Ma ei saa aru, mis sa seda oma juttu jälle ajad? Nagu ma kirjutasi, mul ei ole probleeme veresuhkruga. EI OLE.
Lisaks nagu ka varasemalt kirjutasin, siis sporti teen pidevalt, ülekaalu ei ole.
Igausuguseid (erandeid) on. Mul on üks kolleeg, natuke üle 60, luukõhn, veresuhkur 3-4, aga üldkolesterool on üle 10 (võtab alandajaid).
Aga kordan üle - küsides suvalise asjaga tegeleva arsti käest (nt perearst), ütleb ta sulle kohe, et neil elustiilidiabeetikutel on kõigil ka kolesterool kõrge.
Mis siin segaseks jäi? Kolesterooli ajavad üles enamasti veresuhkru sööstud (mis tulevad süsikute söömisest), mitte liha või munade söömine. Osadel on see kolesterool ilmselt muudel põhjustel sassis (kolleegi näide).
Oluline - piimas ja temast valmistatud toodetes. Vahet ei ole kas sa teed piimast keefiri või jogurtit, mõlemite puhul on protsess sama kus bakterit mõjul lagundatakse piimasujkruid, kuid rasvad jäävad ikka samaks. Trumm väidab järjekindlalt et piimatoodetes transrasvu pole, tema aravates on kõiges süüdi ikka taimsed õlid.
Looduslikud transrasvad ei ole mingi teema.
Viigimaa pidas silmas (ja jutt käib) inimtekkeliselt taimeõlide paksendamise teel saadud transrasvu. Need on terviseprobleem. Neid piimas, keefiris ja jogurtis ei ole. On jäätises, margariinides, kohukestes jne. Piimas leidub veel palju asju, ometi need ei oma tervisemõju.
Mõnel mehel oli aga vaja hakata juuksekarva poolitama.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.