Eesti sõjalised autasud ja rinnamärgid 1918 - 1940.

Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
Aleks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aleks »

Tundmatu :( Arvatud, et tegemist võib olla Narvas paiknenud valgekaartlaste üksuse märgiga, kuid täit tõde pole. Märgil peaks ka olema Narva vapi ümber miski pärja moodi asi, mis aegade jooksul kaotsi läinud.

Pilt
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

See, kas märgid on mõõdetud supleri või joonlauaga, ei tee minu poolt viidatud probleemi olematuks.
Ei maksa võtta mu märkusi rünnakuna ning vastamiseks hakata otsima probleeme minus :)

Su enda soov oli, et avaldataks arvamust raamatus esitatavate vigade ja kitsaskohtade osas.
Kui Sinu enesetunne saab seeläbi rikutud, et ma oma arvamust avaldan, siis nii ütlegi.
Eesmärk pole mitte kataloogi maha, vaid korrektsemaks teha. Ja seda sõltumata meie omavahelistest suhetest :)
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
OveT.
Liige
Kontakt:

Aleks kirjutas:
OveT. kirjutas:Roman Tavasti teemas lk. 447 on juttu Paul Luhteini poolt kavandatud Looduskaitse Seltsi teenetemärgist.
Looduskaitse Selts loodi vist alles 1960-tel. Millisest märgist on jutt? Ehk Loomakaitse Seltsi teenetemärgist?
Mõeldud Looduskaitse Seltsi teenetemärki. Kuigi Eestis tegeles 1930-l looduskaitsega Loodusuurijate Seltsi looduskaitse sektsioon (Eesti entsüklopeedia nr. 5 1935.a. lk. 517) anti selline teenetemärk 1940.aastal välja. Märki teada paar eksemplari ja inff selle kohta Tavasti firmast.

Pole tõsi.
Sellisel juhul on tegemist Looduskaitsemärgiga, mida andis välja Loodushoiu Nõukogu. Soovi korral võin saata statuudi (27.II 1940 Vabariigi Presidendi poolt antud) ja autasustatute nimekirja. Pildil, mida näitad, on 3. järgu Looduskaitsemärk.
Viimati muutis OveT., 13 Sept, 2009 18:59, muudetud 1 kord kokku.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Aleks
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:See, kas märgid on mõõdetud supleri või joonlauaga, ei tee minu poolt viidatud probleemi olematuks.
Ei maksa võtta mu märkusi rünnakuna ning vastamiseks hakata otsima probleeme minus :)

Su enda soov oli, et avaldataks arvamust raamatus esitatavate vigade ja kitsaskohtade osas.
Kui Sinu enesetunne saab seeläbi rikutud, et ma oma arvamust avaldan, siis nii ütlegi.
Eesmärk pole mitte kataloogi maha, vaid korrektsemaks teha. Ja seda sõltumata meie omavahelistest suhetest :)
See, et märkide mõõdud erinevad mõned millimeetrid ei ole siiani olnud probleem - seega ei näe ka ise selles mingit probleemi sest tegemist pole raketiteadusega. Kui Sinu jaoks see probleem - tänud teavitamast. "Läbitöötamisega" tahtsin juhtida tähelepanu Sinu poolt tõstatatud mõõtude erinevuse äramainimisele juba eessõnas. Seega olenemate meievahelistest suhetest ei maksa kõike võtta isiklikult, konstanteerisin ainult fakte. Seega igasugune asjakohane kriitika on ka edaspidi teretulnud :D
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
Aleks
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:
Aleks kirjutas:
OveT. kirjutas:Roman Tavasti teemas lk. 447 on juttu Paul Luhteini poolt kavandatud Looduskaitse Seltsi teenetemärgist.
Looduskaitse Selts loodi vist alles 1960-tel. Millisest märgist on jutt? Ehk Loomakaitse Seltsi teenetemärgist?
Mõeldud Looduskaitse Seltsi teenetemärki. Kuigi Eestis tegeles 1930-l looduskaitsega Loodusuurijate Seltsi looduskaitse sektsioon (Eesti entsüklopeedia nr. 5 1935.a. lk. 517) anti selline teenetemärk 1940.aastal välja. Märki teada paar eksemplari ja inff selle kohta Tavasti firmast.

Pole tõsi.
Sellisel juhul on tegemist Looduskaitsemärgiga. Soovi korral võin saata statuudi (27.II 1940 Vabariigi Presidendi poolt antud) ja autasustatute nimekirja. Pildil, mida näitad, on 3. järgu Looduskaitsemärk.
Tänud! Statuudist ja autasustatute nimekirjast olen huvitatud. Nagu ütlesin inff pärineb Tavasti firmast ja võin veel üle küsida, mida mõeldi antud teenetemärgi all. Võimalik, et tegemist samasuguse nimekuju mugandamisega nagu minu poolt Nürnbergi Vahipataljoni märgi puhul.
OveT.
Liige
Kontakt:

Aleks kirjutas:
OveT. kirjutas:
Aleks kirjutas: Mõeldud Looduskaitse Seltsi teenetemärki. Kuigi Eestis tegeles 1930-l looduskaitsega Loodusuurijate Seltsi looduskaitse sektsioon (Eesti entsüklopeedia nr. 5 1935.a. lk. 517) anti selline teenetemärk 1940.aastal välja. Märki teada paar eksemplari ja inff selle kohta Tavasti firmast.

Pole tõsi.
Sellisel juhul on tegemist Looduskaitsemärgiga. Soovi korral võin saata statuudi (27.II 1940 Vabariigi Presidendi poolt antud) ja autasustatute nimekirja. Pildil, mida näitad, on 3. järgu Looduskaitsemärk.
Tänud! Statuudist ja autasustatute nimekirjast olen huvitatud. Nagu ütlesin inff pärineb Tavasti firmast ja võin veel üle küsida, mida mõeldi antud teenetemärgi all. Võimalik, et tegemist samasuguse nimekuju mugandamisega nagu minu poolt Nürnbergi Vahipataljoni märgi puhul.
Kui jutt on fotol kujutatud märgist, siis on tegemist Looduskaitsemärgiga, mille nimetus on (teadmatusest ?) valesti antud.
Lubatud andmed saadan e-posti teel.
OveT.
Liige
Kontakt:

Aleks kirjutas:
OveT. kirjutas:See, kas märgid on mõõdetud supleri või joonlauaga, ei tee minu poolt viidatud probleemi olematuks.

See, et märkide mõõdud erinevad mõned millimeetrid ei ole siiani olnud probleem - seega ei näe ka ise selles mingit probleemi sest tegemist pole raketiteadusega. Kui Sinu jaoks see probleem - tänud teavitamast. "Läbitöötamisega" tahtsin juhtida tähelepanu Sinu poolt tõstatatud mõõtude erinevuse äramainimisele juba eessõnas. Seega olenemate meievahelistest suhetest ei maksa kõike võtta isiklikult, konstanteerisin ainult fakte. Seega igasugune asjakohane kriitika on ka edaspidi teretulnud :D
Loomulikult- raamat on Sinu, arvamus on minu :)
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kõvad kivid jahvatavad! :lol: Aga jah, mingi märgi vähendamine ja selle miniatuuri pähe pakkumine (kui vastavat seletust juures pole), on ikka üks "pulp" - nimetame seda siis näituseks eksitamiseks! Inimlikult võib ju aru saada - pea kõik on olemas, aga...no see saba veel! Kusjuures on juba ammu selge, et "saba on pikk" 8)
OveT.
Liige
Kontakt:

Aleks kirjutas: Võimalik, et tegemist samasuguse nimekuju mugandamisega nagu minu poolt Nürnbergi Vahipataljoni märgi puhul.
Toone selle teema ka siia:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... ght=baltic

Seda märki kohtab siinmail väga harva.
Kataloogis "Eesti sõjalised autasud ja rinnamärgid 1918-1940" kannab ta nime Balti Vahipataljoni rinnamärk.
Tegelik nimetus on Baltic Labor Service Commemorative and Honour Insignia ja autasustati sellega Balti Tööteenistuse Eesti (kpt. Lembit Karjel), Läti ja Leedu esindajate nimel. Esimesed vääristamised toimusid 1948. aasta lõpus Heidelbergis.
Märgid on nummerdatud ja kaasneva diplomiga. Konkreetsel märgil on ka hõbedaproov.
Tähed MLS esiküljel tähendavad Military Labor Service.
OveT.
Liige
Kontakt:

Medal, mis võiks olla raamatus.

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... %F5itluses

Medal "Teenete eest ühises võitluses bolševismi vastu.
Üliharuldane medal on asutatud 1944. aastal kindralkomissar Litzmanni poolt.
Teadaolevad autasustatud on Petseri maavanem Keerdoja ja Võru maavanem Hansen.
Aleks
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:Kõvad kivid jahvatavad! :lol: Aga jah, mingi märgi vähendamine ja selle miniatuuri pähe pakkumine (kui vastavat seletust juures pole), on ikka üks "pulp" - nimetame seda siis näituseks eksitamiseks! Inimlikult võib ju aru saada - pea kõik on olemas, aga...no see saba veel! Kusjuures on juba ammu selge, et "saba on pikk" 8)
Mis kivide jahvatamisse puutub, siis eks see minu perekonnanimi ütleb nii mõndagi :D
Märkide vähendamise ja eksitamise koha pealt tsiteerin lk.106 olevat märget: "Miniatuurmärgid, millel puudub valmistaja nimi, on vähendatud rinnamärgist vastavalt statuudis antud mõõtudele. Vaata ka lk. 107 jne." Kõikidel neil ka vastav tärnike ilusti juures nii, et eksitamisest ei saa me paraku küll rääkida. Selle tõestuseks saigi KL Tartu motokompanii miniatuuri matriitsist pilt pandud, sest kuigi miniatuuri pole teadaolevalt kellegi kollektsioonis või muuseumis on teda ikkagi tehtud. Kas ka säilinud nende möödunud keeruliste aegade kiuste näitab juba aeg.
OveT.
Liige
Kontakt:

Aleks kirjutas:Selle tõestuseks saigi KL Tartu motokompanii miniatuuri matriitsist pilt pandud, sest kuigi miniatuuri pole teadaolevalt kellegi kollektsioonis või muuseumis on teda ikkagi tehtud.
Mis siiski tõestab vaid seda, et KL Tartu motokompanii miniatuuri matriits on valmistatud ja EI tõesta seda, miniatuuri oleks valmistatud, rääkimata sellest et teiste tärniga tähistatud märkide miniatuure oleks valmistatud.
OveT.
Liige
Kontakt:

Tõlkevigadest selline:
lk. 340. "Tundmatud suurtükiväegrupi märgid" on tõlgitud "Badges of unknown Artillery Groups", mis pole korrektne, sest suutükiväegrupid pole tundmatud, vaid märgid on tundmatud, nagu ütleb ka õigesti eestikeelne nimetus.
Õige oleks siis "Unknown badges of the Artillery Groups".
Aleks
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:
Aleks kirjutas:Selle tõestuseks saigi KL Tartu motokompanii miniatuuri matriitsist pilt pandud, sest kuigi miniatuuri pole teadaolevalt kellegi kollektsioonis või muuseumis on teda ikkagi tehtud.
Mis siiski tõestab vaid seda, et KL Tartu motokompanii miniatuuri matriits on valmistatud ja EI tõesta seda, miniatuuri oleks valmistatud, rääkimata sellest et teiste tärniga tähistatud märkide miniatuure oleks valmistatud.
Vähetõenäoline on, et matriitsiga miniatuure välja ei löödud. Pole ju ka teada, et rinnamärki kellegile oleks antud, ometi nad olemas. Aga Sul oma arvamus, mul oma :D
Aleks
Liige
Kontakt:

OveT. kirjutas:Tõlkevigadest selline:
lk. 340. "Tundmatud suurtükiväegrupi märgid" on tõlgitud "Badges of unknown Artillery Groups", mis pole korrektne, sest suutükiväegrupid pole tundmatud, vaid märgid on tundmatud, nagu ütleb ka õigesti eestikeelne nimetus.
Õige oleks siis "Unknown badges of the Artillery Groups".
Tõlkega pole ma ka ise rahul nii, et neid vigu jagub :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline