Kabal vaskketas puudub ja pole ka märgatavat jälge selle kunagisest olemasolust. Muidugi- kui puitosa kunagi mingil põhjusel ümber vahetati, siis ei saa seda seal ollagi. Ümbervahetus on samuti ainult hüpotees, mis tugineb puitosa kuju olulisele lahknevusele siia riputatud piltidest, samuti esimese diopteri koha puudumisest puitosal. Puitosa pole oma kujult ja viimistluselt miskine paadiaer vaid täpne ja korralik töö. Kuigi- tol ajal oligi tisleritel kombeks korralikku tööd teha, nii et ka selles osas puudub selgus.
Piltidel näeb relva metallosa vilets välja jah, hulga viletsam kui päriselus, aga see ei ole probleem, millest üle ei saa. Konserveeritud on relv korralikult. Esmane on ikkagi teadmine asja olemusest, eks siis hiljem vaatab, et mis ja kuidas. Kui keegi oskab veel aidata, siis oleksin väga tänulik iga vihje eest.
Lee Einfield
Ettepanek.
Võta vaevaks seda riista korralikult pildistada.
- üldvaates mõlemalt küljelt,
- detailselt kinnitusrõngaid,
- tagumist kabarauda,
- lähivõttega kõikvõimalikke märgistusi (sobivalt valgust sättides saab päris kõlbuliku tulemuse).
Pane üles ja siis vaatame ning arutame. Selliselt saabki asjaga edasi liikuda.
P.S.
Kas äkki pole mingeid märke, et on kasutatud hoopistükki mingi teist tüüpi relva puitosa ja seda siis vastavaks kohandatud?
Võta vaevaks seda riista korralikult pildistada.
- üldvaates mõlemalt küljelt,
- detailselt kinnitusrõngaid,
- tagumist kabarauda,
- lähivõttega kõikvõimalikke märgistusi (sobivalt valgust sättides saab päris kõlbuliku tulemuse).
Pane üles ja siis vaatame ning arutame. Selliselt saabki asjaga edasi liikuda.
P.S.
Kas äkki pole mingeid märke, et on kasutatud hoopistükki mingi teist tüüpi relva puitosa ja seda siis vastavaks kohandatud?
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Pattern 14 oli minuteada küll tabelirelvastuses, 1926 aastal läbiviidud relvastuse nimereformiga sa Pattern-14 endale nimeks Enfield, rifle No 3. Näiteks samuti ladudes olnud Ross vintpüssil sellist õnne ei olnud. 30 teisel poolel viidi läbi P-14 uuendus (remondi) kuur, mille käigus eemaldati kogupaugusihikud ja parandati relvadele seistes tekkinud kahjustused.
Pattern-14 oli Brittidel kasutuses ka II.maailmasõjas. Sõja alguses varustati selle relvaga suurtükiväelasi, samuti kasutati seda täpsuspüssina.
Mis Lend-Lease puudub, siis saadeti küll vintpüsse, ma näiteks olen näinud pilti kus vene soldat tarib Rossi.
Ja muideks.
Ross:

Pattern-14:

Pattern-14 oli Brittidel kasutuses ka II.maailmasõjas. Sõja alguses varustati selle relvaga suurtükiväelasi, samuti kasutati seda täpsuspüssina.
Mis Lend-Lease puudub, siis saadeti küll vintpüsse, ma näiteks olen näinud pilti kus vene soldat tarib Rossi.
Ja muideks.
Ross:

Pattern-14:

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline