.2 vms. tegelikult on väga varieeruv. Ehk siis võib olla ridamisi juhte, kes ei levita üldse, ja siis on teised, kes annavad kümnetle. Või siis on lihtsalt need super-levitus sündmused. Täitsa huvitav - härra x läks Euroopa 08.03 ja naases 11.03. Võimalikud sümptomid tekkisid 12.03. Võimalik nakatumine pidi toimuma minekul 08.03. Vahepeal kuulu järgi palavik kadus (eelmise nädala lõpp?) ja siis naases sel nädalal jälle. Justku veidi klapib kliinilise pildiga. Mul on olnud pärast 1-klassi kraaditud palavik 1x ja keskkoolis, kui ma kõigi eelduste kohaselt tegin grippi läbi koos silmamunade ja liigeste valuga. Ütleks 40+ mehe puhul on ülalkirjeldatud sümptomid huvitavad. Endiselt keegi (5- 20 isikut) nakkust justkui saanud ei ole. Testi pole isikule xendiselt tehtud. Telefonitsi kõlas hääl ok. Nooh.. on võimalus et tegemist on ühe muu tõvega. Huvitav - tõsiselt huvitav juba. Ma võin olla ääretult ülekohtune siin spekuleerides. Aga on huvitav. Mul on suht lähikontaktist möödas üle nädala. Hmm...
Kuna viirus vohab eksponentsiaalselt, siis vist võiks Itaalias toimuva iseloomustamiseks öelda, et on vallandunud "ahelreaktsioon", mille pidama saamine nõuab erakordseid tegusid või "kütuse" lõppemist.
Juhul kui meie siin suudame praeguste meetmete abil "ahelreaktsiooni" vallandumist vältida, siis võime saada hakkama ka Itaaliast leebemate meetmetega.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline