Fucs kirjutas:
...mitte, et Kuressaare Haiglas juba täna ainult sellised valikud oleks ja otse ohu epitsentris töötavad haiglatöötajad peaksid need iseõmmeldud maskid kohe täna ette panema.... aga varahva tarkus, et "uppuja haarab ka õlekõrrest" peaks paika pidama ka anno 2020
Kui isikukaitsevahendeid ei ole, kas kroonilise haigusega med.töötaja peab tööd tegema ja selle endale ette panema?
Meil on päris palju diabeetikuid ja muid kroonilisi haigusi põdevaid inimesi.
Siin peab natukene vahet tegema ka lepingulistel vormidel.
Kui oled lihtsalt palgaline töötaja. 1200.- EUR bruto, kroonilise haigusega. Et pead?
Lepingus on kirjas, et tööandja tagab isikukaitsevahendid ja kui ta seda enam ei taga, siis on lepingu rikkumine, mis võib viia teise poole poolt töölepingu lõpetamiseni.
Eestis ju töökohustust ei ole ja kõik töölepingud on sõlmitud vabatahtlikult.
Valgevenes olen kuulnud, et seal ei tohi tööta olla seaduse järgi.
Ma ei eitagi, et sõjaajal on teisiti. Mobilisatsioon ja sõjaaja seadused, praegu aga on selleks töölepinguseadus.
Teenistujatest ma ei tea, olen riiklikku sektorit alati vältinud.
Pärast on nii, et med. töötajad haigestuvad ja surevad ning kriisi lõpus ronivad poliitikud jälle esiplaanile ning rääigvad kui tublid nad olid - reaalselt oma eluga risikimata.
Kas see lõppeb üks kord? Igasugustesse sihtasutustesse ja muudesse idiootsustesse maetakse miljonites raha, aga med. töötajad ja nende kaitsevahendid - saab ka odavamalt.
Alati peab see kõige alumine mutter olema vastutav oma tagumiku ja tervisega. Eelmised riigikogu koosseisud ja valitsusliikmed tuleks esimesena mobiliseerida ja sundi rakendada kui siin mingiks sundimiseks üldse läheb. Tegemata töö ja rumaluste tagasisisdeahel peab ükskord tööle hakkama, mitte ei kep*ta kõige nõrgemaid.
Nagu ma kunagi ütlesin, et 6 aastat oli aega võimalikeks kriisideks ja katastroofideks valmistuda. Mitte midagi ja keegi ei hakka vastutama ka mitte kunagi. Hoolimata kõigest tulevad veel eduraportid ja preemiad.
Ja haiglajuhtidele pole motet seda vastutust kaela määrida. Seni kuni neile on ökonomistide poolt antud lihtne käsk kõike optimeerida st. pidevalt vastavalt tarbimisele tellida tarnijatelt vahendeid, siis ei parane midagi.
Seadusega peab olema määratud, et varu peabki olema 4 miljonit komplekti.
Kui mõni haiglajuht oleks kulutanud suurema summa raha selle kraami peale ja lasknud ehitada ka lao selleks, siis noored nolgid ministeeriumist oleks küsinud, et mingi prepper oled vä?
Ja veel töölt lahti ka saanud.
Sellised asjad peavad olema seaduses, siis ei hakka üks või teine poolt jantima.
Õhtuni eemal, siis postitan BBC kokkuvõtte.