Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
aht0
Liige
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas aht0 »

Kapten Trumm kirjutas:
Monopoliseeriksin "hea inimese" kuvandi ja tembeldaksin eriarvamuse "vihakõneks" ja "vihkamiseks" ehk "halvaks inimeseks"? Tulemus on sama.
See ju täna toimub, minuarust.
Nestori avakõne eile oli üks näide.
Hea inimene = see, kes parteikontorist nimetatakse ja ajab poliitkorrektset juttu, kõik ülejäänu on "vihakõne".
Ükskõik, kui õigus tal on või ei ole.
Sügisel ilmselt asutakse ka samme, et vihakõne eest ka betoonile saaks saata (ametnikud kilkasid juba ammu, et vihakõnega tuleb karmilt käituda).
Väike kokkusattumus- ilmselt samad tegelased rääkisid peale tulistamisi siin relvade bännimisest.

Kõik see pole midagi uut, selline mõtteviis (kes pole meie poolt, on meie vastu) oli siin kuni 80ndate lõpuni.
Üllatusena märkad, et mitmed tegelasedki on samaks jäänud. :roll:
Nõus. Praegused poliitikud ja ka enamus trükimeediast ajab joont kus on ainult Üks Tõde ("poliitkorrektne Hea Inimene") ja vastuargumendid aetakse kõik ühte patta rassismi, vihakõne ja kurat teab millega veel. Ma usun et enamusel neist on ka OMA, ametlikult väljahüütavast erinev arvamus, aga poliitiline elukas peab olema korraga nagu kameeleon ja paabulind. Muutma oma tõekspidamisi vastavalt keskkonnale ja kekutama võimalikult palju et teda tähele pandaks. Nii siis üritavad meie paabulinnud ja kameeleonid hüpata üle üksteise varjude, kes karjub kõvemini.(Meenutame: süütamine Vaos - kes kutsus seda massimõrvaks, kes milleks)

Ka on karvane tunne et vähemalt kirjutavale meediale (näiteks Postimees) antakse hulgitellimusi poliitilise eliidi soovidele vastavate lugude vorpimise eest. Kas mäletate, analoogne lauspropaganda läks kirjutavas meedias lahti kooseluseaduse läbi surumise katsete ajal. Pea iga päev ilmus midagi "positiivset" homoseksuaalsete kohta. Praegune pagulaspropaganda on ületanud igasugused hea maitse piirid, "autorid" laskuvad sageli juba labasesse demagoogiasse.

Küsin nüüd, et mille poolest erineb meie kallis demokraatia Nõukogude Liidust kui:
1)teatud teemadel eriarvamuse avaldaja tembeldatakse viivitamatult natsiks, rassistiks jne. Nõukaajal olid rahvavaenlane, klassivaenlane, kodanlane jne. Aga sisuliselt võib tõmmata paralleele. Sinu arvamus erines ametlikust ideoloogiast ja sulle ei olnud lubatud teisiti mõelda.
2)teatud teemadel eriarvamuse avaldaja represseeritakse poliitilise eliidi käsul. Meenutame seda kaitseliitlast kes nimetas pagulasi mugavusprussakateks. Ja siis meie kallis peaminister teatas et Kaitseliit peaks mehe vallandama. Sõltumata sellest kas kaitseliitlasele sobis selline käitumine või mitte, peaminister peaks oma moka sellise keissi puhul kinni hoidma ja laskma mehe tööandjal temaga tegeleda.
3) võimalike "probleemsete" ja "ebamugavate" teemade diskussioonivõimalusi nullitakse meedias eos. Kommenteerimisvõimalused suletakse. Ma leian et see on õigustatud ainult siis kui tegu on liikluses või olmeõnnetustes hukkunutega. Lihtsalt et säästa leinajaid. Alati leidub idioote kel puudub sündsustunne ja kukuvad veel mõnitama. Kui tegu on tervet ühiskonda puudutava probleemiga nagu migrandid seda on, siis peaks võimalus diskuteerimiseks jääma, isegi kui see meenutab pasatormi. Isegi pasatormist või teha järeldusi.
4)asjaolusid mis võiks pealesurutavale propagandale vastu töötada, neid meedia ei kajastagi. Näide: Meedia leierdas vastikuseni seda uppunud 3 aastast poissi ja kuidas reporter mingile migrandile jala taha pani. Ma ei näinud kuskil Eesti meedias seda kuidas migrandid Budapesti raudteejaamas politseinikke mõnitasid, toodud toitu ja vett laiali loopisid või kive pildusid. Või kuidas ajakirjanikud seda uppunud poisikest rannas igatepidi eelnevalt ümber sättisid et saaks mõjuvamaid pilte. Või miks "põgenikud" on sageli paremini riides kui me ise käime ja varustatud uusima elektroonikaga. Miks üle 70% neist on noored, täisjõus mehed. Millised on teise-kolmanda generatsiooni migrantide õpitulemused koolides, tööhõive jne. Vaikus. Käib ainult üks emotsioonidel mängimine, härdad pildid, emotsioone täis lood - ühesõnaga analoogne Vene meediale.

Igatahes mina olen kaotanud usu Eesti tulevikku neid tendentse jälgides ja neist järeldusi tehes.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Nõukogude Liidus pandi pikkadeks aastateks istuma. Minu arust väga oluline erinevus.

Ärme lasku Nestori tasemele, ma väga palun.
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Kriku kirjutas:Nõukogude Liidus pandi pikkadeks aastateks istuma. Minu arust väga oluline erinevus.

Ärme lasku Nestori tasemele, ma väga palun.
sõltub millise ajajärgu NLi silmas pead. 30ndatel lasti ka maha. 80ndatel võisid vangi minna, võisid ka mitte minna.

Kui nüüd see vihakõne seadus vastu võetakse, arvad et "näidispoomisi" ei tule? Kus "vihakõne" eest karistatakse hullemini kui täispeaga kellegi surnukssõitmise eest.

Ma ei tea midagi mingist "Nestori-tasemest". Argumenteeri, ära lahmi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tead küll, mis Nestori tasemest jutt on, sest tsiteerisid ise tema jutu kohta käivat postitust.

Peeter Bötker näiteks pandi 1985. aastal 3 aastaks istuma selle eest, et kirjutas rasvakriidiga seina peale mingi natsijura. Määriti veel malmkuju süütamine ka pähe.

Vihakõne eest karistatakse sellises ulatuses, nagu see KarS-is fikseeritakse. On raske uskuda, et sanktsioon tuleb rangem kui purjuspäi inimese surnuks sõitmise eest. Mulle kui Lasnamäe lapsele on muide eluaeg vastikud olnud kõiksugu üldistavalt vaenu õhutavad avaldused.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Reigo. See lihtsalt minu arust näitab, kelleks ja millisesse arengujärku kuuluvaks rahvast (masse) peetakse.
Et teatud härrade meelest meil ongi jäänud tegusid tegema valdavas ülekaalus ainult sellised teletupsud, kellele selliseid HÄID argumente ja võrdlusi kõrgest kõnetoolist esitada.....

Trükiallikas siis ka
http://arvamus.postimees.ee/3327537/eik ... a-poletada
MMX kirjutas:Meie Toompea ja muude kaunishingede käest tuleks küsida kui palju oma palgast (korterist, töökohast...) nad juba on või on otsustanud pagulastele anda. Ja siis saab edasi rääkida.
Keegi pühendatud isik või lähedalseisja võiks ju küsida härra Nestori käest, et mitu pagulast ta oleks nõus võtma oma hoole alla, no või siis mitu sõjapõgenikust orbu üles kasvatama. Konkreetselt.

Telekast ükspäev mingites uudistes reporter küsitles meie erinevaid kuulsusi pagulasteemal ja esitas ka mõnele, kes tulihingeliselt tahtis, et neid siia rohkem võetaks, sellise küsimuse. No kõik hakkasid vingerdama, et võtaks külla aga..... 8)

Seevastu maja süütamine, kus magavad lapsed, ei ole arvamus. See on kuritegu. Inimsusevastane kuritegu. Vihakõned mis iganes kujul lihtsalt labane sõim.
Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on politseil olemas vihjed Vao pagulaskeskuse süütaja kohta ning ta soovitas kurjategijal end ise üles anda.

Loodan, et see isik, kes selle tegi, annab ise end üles. Politseil on teatud vihjed olemas ja töö käib," ütles Pevkur neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, vahendas BNS.

Tema sõnul on alustatud kriminaalmenetlust esialgu süütamise paragrahvi järgi, kuid võimalik, et see kvalifitseeritakse ümber, sest ohus olid ikka paljud inimelud.
No ootaks siis äkki enne vihakõnesid ära selle vabatahtliku ülesandmise ja/või süütaja kinnivõtmise. Et kes, miks ja mis ajenditel. Ja kui on krimasi esialgu lihtsalt süütamise § alusel, siis milleks pidada neid vihakõnesid :?:

Nagu näha, siis mina igatahes olen ilusasti omandanud kõik kuumad uudissõnad ja nende kasutamise :mrgreen:

OK.
Paar lihtsat sõna siis ka minu isiklikest kogemustest.
Minul on põgusad kokkupuuted migrantide ja põgenikega olnud ja on.
Minu hallatavates korterelamutes on üks lasteta UKR pere, üks lastega pere "tõmmusid" (no ma ei tea, kust nad on tulnud, aga välja näevad nagu Pakistani või afgaani elanikud, ning pursivad ainult konarlikku inglise keelt), kahes korteris elavad juba mitu aastat tõsised tõmmud mehed Eesti naistega (segapered koos lastega) + siis need Vao põgenikud seal.
Ja kõik kokkupuuted ja muljed on seni üldiselt positiivsed. Küll on aga selgelt eristuv nende (tihti lärmakate ja pidevalt kätega vehkivate) neegrite käitumine, kes elavad Vaos, võrreldes nende muulastega, kes elavad meil korterelamutes. Samas ukrainlased on Vaos nii omaette, et ei paista väljagi. Neid nagu polekski. Erinevad kultuurid lihtsalt.

Korterelamus elavad muulased käivad siin ka iga päev tööl. Vao omad aga traavivad bussiga Väike-Maarja ja Rakvere vahet. Hommikul minema ja päeval või õhtul tagasi. nende päevad mööduvad shopates või niisama pinkidel istudes. Sellepärast on nad ka rohkem pildil. Nahavärvi tõttu jäävad ka rohkem silma kui ukrainlased näiteks. Pole näinud kordagi, et neisse vaenulikult suhtutaks. Ei Vaos, Väike-Maarjas ega Rakveres.
Kortermajades ka keegi pole esitanud ühtegi kaebust nende peale. Vaadatakse tänaval järele küll, aga see on ka kõik.
Seega mina ei näe siin kohapeal, et oleks mingit erilist vastandumist või special teemat nende muulastega, kes siia on saabunud viimastel aastatel.

Niisama infoks kohalikult korrespondendilt 8)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kuidagi on jah kujunenud nii, et kui varem ajasid täielikku jura ilmselged marginaalid (noh, Pirogovi platsil aega veetvad laigulistes pükstes poisid, Iseseisvuspartei ning Eestimaa Ühendatud Rahvapartei (ehk endise EKP ehk praeguse Vasakpartei) esindajad ja "Kesknädala" korrespondendid), siis alates kooseluseaduse vastuvõtmisele eelnenud niinimetatud diskussioonist on valitsuserakondade juhtpoliitikutelt ja RK kõnepukist hakanud tulema sellist demagoogiat, et lausa häbi lugeda.

Kõige kurvem on, et see näib olevat reffide ja sotsdemmide koalitsiooni peamine saavutus :dont_know:
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MMX »

Niisugune lugu ajakirjandusega, USA omaga. New York Times avaldas artikli:

Eastern Bloc’s Resistance to Refugees Highlights Europe’s Cultural and Political Divisions

By RICK LYMANSEPT. 12, 2015
http://www.nytimes.com/2015/09/13/world ... risis.html

Eesti kohta oli seal järgmine lõik:
In Estonia, the northernmost Baltic nation, which has a population of just 1.3 million, an agreement to accept fewer than 200 refugees over the next two years was enough to set off protests. Right-wing bikers demonstrated outside the country’s only refugee relocation facility in July, and earlier this month it was burned to the ground.
... st Vao keskus põletati maani maha. Võtsin kätte ja kirjutasin, et kulla NY Times, ole korrektsem ja panin lingi videole.

Tulemus: nüüd on lõik järgmine:
In Estonia, the northernmost Baltic nation, which has a population of just 1.3 million, an agreement to accept fewer than 200 refugees over the next two years was enough to set off protests. Right-wing bikers demonstrated outside the country’s only refugee relocation facility in July, and earlier this month it was severely damaged in a fire.
Ja artikli lõpus on korrektuur:
Correction: September 14, 2015
An earlier version of this article misstated the extent of damage caused by a fire at the only refugee relocation center in Estonia. It was severely damaged, but did not burn to the ground.
Ameeriklaste jaoks me Vao keskust nüüd maani maha ei põletanud, see sai tules tugevasti kannatada.
Minu arvates on ameeriklaste arusaamine tulekahjustustest veidi viltune. Või mis?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Sorry OT antud teemas aga...
Kriku kirjutas: Peeter Bötker näiteks pandi 1985. aastal 3 aastaks istuma selle eest, et kirjutas rasvakriidiga seina peale mingi natsijura. Määriti veel malmkuju süütamine ka pähe.
...ja saigi mees ka kuulsaks kohe, tänu millele on lausa artikleid netis, mida viidata.
Peeter Bötker kirjutas:Ma oleks kõik omaks võtnud, mis mulle ette suruti. Kui sa oled 15-aastane, siis sa ei pea survele vastu.”
Mind ja ühte minu kamraadi oleks oodanud 16 aastaselt sama saatus aastal 1983, kui me oleks "kõik omaks võtnud, mida meile (algul miilitsauurija ja hiljem juba KGB uurija poolt) pähe määriti". Aga meie ei võtnud, vaatamata erinevatele jõuvõtetele ja ilunumbritele, ning ka kinni me ei läinud lõppkokkuvõttes kumbki. Ja meie süüteod olid uurija kirjelduste järgi märksa suuremad, kui mingi rasvakriidiga seinale kirjutatud natsijura, või monumendi süütamine. Meil oli süüdistuseks konkreetselt korduv riigivastane (välismaalt juhitud põrandaalune :mrgreen: ) tegevus, riigivastase kirjanduse omamine ja levitamine, laskemoona ja relvade omamine (mis-siis, et laskmiskõlbmatud), fašismi propageerimine, võõras (wehrmachti) vormis avalikkuses viibimine, Rakvere täitevkomitee süütamine, sini-must-valge lipu üles tõmbamine Kadrina kiriku torni ja Rakvere linnuse torni, avaliku korra rikkumine raskendavatel asjaoludel, ning lõpuks veel ka kommunistlikule noorele mittesobilik käitumine. :mrgreen: :mrgreen:

Seega toimus-lahenes asju ka siis väga erinevalt.

Edit 1
Lühidalt siin:
http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 1&start=30

Edit 2
Natuke pikemalt siin:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... lit=Abwehr

8)
Viimati muutis Fucs, 15 Sept, 2015 19:03, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Erinevus on näilik. Küsimus on selles, missuguste tõendatud tegude eest kuidas karistatakse. Teie puhul jäid teod peale mardijooksmise (millest oli raske isegi huligaansust välja imeda) ka tollaste standardite järgi tõendamata ja kui ma õigesti aru sain, siis teie ise kohtulikult karistamata. Bötker võttis 1985 seinasodimise omaks ja sai 3 aastat. Reitelmanni puhul pole 2015 ka ilmnenud kahtlusi, et tema tõesti "mugavusprussakate" teemalise kommentaari kirjutas ja ta sai ülema noomituse.

Keegi siin eespool pidas võimalikuks 1980-ndaid tänapäevaga kõrvutada. Sellega on pehmelt öeldes raske nõustuda.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Peeter Bötker näiteks pandi 1985. aastal 3 aastaks istuma selle eest, et kirjutas rasvakriidiga seina peale mingi natsijura. Määriti veel malmkuju süütamine ka pähe.
Ei ole meie praegune riik ses osas põrmugi parem, meenutage, mille eest Madisson reaalse vanglakaristuse sai või milline klapper selle juuditeemalise kommentaari ümber vallandus.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Madisson on AINUKE näide ülereageerimisest. Sai kaks aastat, istus umbes aasta. Rõhutan, loll lugu ja ei kõlba kuhugi, aga ainuke 25 aasta jooksul. 1965-1990 istusid kui paljud?

Teravmeelse kommentaari "Juudid ahju" ning teiste samaväärselt vaimukate ütlemiste autor sai väärteo korras 3000 krooni trahvi, mis minu arust oli talle täitsa paras taks.
Viimati muutis Kriku, 15 Sept, 2015 21:19, muudetud 1 kord kokku.
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Kriku kirjutas:Madisson on AINUKE näide ülereageerimisest. Sai kaks aastat, istus umbes aasta. Rõhutan, loll lugu ja ei kõlba kuhugi, aga ainuke 25 aasta jooksul. 1965-1990 istusid kui paljud?

Teravmeelse kommentaari "Juudid ahju" ning teiste samaväärselt vaimukate ütlemiste autor sai väärteo korras 3000 krooni trahvi, mis minu arust oli talle täitsa paras taks.
ma annan siis teise näite kruvide ülekeeramisest. 2014a detsembrist on Rootsis (demokraatia kants) igasugune immigrantide või immigratsioonipoliitika (või poliitikute suutmatuse selle probleemiga tegeleda) kritiseerimine kriminaliseeritud. Rootsi ees, oletame et lähevad ka siin probleemid hullemaks, siis on vältimatu et võetakse ka siin analoogsed paragrahvid vastu.

Ma tean et ksf Kriku inglise keelt jablab.
seega väike tutvustav artikkel ca pool aastat enne selle seaduse vastu võtmist
http://www.thenewamerican.com/world-new ... net-speech

mõned mõtlemapanevamad kohad, mille alguse oht on täiesti reaalne ka Eestis.
This new law is meant to stop Swedish people from complaining about their country being turned into a third world nation.
Journalist Ingrid Carlqvist explains that you become a pariah, stating, “If they point at you and say you are a racist, then you will have no job, no career, you might lose your family. You will have no future.”
ma ei viitsi rohkem linkida ka
https://www.google.ee/?gws_rd=ssl#q=swe ... cism%20law

rahva natsideks ja rassistideks kutsumine juba käib. Tartus Eedeni juures lausa reklaamplakatid a la "ma armastan pagulasi", "mulle ei meeldi rassistid". Ma ei usu et neid tellis ükski erafirma.
Viimati muutis aht0, 15 Sept, 2015 20:09, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Esiteks ma ei usu seda ilma allikaviiteta ja teiseks on eeldus, et meil toimub kõik nagu Rootsis, meelevaldne. Isegi sinu poolt ära toodud artiklis muide ei väideta, et igasugune migratsioonipoliitika kriminaliseerimine on Rootsis kriminaliseeritud.

Ma olen nõus möönma, et demagoogia tooruselt ei jää mõningad sõnavõtud enam "Rahva Häälest" suurt maha, aga muus osas... ärge kujutage endale asju ette.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Teravmeelse kommentaari "Juudid ahju" ning teiste samaväärselt vaimukate ütlemiste autor
Nojah, minu meelest oleksid nii teravmeelsed kui vaimukad kohasemad jutumärkides.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Kriku kirjutas:Esiteks ma ei usu seda ilma allikaviiteta ja teiseks on eeldus, et meil toimub kõik nagu Rootsis, meelevaldne. Isegi sinu poolt ära toodud artiklis muide ei väideta, et igasugune migratsioonipoliitika kriminaliseerimine on Rootsis kriminaliseeritud.

Ma olen nõus möönma, et demagoogia tooruselt ei jää mõningad sõnavõtud enam "Rahva Häälest" suurt maha, aga muus osas... ärge kujutage endale asju ette.
see artikkel oli Aprillist 2014 kui selle seaduse ümber hakkas tekkima väike meediakära. Jõustus see peale jõule. Nii et see on Rootsis eksisteeriv fakt mitte ettekujutus.

Kui Eesti peaks võtma mingeid põgenikke, siis võtku Ukrainast või Etioopia/Iraagi/Egiptuse kristlasi. Oleks tuleviku probleemid olemata.
Viimati muutis aht0, 15 Sept, 2015 20:16, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline