Puhka rahus,Metallidetektor...
Täpsustan-selleks,et metallidetektoriga väljaspool linnu,asulaid,alevikke pinistada saaksid,tuleb läbida vastav koolitus mõne kõrgkooli juures.Peale vastava tunnistuse omandamist saad võibolla muinsuskaitsest tähtajalise loa.Loaga kaasneb kohustus pidada otsingupäevikut,fikseerida leitud esemete asukohad,säilitada leiud.Peale loa tähtaja lõppemist esitad MK-le aruande leidudest.Aruande esitamata jätmisel luba ei pikendata.jne.
Westland kirjutas:Täpsustan-selleks,et metallidetektoriga väljaspool linnu,asulaid,alevikke pinistada saaksid,tuleb läbida vastav koolitus mõne kõrgkooli juures.Peale vastava tunnistuse omandamist saad võibolla muinsuskaitsest tähtajalise loa.Loaga kaasneb kohustus pidada otsingupäevikut,fikseerida leitud esemete asukohad,säilitada leiud.Peale loa tähtaja lõppemist esitad MK-le aruande leidudest.Aruande esitamata jätmisel luba ei pikendata.jne.

Siin polegi midagi eriti vaagida.

Huvitav, palju see koolitus maksma hakkab ja kui suures tunnimahus seda teha planeeritakse. Ning kus see toimuma saab. Kui ühes kohas, siis ilmselt Tartus. Aga hakata koolituse jaoks näiteks Valgast Tallinnasse sõitma...tööajast, nädalaks või siis mitu korda kuus... 

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jama ongi selles, et asi hobina kui sellisena suretatakse välja. Kui ma olen tavainimene ja vaba aega vähe käes, mis ma sinna aruandesse siis kirjutan, et jõudsin kaks korda metsa ja leidsin neli pudelikorki ja ühe vask viiese ? Järgi jäävad ilmselt ainult profid kes vähemalt nädalas korra metsas käivad. Kas sellise aruande peale minu luba pikendatakse ? Ilmselt mitte, nagunii olen ma tegelikult mitu rahapada vahepeal kuuri alla tassinud.
Hetkel kui seadus veel vastu võetud pole on vara rääkida hindadest ja konkreetsetest koolitajatest.Eelnõus on ainult nimetatud Tallinna ja Tartu ülikoole.Samas kellegi tööaeg ega eraelu seaduseloojaid ei koti kuna tegu on ikkagi hobiga ja koolitus jääb loa taotleja eralõbuks.Lemet kirjutas:Huvitav, palju see koolitus maksma hakkab ja kui suures tunnimahus seda teha planeeritakse. Ning kus see toimuma saab. Kui ühes kohas, siis ilmselt Tartus. Aga hakata koolituse jaoks näiteks Valgast Tallinnasse sõitma...tööajast, nädalaks või siis mitu korda kuus...
Koolitatud detektorist peab sarnaselt kõigi kodanikega kultuuriväärtusega leiu puhul teavitama MK-d ning leiu selle asukohta jätma.Vestlusest ametnikega olen aru saanud,et igasuguseid traadijuppe,pudelikorke ning muud olmeprügi aruandesse kanda pole vaja.Leiupäevikusse tuleks fikseerida kõik muu,mis prügi ning kaasaegse kergesti tuvastatava kraami hulka ei kuulu.
Koolitus peaks olema ikkagi natuke laiem, kui ainult ajaloo alane ülikooliharidus. Kindlasti peaks see sisaldama loenguid, mis seotud lõhkekehade leidmisega ning sõjahaudadega seonduvat. Ning ilmselt ka eetika loenguid. Et küsid maaomanikult luba(ka riigilt) ja ajad enda kaevatud augud kinni. Ning see, et metsiga, ATV ja metsaveotraktor ka loodust rikuvad, ei ole vabandus.
Lisan ka hagu lõkkesse
Esiteks selline tühja lehe esitamine on juba aastaid kasutusel-kutselistel kaluritel,juhul kui kuu aega merel ei ole käinud esitad tühja aruandelehe.
Et ülikooliharidusest ei piisa? See mõnekuune kursus annab rohkem kui 3 aastat ülikoolis?
Lõhkekehade leidmisega on väga lihtne,mis õpet seal olema peaks,jääb kehtima senine kord-kui leiad midagi,mis meenutab lõhkekeha-vali 112.
Milleks mulle vaja teadmisi sõjahaudadest-kui tuleb välja kontmees,ma ei hakka ju teda ise üles kaapima-haaran telefoni ja vend Arnoldus teeb ise oma töö ära
Eetika-meil koolis oli kohe selline õppeaine-eetika,see ka juba selge. Nii et annan aga masnale valu

Et ülikooliharidusest ei piisa? See mõnekuune kursus annab rohkem kui 3 aastat ülikoolis?
Lõhkekehade leidmisega on väga lihtne,mis õpet seal olema peaks,jääb kehtima senine kord-kui leiad midagi,mis meenutab lõhkekeha-vali 112.
Milleks mulle vaja teadmisi sõjahaudadest-kui tuleb välja kontmees,ma ei hakka ju teda ise üles kaapima-haaran telefoni ja vend Arnoldus teeb ise oma töö ära

Eetika-meil koolis oli kohe selline õppeaine-eetika,see ka juba selge. Nii et annan aga masnale valu

Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja
Treimani muuseumimaja

M6mps ytles
Aga kuhu Sa helistad kui oled keset metsi_laani ega saa ka ise aru kus t2pselt asud
Kas ei peaks seadusekuulekal hoopis olema seks puhuks kaasas nt gps
Aga kui tuleb hoopis luutykke, purunenud konte ,vms, ja sealt alt m6ni tugev ,nn v2rvilise metalli signaal
Suudad Sa M6mps, kiusatusele nyyd mitte vastu panna ja omal k2el asja mitte l2hemalt tutkida 

Aga kuhu Sa helistad kui oled keset metsi_laani ega saa ka ise aru kus t2pselt asud

Aga kui tuleb hoopis luutykke, purunenud konte ,vms, ja sealt alt m6ni tugev ,nn v2rvilise metalli signaal

- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Ei anna aga kas Siga muudaks mingi koolitus, olgu see kolm kuud või kolm aastat? Väidan, et mitte.Et ülikooliharidusest ei piisa? See mõnekuune kursus annab rohkem kui 3 aastat ülikoolis?
Küll on aga mingi tõenäosus, et kui ta vastavast loast ilma jääks, muudaks see tema edasised teod senisest keerulisemaks.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Üks uue seaduse põhiline mõte on ilmselt siiski selles, et praegu peab ametnik sinu süüdimõistmiseks tõendeid koguma ja leidma, mis on ebameeldiv, kuna vajab ilmselt koolitust ja kordineeritud tegevust. Kohtud ilmselt suva häma peale inimest niisama süüdi mõistma ei kipu. Uue seaduse valguses on aga ametniku elu ilus. Keegi piiksutab suvalisel põllul, pead auto kinni, küsid luba, kui luba pole järgneb trahv. Et asi ilusam oleks võiks osa trahvirahast ka muinsuskaitsele jääda, siis kena haaranguid korraldada. Samuti kui meedias kampaaniaid korraldada et rahvas rohkem "koputaks" kui detektoriste näeb, peaks telefon ju pidevalt punane olema.
Kardan küll,et see seadus toodaks hulgaliselt illegaalseid detektoriste kuna vaevalt kõik end koolitama hakkavad.Mingi osa loobuvad,väiksem osa muretsevad loa ja jääb suurem osa nn.halli tsooni mehi,kes sobival võimalusel tera maha vajutavad.Sellel viimasel juhul jääb ka igasugune info laekumata.Elame-näeme.
See detektorismi põranda alla lükkamine meenutab mulle minu lapsepõlve õppimislaua kiirkoristamist, kui kohe külalised tulemas ja kuri käsk vanematelt käes - lai sahtel lahti, kõik s*** ja saepuru laia kaarega mauhti sahtlisse ja sahtel põlvega kinni (kui läks). Kõik see p*** jäi alles, aga näe, silma alt ära! Laud ju puhas!
Sama lugu piiksutajatega. Kes ei viitsinud enne käia, ei viitsi nüüd ka. Ja kes käis usinalt enne, usun et käib ka edaspidi. Kas siis loaga või ilma.
Ühte asja peaks küll edaspidi proovima. Helistaks politseisse ja ütleks, et näen aknast üle tee heinamaal kedagi detektori laadse esemega seadust rikkumas. Tulge ja võtke kohe kinni! Päris huvitav, mida traadi teises otsas öeldakse? 10:1 et saadetakse pikalt. Ja see 1 positiivne võimalus tähendab, et kahe tunni pärast sõidab sealt patrullauto peatumata mööda.
OK, see on minu nägemus asjast.

Sama lugu piiksutajatega. Kes ei viitsinud enne käia, ei viitsi nüüd ka. Ja kes käis usinalt enne, usun et käib ka edaspidi. Kas siis loaga või ilma.
Ühte asja peaks küll edaspidi proovima. Helistaks politseisse ja ütleks, et näen aknast üle tee heinamaal kedagi detektori laadse esemega seadust rikkumas. Tulge ja võtke kohe kinni! Päris huvitav, mida traadi teises otsas öeldakse? 10:1 et saadetakse pikalt. Ja see 1 positiivne võimalus tähendab, et kahe tunni pärast sõidab sealt patrullauto peatumata mööda.
OK, see on minu nägemus asjast.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline