Reservõppused ja lisaõppekogunemised

Vasta
blueant
Liige
Kontakt:

Re: Lisaõppekogunemised

Postitus Postitas blueant »

Tore, et KV avastas nüüd, pärast üsna mitmendat sellist kogunemist, et inimestel oleks abi, kui suurematest keskustest läheks eribussid.
Kasutaja avatar
Tundmatu Sõdur nr. 5
Liige

Postitus Postitas Tundmatu Sõdur nr. 5 »

Leino kirjutas:
oscha kirjutas:
Madis22 kirjutas:Täna hommikul on mitmed küsinud, et ma polegi ära LÕK-i läinud. Aktiivse kaitseliitlasena saab ju sageli õppustel käidud. Seletad siis, et pole ju minu üksus seekord ning küsid, et mis su enda üksuse number on või tead sa vähemalt, et millise numbri väljahõikamise peale koju sokke pakkima minna. Enamus ei tea ja eriti ei paista hoolivatki. "Ma olin ju ajateenistuses nii ammu, küllap olen reservist välja arvatud" "Arvati ilma ajateenistuses käimata reservi, ega mind ei kutsuta." Ehk oleks selles vallas vaja miskit avalikku selgitustööd teha.
Mulle näiteks kirjutasid eile mitmed tuttavad, et kas nad peavad minema. Siis ma rahulikult selgitasin, et kulla mehed otsige oma teatised välja vaadake mis teie üksus on või minge ja vaadake eesti.ee portaalist kuhu üksusesse te kuulute.Peale seda üks küsis, et tal xxx number, et huvitav mis üksusega tegu :D . Kurb kui reservväelane ei tea kuhu üksusesse ta kuulub .

Oot, kuskohas see kood kirjas on? Ja kuhu üldse need kutsed tulevad portaalis? Öeldakse, et vaata eesti.ee-st, see on sama nagu, et vaata seal metsas puu taga :scratch:
Õpitud abitus.
Minumeelest seal kõik lihtne ja loogiline. Logid sisse valid riigikaitse rubriigi sealt minu KV andmed vms ja voilaa kõik on olemas.Alates arstliku komisjoni läbimisest kuni SA ametikohani ja kogunemiskohani. See kuhu need kutsed portaalis tulevad ja kas tulevad jään vastuse võlgu.
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
KiloKilo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KiloKilo »

Kutsumised on näha esimesel lehel, mida kuvatakse, kui eesti.ee-sse sisse logid.
Manused
eesti.ee.png
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

blueant kirjutas:Tore, et KV avastas nüüd, pärast üsna mitmendat sellist kogunemist, et inimestel oleks abi, kui suurematest keskustest läheks eribussid.
Ee... umbestäpselt teine LÕK ju? Esimene oli suht väikesele koosseisule ka..
Leino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leino »

oscha, SAK? krt mul see tühi seal :lol:

kilokilo, tänud seletamast.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Tegelikult on eesti.ee, sms ja email vaid dubleerivad kanalid massimeediale. Vastupidi ka.

Süsteem peab töötama nii:
Lõpetad ajateenistuse ja saad SA ametikoha teatise, kus kirjas üksuse NR ja kogunemispunkt.
LÕKi korral teatab ERR mitu korda päevas: 13. üksuse isikkoosseis, 5-e päevasel LÕKil osalemiseks, olete kohustatud viivitamatult (või MHKXXX), ilmuma kagunemispunkti.
Eeskujulik reservväelane teab oma NR peast. Võtab oma 7 asja ja tuiskab kohust täitma.
Hea reservväelane vaatab oma teatist, kontrollib emaili, telefoni ... helistab teenistuskaaslasele (sest KV telefon võib umbes olla), vaatab oma sotsmeedia kontot. Võtab siis oma 7 asja ja tuiskab kohust täitma.
Rahuldav reservväelane, teeb kõik eelneva, kuni tuiskamiseni. Siis helistab KV leheküljel antud kontaktile, või kirjutab ja küsib vabastust sest ... ta ei viitsi eriti minna. Kuuldes vastuseks järelandmatut juttu, võtab oma 7 asja ja tuiskab ...
Halb reservväelane - no ei ilmu kohale.

Hea kõrvaltvaatav kodanik, kiidab neid, kes osalevad.
Kriiitline kõrvaltvaatav kodanik ... kritiseerib sündmust.

Kui ajateenistusest on möödunud mitu aastat, näiteks neli. Tuleb 13. pataljoni võitlejale kiri (ka eesti.ee-s), email, sms, mis ütleb, et teda on määratud mingisse teisse üksusesse, teisele ametikohale, üldreservi. Ja reservväelane ootab edasi, järgmist korda, sõda ... kui neid tuleb. Aga teab ikka oma numbrit ja kogunemispunkti ning on valmis tuiskama, kui kutsutakse.

Kriitiline kõrvaltvaatav kodanik ... kritiseerib seda, et midagi ei toimu :)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mõned nopped
1. eritransport polegi võib-olla halb mõte. Aga miks peab meeste kogunemiskoht ja nänn olema kohas, kuhu on 200 km? Territoriaalne mobilisatsioon EW-s, olete kuulnud...? Arvestades kaugust, on tulemused kindlasti head.
2. Siilil kasutati jupitamist ametikohtade jne järgi - et ei ummistataks kogunemispunkte. Otstarbekas on kutsuda juhid varem (JÜ-ni).
3. Mina sain kutse sisust ka aru nii nagu enamus ei saanud - kell 0900 oli MHK. Ilmselt nõrga kasvatustöö tulemus, et lohistatakse viimase hetkeni. No mis see kodus ööbimine ja öösi kell 4 tormamine (ja siis järjekorras passimine) paremaks muudab. Õnneks üks mees kaamera ees oli õigesti ka aru saanud.

Korraldajad olid ju valmis selleks, et mehi öösi formeerida.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

HeiniR kirjutas:Ei, edulugu on juba sündinud, sest üle 500 kutsutu jõudis õigeks ajaks kohale.
Ilmselt mingi osa jõuavad/ jõuaksid hiljem ning mingi osa on teada andnud põhjusest, miks ei saa osaleda.
Ühepäevase etteteatamise kohta on see hea tulemus.
Me siiski arvestame, et meil on ka mingi eelhoiatus. Kui seda pole, siis on nagunii "õnnelikuks lõpuks" eeldused puudu.
Reaalselt toimuks see 1-päevane etteteatamine siis kui ohutase on nii lähedal sellele, et tõesti võib toimuda Eesti Vabariigi vastu rünnak.
Heatahtliku kodanikuna kiidan kõiki osalejaid, sest teemakauge inimese jaoks toimusid asjad sujuvalt! Vägev protsent!

Kui jänkid suutsid kaugel soojal maal NL invasiooni 10 päeva ette ennustada, siis loodetavasti Heini nimeatatud eelhoiatus töötab ja jääb aega ülegi. Ei hakka LÕK-i teemat rohkem risustama.

https://www.cia.gov/library/readingroom ... 278538.pdf
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ei, edulugu on juba sündinud, sest üle 500 kutsutu jõudis õigeks ajaks kohale.
Loodetavasti suudate all kirjutatut käsitleta kaine kirjelduseni asjade tegelikust seisust.

Tulemused on siis meedia andmetel:
H+12 tundi - 15 meest
H+16 tundi - 70 meest
H+24 tundi - 500 meest.

Eduraportit saab teha ükskõik millest.
Küsimus on lihtsalt see, kuidas need näitajad absoluutskaalal (mida dikteerib tore naabrimees) paistavad.
Kui naabrimehel suudab igast brigaadist pataljoni grupp sõita mõni tund häirest sõtta, siis selleks puhuks on lati alt selge läbijooks.
Aastaid praktiseeritud 120 päevaga võrreldes on see jällegi tohutu edasiminek ja edulugu.
Edulugu on juba selliste asjade tegemine - mõtteviisi muutmine on kõige raskem.
Mõni aasta tagasi olid äkkstsenaariumite puhul siin teemades valdavad unejutud pikast eelhoiatusest. Asi seegi.
Kuid absoluutskaalal, kiirreageerimise mõisteni on veel tükk maad minna.
Edulooks (naabrimehe skaalal) võib kiirreageerimise lugeda siis, kui
1. 2 tunni jooksul on kohal 80% kutsututest (mitte üksuse koosseisust) KOMP tasemel
2. neil on juba minimaalselt seljas-jalas isiklik varustus
3. kohapealt võetakse vaid autod, relvad ja moon ning hiljemalt 4 tunni pärast on paiknemine puhas. Ideaaljuhul võiks relvastus olla nagu Sveitsis, aga see oleks meil vist liiga ulmekas.

Tempo, kus 24 tundi tilgub koosseis kohale ja teine 24 tundi tilgutakse väeosa territooriumil, operatsiooni Krõm Nash kontekstis tähendab seda, et see 15 meest, kes AK alguseks kohal olid, kohtavad pääslas "viisakaid inimesi" Ratnik varustuses, kes toimetavad need kartsa või ütlevad, et idite damoi. Viru linnaku puhul tuleb veel arvestada sellega, et see asub idanaabri kaugmaa reaktiisüsteemide tuleulatuses ja sinna suurte inimmasside kutsumine võib lõppeda kergesti katastroofiga (varjendeid ju ka pole).

Kokkuvõte: jah, sellega tuleb jätkata. Ideaaljuhul punktides 1-3 toodud tulemuste saavutamiseni.
Viimati muutis Kapten Trumm, 09 Dets, 2017 11:36, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:Edulooks (naabrimehe skaalal) võib kiirreageerimise lugeda siis, kui
1. 2 tunni jooksul on kohal 80% kutsututest (mitte üksuse koosseisust) KOMP tasemel
Aga midagi sellist polnud ju praegu ka eesmärk. Edukust saab hinnata ikka eesmärkidega võrreldes, mis sooritusele algselt püstitati.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kahe tunniga antud üksus 80% kokku ei tule, püstita mis eesmärk tahes. Juba olukord, kus palju inimesi tuleb Tallinnast ja kogunemine toimub Jõhvis, välistab selle. Kiireks kogunemiseks peab kogunemispunkt olema seal, kus inimesed tegelikult asuvad. Nn territoriaalse mobilisatsiooni põhimõte - vältida suuri transpordikoridore, mis kriisi ajal on blokeeritud või raskesti läbitavad.
Viimati muutis Kapten Trumm, 09 Dets, 2017 11:42, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kui palju kahe tunniga kokku tuleb, ei tea. Püstitatud eesmärkidega võrreldes oli praegune sooritus edukas.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Kui palju kahe tunniga kokku tuleb, ei tea.
Miks üldse kaks tundi??
Mingi suvaliselt välja mõeldud kriteerium??
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Trumm - ega rohkem kirjutamine (rääkimine) ei vii tõele lähemale. Sinuga on nii nagu NL vanasõnas: kuhu sõdurit ka ei suudle, ikka on perse.
Eelhoiatus tähtsus ja mõiste pole mitte kuidagi muutnud.
Eelhoiatus on ka see, kui riikidevahelised suhted halvenevad. Halvenevad veelgi ... halvenevad veelgi ... 2008 rääkisin ajateenijatele, kuidas "eelhoiatusena" tekkinud pingete peale, korraldatakse Eestis rohkem õppusi, tuuakse siia ajutiselt mingeid jõude, eelladustatakse varustust ... kuni selleni välja, et tulebki siia mingi konkreetne üksus. Meie oma jõud aga harjutavad rohkem, rühma- ja jaoülemad kutsutakse tihedamini kohale, lähevad varustusega koju. Reservväelaste kontakte ja valmidust kontrollitakse, vajadusel kutsutakse kohale paariks päevaks ja saadetakse osalise varustusega koju. Jne jne ... Seda juttu võin ma nüüd 10 aastat hiljem rääkida näidetega ja veelgi enesekindlamalt. Siis tuleb aga näiteks Trumm ja räägib mingist abstraktsest 2st tunnist. Just nimelt abstraktsest! See on sama asjatundmatu jutt nagu "piim tuleb poest". Kogu austuse juures seoses sinu isamaaliste hoiakute ja KLs tegevusega - ära trollita!

Mõned nopped.
Võrrelda LÕKi ja RÕKi etteteatamise aja poolest, on lihtsalt rumal. Vähemalt ebaõnnestunud tähelepanek.
Rääkida mingitest viisakatest inimestest formeerimist läbiviiva väeosa väravas, kes reservväelasi vastu võtavad - kuule Trumm, see on lihtsalt rumal või sihipärane trollitamine. Kas väeosa relvastatud koosseis istub samal ajal kasarmus? Kas PPA, KAPO, LuK, EOVJ, KL lõppude lõpuks, on müstilisel kombel maamunalt haihtunud? Palun ära vasta!
Üks geniaalsus käis veel eespool läbi. LÕKi puhul, tuleks jaoülemad varem kohale kutsuda ... :) Mõnes mõttes ma selles eepool ka rääkisin, teisest küljest tundub see mulle antud juhul täiesti ebaõnnestunud targutamisena. Trumm - isegi mina ei teadnud teisipäeva pärastlõunaks, et läheb LÕKiks. Sest me harjutasime väga lühikese eelhoiatusega tegevust. JÜd saab varem kohale kutsuda vaid siis, kui on pikem eelhoiatus ... mida sinu arvates ei ole :)
Trummi poolt toodud statistikal pole suuremat väärtust. Kui oli öeldud, et mitte hiljem kui 0900, siis oligi oodata, et 0900ks nad kohale ka tulevad. Neljapäeva hommikul kell 0800 oli mitmeid, kes ennustasid läbikukkumist. Vist oli ligi 200 kohal. Mina ja üks teine kindral, olime valmis "kasti" vahele panema, et lõpuks on üle 500 kohal. Kella 0900ks tõesti polnud, kuid kokkuvõttes kindel "kast" :)
Miks otsustati MHK 0900? Arvestades "piiritut kõiketeadmist" ja "soovitusvajadust", mida siin foorumis kohtab, ei suuda ma seda siin lugejatele veenvalt või arusaadavalt selgitada. Ma satuks aina sügavamale sohu. Lihtsustatult: arvestades rahuaega, otsustati reservväelastele rohkem reageerimisaega anda. Ja see ei ole seotud meie enda poolt seatud standartidega. Päris olukorras oleks VV otsuse järel öeldud: kohe kohale! Ja enne VV otsust, oleks enamus reservist saanud eelhoiatuse ... mida siin foorumis ka seekord tehti.

Nüüd eduloost.
Minu jaoks on see päris kindlasti üle lati.
Ainuke "rahuldav" tuleb kohale ilmunute arvu eest. Aga "+" lisandub sellele, ise kontakti võtnute või kontakti võetute hulga eest. Jäägu see veel täpsete numbriteta väiteks, kuid mina olen rahul.
Hea oli aga kõik muu. Kaasaarvatud Eesti ühiskonna suhtumine. Väga heani on minna küll.
Hästi või halvasti, saab mõõta ka hinnatavat millegi samaväärsega võrreldes ... edulugu seisneb selles, et polegi millegagi võrrelda. Ainult VFs tehakse selliseid asju, kuid kahjuks ma ei tea detaile. Iisraelis tehakse vist ka, kuid neil on täiesti teine olukord. Ja rohkem ma ei teagi.
Muidugi võib kuule lendamist edulooks mitte pidada. Kanduri värv oli kole, sideühendus jukerdas pidevalt jne. Ühesõnaga pikk ma täiuslikkuseni minna ... :lol:
zzz-petz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas zzz-petz »

lihtsalt teemasse lisaks, kuna jutuks tuli eespool. mul saab varsti aasta tegevteenistusest äraminekust, aga eesti.ee-s on sõjaaja ametikoha ja üksuse ridadel jätkuvalt tühjus ja pole ka paberkandjal mingit infot saadetud. endistele vanemallohvitseridele pole reservis vist piisavalt rakendust.

mainiks veel huvitavat nüanssi, et kui tegevteenistuses olin, oli mul sõjaaja ametikoha teatisel info, et kogunema pean ühes raudteejaamas. see tekitas küll küsimusi, et miks peaksin mingi olukorra puhul oma väeosast ära minema suhteliselt suvalisse kohta, mitte näiteks siis ilmumagi sinnasamma oma igapäevaseks teenistuskohaks olevasse väeossa, aga käsk on käsk muidugi. kui pole kõiki fakte ja ülevaadet, siis ei saagi suurest pildist aru, miks niimoodi kasulik on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist