Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
See oli siililegi selge, et venekeelse elanikkonna seas Ratasel igasugune autoriteet puudub ja tema poolt nad eales hääletama ei hakka. Ratas jätkas julgeoleku ja välispoliitikas sisuliselt sealt kust Reformierakond pooleli jäi ega suutnud siin erinevalt Savisaarest välja pakkuda mitte mingisugust alternatiivi, mis oli paljude jaoks kindlasti suur pettumus, eriti venekeelse elanikonna hulgas. Ratas lihtsalt ei ole idasuunalise poliitika ajamisel Savisaare tasemel mängur, tal puudub seal igaugune autoriteet. Keskerakonna etteotsa oleks siiski vaja Savisaare tasemel isikut, kes ujub nii vene kui ka eesi kultuuriruumis justkui kala vees, see eeldaks mõnda väljapaistvate vaimsete võimetega eesti-vene segaperekonnast pärit kakskeelset isikut.
Nende parempopullistlike etnokraatlike erakondade ajajärk hakkab Eesti poliitikas vaikselt paratamatult ühelepoole saama, kodumaalt lahkuvad eestlased jt. asendatakse aegamisi Ukrainast, Venemaalt saabuva uue tööjõuga see tähendab pikemas perspektiivis ka multietnilistele erakondadele uut võidukäiku, küsimusi kakskeelsusest, kultuuriautonoomiast jne. Tulevik on paratamatult Keskerakonna, SDE jt. sarnaste erakondade päralt, Keskerakonnale tuleks ainult etteotsa võimekam juht valida.
Nende parempopullistlike etnokraatlike erakondade ajajärk hakkab Eesti poliitikas vaikselt paratamatult ühelepoole saama, kodumaalt lahkuvad eestlased jt. asendatakse aegamisi Ukrainast, Venemaalt saabuva uue tööjõuga see tähendab pikemas perspektiivis ka multietnilistele erakondadele uut võidukäiku, küsimusi kakskeelsusest, kultuuriautonoomiast jne. Tulevik on paratamatult Keskerakonna, SDE jt. sarnaste erakondade päralt, Keskerakonnale tuleks ainult etteotsa võimekam juht valida.
Hmm, küsitlused näitavad küll, et pole see Ratase olukord venekeelse valija seas nii "lootusetu" midagi. Pigem on saanud nad, peale Savipätsi kõrvale lükkamist, ka eestikeelsete toetust juurde. Tallinna venekeelsed on pigem jagunenud, kes toetab kesikuid, kes Jedgari valimisliitu. Samas on ka natukene lootust, et kesikute ainuvõim viimaks ometi ära kaob.See oli siililegi selge, et venekeelse elanikkonna seas Ratasel igasugune autoriteet puudub ja tema poolt nad eales hääletama ei hakka
Unforeseen consequences
Kõigis neljas suures erakonnas said noored põhulõuad etteotsa ja välja sest peale põhu midagi ei tulnud kuskil. IRL on ainuke, mis selle vea parandas.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
Pole ka need reformarid paremad. Võimust ilmajäetuna kõlbavad kõik vahendid. Muu hulgas ka Eesti julgeolekuhuvide kahjustamine.
http://www.err.ee/633235/david-vseviov- ... -on-ohtlik
Minu meelest on see piir, kust ükski erakond üle ei tohiks astuda. Aga astutakse ka pea kõikide teiste poolt. Keskerakonna venekeelsele valijale suunatud hirmutamiskampaania oli hea näide. Oma rassistliku ja EL-vastase retoorikaga ajab meid meie liitlastega tülli EKRE ja sama teevad ka sotsiaaldemokraadid, kes oma vasak-liberaalse tahtmise läbisurumiseks (ja parempoolsetega võitlemiseks) ei jäta kasutamata ka välismaist survet ja näpuviibutusi a la "kui me piisavalt liberaalsed ei ole, siis liitlased meid kaitsma ei tule".
Ma olen selles mõttes nõus Krikuga, et IRL on peale selle Vaheri ja Partsi taandumist suutnud populistlikku respublikanismi vähendada ja edeneb päris hästi. Ehkki ma eelmine kord nende poolt ei valinud, kaalun ma seda.
http://www.err.ee/633235/david-vseviov- ... -on-ohtlik
Minu meelest on see piir, kust ükski erakond üle ei tohiks astuda. Aga astutakse ka pea kõikide teiste poolt. Keskerakonna venekeelsele valijale suunatud hirmutamiskampaania oli hea näide. Oma rassistliku ja EL-vastase retoorikaga ajab meid meie liitlastega tülli EKRE ja sama teevad ka sotsiaaldemokraadid, kes oma vasak-liberaalse tahtmise läbisurumiseks (ja parempoolsetega võitlemiseks) ei jäta kasutamata ka välismaist survet ja näpuviibutusi a la "kui me piisavalt liberaalsed ei ole, siis liitlased meid kaitsma ei tule".
Ma olen selles mõttes nõus Krikuga, et IRL on peale selle Vaheri ja Partsi taandumist suutnud populistlikku respublikanismi vähendada ja edeneb päris hästi. Ehkki ma eelmine kord nende poolt ei valinud, kaalun ma seda.
Dona nobis pacem!
-
- Liige
- Kontakt:
Vaatasin,et loomakarja eksjuht on vist ajutiselt telest kõrvaldatud.Tallinna TV olla tema esinemise kinni pannud,nüüd mees nutab.Eks ta koolitas ju endale korralikud järglased,kes tema meetodeid kasutavad.Vanasõna ütleb,omad vitsad peksavad.
See pole antud seltskonna puhul kahjuks esmakordne juhtum. Kes vähe pingsamalt nende toimetamisi varasemalt jälginud siis on korduvalt saadud hakkama palju räigemate etteastetega.Martin Peeter kirjutas:Pole ka need reformarid paremad. Võimust ilmajäetuna kõlbavad kõik vahendid. Muu hulgas ka Eesti julgeolekuhuvide kahjustamine.
Alustada võib kasvõi pronkssõdurist, mille rahumeelseks ümberpaigutamiseks oli väidetavalt kokkulepe juba olemas aga mis Reformierakonna tšekistlikult küünilisi poliittehnoloogilisi metoodikaid järgides erakonna parema reitingu saavutamise huvides siiski veriseks keerati. Seal polnud enam kuigi palju puudu, et käiku oleks läinud relvad ja kogu üritus lõppenuks Eesti jaoks õige kurvalt.
Järgmisena tuleb kohe meelde Siim Kallase etteaste, kes Ukraina konflikti kulminatsioonil otsustas Eestisse tulla ja sm. Ansipi peaministritoolilt minema kihutada ja seejärel ka ise jooksu pista, jättes Eesti sellisel tähtsal ajaperioodil sisuliselt peaministrita.
Järgnesid kohe Rõivase klouni tembud, kes Euroopa Liidu ülemkogult minema jooksis või Briti konservatiivist peaministri David Cameroniga kohtuma minnes helesinise ülikonna ja lillad sokid jalga tõmbas.
Üldiselt ei saa ma päris hästi aru, millise organiga need eestlased mõtlevad, kes sellisele seltskonnale oma hääli annavad.
Tegelikult see asi nii lihtne ongi, et liitlased on siin siiski ainult selleks, et kaitsta ühiseid väärtusi ja kui Eesti ei pea neid väärtusi mitte millekski siis Eestit ka ei kaitsta. Britid ja prantslased on Tapal siiski ainult selleks, et kaitsta meie ühist väärtusruumi kuhu EKRE ja Reformierakond ei näi justkui hästi ära mahtuvat.Martin Peeter kirjutas:sama teevad ka sotsiaaldemokraadid, kes oma vasak-liberaalse tahtmise läbisurumiseks (ja parempoolsetega võitlemiseks) ei jäta kasutamata ka välismaist survet ja näpuviibutusi a la "kui me piisavalt liberaalsed ei ole, siis liitlased meid kaitsma ei tule".
Raivo Aeg ja IRL ...tänan, ei!Martin Peeter kirjutas:IRL on peale selle Vaheri ja Partsi taandumist suutnud populistlikku respublikanismi vähendada ja edeneb päris hästi.
Reformierakonna (samuti muidugi ka sotsitrallide) uusi valimislubadusi on lihtsalt hale kuulata. REF oli 17 aastat võimu juures. Umbestäpselt sama kaua, kui oli omal ajal võimul Brežnev. Oli ju enam kui küllalt aega, et kõik see, mida praegu LUBATAKSE, võimul oldud aastate jooksul TEOSTADA. Aga küllap me hakkame poriloopimise ja lubamiste tipptaset nägema umbes aasta pärast, igatahes mina ootan 2019. a. RK valimisi suure huviga. Väga ei imestaks, kui valimistulemused saavad olema sellised, et koalitsiooni ei õnnestugi kokku panna ja siis hakkab kordusvalimistega üks lõputu palagan pihta (sarnaselt nagu presidendivalimistega juba oli). Ja siis saame lõpptulemusena ühe järjekordse "hädatapukoalitsiooni", mis tegeleb õhuvõngutamise ja peenhäälestamisega, aga ei millegi sisulise ega olulisega.
Mart Helme: Eesti ei ole tugev, sest riiki on 17 aastat juhtinud Reformierakond
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Kui see praegu EKRE poliitkampaania reklaam polnud, siis ma ei tea mis see oli.Manurhin kirjutas:Reformierakonna (samuti muidugi ka sotsitrallide) uusi valimislubadusi on lihtsalt hale kuulata. REF oli 17 aastat võimu juures. Umbestäpselt sama kaua, kui oli omal ajal võimul Brežnev. Oli ju enam kui küllalt aega, et kõik see, mida praegu LUBATAKSE, võimul oldud aastate jooksul TEOSTADA. Aga küllap me hakkame poriloopimise ja lubamiste tipptaset nägema umbes aasta pärast, igatahes mina ootan 2019. a. RK valimisi suure huviga. Väga ei imestaks, kui valimistulemused saavad olema sellised, et koalitsiooni ei õnnestugi kokku panna ja siis hakkab kordusvalimistega üks lõputu palagan pihta (sarnaselt nagu presidendivalimistega juba oli). Ja siis saame lõpptulemusena ühe järjekordse "hädatapukoalitsiooni", mis tegeleb õhuvõngutamise ja peenhäälestamisega, aga ei millegi sisulise ega olulisega.
Kui vaatad, siis terve foorum on tegelikult reklaame täis. Kui nt. keegi väidab, et Walther on kräpp, aga vot Glock on tegija, või et firma X saapad ei kõlba kuhugi, aga firma Y omad on üle kõige, siis mis seegi muud on kui reklaam? Samas, eeldades, et akf! siiski Mart Helme jutu läbi luges, paluks viidata nendele punktidele, millega kohe kuidagi nõustuda ei taha. Siis saaks juba laiemalt diskuteerida. Äkki olen hoopis mina kõigest valesti aru saanud? Äkki meil maaelu õitseb, muulased integreeruvad mühinal, tsiviilkaitse on maailma tipptasemel ja nii Putin kui ka Kim Jong-un näevad võitmatust Eesti kaitseväest õudusunenägusid?Chupacabra kirjutas:
Kui see praegu EKRE poliitkampaania reklaam polnud, siis ma ei tea mis see oli.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Et siis Helme avastas ratta?
-
- Liige
Ehh, pole need maailma asjad nii sotsiaal-demokraatlikud midagi, kui viimased näidata sooviks. Ühine väärtusruum õnneks ei ole selline vasak-liberaalne ja demokraatia ning inimõigused ei ole päris sellised nagu sotsid seda väidavad. Näiteks sellel, kas Eesti seadustab homoabielud või tühistab kooseluseaduse või kehtestab sookvoodid, asub ümberkujundama soorolle jmt pole mitte mingit mõju sellele, kas USA tuleb meid kaitsma või mitte. Suur osa USA ühiskonnast on isegi maruvihane selle peale, kuidas homoabielud USA-s kohtuotsusega ja demokraatlikku protsessi vältides seadustati ning praegune administratsioon esindab pigem seda osa ühiskonnast. Inimõigused on väga konkreetsed normid, mis on dokumentides (peamiselt ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioonis) sätestatud ja heaks kiidetud ning homoabielu, sookvoodid, soorollide muutmine jmt nende hulka ei kuulu. Aga muidugi Eesti vastast kampaaniat võib nende abil oma aatekaaslaste toel üle maailma teha küll ja eks tehaksegi.asiootus kirjutas:Tegelikult see asi nii lihtne ongi, et liitlased on siin siiski ainult selleks, et kaitsta ühiseid väärtusi ja kui Eesti ei pea neid väärtusi mitte millekski siis Eestit ka ei kaitsta. Britid ja prantslased on Tapal siiski ainult selleks, et kaitsta meie ühist väärtusruumi kuhu EKRE ja Reformierakond ei näi justkui hästi ära mahtuvat.Martin Peeter kirjutas:sama teevad ka sotsiaaldemokraadid, kes oma vasak-liberaalse tahtmise läbisurumiseks (ja parempoolsetega võitlemiseks) ei jäta kasutamata ka välismaist survet ja näpuviibutusi a la "kui me piisavalt liberaalsed ei ole, siis liitlased meid kaitsma ei tule".
Raivo Aeg ja IRL ...tänan, ei!Martin Peeter kirjutas:IRL on peale selle Vaheri ja Partsi taandumist suutnud populistlikku respublikanismi vähendada ja edeneb päris hästi.
IRL-i suhtes olen ma ka ise üsna skeptiline (eriti selle respublikaanliku populismi tõttu), aga Raivo Aeg on minu meelest täitsamees. Suutis ühena vähestest säilitada kaine pea ja meid juhtida väga keerulises olukorras 2007. a. pronksiöödel. Kaitseliitlasena oskan ma seda väga hinnata.
Dona nobis pacem!
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Loomulikult ei loe ma uueduudised saiti või Helmete arvamusi, sest nendes on vähe fakte ja palju propagandat.Manurhin kirjutas: Kui vaatad, siis terve foorum on tegelikult reklaame täis. Kui nt. keegi väidab, et Walther on kräpp, aga vot Glock on tegija, või et firma X saapad ei kõlba kuhugi, aga firma Y omad on üle kõige, siis mis seegi muud on kui reklaam? Samas, eeldades, et akf! siiski Mart Helme jutu läbi luges, paluks viidata nendele punktidele, millega kohe kuidagi nõustuda ei taha. Siis saaks juba laiemalt diskuteerida. Äkki olen hoopis mina kõigest valesti aru saanud? Äkki meil maaelu õitseb, muulased integreeruvad mühinal, tsiviilkaitse on maailma tipptasemel ja nii Putin kui ka Kim Jong-un näevad võitmatust Eesti kaitseväest õudusunenägusid?
Nii et kui soovid antud teemadel debateerida, siis pead natuke autoriteetsemaid allikaid kasutama.
Demokraatliku lääne ühiskonna vasakliberaalne väärtusruum põhineb suuresti millel...?Martin Peeter kirjutas:Ehh, pole need maailma asjad nii sotsiaal-demokraatlikud midagi, kui viimased näidata sooviks. Ühine väärtusruum õnneks ei ole selline vasak-liberaalne ja demokraatia ning inimõigused ei ole päris sellised nagu sotsid seda väidavad. Näiteks sellel, kas Eesti seadustab homoabielud või tühistab kooseluseaduse või kehtestab sookvoodid, asub ümberkujundama soorolle jmt pole mitte mingit mõju sellele, kas USA tuleb meid kaitsma või mitte.
Frankfurdi koolkond
Kultuurmarksism
Freudomarksism
Multikulturalism
Poliitiline korrektsus
Repressiivne sallivus
...
Praegune administratsioon on ajutine nähtus, mis on valitud võimule suuresti kibestunud luuserite häältega aga nemad ei ole need, kes USA väed vajadusel Eestile appi saadavad vaid seda teeb ikkagi laiem eliit ja neil on lumpenist vähe erinevamad arusaamad ja väärtushinnangud. Mulle tundub, et sa ikka päris täpselt ei taju kui populaarsed on vasakliberaalsed vaated lääne ühiskonnas sh. eliidi hulgas.Martin Peeter kirjutas: Suur osa USA ühiskonnast on isegi maruvihane selle peale, kuidas homoabielud USA-s kohtuotsusega ja demokraatlikku protsessi vältides seadustati ning praegune administratsioon esindab pigem seda osa ühiskonnast. Inimõigused on väga konkreetsed normid, mis on dokumentides (peamiselt ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioonis) sätestatud ja heaks kiidetud ning homoabielu, sookvoodid, soorollide muutmine jmt nende hulka ei kuulu. Aga muidugi Eesti vastast kampaaniat võib nende abil oma aatekaaslaste toel üle maailma teha küll ja eks tehaksegi.
Võtan väljakutse vastu.Manurhin kirjutas:Samas, eeldades, et akf! siiski Mart Helme jutu läbi luges, paluks viidata nendele punktidele, millega kohe kuidagi nõustuda ei taha. Siis saaks juba laiemalt diskuteerida.
Mart Helme eksib (et mitte öelda valetab) järgmistes punktides:
RE on seni saanud kõikidelt valimistelt rohkem eesti rahvusest valijate hääli, kui EKRE ja tugev enamus valijauuringuid näitavad siiani, et RE saab eesti rahvusest valijate hääli EKRE-st enam (tõenäoliselt enam ka teistest erakondadest). Erakondade populaarsust mõõdetakse just häälte arvu, mitte pindala järgi (viide MH "aga maakohtades" kohta).Kusjuures nad liialdavad, nimetades ennast eestlaste hulgas kõige populaarsemaks erakonnaks.
Siin pole RE-l teeneid - tegemist on paratamatu arenguga turumajanduse keskkonnas, kus erinevalt NSVL aegadest maapiirkondade elu ei doteerita enam sellises mahus (doteeritakse endiselt märgatavas mahus, lihtsalt vähem).On ju reformierakondlased algusest peale kogu oma poliitika juures eelistanud rahvale ja rahva murede lahendamisele raha ja raha omajate murede lahendamist.
...
fakt jääb faktiks: arvestatav osa Eestist on tegusate inimeste poolt hüljatud ja sinna veel jäänud vanakesed vaadaku ise, kuidas hakkama saavad.
Ei huvita kõiki inimesi. Mõningaid huvitab. Neid laisemaid, kes ise hakkama ei saa või ümbrikuga palka võtavad. Ehk siis - ikka teiste arvelt endale parema elu soovijad.Inimesi huvitab, et iga tööaasta võrduks pensioniaastaga...
KOV-i haldusala. KOV-des parteipoliitikat üldjuhul ei aeta (suuremad linnad ehk välja arvata - RE valitsetud linnades koolikohtade puudusest kuulnud ei ole).Inimesi huvitab, et nende lapsed saaksid ka maal kodu lähedal koolis käia, aga selle luksuse on reformerid neilt paljudes kohtades ära võtnud.
Viide väite alusele? Pigem vastupidine tendents .Kas te teate, miks üha rohkemad venelased ei taha enam oma lapsi eesti koolidesse panna?
Mart jätab mainimata, et lahkunutest suur osa on olnud just slaavlased ja samas valetab, kui omistab RE-le slaavlasest immigrantide eelistamist.Oravapartei valitsemisajal on Eestist lahkunud üle 100 000 tegusa inimese. See on Tartu jagu rahvast. Nüüd tahab Reformierakond oma orjakaupmeestest rahastajatega Eestit „tugevdada“ immigrantide ja odava tööjõu sisseveoga slaavi riikidest.
Lisaks kamaluga sotsialistlikku sooja auru. Kas keegi IKKA VEEL kahtleb EKRE vasakpoolsuses?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline