Lollus - maailmas enimlevinud taastuv loodusressurs

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

Soobel kirjutas:Aga Satikule on hea aadress siin: http://www.para-web.org/

Kus alles siin saab lolle materdada!
olen seal juba mitu aastat lolle materdanud. lõpuks sellise hooga, et nad pidid mu ära bännima (otsi kasutajat Jason).

sina aga külasta aadressi www.skeptik.ee (rääkimata tervest hulgast teistest lehtedest, mis on spetsialiseerunud taoliste müütide teaduslikule põhjalaskmisele) seal võid pikalt ja laialt bioväljadest rääkida ja vaadata, mida selle peale öeldakse.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Nii, et need riitused mida oled sa läbi viinud on teaduslikult tõestatud tegelaste poole tehtud? :roll:
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

wudu kirjutas:Nii, et need riitused mida oled sa läbi viinud on teaduslikult tõestatud tegelaste poole tehtud? :roll:
siinkohal tegid klassikalise argumenteerimisvea ad hominem ehk "kui sa ei suuda ta argumente ümber lükata, ründa ta isikut"

aga vastan siiski su küsimusele:

1) minu osalusega riitused teostatakse inimes(t)e poolt ja inimes(t)e poole. nii, et usun, et ei valeta, kui vastan su küsimusele jaatavalt

2) rituaal ei tähenda sugugi ilmtingimata mingit üleloomulikkust taotlevat tegevust. kas keskkooli lõpuaktus on rituaal. ka see, kui linnapea mõne asutuse avamisel lindi läbi lõikab, on rituaal. minu teostatud rituaalid (ehk siis ilma keerutamata öeldes satanistlikud rituaalid), nii palju, kui ma neid üldse elus teostanud olen (vast 3-4x?) on puhtalt näitemängulised psühhodraamad, mille olemust ja eesmärki ma siinkohal lahti seletama ei viitsi hakata. igatahes kinnitan sulle, et olen materialist ja ateist ning ei usu üleloomulikke jõude/võimeid. oled rahul?

PS! vaadates, kes oled ja avastades, et oleme teatud mõttes ammused tuttavad, ma imestan, et suutsid nii rumala küsimuse esitada :roll:
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Satakas kirjutas: olen seal juba mitu aastat lolle materdanud. lõpuks sellise hooga, et nad pidid mu ära bännima (otsi kasutajat Jason)
:lol: :P :roll: :D

On vast mõnel inimesel ikka hobid!
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

aga omamoodi lõbus on ju! pealegi - võibolla isegi materiaalselt kasulik sest koostan parasjagu raamatut, mis taolisi mütoloogilisi para-ikoone ümber lükkab :roll:
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Satakas kirjutas:PS! vaadates, kes oled ja avastades, et oleme teatud mõttes ammused tuttavad, ma imestan, et suutsid nii rumala küsimuse esitada :roll:
Selle üle mis on rumal või ei võibki jääda vaidlema.

Lihtsalt olen seisukohal, et tänapäeva teadus ei suuda nagu nii paljudele asjadele vastust ega tõestust anda.

NB. Lisaks ma ka harjutan, sest hiljuti sain teada, et mu praegusesse firmasse hakkatakse otsima inimest kelle ülesanne ongi rumalaid küsimusi esitada :P

Ja ma enda arust ei rünnanud, vaid tundsin lihtsalt huvi. Kuna sind tituleeriti kunagi Eesti satanistide liidriks siis mind hakkas huvitama, et mis värk nende riitustega on. Sest siian ma arvasin, et ainult religioosed satanistid tegelevad riitustega, ning seal on minu teada küll tegemist "üleloomulike" jõududega. Ja ka see hakkas huvitama, et kuna sa oled olnud Eestis SP välja andmise juures, siis kuidas sinu skepitism suhtus sellesse mis SP s kirjutatakse. Ka seal on ju nii mõndagi üleloomuliku.
Ning hakkas ka see huvitama, et skeptikule oleks ju täiesti kama kui kristlased tema eest palvetavad. Kuid ma mäletan, et sa põhjendasid oma vastu meelsust sellega, et kristlased reeglina ei tea midagi maagia põhitõdedest. Ning ma mäletan ka seda, et kui oli see satanistliku liikumise regamisega see jama, siis sa kuskil intervjuus sult küsiti, et kas te ei saaks maagiaga teatud riigiametnike mõjutada, et liikumist ikka registreerida, siis sa ütlesid, et on küll võimalik kuid teatud põhjustel soovid seda vältida.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Aga kas me ehk ei ole teemast liiga kõrvale kaldunud ja hakanud otsima kes on perim skeptik? Arvan, et on nii vitsa pooldajaid kui vastaseid - ise küsimus on muidugi see, mida saab ja mida ei saa selle värgendusega leida ja kas sellist oleksoloogia valdkonda kuuluva traadi ostmine, rahva raha eest õigustatud oli või mitte.
Minu seisukoht on;
1. Rahva raha kulutati põhjendamatult. Oleks võinud keerata suvalise traadi kõveraks ja sellega sama edukalt kõndida ja tont teab mida otsida.
2. metallsest materjalist vitsaga on tõenäoliselt võimalik leida asju mis tekitavad maapinnalt tõusvates õhuvooludes/elektronväljas nihkeid, mis koosmõjul otsia mingi energiaväljaga annavad ilmselt mingi mõjutuse vitsale.
Aga seda, mida me siin ilmas seletada ei oska on ikka küllaga - isegi skeptikud mitte, kellede endi tõestused/ümberlükkamised langevad tihti seletamatute nähtuste valdkonda.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

wudu kirjutas: Lihtsalt olen seisukohal, et tänapäeva teadus ei suuda nagu nii paljudele asjadele vastust ega tõestust anda.
teadus ei pruugigi olla kõike välja uurinud ja ilmselt ei jõua ka tulevikus päris kõigeni ent...kas pole tõsi, et MINGI teadus (loe: "teadus") on juba näiteks pildamise avastanud. Niisiis, nähtus on registreeritud. kas see ka tõele vastab? "teadus" väidab, et vastab aga "teadus" on subjektiivne ja kallutatud ning tema uurimismeetodid pole kuigi efektiivsed. siin astubki mängu teadus oma peamise töövahendi - teadusliku uurimismeetodiga ning asub juba avastatud nähtust - pildamist - uurima. uurib ja uurib ja saab teada, et vitsameeste efektiivsus on võrdne statistilise juhuslikkusega. see tähendab, et veesoone olemasolu võib täpselt sama efektiivselt tuvastada täringut visates. lühidalt pole oluline, kas teadus suudab pildamist või muud "nõiakunsti" selgitada ja taasesitada (korratavus on teadusliku avastuse põhieeldus). oluline on see, et teaduslik meetod suudab tõestada, kas väidetav asi toimib või mitte. pildamise puhul on see erinevalt paljudest teistest asjadest veel ERILISELT lihtne sest kui kõiksugu kanaldajad ja hingerändajad ei suuda kontrollitavaid tulemusi esitada, siis kogu pildamise mõte selles seisnebki, et saada käegakatsutav tulemus, mida on võimalik kontrollida.

wudu kirjutas:Ja ma enda arust ei rünnanud, vaid tundsin lihtsalt huvi.
ma tean, et ei rünnanud. selline on lihtsal definitsioon ja sa võid seda vabalt sobitada. põhimõte on see, mis loeb ja põhimõte ütleb seda, et kui miskit muud öelda pole, siis tuleb hakata viitama oponendi isikulistele omadustele vmt. igatahes millele iganes peale vaidlusaluse subjekti.
wudu kirjutas:siian ma arvasin, et ainult religioosed satanistid tegelevad riitustega, ning seal on minu teada küll tegemist "üleloomulike" jõududega.
nagu ma ütlesin, teostatakse rituaale ka keskkooli lõpuaktusel. ka sõjaväeparaad on rituaal. rituaali põhimõte pole sugugi see, mida sina ilmselt ette kujutad.
wudu kirjutas:Ja ka see hakkas huvitama, et kuna sa oled olnud Eestis SP välja andmise juures, siis kuidas sinu skepitism suhtus sellesse mis SP s kirjutatakse. Ka seal on ju nii mõndagi üleloomuliku.
mitte "välja andmise juures" vaid olen selle esmatõlkija ja praktiliselt ainuisikuline esmaväljaandja.

SPäs kirjutatakse sõna-sõnaliselt: "kahtle kõiges" ja ma leian, et ainult kõiges kaheldes on võimalik jõuda lõpliku tõeni.

kas seal on ka üleloomulikkust, on juba puhtalt vaataja silmis.
wudu kirjutas:Ning hakkas ka see huvitama, et skeptikule oleks ju täiesti kama kui kristlased tema eest palvetavad. Kuid ma mäletan, et sa põhjendasid oma vastu meelsust sellega, et kristlased reeglina ei tea midagi maagia põhitõdedest. Ning ma mäletan ka seda, et kui oli see satanistliku liikumise regamisega see jama, siis sa kuskil intervjuus sult küsiti, et kas te ei saaks maagiaga teatud riigiametnike mõjutada, et liikumist ikka registreerida, siis sa ütlesid, et on küll võimalik kuid teatud põhjustel soovid seda vältida.
palvetamine on suuresti sissepoole suunatud tahteforsseerimine. kui piisavalt fundamentalistlik kristlane palvetab "jumala poole," soovides näiteks negatiivse tegelase pöördumist "pahalt teelt" ent seda ei juhtu, võib ta teha väga veidraid järeldusi ning näiteks asuda seda tegelast elimineerima. selline võimalus on olemas ja seda on maailmas piisavalt ette tulnud. see on teatud mõttes "maagia"...

maagia on aga tahtega kooskõlastatud muutus asjades ja sündmustes, mis tavaolukorras oleks muutumatud. see tähendab sisuliselt seda, et kui sa VÄÄÄÄGA pingutad ja olümpial kulla võidad, ongi see maagia. midagi üleloomulikku?? maagia on ka see, kui ma kõikvõimalikke niidikesi tõmmates, suhteid ja rahakotti kasutades surun riigiasutuses läbi otsuse, mida muidu poleks vastu võetud. see on kahtlemata suur kunst ja maagia aga kas selles on midagi üleloomulikku?

muidugi on tegelinskeid, kes usuvad tõeliselt üleloomulikku maagiasse ja raiskavad aastate viisi aega, et midagi saavutada. lõpuks on nad oma hindamisvõimelt juba nii kallutatud, et näevad igas igapäevases kokkulangemises märke sellest, et nende maagia toimibki. ausalt öeldes pean ma neid veidrikeks.

PS! sellise teemasse mittepuutuva küsimuse oleksid küll võinud privasse saata...
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Elektrikaabli ymber tekkivale magnetväljale v6ib ju traadijupp reageerida, kuid miks peaks see reageerima suvalisele l6hkeainele. Kui k6ik oleks nii lihtne, siis ei käiks militaararheoloogiahuvilised mööda metsi ja maid tuhandeid kroone maksvate metalliotsijatega, vaid k6veraks painutatud keevitusvarrastega. Odavam ja kergem kaasas kanda. 'Programmeerid' vaid oma keevitusvarda vastava metalli peale ning töö v6ib alata.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Närakas kirjutas: metallsest materjalist vitsaga on tõenäoliselt võimalik leida asju mis tekitavad maapinnalt tõusvates õhuvooludes/elektronväljas nihkeid, mis koosmõjul otsia mingi energiaväljaga annavad ilmselt mingi mõjutuse vitsale.
Aga seda, mida me siin ilmas seletada ei oska on ikka küllaga - isegi skeptikud mitte, kellede endi tõestused/ümberlükkamised langevad tihti seletamatute nähtuste valdkonda.
enamuse aega on pildamises kasutatud puuoksa mitte metallist traati vmt. kas tähendab siis, et see sajandite pikkune pildamistraditsioon oli suur jama ja alles traadi kasutuselevõtuga toimus "läbimurre"?

kui maa sees asub miski, mis tekitab muutusi ümbritsevas keskkonnas, on robustne vits või traadijupp küll ühed viimastest asjadest, millega seda otsida. sa räägid praegu konkreetsest muutusest keskkonnas. nagu magnetväli, temperatuur, radiatsioon, õhurõhk jnejne. need nähtused on registreeritavad ka tehislike instrumentidega. paraku pole veel leiutatud efektiivset vahendit, millega maa seest veesooni otsida.

nüüd võib muidugi apelleerida inimkeha erilistele omadustele, mida tehnilised abivahendid asendada ei suuda. ent siin on kaks "aga". esiteks on kõik, mis on füüsikaline ehks siis näiteks meie keha reaktsioone mõjutav, on ka mõõdetav. kõik, mis on mõõdetav, on enamal või vähemal määral reprodutseeritav. pildamisega seoses taolisi mõjureid, mis võiks lähtuda maa-alusest soonest või maagist, avastatud pole. teiseks tuleb taas ja taas korrutada, et kogu selle loo IMELIHTNE kokkuvõte peitub tõsiasjas, et pildamise tulemused ON KONTROLLITAVAD! (tegu ei ole tunnetusliku uinamuinaga nagu näiteks "kas käisin astraalrännakul võõral planeedil või mitte?") need kontrollimised on aga teostatud ja on tõdetud, et tegu on juhuslikkusega.

James Randi on parameestele välja käinud miljoni dollarilise auhinna. selle alla kuulub ka pildamine. ta on testinud pildajaid (ka mingite kaevandusfirmade palgal olevaid vitsamehi) oma telesaates ja mujal ning pole veel keegi suutnud saavutada juhuslikkusemäärast kõrgemat tulemuslikkust. kui sul on mõni eriti õnneliku vitsaga vana, siis korraldame äkki selle testimise ära ja teeme papi kolmeks?
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Lisaks paar omapoolset tähelepanekut:

1. Selline teadus nagu füüsika tunneb pildamist juba pikka aega, üheks märksõnaks on "gravitatsioon", järgmiseks võiks olla "magnetism" jne

2. Ka mitmetuhande kroonise aparaadiga torude, kaablite või lihtsalt erinevate metallist esemete otsimine võib jätta sama juhuslikkuse mulje. Et midagi leida peab sul olema juhuslikult aparaat kaasas ja sisselülitatud, juhuslikult liigud üle metallist eseme ja mida iganes veel.

Teine punkt ei ole mõeldud dedektoristidele ärritamiseks, vaid neile, kes korraldavad igasuguseid katseid oma valitud kohas, eelnevalt selekteeritud seltskonnaga ja muude läbiviiate poolt määratud reeglite alusel.

Juhuslikkust, nii imelik kui see ka pole, aitab vältida see sama juhuslikkus.
Katseisikuid ei või valida katse läbiviiad, vaid isikud valitakse juhuslikult. Siis on välistatud mingite kindlate omadustega katsealused.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

T-62 kirjutas:1. Selline teadus nagu füüsika tunneb pildamist juba pikka aega, üheks märksõnaks on "gravitatsioon", järgmiseks võiks olla "magnetism" jne
äkki seletad ka, mismoodi on pildamine füüsikas tuntud ning kuidas on see seotud gravitatsiooni ja magnetismiga? kui pildamine on tuntud füüsikanähtus, siis miks füüsikud sellest teadusartikleid ei kirjuta ja seda lähemalt ei uuri?

muidugi tuleb tõdeda, et seda ON uuritud ja sellest on ka teadusartikleid kirjutatud ent nende kokkuvõte ütleb, et nähtust reaalselt ei eksisteeri. seepärast on see kui testidele mitte vastu pidanud ja tõestamist mitte leidnud nähtus kõrvale heidetud ja sellega tegelevad veel vaid sellised kodanikud, kes seda seda veel ei tea või kellel on midagi kuskil viltu.
T-62 kirjutas:2. Ka mitmetuhande kroonise aparaadiga torude, kaablite või lihtsalt erinevate metallist esemete otsimine võib jätta sama juhuslikkuse mulje. Et midagi leida peab sul olema juhuslikult aparaat kaasas ja sisselülitatud, juhuslikult liigud üle metallist eseme ja mida iganes veel.
üks kahest - sa kas ei tee vahet tulemuste juhuslikkusel või mingil paratamatuse juhuslikkusel. ma võin kinnitada, et mingi nähtuse tõepärasuse määramisel on väga oluline vahe, kas sa JUHUSLIKULT võtad nõiavitsa testile kaasa või on selle vitsaga vehkimisel saadud tulemused juhuslikud.
T-62 kirjutas:Juhuslikkust, nii imelik kui see ka pole, aitab vältida see sama juhuslikkus.
Katseisikuid ei või valida katse läbiviiad, vaid isikud valitakse juhuslikult. Siis on välistatud mingite kindlate omadustega katsealused.
selleks, et uurida mingi taolise nähtuse olemust, tuleb sellesse kaasata JUST "oma ala spetsialistid," kes kinnitavad nähtuse olemasolu. Kuivõrd pildajate osakaal ühiskonnas ei ületa sajandikprotsendi murdosa, EI SAA ega TOHI katseisikute valikul juhuslikkust kasutada. muidugi võiks aga peale tulemuste totaalselt läbikukkumist on just vitsamehed need, kes kukuvad karjuma, et testil ei osalenud ühtki "võimetega" isikut. eniisiis tehaksegi sellised testid teadlikult olukorras, kus testitavad omavad väidetavaid võimeid või oskusi. et testitulemusi veelgi võimendada, võib ka nende seast välja valida tuntumaid ja väidetavalt võimekamaid-tulemuslikumaid (on ju meilgi eestis mehi, kelle kohta väidetakse, et no see mees paneb 99% pihta) miks siis mitte just selliseid testida???

ja kui tulemus ongi lõpuks selline, et parimad meistrid saavutavad korduvalt ja korduvalt kuldse juhuslikkuse faktori, mille testijad oleks saanud ka lihtsalt kulli-kirja visates või täringuid veeretades, siis miks väita jätkuvalt, et nähtus ikkagi eksisteerib? sest rahvas kinnitab, et neil tuli ju vesi kaevu? jah, kindlasti tuli. aga esiteks ei saa neist keegi kinnitada, et vett ei leitud visuaalse vaatluse tulemusel otsija kogemuste abil ja teiseks kipub selliste juhtumite puhul alati olema nii, et loendatakse tabamusi ent ignoreeritakse möödalaske. see tähendab, et neid juhtumeid, kus vett ei leitud, ei mainita. ja ka need inimesed, kes vitsamehelt "petta" on saanud, ei käi reeglina sellistel teemadel kaasa rääkimas sest kuna nad juba kord pildaja kutsusid, on neil sellesse usk aga see tähendab, et nad kalduvad ebaõnnestumise põhjusi mujalt otsima. see on klassikaline usuhullude juures leviv nähtus: "kui piibel ja teadus vastanduvad, on viga teaduses, mitte piiblis" seetõttu arvavad nad, et nende krundil vett polegi või oli tähtede seis vale või oli vitsamees parasjagu vene sortside intensiivse pararünnaku all vmt - põhjuse leiab alati. teil võib seda olla raske uskuda aga kurat võtku, ma olen neid asju pikalt jälginud ning just sedasi see kahjuks ongi.
Kasutaja avatar
Actual
Liige

Postitus Postitas Actual »

Eks suures osas on vitsa ja pendli puhul tegemist usuga. Samamoodi nagu tänapäeva arenenud riikides on palju hingelt ateiste, kes igaksjuhuks läbivad ka kõik kiriklikud riitused (leerid, laulatused, pühapäevased jutlused jne) - noh igaksjuhuks, vbl kui taevaväravate ees seistes Jumal siiski olemas siis nagu poleks nagu päris ilma argumentideta :)
Tean isegi ühte inseneriharidusega kinnisvara arendajat, kes oma maja jaoks krunti valides lasi igaksjuhuks pendlimehel paar kohta läbi jalutada - noh kui raha pole probleem siis miks mitte - kahjuks ikka ei tule. Kusjuures varemalt on see arendaja väga skeptiline kõige sellise suhtes olnud.
Sarnane seis ka ravitsejate-sensitiividega - kui tavameditsiin ei aita ja elunatuke ohus siis viimases hädas otsivad posijatelt abi ka skeptikud, teadlased jt kahejalaga maapeal olevad isikud. Natuke koomiline aga samas reaalne elu. Teistpidi väidaks, et need ravitsejad teenivad teiste häda pealt ehk lootusetus seisus inimese ellujäämisinstinkt haarab ka õlekõrrest.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Actual kirjutas:Eks suures osas on vitsa ja pendli puhul tegemist usuga. Samamoodi nagu tänapäeva arenenud riikides on palju hingelt ateiste, kes igaksjuhuks läbivad ka kõik kiriklikud riitused (leerid, laulatused, pühapäevased jutlused jne) - noh igaksjuhuks, vbl kui taevaväravate ees seistes Jumal siiski olemas siis nagu poleks nagu päris ilma argumentideta :)
1) isegi tänapäeval on paljudes kohtades äärmiselt raske olla ateist. euroopas pole sellega üldjuhul suurt häda aga näiteks usa's on usklikkus pigem reegliks ja on teada väga palju juhtumeid, kus avalikke ateiste järjepidevalt taga kiusatakse. koolid on ateistlikke õpetajaid ja õpilasi minema ajanud, töölt on vallandatud, sõpruskonnad on selja keeranud jnejne. pealegi pole seal ka poliitikas suurt midagi teha, kui avalikult oma ateistlikke vaateid kuulutada. sellises olukorras käivad tõesti paljud ateistid avalikult kirikus ja mängivad usklikke. isegi, kui nad teatavad, et on ateistid, leiavad nad siiski, et mugavam on käia koos kogukonnaga kirikus ja laveerida piiri peal, kui minna kõigiga tülli.

2) muidugi aga on ka ilmalikumates maades ateiste, kes käivad kirikus, leeris jne aga enamasti pole tegu igaks juhuks ettevalmistumisega (sest iga näiteks kristlust tundev inimene teab, et uskliku mängimisest pole tolku - usklik tuleb olla kogu südamest) vaid palju proosalisematel põhjustel - tahetakse "ilusat kiriklikku" laulatust. aga seda ei teostata ilma kogudusse kuulumata ja leeritamata, seepärast siis ka kogu see muu kamajuss. mu oma õdegi tegi selle kadalipu läbi lihtsalt selleks, et oleks ilusad pulmapildid:-D

3) lõpuks - on tõesti ka igaks-juhuks-usklikke, kes vastavalt pascal's wager'ile ehk pascali kaalutlusele mõtlevad, et kaotada pole ju midagi - võib vaid võita ning käituvad seejärel, nagu oleks nad usklikud. noh, mis nende kohta ikka öelda võib...peaasi, et nad ise sellega rahul on, mida nad teevad ja samas kõrvalisi inimesi ei segaks aga loogiliselt lähenedes on ka see variant naeruväärne. inimene võib ju muidugi usklik olla aga kes ütleb, et ta peaks uskuma just jahvesse, mitte aga allahisse, buddhasse, taarasse, zeusi, baali või quetzalcoatli? kui läänepoolkeral elav inimene valib blaise pascali soovituse põhjal uskumisobjektiks jahve/jeesuse, siis araablane valib allahi ja hindu kršna. ja kõik nad on rahul ja nende usklikud sõbrad on samuti rahul. seega siis kus on uskumise loogika? teiseks võiks selline "külmalt ja ratsionaalselt" kaalutlev igaks-juhuks-kristlane mõelda, mis juhtuks siis, kui pärast surma selgub, et ta kummardas kogu elu vale jumalat ning satub hoopis jahve peamise rivaali - baali palge ette!? ma ei usu, et baal selle wannabe-uskliku kaalutusi kuulata sooviks ning koht mingit sorti põrgus oleks ilmselt garanteeritud. pigem arvan ma, et iga jumal, kes on väärt olema jumal, suhtuks kindlameelsesse ja oma seisukohti ratsionaalselt põhjendada oskavasse ateisti hulga paremini, kui räbal-hinge, kes lihtlabase hirmu tõttu, pääsemise lootuses oma põhimõtted maha müüs ja uskus seda, mida ta tegelikult uskuda ei tahtnud... Ma ei mäleta enam selle kuulsa ateistist härrasmehe nime aga kui talt küsiti, mida ta kostaks, kui pärast surma jumala palge ette satuks ja see talt aru päriks, miks ta temasse ei uskunud, vastas ta: "liiga vähe tõendeid, teie ausus...liiga vähe tõendeid."
Actual kirjutas:Tean isegi ühte inseneriharidusega kinnisvara arendajat, kes oma maja jaoks krunti valides lasi igaksjuhuks pendlimehel paar kohta läbi jalutada - noh kui raha pole probleem siis miks mitte - kahjuks ikka ei tule. Kusjuures varemalt on see arendaja väga skeptiline kõige sellise suhtes olnud.
jah, maailmas on igasuguseid veidrikke. ega see, et kodanik on insener, ei tähenda, et ta ei võiks üht- või teistpidi usklik olla. paraku tuleb selline asi aga igal juhul kahjuks - isegi, kui "geopategoonsete kiirte" eest pääsetakse ( :lol: ) jäädakse ilma teatavast hulgast rahast, mis kahtlemata ON kahju. rääkimata nii mõnegi sõbra-tuttava viltusest pilgust.

muideks, mina tean ühte üliriigi presidenti, kes avalikult tunnistab, et peab tähtsate riiklike otsuste langetamise eel jeesusega nõu. paraku ei saa sugugi öelda, et "kahju sellest ikka ei sünni" :roll:
Actual kirjutas:Sarnane seis ka ravitsejate-sensitiividega - kui tavameditsiin ei aita ja elunatuke ohus siis viimases hädas otsivad posijatelt abi ka skeptikud, teadlased jt kahejalaga maapeal olevad isikud. Natuke koomiline aga samas reaalne elu. Teistpidi väidaks, et need ravitsejad teenivad teiste häda pealt ehk lootusetus seisus inimese ellujäämisinstinkt haarab ka õlekõrrest.
eks surmahirmus ole inimesed ikka mõnikord lolliks läinud. lootus on ju see, mis sureb viimasena ja kui niikuinii minek tulekul, ei jätku sugugi igaühel piisavalt kainet mõistust oma raha kuidagi kasulikumalt paigutada. selle asemel, et teha korralik testament, jätta vara lastele või heategevuseks ja leppida tõsiasjaga, et seni pole meist veel keegi igavesti elama jäänud, müüakse (pahatihti lausa pereliikmete nõusolekul või isegi soovitusel ja pealekäimisel) kõik, mis hinge taga, tassitakse see igasuguste pendlimeestele, nõia-elladele ja "imepärastele mehhiko alternatiivkliinikutele" ja kui siis mõnel üksikul õnnestubki imepäraselt vähist paraneda ja "tavameditsiinile ninanipsu lasta" pasundatakse sellest, kui juhtumist mis alternatiivmeditsiinis igapäevane. samas aga neist 99%, kes pärast oma maise vara nõidadele tassimist kärvasid nagu kärbsed, ei räägi keegi peale mõne üksiku nördinud sugulase, kes jääb enamasti aga hüüdjaks hääleks kõrbes sest kui mõni vähihaige juhtubki nõia kätte ära surema, on see ju paratamatus...tal oligi aeg minna...ta on nüüd paremas kohas jne. lühidalt: see ei vääri märkimistki ning seepärast need lood avalikkuse ette enamasti ei jõua. erinevalt trimfis, mis kaasneb, kui mõni meditsiini "kiuste" vähist jau saab ja veel aastaid rõõmsalt elab.

1858 a teatati neitsi maarja ilmumisest prantsusmaal lourdes'is. pärast seda on seal loendatud üle saja miljoni paranemislootuses palveränduri. teateid imepärasest paranemisest tuli murdu. kui asja uurima hakati, selgus, et spontaanseid paranemisi oli juhtunud 65 tõestatud korral. päris hea saavutus - 65 imejuhtumit ühes kohas! kõikide vähivormide lõikes arvestatakse iseeneslikke taandumisi olevat umbes vahemikus üks kümne tuhande kuni üks saja tuhande kohta. kui vaid 5% sealsetest külastajatest oleks püüdnud ravida vähki, oleks pidanud toimima 50-500 paranemist juba ainuüksi vähist. kuna nende 65 seas on vähist paranemisi vaid kolm, näib, et õnnetud vähihaiged oleks pidanud pigem kodus püsima ja nende iseparanemise lootus oleks olnud tohutult kõrgem.

noh, muidugi on tegu ammuse juhtumiga aga ravikuuril käiakse seal tänase päevani nii, et uuringuks on olnud ka üsna värskeid andmeid.

niisiis - loomulikult haarab inimene ka õlekõrrest aga mõttekam oleks end juba varakult mullaga harjutada (selleks on meil eestis omad toredad mudaravilad) ning suhtuda asjasse nii, nagu see on: sa kas sured ja sured niikuinii või paraned spontaanselt ning seda sõltumata pendlimeestest, nõia-elladest ja neitsi maarjatest.

vabandan, et post pikk tuli aga loodan, et sellest mingitki kasu oli.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Kurat, mu meelest see arutelu hakkas juba tükk aega tagasi meenutama kristlikus foorumis ja punamustlaste omas aetavat :lol: Ja seda just mitte niivõrd sisulisest küljest, vaid just hämmastava fanatismi poolest, millega taodeldakse kurat-teab-mida... äkki rahvavalgustust? :lol: :lol:
Гив Ми Мани
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist