Kapten Trumm kirjutas: ↑21 Mär, 2024 12:30
Mina peaks UKR edulooks seda, mis toimus Kiievi ja Harkivi all. See, et VA lasti kuni 100 km riiki sisse, siiski põlisokupatsiooni ei toonud - ehk siis piisavalt kiire nõrgendatud (kujundatud) VA vasturündamine lööb VA ikkagi minema ka. Sestap ei ole tõsised siin teemas kõlavad argumendid, et me peame kohe piiril alustama maa-ala kaitsega, sest muidu okupeerib VF selle päriselt ja tagasi ei saa. Täna on VF okupeerinud põliselt siiski alad, kus UKR ei suutnud edukat (ja piisavalt kiiret) vastupealetungi läbi viia ja pole ka tõsiseid kinnitusi teooriale, et kui UKR väed oleks 23. veebr 2022 istunud piiril kaevikus, oleks suurte alade okupeerimine ära jäänud.
See jutt läheb juba väga, väga imelikuks kätte ära. Kas sa elad mingis paraleelreaalsuse? Sinu hindamiskriteeriumid on inimmõistusele arusaamatud?
Edulugu on see, mille tulemusel venelased lasid keldrites inimesi maha ja vägistasid otseselt ja kaudselt üsna arvestaval maaalal.
vs
Kaitseliinid mis olid enne sõda tehtud ja kus sõja alguses istusid Ukrainlased kaevikus, ei liikunud venelased eriti kuhugi, seniajani pole liikunud.
Sõdimise eesmärk on oma tsiviilelanikkonda kaitsta, mitte kolonne metsa vahel rünnata.
Alad mis Venemaa okupeeris olidki alad, kus ei mindud nagu Kievi kandis niiväga mütsiga lööma (võetakse lilledega vastu) ning varustusteid ei aetud ülipikaks - venelaste varustusteed läksid üle 500 km Kievi all. Ukraina üritas vastu hakkata, kuid manööverdati üle + muud probleemid.
Ma loodan, et Eestis Kievi "edulugu" ei juhutuks.
Tegelikult jah, see teema on veidi umbe jooksnud, sest Trummi nägemus on hullumeelne.
Kui keegi seda päriselus prooviks, siis suure tõenäosusega suuremad varitsused avastataks, antaks kaudtuld (mis ilma kaevumata on üsna ohtlik) samuti venelaste liikumist ei suudeta igal pool avastada + kopteridessandid ehk siis hakkatakse ka varitsejaid varitsema ning riigis valitseb tohutu paanika vene vägede suhtes, ning mõne päevaga brigaadi vastupanu kaob ära. Kes lüüakse maha, kes põgeneb ära, kui saab aru, et venelased tagalas jne.
Mul pole küll endale määratud generalissimuse auastet, kuid olen lahinguolukorras piisavalt olnud, et teada, kui lihtsalt hirm ja paanika niidab rahvast - eriti veel inimesi kes pole kunagi sõjas olnud.
Sealjuures, meie vastu võivad tulla tegelased, kes Ukrainas 3 + aastat sõdinud. Seega isegi, kui venelased taktikalise poole pealt jäävad meile alla (mis ka ei pruugi tõsi olla) siis vähemalt sõja alguses võivad massiivselt sõduri tasandil üle olla. Mis pole ka mitte kohe üldse ebaoluline asjaolu.
Rääkimata asjaolust, et tänapäeval seoses öövaatlusega kestab sõda 24 tundi, kes peale paari päeva peale intensiivset sõdimist selle brigaadi välja vahetab?
Ühe brigaadiga pole lihtsalt võimalik venelasi veidigi pikemaks ajaks seisma panna, ükskõik kas rindesõja või manööversõja tingimustes. See on ulme.