Sd.Kfz.142 Stug III Ausf. C/D
Nii, mul on juba närvid ja tervis läbi stugi kokku panemisest.
Stug on rohkem valmis kui ennem, rattad all, peaaegu ja roomikud ootavad lihvimist ja kokku panemist, mis mul kohe välja ei tule.
Ma ei tea kas keegi on stugile proovinud 88mm kahurit peale panna 75mm kahuri asemele aga see 88mm kahur nääb paganama hea välja!
Pilte ka!
75mm

88mm

Stug on rohkem valmis kui ennem, rattad all, peaaegu ja roomikud ootavad lihvimist ja kokku panemist, mis mul kohe välja ei tule.
Ma ei tea kas keegi on stugile proovinud 88mm kahurit peale panna 75mm kahuri asemele aga see 88mm kahur nääb paganama hea välja!

Pilte ka!
75mm

88mm

No ära seda kokkupaneku värki nüüd nii tõsiselt kah võta, et närvid läbi nagu taksikoeral...
Roomikut võid proovida näiteks teibiribal koostada - paned paraja laiusega teibi tagurpidi lauale, otsad fikseerid paari tükiga ja hakkad lülisid sinna peale ettevaatlikult kokku laduma. Paned näiteks ülemise poole jao veoratta keskkohast pingutusratta poole peale ära ja siis sätid paigale. Läbirippe muljud ettevaatlikult sisse ja kui tulem sarnaneb fotodel näha olevaga, hakkad ettevaatlikult liimi lülide vahele sokutama. Liimimise teemas on näha konksukesed, milliseid ise kasutan, nendega ei lödista liialt täis. Kui siis ülemise poole väline serv on kuivanud, võtad ettevaatlikult maha ja teed sama sisemise servaga, seejärel kordad protsessi alumise poolega ja pärast kõike sama mudeli teisel küljel. Ainult et kannatlikkust, ei ole põhjust närve rikkuda
Kuid see 8,8 cm Stugile ei kõlba - kui oleks sobinud, oleks seda ka kasutatud, ent kui võrdled kahuri tagumise otsa suurust, siis keresse see kuidagi veel mahuks, ent lahingukomplekt jääks kole väikeseks - mürsud ju kah tüki maad suuremad.
Urmas.

Kuid see 8,8 cm Stugile ei kõlba - kui oleks sobinud, oleks seda ka kasutatud, ent kui võrdled kahuri tagumise otsa suurust, siis keresse see kuidagi veel mahuks, ent lahingukomplekt jääks kole väikeseks - mürsud ju kah tüki maad suuremad.
Urmas.
Kaks küsimust.fossiil kirjutas: Liimimise teemas on näha konksukesed, milliseid ise kasutan, nendega ei lödista liialt täis. Kui siis ülemise poole väline serv on kuivanud, võtad ettevaatlikult maha ja teed sama sisemise servaga, seejärel kordad protsessi alumise poolega ja pärast kõike sama mudeli teisel küljel.
Urmas.
"Kui siis ülemise poole väline serv on kuivanud, võtad ettevaatlikult maha" see maha võtmine käib teibi kohta? Et peab teibi ära võtma eks ole?
Ning sellest sisemise servaga kordamise protsessist ma ka päris läbi ei närinud. Näiteks, et kas roomiku lülide vasema ja parema poole kinnituskohad liimid erineval ajal?
Ei, antud hetkel on ju ülemine pool roomikust tugirullikute peal, teibiriba hoiab eraldi lülisid koos, liimi pääsed tilgutama vaid väljapoole ulatuva serva šarniiride vahele - sisemine serv jääb kere poole ja sinna sa ei pääse lihtsalt ligi. Kui välimine serv on täies pikkuses liimitud, lased päris korralikult kuivada, siis võtad roomiku segmendi koos teibiga ettevaatlikult rullikute pealt maha ja tilgutad liimi ka varem seespool asunud serva šarniiride vahele. Ka seejärel lased liimil ära kuivada ning alles pärast kuivamist võtad teibi ettevaatlikult segmendi küljest lahti....see mahavõtmine käib teibi kohta? Et peab teibi ära võtma eks ole?
Eks see üks segasevõitu jutt tuli, aga ehk on nüüd veidi arusaadavam...

Urmas.
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Roomikutega on asi lihtne. Mina laon terve ühe poole roomiku lauale ja siis käin ülivedela liimiga kogu roomiku pinna üle. Kuna liim on nii voolav, valgub ta ise lülide vahedesse. Soovitan ise rohkem katsetada just erinevate meetoditega. See mis ühe jaoks töötab, ei pruugi teisele sobida.
Mudeli kohta....ma näen pragu esisoomuse (seal kus juhi visiir) ja liituva kaldsoomuse vahel. See tuleks korda teha.
Mul on küsimus, et mis värv see on mida me pildil näeme?
Mis puutub 88mm L/71 paigutamisest Stug'i, siis on see jah paras utoopia. Kes on Stug'i jooniseid ja läbilõikeod vaadanud näeb, et isegi 75mm kahur on seal väga napilt paigutatud. 88mm KWK L/71 toru on 6248mm pikk ja see teeb 1:35 skaalas pikkuseks 178,51mm. Võid joonlauaga vaadata, palju näiteks keret oleks pidanud pikendama.
Olgugi, et 88mm on väiksem kui 105mm, on tegemist vägagi erinevate relvadega. 105mm haubits laseb mürsu välja madalal algkiirusel ja seega on ka tagasilöök väiksem. 88mm KWK 43 on aga tankitõrjekahur, mille mürsu algkiirus ulatub 1030 m/s ja tulistamisel toru tagasijooks juba suurem.
Mudeli kohta....ma näen pragu esisoomuse (seal kus juhi visiir) ja liituva kaldsoomuse vahel. See tuleks korda teha.
Mul on küsimus, et mis värv see on mida me pildil näeme?
Mis puutub 88mm L/71 paigutamisest Stug'i, siis on see jah paras utoopia. Kes on Stug'i jooniseid ja läbilõikeod vaadanud näeb, et isegi 75mm kahur on seal väga napilt paigutatud. 88mm KWK L/71 toru on 6248mm pikk ja see teeb 1:35 skaalas pikkuseks 178,51mm. Võid joonlauaga vaadata, palju näiteks keret oleks pidanud pikendama.
Olgugi, et 88mm on väiksem kui 105mm, on tegemist vägagi erinevate relvadega. 105mm haubits laseb mürsu välja madalal algkiirusel ja seega on ka tagasilöök väiksem. 88mm KWK 43 on aga tankitõrjekahur, mille mürsu algkiirus ulatub 1030 m/s ja tulistamisel toru tagasijooks juba suurem.
Mispärast siis kohe loll? Ja veel ainus?
Variante on mitmeid, teibi kasutamine lihtsustab just ülemise poole kokkupanekut, eriti kui kogemusi veel vähevõitu. Teine võimalus on kasutada vedelat liimi, laual vajalik jupp kokku panna ja siis vormida rullikutel sobiv läbiripe, kuni liim on veel elastne. Samas võib ka erinevaid konduktoreid kasutada, osadel tootjatel on need kohe karbis kaasas.
Lihtsalt see, mis sobib ühele, ei pruugi sobida teisele, muud midagi.
Urmas.
Variante on mitmeid, teibi kasutamine lihtsustab just ülemise poole kokkupanekut, eriti kui kogemusi veel vähevõitu. Teine võimalus on kasutada vedelat liimi, laual vajalik jupp kokku panna ja siis vormida rullikutel sobiv läbiripe, kuni liim on veel elastne. Samas võib ka erinevaid konduktoreid kasutada, osadel tootjatel on need kohe karbis kaasas.
Lihtsalt see, mis sobib ühele, ei pruugi sobida teisele, muud midagi.
Urmas.
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist