https://twitter.com/ensarcaliskan/statu ... 1578365952

https://twitter.com/emredagdeviiren/sta ... 4992264192
No eks sa siit arvutitagant tead ikka paremini, mis Süürias toimub.Kapten Trumm kirjutas:Selles ma natuke kahtlen, et käsirelvadega mässajad mehhaniseeritud valitsusvägedele sedasi "suuri kaotusi" põhjustasid. Küllap said ise samasuguse litri osaliseks.2) Mässajate poolt on kasutusele võetud taktika, mis jagab suuremad lahingud väiksemateks rünnaku ja taganemise kokkupõrgeteks, mis kurnab režiimi vägesid ja ei võimalda neil efektiivselt rakendada oma üleolekut tulejõus. Ilmselt otsivad mässajad kiirelt lähikontakti, et pommitamine ja kaudtuli oma poole ohvrite vältimise nimel võimatuks muutuks. Niipea, kui pommitamine lõppeb, haaravad initsiatiivi mässulised. Nad on liikuvad, näiteks peale Ghmami küla hõivamist assadistide poolt tugeva tuletoetuse all, imbusid mässajad öösel külla tagasi ja põhjustasid valitsusvägedele suuri kaotusi.
Teiseks, kui vastane sellise hajutatud taktika kasutusele võttis (sellele oli venelaste meedias viiteid juba mitme nädala eest), tähendab see, et tulejõud on maksma pandud ning mässulised ei suuda enam rünnakuks raskuspunkti tekitada, sest assadistide/vene/Iraani tulejõud pühib nad lihtsalt minema. Selles olukorras saavad mässulised ainult kurnata ning saavutada taktikalisi pisemaid võite, kuid ei suuda ilmaski strateegilist pealetungi arendada.
Siiski kutsuksin kaasfoorumlast üles säilitama väitluskultuuri! Muidugi oli tegemist enamiku nende lingis mainitud mitmete kristlike kirikute näol ametlike usuühendustega. Ega siis need kirikud keelatud polnud. Mitteametlik ehk põrandaalune usuühendus oli Moslemivennaskond näiteks. Analoogiliselt Nõukogude Liiduga, kus tegutsesid KGB valvsa kontrolli all paljud ametlikud usuühingud. Neist näiteks EELK kirikutes paluti Kõigevägevamalt Nõukogude riigile ja selle valitsusele õnnistust ja tarkust. Aga ka meil tegutses mitmeid põrandaaluseid usuühendusi, mida KGB kottis. Aga ametliku kiriku juhtkond koosnes peaasjalikult KGB agentidest, kelle hulka kuulus näiteks ka Eestist tuule tiibadesse saanud hilisem patriarh Aleksius. Mul viibis sugulane tubli nõukogude geoloogina Süürias mitu aastat. Oli natuke teistmoodi maa, kui tollane N Liit, aga ohjad olid vanal Hafezil ikka kõvasti pihus. Või on küsimus terminis "ametlik kirik"? See ei tähenda riigiusku. Ametlik tähendab, et riigi poolt tunnustatud, nagu "ametlik abielu" versus "vabaabielu"-Kapten Trumm kirjutas:Ma igaks juhuks meenutan propagandapiloodile, et valitsev rühmitus ehk alaviidid on ilmalikud shiidid ehk moslemid, seega puusalt panek seisneb selles, kuidas saab moslemi usku väga suure moslemi enamusega riigis olla kristlik kiri "ametlik"Aga bütsantsliku traditsiooni kohaselt on ametlik kirik tugev valitseva režiimi toetaja. Kristliku taustaga tegelased on ka alaviitide kõrval mõnevõrra priviligeeritumas seisuses![]()
Sa ikka vahest loe ka oma wikipedia linke mõttega, enne kui postitad. Mudeks, enamik sinu poste siin teemas on analoogne propagandistlik puusalt pläristamine, asja sisusse süüvimata.
Ta on jah meil siin kõiketeadja ekspert. Loe nagu huumorinurka viimane aeg siin juba.clarus kirjutas:
No eks sa siit arvutitagant tead ikka paremini, mis Süürias toimub.
Parandage mind, kui ma eksin, aga näib, et sarnane taktika kui Tšuikovil Stalingradis, ainult et ka väljaspool linnamaastikku. Nii palju kui mina aru saan, võimaldab seda vastase suhteline nõrkus. Pauluse armeed väljaspool Stalingradi "kallistama" hakata oleks olnud enesetapp. Samas on mingi rindejoon ikka olemas ja tegu pole vaid hajutatud sõjategevuse, st. niiöelda "klassikalise" partisanisõjaga.Martin Peeter kirjutas:2) Mässajate poolt on kasutusele võetud taktika, mis jagab suuremad lahingud väiksemateks rünnaku ja taganemise kokkupõrgeteks, mis kurnab režiimi vägesid ja ei võimalda neil efektiivselt rakendada oma üleolekut tulejõus. Ilmselt otsivad mässajad kiirelt lähikontakti, et pommitamine ja kaudtuli oma poole ohvrite vältimise nimel võimatuks muutuks. Niipea, kui pommitamine lõppeb, haaravad initsiatiivi mässulised. Nad on liikuvad, näiteks peale Ghmami küla hõivamist assadistide poolt tugeva tuletoetuse all, imbusid mässajad öösel külla tagasi ja põhjustasid valitsusvägedele suuri kaotusi.
Ma igaks juhuks meenutan, et Assad pole võitu saavutanud nelja aasta jooksul, ega sõda venelaste tulekuga alanud.Kapten Trumm kirjutas:Ma igaks juhuks meenutan, et mässulised pole võitu saavutanud nelja aasta jooksul, ega sõda venelaste tulekuga alanud.
Seepärast on ka üsna vähetõenäoline, et nad saavutavad selle võidu praegu.
Et tuima näoga neli aastat sõditakse võitu saamata ja näitab lihtsalt poliitilise dimensiooni puudumist.
Pole pahaMartin Peeter kirjutas:T-90d toodud Aleppo alla.
Levitatakse küll juttu, et sees istuvad süürlased, aga see on kahtlane. Sisuliselt on tegemist selle relva esimese laiema rakendamisega, eelmised rakendamised olnud väga piiratud. TOW-d on tekitanud seni vanematele režiimi tankidele palju kahju.
Raske uskuda, et uued pillid antakse mingitele mardikatele rallitamiseks.kaugeltuuriv kirjutas:Putja peab olema ikka väga sügavalt rahulolematu,et saatis oma T-90 appi.Ei usu ma mitte kuidagi,et neid juhivad süürlased.
Pakun,kas nn.endised Ukraina separatistid või palgalised.
No ei usu mingit eriti suurt ja läänemaailma üllatavat riigisaladust. Pigem on probleem selles, et siiani pole neid eriti välja müüdud ja kahtlen selles, et mõõdikud-seadmed süürlastele kirillitast nii kiirest "loetavaks" tehti.kaugeltuuriv kirjutas: ... Tankidega ei saa kaasas olla ajateenijaid või lausa süürlasi,sest selline tehnika nõuab proffe ja pealegi peaks neil tankidel ka mingeid "riigisaladusi" peal olla,mis süürlaste kaasamisel võivad ju rändama minna.
Kasutajad foorumit lugemas: TALUPOEG TALUJA ja 3 külalist